TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  11:00
Temperatura10.6 °C
Umiditatea 59%
Presiunea 983.2 mb
Vânt1.0 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 21 Februarie 2013

▶ [TC 00:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Deocamdată ţin pumnii partenerilor mei liberali să rămână în continuare în USL, văd că le-a pus cineva gând rău şi... să ştim şi noi cu cine vorbim.
- Oricum, ceea ce s-a întâmplat la alegerile din vară n-a fost vina domnului Boroş, degeaba încearcă cineva să-l scoată ţap ispăşitor pentru că nu el a fost creierul ci altul, care a plecat acum spre ţări mai calde.

▶ [TC 00:56]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Conferinţa de presă n-ar fi avut loc astăzi dacă nu apăreau câteva chestiuni care m-au deranjat fundamental.
- În primul rând afişele de pe stradă în care GISCB s-a folosit de numele meu cum că aş şti despre ele şi să poată fi afişate. Eu nu ştiam despre ele.
- N-aş fi avut nimic împotrivă dacă acolo nu apărea informaţia că Guvernul n-ar bani de pensii şi medicamente dar vă vinde resursele pe 2 lei.
- Că Guvernul român nu ştiu ce a făcut, că guvernanţii nu ştiu ce fac.
- Dacă cei din GISCB au descoperit că în 2010 Ponta conducea Guvernul înseamnă că au făcut o descoperire care îi va trimite direct pe National Geographic.

▶ [TC 02:25]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Ceea ce face GISCB este necinstit, în primul rând.
- Guvernul Ponta şi Primul Ministru, căruia îi adresează ei o scrisoare deschisă în termeni cât se poate de neadecvaţi, nu a făcut nimic în legătură cu acordurile petroliere din zona Bârladului.
- Nici nu le-a aprobat, nici nu le-a interzis dar nici nu a mers mai departe cu vreo procedură legală.
- Sunt declaraţii publice atât le premierului cât şi a doamnei ministru Rovana Plumb prin care, până la lămurirea situaţiei la nivelul UE, undeva la sfârşitul lunii Martie, aceste chestiuni nu pot fi clarificate şi nu putem merge mai departe cu autorizaţii de mediu şamd.
▶ [TC 03:31]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Atât eu cât şi domnul primar, şi a fost banner-ul cred că un an de zile aproape pe site-ul Bârlad Online şi-ar fi avut timp orice orb din ţara asta să-l citească, scria destul de clar că suntem împotriva exploatării gazelor de şist prin metode neconvenţionale şi poluante.
- Premierul în fiecare poziţie publică a spus acest lucru, că nu va face rabat de la normele de mediu, nici măcar în chestiunea extracţiei gazelor de şist.
- Ca ţară şi ca popor nu putem fi împotriva unor resurse de venit suplimentar şi care resurse să ne asigure chiar o anumită autonomie energetică a ţării.
- Noi am cerut de la bun început, inclusiv domnul preşedinte Buzatu, ca nicio secundă instituţiile statului să nu cedeze în faţa oricăror presiuni şi să uite de normele naţionale şi europene de mediu.

