TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  22:00
Temperatura9.1 °C
Umiditatea 68%
Presiunea 979.8 mb
Vânt1.2 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 28 Iunie 2012

Adrian Solomon, deputat PSD:
- Există o vie emoţie faţă de gazele de şist mai ales la oamenii de ştiinţă de la Vremea Nouă.
- Acum două săptămâni am fost invitat la comisia economică din Senat şi am reuşit să îi conving să dea un raport de adoptare a legii.
- Şi pentru mine a fost o surpriză introducerea pe ordinea de zi la şedinţa de joia trecută a Senatului.
- Dacă aş fi fost invitat şi joi cum era şi normal pentru un iniţiator să fie invitat la dezbateri ar fi fost şi un punct de vedere care cu siguranţă diferea de cel expus de la tribună de reprezentantul Guvernului.
- Credeţi-mă că nu am reuşit să aflu săptămâna asta cine a fost, am vorbit cu doi secretari de stat şi cu ministrul Chiţoiu şi nu ştie nimeni cine a fost la Senat.
- Secret şi mister total, o să vedem înregistrarea video de la Senat care o să apară zilele astea pe site-ul Senatului şi o să-l identificăm pe domnul respectiv care şi-a asumat un punct de vedere al Guvernului care nu există.
- Punct de vedere scris si asumat de Guvern sub semnătura primului ministru pe această lege nu există.
- Eu ştiu punctul de vedere al Ministerului Economiei din comisie şi anume că susţine legea cu amendamentele consiliului legislativ legate şi de formă dar şi de cuantumul amenzilor şi de pedepse, lucru care cei de la consiliu le-au corelat cu Codul Penal în vigoare.
- Senatul nu este cameră decizională.
- Oricum, dacă ar fi trecut într-o formă sau alta nu era decât o victorie de palmares.
- Importantă este dezbaterea şi votul legii din toamnă din Camera Deputaţilor.
- Sper să intre până în alegeri în dezbatere.
- Important este punctul de vedere al primului ministru cu care am discutat, a rămas acelaşi, este consecvent, moratoriul cu privire la gazele de şist este în vigoare, nu se întâmplă nicio operaţiune în această chestiune.
- Nu cum spuneau oamenii de ştiinţă de la Vremea Nouă că se lucrează în draci în judeţul Vaslui.
- Nu ştiu pe unde-l forează pe domnul Timofticiuc dar eu ştiu că nu forează nimeni pe nicăieri în judeţ şi nici nu vor fora în viitorul apropriat sau mediu şi de ce nu chiar lung dacă reuşeşte legea să treacă prin Parlament.
- Cei din Biroul Permanent al Senatului, condus de domnul Blaga nu de noi, deocamdată, au vrut să introducă legea şi s-o trântească pentru că dacă nu se vota atunci trecea tacit.
- Majoritari în Biroul Permanent sunt cei de la PDL.
- Vreau să-i asigur pe bârlădeni că ne vom bate şi şi rolul nostru este să ne batem până la capăt.
- Aş fi vrut ca în Senat să fi fost prezent domnul Pintilie joia trecută şi să fi votat domnul Pintilie să-l vedem cum a votat. N-a fost prezent şi din nefericire nici domnul David n-a fost prezent.
- Sper din tot sufletul ca ambasada Americii să nu aibă nicio coadă vârâtă prin parcursul acestei legi.
- Trebuie să fim atenţi la ceea ce au cerut oamenii care au ieşit de două ori în număr mare la Bârlad şi care peste tot în ţară au început să se organizeze.
- Eu m-am întâlnit cu Bogdan Pălici de la Asociaţia Vira duminică, am discutat cu ei, ceea ce m-a surprins este faptul că ei sunt susţinuţi în campania lor de promovare de Fundaţia pentru o Societate Deschisă şi de aici înţelegeţi voi ce vreţi.
- Că dacă este să-i critici pe americani cu bani de la americani şi cu manta să loveşti şi pe Solomon e frumos tare.
- Nu mai zic nimic pentru că fundaţia este a unui cetăţean american şi-o ştiţi... persoana respectivă.
- Eu am cerut şi la mitingurile din primăvară ca cei de la Chevron să vină să-şi prezinte marfa şi punctul de vedere dar n-a venit nimeni şi tocmai această tăcere este suspectă şi ne dă nouă de gândit.
- Voi lupta în Parlament şi vă voi demonstra că această lege va trece în Camera Deputaţilor, acolo unde eu pot să votez, unde pot să vorbesc, unde am altă capacitate de acţiune.
- Legea pe care eu am iniţiat-o în Martie nu a fost susţinută nici de Grupul de Iniţiativă, nici de asociaţiile acestea ecologiste, n-am auzit pe nimeni - din contra - mi se spunea tot timpul să nu politizăm! Solomon trebuia scos din cadru, trebuia dat afară de la emisiunile Antenei 3, chiar pe scenă să fie undeva prin subsol băgat dacă se poate, să nu vorbească şi-aşa mai departe.
- L-aţi auzit pe general sau pe oamenii din Grupul de Iniţiativă vorbind despre legea privind interzicerea fracturării hidraulice?
- I-aţi auzit pe vreunul "votaţi legea lui Solomon"?
- Şi-acuma, deodată, vai de mine, mă susţin? N-am nevoie de susţinerea lor decât dacă este neinterestă şi de bună credinţă.
- În rest dacă te plăteşte Soros ca să vorbeşti împotriva Chevronului pe mine nu mă mai impresionezi.
- Nu-i acuz de nimic, îi acuz de ceea ce v-am spus până acum.




▶ [TC 00:43]
Despre gazele de şist

▶ [TC 19:02]
Despre constituirea Consiliului Local şi alte subiecte

9.848 vizualizări |176 comentarii30m42s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 11 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1117 secunde.