TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura15.3 °C
Umiditatea 48%
Presiunea 996.0
Vânt2.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă PSD - 23 Aprilie 2009

(pentru video derulaţi pagina mai în jos)

Adrian Solomon:

Uitându-mă la dl. Pintilie, la acţiunile lui din ultima vreme, mi-am adus aminte de o carte, "Maimuţa goală", o carte foarte ştiinţifică, şi nu una erotică.

Din punct de vedere politic, dl. Pintilie a plecat de la "veriga lipsă" şi a ajuns în zilele noastre la stadiul de homo erectus. Nu e vorba de ceea ce are din ce în ce mai rar dl. Pintilie, ci este vorba de statutul său biped.

Aceste comentarii neutre şi ştiinţifice pe care le fac eu vis-a-vis de evoluţia politică a dl. Pintilie vor fi taxate cu asupra de măsură pe forum, că "ţiganul de Solomon, care-a făcut şi-a dres", că "borâtul de Solomon, care-i borâtul finului de primar".
Le transmit celor care scriu pe forum să aibă multă sănătate şi lumină spirituală de-acum încolo atât cât pot duce, dar să mai pună mâna şi pe carte pentru că eu nu-l jignesc aici pe dl. Pintilie.

Îl aşteptăm pe dl. Pintilie să mai sară vreo 2-3 etape să ajungă printre noi, cei care mai întelegem despre ce-i vorba în derularea treburilor publice.

Eram acolo (nr. în Parlament, la discuţia cu Băsescu şi cu Boc) când dl. Pintilie se învârtea ca o găina emoţionată care nu ştia unde să se ouă. Când a găsit şi el locul să-l facă, Boc i-a spus "dă-te mai aşa că nu văd scrisul".
S-a învârtit 10 minute prin faţa tribunei şi n-a avut curajul să urce la tribună să le vorbească despre problemele economiei bârlădene.

Dl. Pintilie poate fi comparat cu Columb. Aşa cum Columb a descoperit drumul către America,
şi dl. Pintilie i-a ajutat pe mulţi bârlădeni să descopere drumul către televiziunea color.

Cred că de acum perioada de miere pe care i-am acordat-o dlui Pintilie s-a încheiat.

Două zile i-au trebuit dl. Pintilie să afle dacă Ministerul Economiei s-a mutat pe Calea Victoriei.

Deşi eu îi tot spun dlui Pintilie, "dom'le, linişteşte-l pe ăla de la Perieni, explică-i cum stă treaba", el "păi că să vedem, c-o fi, c-o păţi", ca să aflu de fapt că ei sunt mână-n mână, că el şi cu Cărare îl mână pe ăla în luptă şi-l pune să bage strâmbe.

Cei de la ANL nu se uită în gura miliţianului de la Perieni.

L-am rugat pe dl Pintilie să-l facă să înţeleagă, dar se pare că nici dl. Pintilie n-a înţeles cum e treaba cu proprietatea în ţara asta, şi cum e treaba cu proprietatea Bârladului până la urmă.

La ora de sport stăteam în cap. Că la Şcoala 8 făceam sport măturând frunzele nu mai comentăm, că n-are rost.

M-am cam îngrăşat de când sunt parlamentar.

Tot vor dura 3-4 ani până ce se va putea circula pe şoseaua de centură, timp în care noi va trebui să rămânem cu aceleaşi greutăţi în cârcă. Cu benele de balast care vin noapte de noapte şi care tranzitează oraşul fără să aibă niciun obstacol, zdruncinând la propriu blocurile şi liniştea bârlădenilor.

Săptămâna trecută lucrurile s-au încins, dar s-au încins tare de tot, când poliţia a aflat că trebuie să aplice hotărârea de interzicere a traficului greu pe timp de noapte în Bârlad. Şi cum ei sunt obişnuiţi să nu facă nimic, dar nimic!, pentru liniştea cetăţenilor care-i plătesc, am primit tot felul de telefoane, de la cel mai înalt nivel al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, prin interpuşi bineînţeles, prin care "să nu facem prostia, că nu ştiu ce-o să se întâmple, c-o să ne închidă, c-o să ne facă, c-o să ne dreagă".
Stau şi mă întreb acuma, cu mesaj direct către comandantul poliţiei de la judeţ: "de când poliţia în ţara asta face legi şi hotărâri de consiliu?"
O hotărâre de Consiliu Local, odată validată, se aplică, atât de către forţele de ordine la dispoziţia primarului, cât şi de către forţele de poliţie ale statului român.
N-am văzut încă, poliţie vreundeva în lume, care să facă legi. Poate doar la Chişinău.
Şi mie să nu-mi mai spună Fânaru, Chelaru şi cu dl. Carp că nu se poate aplica că nu ştiu ce aviz n-avem.
Ei vor trebui să facă tot posibilul să ne spună cum să aplicăm mai bine lucrul ăsta fără să deranjăm foarte mulţi bârlădeni şi fără să deranjăm traficul internaţional.

