TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  11:00
Temperatura7.5 °C
Umiditatea 86%
Presiunea 993.4 mb
Vânt0.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-04-2024
VALUTARON
EUR4.9758
USD4.6712
GBP5.7677
XAU354.4765
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Ştefan Constantinciu, în ultima zi ca manager la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad. 16 Octombrie 2014

Foarte interesant, de urmărit integral.

Ştefan Constantinciu, în ultima zi ca manager al Spitalului Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad:
▶ [TC 00:00]
Despre ziua finală a mandatului
- Astăzi, 16 Octombrie 2014, este ziua finală a mandatului meu, mandat care a încetat ca urmare a unui acord, a unui act adiţional semnat deopotrivă de către mine şi domnul primar Constantin Constantinescu, este vorba de un act adiţional la contractul de management, deci nu este vorba de o demisie aşa cum s-a scris, eu de la bun început am menţionat că nu-mi voi depune demisia din această instituţie.
- Din păcate lucrurile au mers în această direcţie voit iar eu a trebuit să mă supun.

▶ [TC 06:30]
- Nu ştiu unde s-a produs fractura, dar la un moment dat, în aceste solicitări ale mele către domnul primar, am simţit o anumită opoziţie, o opoziţie care a fost identificată şi prin fapte, astfel încât doleanţele mele vizavi de suportarea unor cheltuieli /.../ s-au izbit de un răspuns negativ.

▶ [TC 12:17]
- Deci ce-am ales. Am ales să vă spun exact cum stau lucrurile la momentul acesta în unitatea noastră.
- Soluţiile nu mai vin de la mine, vin de la comunitatea locală şi de la dumneavoastră, ca profesionişti care vă desfăşuraţi activitatea în această unitate /.../
- Viitorul acestui spital, fiţi convinşi, că ţine de independenţa totală.

▶ [TC 14:52]
- Sabotajul din interior al unităţii noastre spitaliceşti este un lucru care a funcţionat la cote maxime pe întregul an.

▶ [TC 15:17]
- Recent am avut vizita ministrului Nicolae Bănicioiu, care mi-a propus ca, începând cu luna Noiembrie, să intrăm într-un program prin Banca Mondială pentru achiziţionarea Computerului Tomograf.
- Lucru care, sper eu, că se va realiza.
- N-are rost să mă ascuns, am avut şi suportul a doi deputaţi aferenţi judeţului nostru, şi vorbesc de doamna Ana Birchall şi deputatul Adrian Solomon.

▶ [TC 17:30]
- E nevoie de suport şi, clar, este nevoie de sprijinul ordonatorului principal de credite, care, nu ştiu din ce motiv, a făcut următoarea precizare, în nenumărate rânduri, şi anume că va da bani la spital atunci când nu va mai fi Constantinciu.
- Eu m-am dat la o parte, tocmai ca spitalul să beneficieze de fonduri substanţiale /.../
- Dacă noi nu facem în următoarele trei luni această infuzie de capital, vom fi blocaţi în totalitate în derularea actului medical.

▶ [TC 18:21]
- Dacă n-aş fi fost atacat în presa aservită domniei sale zilele anterioare, sub o formă barbară, familia mea fiind pusă pe tapet, n-aş fi făcut următoarea dezvăluire: Din "Cufărul cu Amintiri Triste", am să vă menţionez că la o discuţie de comun acord anunţată, am fost cu membrii Comitetului Director în biroul primarului, cerându-i suport pentru reabilitarea Psihiatriei şi a TBC-ului. Noi aveam soluţii şi încercam să le integrăm, să facem un plan de expertizare, de proiectare, de obţinere de fonduri şi finalizare cu reabilitarea. Lucrurile s-au derulat cam aşa: "Mie nu-mi trebuie spital de urgenţă la Bârlad, mie nu-mi trebuie spital, ieşi afară porcule !", rămânând în sală doar membrii Comitetului Director.

▶ [TC 33:00]
- Deci problema este încinsă rău şi se caută o soluţie pentru această unitate spitalicească dar aşa cum v-am spus Consiliul Judeţean are obligaţia să facă plăţi şi să susţină activitatea Spitalului Judeţean pe lege.

▶ [TC 35:33]
- Trebuie să fim foarte atenţi în a gestiona următorul fenomen: Ebola e la graniţa României. Nimeni nu vorbeşte. Ebola va fi mai puternică şi mai agresivă decât virusul HIV. Ebola omoară în tăcere. La Bârlad, ca în tot judeţul, trebuie ca unităţile spitaliceşti să aibă o celulă de criză, trebuie să aibă un compartiment dispus să izoleze, trebuie să aibă medicaţie şi personal pregătit să acţioneze în această situaţie pentru a ţine acest fenomen sub control.
- Şi vă spun: lumea civilizată este de-a dreptul speriată. Lucrurile nu sunt simple.

▶ [TC 37:00]
- Dacă nu va veni acea infuzie de capital în urmatoarele trei luni se va ajunge la blocarea conturilor şi automat se va intra în incapacitate de plată, cel puţin pe partea achiziţionării şi aprovizionării cu medicamente şi materiale sanitare. Deci, pericol ! Este zona roşie, mai jos de atât nu se poate coborâ.

▶ [TC 40:52]
- S-a emis dispoziţia de încetare a contractului meu de management şi aveţi un nou manager în persoana doamnei Angela Chirilă pe care vă rog să o susţineţi /.../

▶ [TC 42:46]
- ÃŽn anumite medii (primarul, n.r.) a vehiculat ideea că aş vrea vreodată să candidez ca primar. Nu, niciodată. Nu, vă spun, clar. ÃŽn anumite medii, a aruncat lucrul ăsta. Nu mă interesează subiectul /.../

3.587 vizualizări |47m14s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1095 secunde.