TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  10:00
Temperatura19.3 °C
Umiditatea 37%
Presiunea 981.9 mb
Vânt6.0 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă PNL. Tema principală: deschiderea anului şcolar. 11 Septembrie 2020

▶ [TC 00:00]
Dumitru Boroş

▶ [TC 01:21]
Despre deschiderea anului şcolar
▶ [TC 02:13]
- Avem o anumită întârziere, dar aceasta se datorează consilierilor PSD, care în două rânduri au blocat bugetul local şi am întârziat cu alocarea sumelor necesare deschiderii anului şcolar.
- Nu trebuie să ne ascundem, trebuie să spunem adevărul aşa cum a fost.
- Până la urmă am reuşit să deblocăm bugetul local şi să alocăm nu 10 miliarde, aşa cum propuneau consilierii PSD, crezând că ne pun în dificultate, ci 15 miliarde.

▶ [TC 03:08]
- Am luat fiecare de unitate de învăţământ la rând.
- Toate şcolile sunt pregătite.
- Două structuri vor fi pe scenariul verde: Grădiniţa nr. 20 şi Şcoala nr. 10.
- Celelalte şcoli - scenariul galben.

▶ [TC 04:03]
- Am văzut că domnii de la PSD poartă grija învăţământului şi au antrenat în campania electorală tot ce se poate antrena: o dezinformare de cea mai joasă speţă a plecat din interiorul primăriei Bârlad către şcoli, către directori, de la doamna contabil Niţă.
- Ea a trimis către directorii şcolilor o înştiinţare: "Vă trimit rectificările care s-au aprobat în şedinţa de ieri. Dispoziţie de virare de credit nu se poate emite, pentru că noi, când lucrăm la virarea de credite, domnul primar era în concediu de odihnă, şi nu mi s-a comunicat, deci nu ţineţi cont de virarea de credite până nu vă comunic cine va pute semna dispoziţia de virare în locul primarului"

- Astea sunt surse pe care PSD-ul le foloseşte în bătălia politică.
- Un primar, când pleacă în concediu, nu se duce la contabil şi îi spune: "Plec în concediu".
- Pentru că deasupra contabilului sunt directorii, domnia sa are director economic, putea discuta cu el, cu secretarul şi eventual cu doamna viceprimar, care e de la PSD.
- Pentru că în Codul Administrativ spune clar: "Viceprimarul este înlocuitorul de drept"

▶ [TC 06:22]
- Această adresă a ajuns la şcoli şi unii directori au discutat deja în consilii, şi de la consilii informaţia a ajuns şi la părinţi în spaţiul public, informaţie pe care o defilează PSD-ul şi ALDE, că: "Primarul a abandonat şcolile şi-a plecat în concediu". O minciună ! Şi nu este singura.
- Am chemat-o pe doamna Niţă, în prezenţa domnului secretar, a directorului economic şi am discutat cu dumneaei şi a dat-o din colţ în colţ. Că ea n-a ştiut. A recunoscut.
- Evident că se vor lua măsuri disciplinare !


▶ [TC 07:44]
Geanina Radu

▶ [TC 11:37]
Vulpe Georgică
- Numele meu este Vulpe Georgică Florian, alias Fox aşa cum m-a prezentat acum două zile deputatul Shaorma, să fiu aşa un pic răutăcios. Da, e vorba despre domnul Adrian Solomon.

▶ [TC 12:47]
- Un alt subiect abordat de domnul Solomon a fost legat de normalitate şi moralitate, în cadrul aceleiaşi conferinţe.
- Eu aş avea două întrebări pentru domnul Solomon:
- Prima: Este normal şi moral cum dumnealui a ocupat postul de muzeograf la Muzeul Judeţean Ştefan cel Mare din Vaslui ? Muzeul care se află sub tutela CJ, CJ care este condus şi controlat de PSD prin persoana domnului Dumitru Buzatu.
- A doua: Este normal şi moral ca dumnealui, în calitate de deputat, să menţină în continuare locuinţa ANL pe care a primit-o cadou de la naşul de cununie, fostul primar Constantin Constantinescu ? Să o deţină şi în prezent, atunci când este co-proprietar la un apartament şi şi-a ridicat şi o modestă căsuţă în cartierul Mihai Eminescu.
- Ştim că sunt sute de tineri care aşteată o locuinţă ANL.

▶ [TC 14:43]
Costel Pascaru

▶ [TC 18:26]
Dumitru Boroş
- Aici, în a doua parte, am să spun câteva cuvinte despre programul pe care l-au lansat cei de la PSD.

▶ [TC 19:05]
- Noi ne-am cam obişnuit cu minciunile pe care le lansează PSD Bârlad
- Vedem că în linia întâi este domnul Solomon, dar domnul Solomon nu candidează.
- Trebuie să ştiţi că dl Titi nu are nicio personalitate.
- Dl Titi este doar dl Titi.