▶ [TC 04:56]
- Cei din GISCB se adresează în termeni mai mult decât jignitori unuia dintre cei mai buni prim-miniştri pe care i-a avut România după '89.
- Noi, ca oraş, am aşteptat 8 ani de zile să vină un premier care să fie de aceeaşi culoare politică cu primarul şi cu consiliul local.
- Nu pot fi de acord şi nu pot să aprob o astfel de atitudine ticăloasă din partea unor oameni care o să vă spun mai departe cine sunt.
▶ [TC 05:52]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- Sunt aceeaşi oameni lângă care aţi stat acum un an la miting.
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- N-am stat eu, ei au venit lângă mine.
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- A, invers.
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Ei au parazitat de la început acţiunea începută de mine la sesizarea lui Răzvan Călin.
- Habar nu aveam cine e Chevronul, habar n-avea ce sunt alea gaze de şist, habar nu aveam că există acorduri petroliere în zona noastră.
- Ne-am informat împreună, am pornit împreună cu toţii aici, la pupitrul ăsta, o serie de conferinţe şi de acţiuni care să ducă la o dezbatere reală şi la scoatea acestor informaţii dintr-o zonă clasificată într-o zonă de dezbatere publică.
- Să aducem pe masă argumente pro şi contra.
▶ [TC 06:52]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Când am convocat primul miting au apărut domnii şi doamnele de la Rotary şi au încercat să confişte toată acea acţiune.
- Ne puneau tot timpul batista pe ţambal, că au fost nenumărate întâlniri de pregătiri a mitingurilor.
- Îmi spuneau şi mie şi domnului primar că să nu spunem nimic de guvernul Ungureanu, să nu spunem nimic de premierul Ungureanu, să nu atacăm Guvernul. Să nu facem, să nu dregem.
- Şi de la momentul când să nu facem şi să nu dregem până la momentul când scrieţi voi scrisori de-astea n-a trecut nici măcar un an de zile.
- Dar lucrul acesta a fost, de la început, o acţiune concertată de confiscare a acestei acţiuni şi pe urmă, după alegerile din Decembrie 2012, de deturnare în interesul PDL-ului a acestor dezbateri publice.
▶ [TC 07:55]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Nu este întâmplătoare nici prezenţa, la întâlnirile de la Universitatea Ecologică, a întregii pleade de pedelişti, cu Pleşu şi cu doamna Pleşu în frunte.
- Nu este întâmplătoate nici postarea domnului Pleşu pe Facebook despre care am făcut vorbire săptămâna trecută.
- Nu este întâmplătoare atitudinea cotidianului Vremea Nouă care numai teoretic are o problemă cu Dan Marian, dar tot de-a lor este.
- Aduceţi-vă aminte titlurile din Februarie - Martie anul trecut când cei din Vremea Nouă mă făceau bolnav mintal, că arunc ţara în aer, că sperii lumea degeaba fără argumente.
▶ [TC 08:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Toată bătălia noastră către o dezbatere reală şi respectarea normelor de mediu a fost deturnată către o bătălie în care atât aşa-zisul GISCB cât şi Vremea Nouă se chinuie să ne pună pe noi în cap în cap cu guvernarea şi cu guvernul.
- Acest lucru nu va fi permis şi fac apel către toţi oamenii serioşi şi cinstiţi să stea acasă pe 27 Februarie pentru că noi avem nevoie de asfalt pe Republicii, nu să mărşăluim pe un drum forestier.

- Pentru că doamna Fânaru nu avea treabă şi s-a apucat să scrie ea scrisori jignitoare premierului României.
- Jignind premierul m-a jignit pe mine.
- Şi de aici nu mai am nicio urmă de bun simţ şi nicio urmă de toleranţă pentru acţiunile acestor oameni.
- Din anumite considerente am înghiţit, un an de zile, toate măscările de la ei. Nu mai sunt dispus nicio secundă.
▶ [TC 10:14]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Îi cer public părintelui protopop să declare dacă este de acord cu conţinutul acestei scrisori şi dacă nu este să se dezică public de conţinutul scrisorii.
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- Şi dacă nu?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Veţi vedea ! Că doar... vom trăi şi vom vedea.

▶ [TC 15:54]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Având acest răspuns, în care se recunosc riscurile şi se propun soluţii /.../, pentru a nu pune în pericol alte ramuri ale industriei extractive în care se foloseşte fracturarea hidraulică, eu anunţ astăzi că-mi retrag semnătura de pe iniţiativă privind interzicerea fracturării hidraulice şi voi iniţia împreună cu colegii mei şi în acord cu Ministerul Mediului o iniţiativă prin care să se prevadă ca în cazul fracturării hidraulice cu presiuni mai mare de 20 de atmosfere să se folosească doar fracturarea curată, fără substanţe chimice sau biocide. Şi un regulament prin care autorităţile de mediu să poată urmări această derulare.

▶ [TC 18:03]
- În rest, domnilor şi doamnelor de la GISCB le transmit să se liniştească puţin, că prea s-au înfierbântat aiurea şi să pună mâna pe-o carte. Ion Creangă, "Poveşti, Povestiri, Amintiri", este acolo o poveste, Prostia Omenească se cheamă.
- Întrucât doar proştii sunt consecvenţi eu am decis că de astăzi nu are rost să mai stăruim într-o anumită chestiune.
- Suntem în continuare împotriva metodelor poluante în exploatarea gazelor de şist, suntem pentru independenţa energetică a ţării şi pentru resurse noi dacă acestea se dovedesc a fi sigure.
- Prin urmare, domnii şi doamnele de la GISCB sunt pe cont propriu.
- Adică vor putea să facă orice doresc ei într-o societate liberă şi democratică dar fără să ne mai implice şi pe noi.
- Şi fără să mai folosească vreodată numele noastre, într-o discuţie cu terţi, fără să ştim despre ce este vorba.
Timona Balmuş, Radio Unison 
- Este şi poziţia domnului primar?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Evident !

▶ [TC 19:54]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Miercuri domnul primar va fi la Ministerul Dezvoltării pentru că e chemat cu regionalizarea, au chemat primarii de municipii, preşedinţii de consilii, pe 27 Februarie.
- Pe mine mă deranjează faptul că au făcut intenţionat marşul pe 27 Feburuarie pentru că părintele Lăiu mi-a dat convocarea la Adunarea Naţională a Bisericii Ortodoxe Române de-acum o lună. Ştia că pe 27 sunt plecat din oraş şi că nu pot veni.