Cei din judeţ vor trebui să se mai abţină să facă transport între 12 noaptea şi 6 dimineaţa, pentru că atunci se fură la cântar.
Pentru că după 12 noaptea nu vezi nici ARR-ul la treabă, nu vezi nici poliţia rutieră la treabă.

Eu n-am văzut din partea poliţiei deschiderea că "da dom'le, punem radare întâi şi apoi închidem dacă nu se poate".
"Hai să punem radare noaptea unde pe aceste străzi viteza maximă pentru camioane este de 30km/h". N-a venit niciunul cu chestiunea asta.

Poliţia nu mai are cale de întoarcere decât să facă ceea ce spune Cosiliul Local.
Rugămintea mea către domnii poliţişti este să mai termine cu presiunile şi cu prostiile şi să facă tot posibilul să-şi pună creierul la treabă, că au, slavă Domnului.

Avizul poliţiei rutiere pentru devierea de trafic a fost negativ, noi l-am luat ca atare, s-a discutat
în plen şi plenul a decis că nu are nevoie de acel aviz. Asta este! Avizele pot fi negative sau
pozitive. Nu sunt ultimative.

Cel mai interesant a fost când un şofer de pe o maşină cu asfalt fierbinte, ciufulit
după un control, vine la Mihai Vicol şi-l întreabă: "Unde-s cei mai buni mici din
oraş?"
Îl îndreaptă către piaţă, peste vreo jumătate de oră mă duc eu acolo la ăia la "Ţărăncuţa cu ulciorul". Şi aia ce făceau acolo în maşina de la ARR?! Mâncau micii! Ăia mâncau mici de mama focului. Să fi fost aia o şpăguţă pe care o luat-o ARR-ul? Nu cred. Nu era Butnaru, erau niste conţopişti acolo cu cântarul. Şi care îmi spuneau mie "pleacă băi că nu-i Bârladul, du-te dincolo de plăcuţă!". Da, ăştia-s oamenii de la ARR, care-s vii, există, şi îi pot identifica şi astăzi.

Mult succes în continuare dlui Lefter, care este un foarte bun manager şi salariaţii au simţit de Paşti lucrul ăsta.

Cred că liberalii au început curăţenia dându-l pe Drăgan pe mâna DNA-ului şi pe Lefter afară. Mie mi-e greu să cred că dl. Drăgan a făcut ceea ce scrie acolo. Nu trebuie să-i doreşti nimănui astfel de momente, şi eu îmi doresc să nu fie adevărat ceea ce scrie acolo pentru că ar fi păcat - Bârladul ar pierde un mare om politic.

Roberta Anastase (preşedinta Camerei Deputaţilor, nr.) nu ştie regulamentul şi face tot felul de bazaconii. De marţi s-a oprit şedinţa fără s-o închidă nimeni. E deschisă şi acum, stăm cu şedinţa deschisă.


1. PLAY integral, partea 1/12: Despre soseaua de centura
2. PLAY integral, partea 2/12: "Maimuta goala"
3. PLAY integral, partea 3/12: Despre forumisti. Homo erectus
4. PLAY integral, partea 4/12: "Dl. Pintilie se invartea ca o gaina emotionata"
5. PLAY integral, partea 5/12: Povestea intalnirii cu dl. Videanu
6. PLAY integral, partea 6/12: Iacob de la Perieni
7. PLAY integral, partea 7/12: Sala de sport, strazile din Deal 2
8. PLAY integral, partea 8/12: Traficul greu: "Lucrurile s-au incins rau de tot"
9. PLAY integral, partea 9/12: Patimile interzicerii traficului greu noaptea
10. PLAY integral, partea 10/12: Asphaltul, micii si ARR-ul
11. PLAY integral, partea 11/12: Intrebari presa. Despre spital si Lefter
12. PLAY integral, partea 12/12: Intrebari presa. Despre Dragan
2.968 vizualizări |38 comentarii58m51s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1832 secunde.