- Aţi văzut că în conferinţe iese doar dl Solomon.
- Răul care s-a făcut nu s-a putut face fără acest tandem, care a fost un tandem toxic pentru Bârlad.
- Decizia ca spitalul din Bârlad să fie spital suport a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde dl Buzatu este co-preşedinte.
- Aceasta a fost o politică la nivel naţional, spitalele din reşedinţele de judeţ să rămână pentru toate afecţiunile iar restul să fie declarate spitale suport Covid.
- Deci nu a fost o hotărâre a primarului de Bârlad.

▶ [TC 20:47]
- Despre programul pus în dezbatere de către dl Titi Constantinescu, candidatul pentru funcţia de primar.
- Eu am aşa o întrebare: Dl Titi trăieşte în Bârlad ? Este ancorat în realităţile oraşului ? Le cunoaşte sau a fost plecat o perioadă lungă de timp ? Şi nu prea mai ştie ce s-a întâmplat prin Bârlad.
- Am să iau doar câteva exemple, deoarece dumnealui a umplut această broşură cu inexactităţi, sau cu minciuni mai bine spus.
- Zice aşa dl Titi: "Vom construi un corp nou la spitalul din Bârlad". Bine, aceasta este o idee a noastră, am şi făcut câţiva paşi. L-aş întreba aşa, mai indirect, vom mai avea teren ? Pentru că o parte din terenul din curtea spitalului a luat altă cale.
- "Achiziţionare RMN". Domnul Titi este pe lângă ! Acest RMN este deja prins în proiect, are finanţare europeană, în proiectul cu extinderea ambulatoriului. Tot aici l-aş întreba dacă ne poate spune ceva despre tomograful pe care l-am avut de la Ministerul Sănătăţii, care a stat luni de zile pe holul spitalului, şi după aia dl Titi a spus: "Nu avem nevoie la Bârlad !"

▶ [TC 22:14]
- "Asfaltarea străzilor Munteni-Podeni". Iar ! Dl Titi nu e ancorat în realitate, acest proiect este depus la Compania Naţională de Investiţii, este pe lista sinteză pe locul 20 pe ţară. Avem toate şansele să primim acea finanţare de aprox. 10 milioane de euro.
- "Modernizarea şi supralărgirea străzilor Dragoş Vodă şi Nicolae Bălcescu". Dom'le, dl Titi chiar e desprins de realitate ! Pentru Dragoş Vodă avem deja lansată proiectarea. Deci este proiect cu fonduri UE, am obţinut finanţare de 12 milioane de euro, iar dl Titi vine astăzi şi spune: "Dom'le, eu supralărgesc !". El neştiind că dacă este un proiect cu fonduri UE nu mai poţi interveni pe acea stradă. Deci dl candidat, care este şi inginerde construcţii, şi am auzit că a fost şi expert în domeniu, vorbeşte de supralărgiri când ai un proiect cu fonduri UE în implementare.

▶ [TC 24:07]
- Cu ce umpli, dl Titi Constantinescu, programul: "10km piste biciclete". Iar este pe lângă, noi avem, pe proiectul cu Mobilitatea Urbană, de la intrare de la Gallamar până la Petrom, piste de biciclete şi chiar şi pe alte segmente din Bârlad.
- O curiozitate foarte...: "Vom consolida parteneriatul cu Protopopiatul Bârlad, CARP Elena Cuza pentru a dezlega situaţia Căminului de Bătrâni". Păi n-a încurcat-o dl Titi ?! N-a blocat dumnealui această investiţie, cu acele hotărâri care te scot din...

▶ [TC 25:41]
- "Cantina de Ajutor Social - o masă caldă tuturor persoanelor fără adăpost". Îmi pare rău, noi o oferim deja. Dl Titi Constantin nu ştie acest lucru. Nu ştiu ce vrea să spună dar, un om care a fost trei mandate primar, ca să aduci asemenea informaţii în spaţiul public, înseamnă că ai trecut pe lângă primărie.

▶ [TC 27:04]
- La Colegiul Naţional Gh. Roşca Codreanu: 16 ani de PSD ! Bani cu nemiluita în PNDL. Cu ne-mi-lu-i-ta ! Niciun gest din partea PSD-ului, a celor 10 consilieri PSD, în frunte cu viceprimarul, în frunte şi cu deputatu' şi cu Buzatu, nu au catadicsit că dea 1 leu pentru Colegiul Naţional. Şi mă întreb eu: dacă ai avut toată puterea şi ai fost atâţia ani, n-ai mişcat un deget pentru Codreanu. Acum noi avem proiectul pregătit, numai să fie depus, deoarece avem informaţii că vor fi bani pentru şcoli aflate în clădiri - monument istoric.