▶ [TC 20:39]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Mai mult decât atât, să-l transformi pe... neisprăvitul ăsta de Ciuhodaru în portdrapel mie mi se pare jignitor de-a dreptul. Dacă se abţineau măcar la chestiunea asta puteam să trec peste anumite lucruri.
- Dar cine este Ciuhodaru? De unde e deputat de Bârlad, pentru că la Bârlad n-a obţinut voturi.
- El este făcut din resturi, adică din resturile de peste tot!
- El ca şi deputat n-ar fi ajuns acolo dacă exista o eroare în legea electorală.

▶ [TC 23:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Deci acest nepăsător şi indolent care se zice că-i deputat "de geaba", Ciuhodaru, în Martie anul trecut era unul dintre susţinătorii cei mai fervenţi ai regimului Ungureanu.

▶ [TC 24:13]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Deci faptul că l-au transformat în portdrapel pe acest individ Ciuhodaru, faptul că au jignit premierul fără ca acesta să aibă vreo vină în acestă chestiune, m-au făcut pe mine să mă dezic total de acţiunile GISCB.

▶ [TC 25:41]
Sorina Bâgu, Radio Vipp: 
- Între timp nu e posibil ca firma să obţină avizele de mediu?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Nu. Deocamdată nu există legislaţie în România. Nu se poate emite niciun acord sau aviz de mediu fără un studiu de impact, care durează cel puţin 2 ani de zile să-l realizezi, 2 ani în care noi sperăm să apară noile tehnici.

▶ [TC 26:21]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- Sunt uimit că v-aţi schimbat discursul faţă de conferinţa de săptămâna trecută !
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Nu mi-am schimbat ! Eu rămân...
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- Spuneaţi aşa: "Sper pe 27 sper într-o participare numeroasă..."
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Da, da, da ! Credeam că-s oameni sănătoşi şi nu se-apucă să-l înjure pe premier degeaba ! Dacă GISCB a luat-o razna şi face marş împotriva Guvernului... Eu nu fac marş împotriva Guvernului ! Eu susţin acest Guvern şi am încredere că este singurul capabil să facă tot posibilul ca şi proiectele Bârladului să se vadă odată începute şi duse la capăt ! O ţinem langa... doar ne-am bătut cu atâţia premieri până acuma !

▶ [TC 29:12]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Cine este doamna Cozar? Este doamna aceea susţinătoare înfocată şi pasionată, sau pasională, nu mai ştiu cum e corect, a domnului Drăgan ! Care umbla cu steagurile în spatele lui Drăgan să-l susţină !
- Ieri am fost până la Vaslui şi când ieşeam mai departe este o clădire mai pe stânga. Şi era unu' cu un cearşaf la geam. Şi îl scutura tare "Salutări doamnei Cozar!". De la Drăgan.
- Cine este domnul Tiron ? Fost membru marcant al PDL.
- Cine este doamna Fânaru ? Verişoara soţiei domnului Lefter ! Toţi, prieteni de-ai noştri ! Nu ?
- Ce drăgan i-a apucat pe ei - fără nicio legătură cu omul - de noi acuma ?
- Şi au prins în mrejele lor şi doi oameni cinstiţi şi de bună condiţie, ca părintele Lăiu şi generalul Rotaru.
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui 
- Dar de domnul Sava nu spuneţi nimic ?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Domnul Sava este un specialist care are o părere. La el n-ai ce să spui.
- Domnul procuror s-a cam liniştit şi el.

▶ [TC 30:46]
Timona Balmuş, Radio Unison 
- Bine, şi acum cum rămâne cu marşul ăsta, va mai avea loc sau... ?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Probabil ! E o ţară liberă. Să-l facă ei, ce treabă am eu.
Timona Balmuş, Radio Unison 
- Au fost chemaţi şi oameni de la Rulmenţi, de la Confecţii... ?
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Toţi oamenii sunt invitaţi, sunt afişe pe stradă. Şi voi sunteţi invitaţi, toată lumea e liberă. Dar cine se mai gândeşte şi la oraşul ăsta ar fi bine să-şi facă de treabă.

▶ [TC 33:38]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Eu cred că din punct de vedere al bătăliei pentru un mediu curat lupta nu s-a încheiat ci abia începe.

▶ [TC 34:08]
Adrian Solomon, deputat PSD: 
- Dacă nu era scrisoarea ar fi rămas toate lucrurile aşa, între două ape. Ei, cu scrisoarea, şi-au dat arama pe faţă. Dându-şi ei arama pe faţă, mă las şi eu de toate... urmele de bun simţ pe care le-am avut până acuma din anumite raţiuni.


3.646 vizualizări |36m51s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1114 secunde.