TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  12:00
Temperatura12.4 °C
Umiditatea 82%
Presiunea 973.9 mb
Vânt0.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
23-04-2024
VALUTARON
EUR4.9762
USD4.6699
GBP5.7698
XAU344.5697
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie. 11 Octombrie 2016

▶ [TC 01:18]
Despre şoseaua de centură şi vizitele la ministere
- Am primit un răspuns prin care se spune că şoseaua de centură a Bârladului nu este prinsă pe lista de investiţii în Masterplanul de transport. Am fost la Bucureşti la minister şi acolo am aflat că de fapt este prinsă în Masterplan. Dar până nu o văd şi prinsă în buget pe 2017, nu cred nimic.

▶ [TC 03:11]
Despre spital şi vizita la Ministerul Sănătăţii

▶ [TC 04:00]
- Conducerea spitalului din Bârlad a amânat rezolvat problemelor şi iată-ne în situaţia de a nu primi autorizaţie pentru secţiile Pneumologie, Psihiatrie şi Boli Infecţioase.

▶ [TC 04:35]
- Din scurta întrevedere de la Ministerul Sănătăţii am realizat că de fapt noi nu avem lucrurile puse la punct. Adică nu ne-am făcut lecţiile. Eram însoţit de managerul spitalului. Ne-am uitat unul la altul şi-am făcut cale întoarsă la Bârlad dar am avut şi o discuţie mai aprofundată despre spital.

▶ [TC 05:04]
Despre vizita la Ministerul Sănătăţii şi Căminul de Bătrâni

▶ [TC 05:41]
Despre vizita la Ministerul Mediului şi plantaţia de la baraj

▶ [TC 06:16]
- Am făcut o deplasare şi în legătură cu sala de sport de la Codreanu, aici sunt semne îmbucurătoare, e posibil ca în 2017 să se realizeze acest lucru.

▶ [TC 06:47]
- După ce am făcut deplasarea la Bucureşti şi am văzut în ce situaţie se află spitalul din Bârlad, am insistat să se întrunească Consiliul de Administraţie. Acesta s-a întrunit şi am constatat că lucrurile nu pot fi rezolvate în timpul stabilit, sau sunt puţine şanse ca acestea să fie rezolvate până la 31 Decembrie 2016.

▶ [TC 07:44]
- Spre surprinderea mea, după ce conducerea spitalului a solicitat bani, am iniţiat proiect de hotărâre, am dat 8 miliarde la spital - sumă pe care nu au primit-o de multe ori - iar ei au explicat că nu prea au cum să cheltuiască această sumă. Întrebarea mea a fost: "Cred că trebuia să ştiţi din timp că nu puteţi cheltui această sumă, şi să nu insistaţi să primiţi nişte bani".

▶ [TC 08:18]
- Tot primăria a mai alocat 7 miliarde pentru achiziţionarea tomografului. Şi pentru că acel bun nu a fost achiziţionat, o parte din acei bani i-am retras şi i-am redirecţionat pentru aceste lucrări de care am vorbit. Am lăsat în schimb suma de bani necesară pentru primnele două rate în situaţia în care se va reuşi achiziţionarea tomografului.

▶ [TC 08:57]
- Pe 30 Septembrie trebuia să se clarifice situaţia tomografului. În două rânduri am solicitat informaţii în legătură cu tomograful, nici prima dată şi nici a doua oară nu am primit niciun răspuns. Astăzi nu ştiu dacă s-a reuşit achiziţionarea tomografului.

▶ [TC 09:28]
- Deşi nu este o problemă care a apărut în mandatul meu şi cum nu doresc să se întâmple ceva rău cu spitalul din Bârlad, am verificat în oraş mai multe spaţii pentru a încerca să mutăm secţiile TBC, Psihiatrie şi Infecţioase într-o altă locaţie. Se concretizează ideea de a lua o decizie la nivelului consiliului local de a muta acele secţii în pavilionul administrativ de la Centrul de Afaceri.

▶ [TC 10:38]
- Îmi doresc să rezolv această problemă, să nu se spună că în mandatul meu s-au închis secţiile de la spital, deşi nu este o problemă care a apărut de 2-3 luni. Ea este de foarte mult timp pe agenda de lucru a spitalului. Doar pe agendă.

▶ [TC 11:13]
Despre stadiul lucrărilor aflate în curs de desfăşurare la preluarea mandatului. Despre lucrarea începută şi abandonată pe Bd. Epureanu (zona Şcolii nr. 4). Despre canalizarea din Bariera Puieşti

▶ [TC 11:43]
- Sunt străzi în Bârlad unde finanţatorul este Consiliul Judeţean, executantul este o firmă din Vaslui iar Primăria Bârlad nu are nicio implicaţie dar încasează nemulţumirile bârlădenilor.