▶ [TC 30:56]
- Au aici o idee foarte interesantă: "Vom sprijini magazinele de cartier, să nu fie copleşite de supermarketuri". Deja dl candidat a discutat pe anumite paliere cum fac ei să blocheze venirea Dedeman, Carrefour, Kaufland la Bârlad, să trăim ca-n era Titi /.../
- Oricât s-ar strădui dl Titi Constantinescu, lucrurile astea sunt intrate în linie dreaptă. S-au finalizat chiar şi vânzări de terenuri.
- Această minciună pe care o vinde oamenilor nu ţine.
- Îi anunţ pe oamenii care au magazine de cartier că asemenea magazine există în toată România.
- La aceste supermarketuri doar o parte din cumpărători sunt din Bârlad. Cei mai mulţi vin din îmărejurimi. În loc să câştigăm, să deschidem oraşul, dl Titi ne oferă această perspectivă de închidere, de izolare, aşa cum a făcut şi cu oamenii de afaceri pe care i-a fugărit PE TOŢI pe alte UAT-uri.

▶ [TC 32:50]
- "Modernizarea continuă a serviciului de iluminat public". Dl Titi Constantinescu este glumeţ. Chiar e glumeţ. Noi avem două proiecte aici: unul pe fonduri UE, altul pe fonduri norvegiene. Dl deputat Solomon, sfătuitorul de lângă dumnealui, că el îi aranjează în pagină, ce să spună, cum să spună, a lipsit şi el o perioadă lungă de timp din Bârlad.

▶ [TC 34:45]
- Pe noi ne interesează să se dezvolte ceva ! Dar dacă vom gândi aşa cum gândeşte dl Titi Constatinescu, puţin probabil ca să vină cineva la Bârlad, pentru că dumnealui n-a avut o uşă deschisă către cei care au vrut să facă ceva în municipiu.

▶ [TC 36:17]
- Nu mai spun de gestionarea deşeurilor, care este arma politică a PSD-ului prin CJ. Ne-au ţinut cu mizeria în oraş, dl Buzatu nu răspundea nici la telefon, nici la adresele scrise, iar acum ei vor să îmbunătăţească situaţia.

▶ [TC 36:37]
- Eiii ! "Vom implementa programul de extindere şi modernizare a sistemului de apă şi canal". Domnilor ! Este o sfidare la adresa bârlădenilor ! Sunt glumeţi ! După ce prin CJ Vaslui, dl Buzatu cu dl Solomon şi dl Titi ne-au lăsat fără bani, au rezolvat Vaslui, Huşi şi Negreşti unde se lucrează, deci au lăsat Bârladul fără bani şi azi vine şi ne spune în broşura asta că "vom moderniza" !
- I-aş întreba pe cei trei, ce aţi făcut, oameni buni, cu Bârladul ? I-aţi lăsat pe oameni fără apă, fără canalizare, de ne-aţi blocat toate proiectele pe care le avem la nivel de municipiu.
- Astăzi veniţi şi ne livraţi această minciună că "veţi mo-der-ni-za" ?
- Nu "veţi moderniza", trebuia să deblocaţi până astăzi acest proiect de 670 de miliarde.
- Ei trebuie să-şi asume acest eşec la nivel de Bârlad ! Pentru că proiectul este în gestiunea lor.

▶ [TC 38:05]
- Altă glumă ! "Vom dota şi forma continuu personalul Poliţiei Locale".
- Dvs aţi fost martori, ce atitudine au avut faţă de poliţia locală, care a fost deprofesionalizată ani de zile !
- Oamenii nu mai ştiau nici să facă procese verbale.
- Când am vrut să facem dotări pentru poliţie, tot timpul cei de la PSD au fost împotrivă !
- Iar astăzi vin şi ne prezintă o idee scoasă aşa, din joben.

▶ [TC 41:53]
(zâmbind) - "Modernizarea stadionului de rugby" (râsete şi din sală) Sunt multe trectute aici, mi-ar trebui o zi.
/.../
- Dumnealui, 12 ani la cârma Primăriei, a lăsat lucrurile abandonate, nu ştiu dacă mai e credibil.

▶ [TC 42:49]
- Reabilitarea Sălii de Sport de la Crolux.
- Ce să reabilitezi, ca ea e prinsă în proiectul de Mobilitate Urbană.
- De fapt e vorba de extinderea sălii de sport.

