TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 20:00
Temperatura18.2 °C
Umiditatea 34%
Presiunea 997.3
Vânt1.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
20-09-2019
VALUTARON
EUR4.7432
USD4.2921
GBP5.3799
XAU207.5291
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie. 11 Octombrie 2016

▶ [TC 01:18]
Despre şoseaua de centură şi vizitele la ministere
- Am primit un răspuns prin care se spune că şoseaua de centură a Bārladului nu este prinsă pe lista de investiţii īn Masterplanul de transport. Am fost la Bucureşti la minister şi acolo am aflat că de fapt este prinsă īn Masterplan. Dar pānă nu o văd şi prinsă īn buget pe 2017, nu cred nimic.

▶ [TC 03:11]
Despre spital şi vizita la Ministerul Sănătăţii

▶ [TC 04:00]
- Conducerea spitalului din Bārlad a amānat rezolvat problemelor şi iată-ne īn situaţia de a nu primi autorizaţie pentru secţiile Pneumologie, Psihiatrie şi Boli Infecţioase.

▶ [TC 04:35]
- Din scurta īntrevedere de la Ministerul Sănătăţii am realizat că de fapt noi nu avem lucrurile puse la punct. Adică nu ne-am făcut lecţiile. Eram īnsoţit de managerul spitalului. Ne-am uitat unul la altul şi-am făcut cale īntoarsă la Bārlad dar am avut şi o discuţie mai aprofundată despre spital.

▶ [TC 05:04]
Despre vizita la Ministerul Sănătăţii şi Căminul de Bătrāni

▶ [TC 05:41]
Despre vizita la Ministerul Mediului şi plantaţia de la baraj

▶ [TC 06:16]
- Am făcut o deplasare şi īn legătură cu sala de sport de la Codreanu, aici sunt semne īmbucurătoare, e posibil ca īn 2017 să se realizeze acest lucru.

▶ [TC 06:47]
- După ce am făcut deplasarea la Bucureşti şi am văzut īn ce situaţie se află spitalul din Bārlad, am insistat să se īntrunească Consiliul de Administraţie. Acesta s-a īntrunit şi am constatat că lucrurile nu pot fi rezolvate īn timpul stabilit, sau sunt puţine şanse ca acestea să fie rezolvate pānă la 31 Decembrie 2016.

▶ [TC 07:44]
- Spre surprinderea mea, după ce conducerea spitalului a solicitat bani, am iniţiat proiect de hotărāre, am dat 8 miliarde la spital - sumă pe care nu au primit-o de multe ori - iar ei au explicat că nu prea au cum să cheltuiască această sumă. Īntrebarea mea a fost: "Cred că trebuia să ştiţi din timp că nu puteţi cheltui această sumă, şi să nu insistaţi să primiţi nişte bani".

▶ [TC 08:18]
- Tot primăria a mai alocat 7 miliarde pentru achiziţionarea tomografului. Şi pentru că acel bun nu a fost achiziţionat, o parte din acei bani i-am retras şi i-am redirecţionat pentru aceste lucrări de care am vorbit. Am lăsat īn schimb suma de bani necesară pentru primnele două rate īn situaţia īn care se va reuşi achiziţionarea tomografului.

▶ [TC 08:57]
- Pe 30 Septembrie trebuia să se clarifice situaţia tomografului. Īn două rānduri am solicitat informaţii īn legătură cu tomograful, nici prima dată şi nici a doua oară nu am primit niciun răspuns. Astăzi nu ştiu dacă s-a reuşit achiziţionarea tomografului.

▶ [TC 09:28]
- Deşi nu este o problemă care a apărut īn mandatul meu şi cum nu doresc să se īntāmple ceva rău cu spitalul din Bārlad, am verificat īn oraş mai multe spaţii pentru a īncerca să mutăm secţiile TBC, Psihiatrie şi Infecţioase īntr-o altă locaţie. Se concretizează ideea de a lua o decizie la nivelului consiliului local de a muta acele secţii īn pavilionul administrativ de la Centrul de Afaceri.

▶ [TC 10:38]
- Īmi doresc să rezolv această problemă, să nu se spună că īn mandatul meu s-au īnchis secţiile de la spital, deşi nu este o problemă care a apărut de 2-3 luni. Ea este de foarte mult timp pe agenda de lucru a spitalului. Doar pe agendă.

▶ [TC 11:13]
Despre stadiul lucrărilor aflate īn curs de desfăşurare la preluarea mandatului. Despre lucrarea īncepută şi abandonată pe Bd. Epureanu (zona Şcolii nr. 4). Despre canalizarea din Bariera Puieşti

▶ [TC 11:43]
- Sunt străzi īn Bārlad unde finanţatorul este Consiliul Judeţean, executantul este o firmă din Vaslui iar Primăria Bārlad nu are nicio implicaţie dar īncasează nemulţumirile bārlădenilor.