▶ [TC 13:11]
- Mai sper că se va lucra pe Bd. Epureanu. Iar daca nu, solicit public d-lui preşedinte Buzatu să intervină şi să dea dispoziţii firmei de construcţii să aducă Bd. Epureanu la starea iniţială. Aceeaşi situaţie este şi pe str. Gh. Iamandi. Nu se poate intra ! Când plouă oamenii nu pot ajunge acasă.

▶ [TC 15:47]
Asfaltarea în cartierul Ţuguieta 2 a fost finalizată

- Referitor la Ţuguieta 2, Deal 2 şi Mihai Eminescu, trebuie să avem un coeficient de spaţiu verde iar dacă nu riscăm să nu mai primim finanţarea sau chiar să dăm înapoi banii de la UE.
- Am trimis notificări la cetăţenii care au construit şi au adus gardurile până lângă trotuar.
- Din acestă cauză nu putem efectua lucrările pentru gaz.
- Îi rog pe cetăţeni să nu mai construiască abuziv.

▶ [TC 17:54]
Câteva precizări despre activitatea politică

Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Am rugămintea să reflectaţi şi să consemnaţi şi să daţi în presă informaţii cât mai aproape de adevăr. Am văzut de ceva vreme anumite articole apărute în presă, însă nu în toată presa!, mulţumesc la o parte a presei care a reflectat oarecum obiectiv cele întâmplate în viaţa politică.
- Dar într-o parte a presei apar tot felul de informaţii despre persoana mea.
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Concret ! Daţi-ne concret !
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Aş putea să spun ziarul Vremea Nouă.
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Aşa...
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Dar eu nu mă iau la ceartă cu un ziar. Eu doar vrea ca informaţiile să fie cât mai aproape de adevăr. Deşi adevărul e relativ...

▶ [TC 22:05]
Întrebări. De la Cezara Mironică. Întrebările se transformă repede în reproşuri şi acuze adresate pe un ton aprins iar primarul practic este luat la rost de către aceasta. Pe alocuri, cu alţi intelocutori însă, discuţia devine chiar interesantă. De urmărit :)

▶ [TC 26:15]
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Ăsta este rolul jurnalistului, domnu' primar !
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Să faceţi "bou" pe oameni ?
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Mă scuzaţi, dacă-mi arătaţi un articol scris de Cezara Mironică când v-a făcut "bou", atuncea eu mă ridic şi plec în secunda asta.
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Bine, eu am spus de ziar, nu de Cezara...
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Da...

▶ [TC 26:45]
Cezara Mironică, Vremea Nouă 
- Noi v-am dus de mână până la Primărie ! Şi trebuie să recunoaşteţi că ziarul Vremea Nouă v-a dus de mână până la Primărie !

▶ [TC 33:22]
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Despre secţiile cu probleme de la spital nu ştiam. Pentru că ei au spus că au fonduri asigurate şi până la urmă s-a dovedit că nu erau fonduri asigurate. Se spunea că sunt fonduri UE.

▶ [TC 34:06]
Dumitru Boroş, primar Bârlad:
- Nu poţi să faci anumite lucrări de reparaţii dacă nu ai consolidarea făcută. (O referinţă interesantă aici, n.r.) Iar dumnealor trebuiau să cunoască lucrul ăsta. Să mă ocup eu personal nu am cum pentru că spitalul are o echipă. Acuma să nu credeţi că nu mă ocup deloc, că altfel nu m-aş fi dus nici la Bucureşti, nici n-aş fi căutat soluţii nici în stânga, nici în dreapta. Este cea mai importantă problemă a noastră.
- Anumite persoane cred că problema asta a izvorât aşa, din pământ, într-o lună, două. Este veche.
- Spitalul nu a primit niciodată atâţia bani, 8 miliarde, ca să facă ceva, iar acum constat că banii nu folosesc la nimic.

▶ [TC 47:00]
- Cam două săptâmâni de zile am purtat o corespondenţă şi am avut aici la Bârlad un reprezentant al unei firme din Braşov, AutoLiv (www.autoliv.com) care a dorit să facă o investiţie în Bârlad, în prima etapă cam 300 de locuri de muncă. Am prezentat oferta noastră, tot ce avem, a plecat, a venit, iar astăzi am primit răspuns că "nu am fost selectaţi". Dar ştiţi care este motivul principal ? Că nu avem forţă de muncă.
- Firma respectivă este foarte mare, au cam 10.000 de angajaţi în România şi produc sisteme de securitate pentru autoturisme, fac şi volane îmbrăcate în piele şi le exportă...
- Eu am vorbit în particular cu el şi mi-a zis că el a luat cifre de la AJOFM, a luat toate şcolile din Bârlad, câte licee, promoţii, cum au terminat, comunele din jur, distanţe, tot, şi a zis că investigaţiile făcute de ei - că au trimis ei oameni aici - rezultă că nu avem forţă de muncă.

2.613 vizualizări |50m05s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1104 secunde.