TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 19:00
Temperatura12.4 °C
Umiditatea 57%
Presiunea 999.9
Vânt2.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Ştefan Constantinciu, īn ultima zi ca manager la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bārlad. 16 Octombrie 2014

Foarte interesant, de urmărit integral.

Ştefan Constantinciu, īn ultima zi ca manager al Spitalului Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bārlad:
▶ [TC 00:00]
Despre ziua finală a mandatului
- Astăzi, 16 Octombrie 2014, este ziua finală a mandatului meu, mandat care a īncetat ca urmare a unui acord, a unui act adiţional semnat deopotrivă de către mine şi domnul primar Constantin Constantinescu, este vorba de un act adiţional la contractul de management, deci nu este vorba de o demisie aşa cum s-a scris, eu de la bun īnceput am menţionat că nu-mi voi depune demisia din această instituţie.
- Din păcate lucrurile au mers īn această direcţie voit iar eu a trebuit să mă supun.

▶ [TC 06:30]
- Nu ştiu unde s-a produs fractura, dar la un moment dat, īn aceste solicitări ale mele către domnul primar, am simţit o anumită opoziţie, o opoziţie care a fost identificată şi prin fapte, astfel īncāt doleanţele mele vizavi de suportarea unor cheltuieli /.../ s-au izbit de un răspuns negativ.

▶ [TC 12:17]
- Deci ce-am ales. Am ales să vă spun exact cum stau lucrurile la momentul acesta īn unitatea noastră.
- Soluţiile nu mai vin de la mine, vin de la comunitatea locală şi de la dumneavoastră, ca profesionişti care vă desfăşuraţi activitatea īn această unitate /.../
- Viitorul acestui spital, fiţi convinşi, că ţine de independenţa totală.

▶ [TC 14:52]
- Sabotajul din interior al unităţii noastre spitaliceşti este un lucru care a funcţionat la cote maxime pe īntregul an.

▶ [TC 15:17]
- Recent am avut vizita ministrului Nicolae Bănicioiu, care mi-a propus ca, īncepānd cu luna Noiembrie, să intrăm īntr-un program prin Banca Mondială pentru achiziţionarea Computerului Tomograf.
- Lucru care, sper eu, că se va realiza.
- N-are rost să mă ascuns, am avut şi suportul a doi deputaţi aferenţi judeţului nostru, şi vorbesc de doamna Ana Birchall şi deputatul Adrian Solomon.

▶ [TC 17:30]
- E nevoie de suport şi, clar, este nevoie de sprijinul ordonatorului principal de credite, care, nu ştiu din ce motiv, a făcut următoarea precizare, īn nenumărate rānduri, şi anume că va da bani la spital atunci cānd nu va mai fi Constantinciu.
- Eu m-am dat la o parte, tocmai ca spitalul să beneficieze de fonduri substanţiale /.../
- Dacă noi nu facem īn următoarele trei luni această infuzie de capital, vom fi blocaţi īn totalitate īn derularea actului medical.

▶ [TC 18:21]
- Dacă n-aş fi fost atacat īn presa aservită domniei sale zilele anterioare, sub o formă barbară, familia mea fiind pusă pe tapet, n-aş fi făcut următoarea dezvăluire: Din "Cufărul cu Amintiri Triste", am să vă menţionez că la o discuţie de comun acord anunţată, am fost cu membrii Comitetului Director īn biroul primarului, cerāndu-i suport pentru reabilitarea Psihiatriei şi a TBC-ului. Noi aveam soluţii şi īncercam să le integrăm, să facem un plan de expertizare, de proiectare, de obţinere de fonduri şi finalizare cu reabilitarea. Lucrurile s-au derulat cam aşa: "Mie nu-mi trebuie spital de urgenţă la Bārlad, mie nu-mi trebuie spital, ieşi afară porcule !", rămānānd īn sală doar membrii Comitetului Director.

▶ [TC 33:00]
- Deci problema este īncinsă rău şi se caută o soluţie pentru această unitate spitalicească dar aşa cum v-am spus Consiliul Judeţean are obligaţia să facă plăţi şi să susţină activitatea Spitalului Judeţean pe lege.

▶ [TC 35:33]
- Trebuie să fim foarte atenţi īn a gestiona următorul fenomen: Ebola e la graniţa Romāniei. Nimeni nu vorbeşte. Ebola va fi mai puternică şi mai agresivă decāt virusul HIV. Ebola omoară īn tăcere. La Bārlad, ca īn tot judeţul, trebuie ca unităţile spitaliceşti să aibă o celulă de criză, trebuie să aibă un compartiment dispus să izoleze, trebuie să aibă medicaţie şi personal pregătit să acţioneze īn această situaţie pentru a ţine acest fenomen sub control.
- Şi vă spun: lumea civilizată este de-a dreptul speriată. Lucrurile nu sunt simple.

▶ [TC 37:00]
- Dacă nu va veni acea infuzie de capital īn urmatoarele trei luni se va ajunge la blocarea conturilor şi automat se va intra īn incapacitate de plată, cel puţin pe partea achiziţionării şi aprovizionării cu medicamente şi materiale sanitare. Deci, pericol ! Este zona roşie, mai jos de atāt nu se poate coborā.

▶ [TC 40:52]
- S-a emis dispoziţia de īncetare a contractului meu de management şi aveţi un nou manager īn persoana doamnei Angela Chirilă pe care vă rog să o susţineţi /.../

▶ [TC 42:46]
- Īn anumite medii (primarul, n.r.) a vehiculat ideea că aş vrea vreodată să candidez ca primar. Nu, niciodată. Nu, vă spun, clar. Īn anumite medii, a aruncat lucrul ăsta. Nu mă interesează subiectul /.../

2.874 vizualizări |47m14s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1811 secunde.