▶ [TC 13:11]
- Mai sper că se va lucra pe Bd. Epureanu. Iar daca nu, solicit public d-lui preşedinte Buzatu să intervină şi să dea dispoziţii firmei de construcţii să aducă Bd. Epureanu la starea iniţială. Aceeaşi situaţie este şi pe str. Gh. Iamandi. Nu se poate intra ! Cānd plouă oamenii nu pot ajunge acasă.

▶ [TC 15:47]
Asfaltarea īn cartierul Ţuguieta 2 a fost finalizată

- Referitor la Ţuguieta 2, Deal 2 şi Mihai Eminescu, trebuie să avem un coeficient de spaţiu verde iar dacă nu riscăm să nu mai primim finanţarea sau chiar să dăm īnapoi banii de la UE.
- Am trimis notificări la cetăţenii care au construit şi au adus gardurile pānă lāngă trotuar.
- Din acestă cauză nu putem efectua lucrările pentru gaz.
- Īi rog pe cetăţeni să nu mai construiască abuziv.

▶ [TC 17:54]
Cāteva precizări despre activitatea politică

Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Am rugămintea să reflectaţi şi să consemnaţi şi să daţi īn presă informaţii cāt mai aproape de adevăr. Am văzut de ceva vreme anumite articole apărute īn presă, īnsă nu īn toată presa!, mulţumesc la o parte a presei care a reflectat oarecum obiectiv cele īntāmplate īn viaţa politică.
- Dar īntr-o parte a presei apar tot felul de informaţii despre persoana mea.
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Concret ! Daţi-ne concret !
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Aş putea să spun ziarul Vremea Nouă.
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Aşa...
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Dar eu nu mă iau la ceartă cu un ziar. Eu doar vrea ca informaţiile să fie cāt mai aproape de adevăr. Deşi adevărul e relativ...

▶ [TC 22:05]
Īntrebări. De la Cezara Mironică. Īntrebările se transformă repede īn reproşuri şi acuze adresate pe un ton aprins iar primarul practic este luat la rost de către aceasta. Pe alocuri, cu alţi intelocutori īnsă, discuţia devine chiar interesantă. De urmărit :)

▶ [TC 26:15]
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Ăsta este rolul jurnalistului, domnu' primar !
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Să faceţi "bou" pe oameni ?
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Mă scuzaţi, dacă-mi arătaţi un articol scris de Cezara Mironică cānd v-a făcut "bou", atuncea eu mă ridic şi plec īn secunda asta.
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Bine, eu am spus de ziar, nu de Cezara...
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Da...

▶ [TC 26:45]
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Noi v-am dus de mānă pānă la Primărie ! Şi trebuie să recunoaşteţi că ziarul Vremea Nouă v-a dus de mānă pānă la Primărie !

▶ [TC 33:22]
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Despre secţiile cu probleme de la spital nu ştiam. Pentru că ei au spus că au fonduri asigurate şi pānă la urmă s-a dovedit că nu erau fonduri asigurate. Se spunea că sunt fonduri UE.

▶ [TC 34:06]
Dumitru Boroş, primar Bārlad:
- Nu poţi să faci anumite lucrări de reparaţii dacă nu ai consolidarea făcută. (O referinţă interesantă aici, n.r.) Iar dumnealor trebuiau să cunoască lucrul ăsta. Să mă ocup eu personal nu am cum pentru că spitalul are o echipă. Acuma să nu credeţi că nu mă ocup deloc, că altfel nu m-aş fi dus nici la Bucureşti, nici n-aş fi căutat soluţii nici īn stānga, nici īn dreapta. Este cea mai importantă problemă a noastră.
- Anumite persoane cred că problema asta a izvorāt aşa, din pămānt, īntr-o lună, două. Este veche.
- Spitalul nu a primit niciodată atāţia bani, 8 miliarde, ca să facă ceva, iar acum constat că banii nu folosesc la nimic.

▶ [TC 47:00]
- Cam două săptāmāni de zile am purtat o corespondenţă şi am avut aici la Bārlad un reprezentant al unei firme din Braşov, AutoLiv (www.autoliv.com) care a dorit să facă o investiţie īn Bārlad, īn prima etapă cam 300 de locuri de muncă. Am prezentat oferta noastră, tot ce avem, a plecat, a venit, iar astăzi am primit răspuns că "nu am fost selectaţi". Dar ştiţi care este motivul principal ? Că nu avem forţă de muncă.
- Firma respectivă este foarte mare, au cam 10.000 de angajaţi īn Romānia şi produc sisteme de securitate pentru autoturisme, fac şi volane īmbrăcate īn piele şi le exportă...
- Eu am vorbit īn particular cu el şi mi-a zis că el a luat cifre de la AJOFM, a luat toate şcolile din Bārlad, cāte licee, promoţii, cum au terminat, comunele din jur, distanţe, tot, şi a zis că investigaţiile făcute de ei - că au trimis ei oameni aici - rezultă că nu avem forţă de muncă.

1.910 vizualizări |50m05s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | download | livecam | locale | forum | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1427 secunde.