▶ [TC 43:18]
- "Asanarea şi ecologizarea Prodana". 16 ani de zile a fost abandonată. Acolo era depozitul de gunoi al oraşului, şi dumnealui vine acum şi asanează. Nu ştiu ce asanează, că noi am trecut de prima etapă. Mie mi-ar fi şi ruşine să trec în programul meu aşa ceva.
- Văd că nu spune "Să recuperăm terenul pe care l-a vândut lângă Prodana", cum intri, pe dreapta.

▶ [TC 44:23]
Asfaltări
- "În 2004-2016 am promis şi am făcut: asfaltare str. Erou Marin Lucian". Este asfaltată în mandatul meu, cu Octav Băncilă, Tudor Arghezi. E trecut la dumnealui.
- Ce-o fi spus: "Dacă mai strecurăm câte 2-3 străzi acolo, n-o să urmărească programul nostru". Care e plin e minciuni.
- Garofiţei, Gladiolelor, Lăcrămioarei şi Panseluţei - asfaltate în mandatul meu, şi nu în mandatul dlui Titi Constantinescu.
- Suceava, N. Iorga, la fel.
- Vărăriei, care a fost recent făcută, acum câteva luni.
- Republicii este făcută de CNAIR.
- I.C Brătianu, de la un cap la altul e tras covor, e trecută ca investiţie realizată de dl Titi Constantinescu.
- Iacob Antonovici, făcută acum câteva luni, trecută tot în programul dlui Titi Constantinescu.
- Trotuş - nici nu se mai numeşte Trotuş - este făcută în mandatul meu.
- Toate sunt trecute la "Reparat prin covoare asfaltice".

▶ [TC 48:03]
- Ferească Dumnezeu să ajungă procuror sau judecător un domn aşa cum e domnul Solomon, la ştiinţa dumnealui de carte.
- E student la Facultatea de Drept de la Iaşi.


▶ [TC 49:05]
- Am spus, mai pun o dată, mai prezint o dată documentele.
- Mă întreabă dacă îmi dau demisia ?
- Dumnealor aşa fac presiuni asupra mea ?
- Păi vă închipuiţi dvs că ei ştiu absolut orice mişcare din cadrul Primăriei Bârlad.
- Aţi văzut doamna Niţă cum furnizează informaţiile.
- Bine, asta e o chestiune pe care am descoperit-o.

▶ [TC 49:29]
- Ca să vă faceţi o imagine cum au fost cei 4 ani de mandat: unii colegi intru la mine în birou, îi întrebam cum stăm cu aia, dacă putem face. Ieşeau, şi dacă vorbeau pe hol i-ar fi văzut cineva. Se duceau în baie şi sunau: "Alo ! Domnu' deputat ? M-a chemat şi m-a întrebat !"
- Închipuiţi-vă că primăria Bârlad este înţesată de oameni care dau periodic raportul domnului Titi Constantinescu, că dumnealui este candidatul. Dumnealui să-şi asume.
- Dacă îmi dau demisia ? Nu, nu îmi dau demisia. Pentru că nu am de ce.
- Eu nu am făcut afaceri când am venit la primăria Bârlad, nu am avut magazine de construcţii, nu am avut utilaje să le închiriez.
- Aşa am venit, cum mă vedeţi dvs, şi nu am mai adăugat nimic la ceea ce am eu acolo în declaraţia mea. Dimpotrivă, cred că s-au mai diminuat anumite lucruri, pentru că nu am făcut afaceri.
- Faceţi o comparaţie: să vedeţi evoluţia dlui Titi Constantinescu când a intrat la primărie şi când a ieşit din primărie.
- Unii spun că [are pe] la Braşov, prin Deltă, vapor, case, apartamente, prin SUA.
- Eu nu am nimic. Ce am - e declarat. Şi sunt făcute în perioada cât am funcţionat avocat în cadrul Baroului Vaslui.
- Nu am nimic de ascuns şi nu am de ce să îmi dau demisia.

▶ [TC 51:43]
- Eu nu am avut în proprietate aşa maşină (Suzuki-ul verde, n.r.) dar a arunca cu noroi e foarte uşor şi domnul Solomon este expert în aşa ceva. Şi vă mai spun ceva: expert în a sacrifica oameni. Să ţineţi minte lucrul ăsta. Că dumnealui întotdeauna sacrifică pe cineva. Iar dl Titi nu are nicio personalitate, v-o spun eu. Dl Titi este folosit.
- Pentru că dacă aş fi candidat, eu aş fi venit în faţă, aş spune ce am de spus, nu trimit pe altcineva.
- Dl Solomon nu candidează, ci vrea să abată discuţia spre dumnealui. Eu nu am niciun război cu dl Solomon.
- Doar îi spun aşa, şi îmi pare rău că nu am păstrat o chitanţă pe vremea când nu aveam canalizare pe Deal 2 şi m-am dus la Aquavas, am plătit, la două zile a trimis omul la poarta mea cu chitanţa anulată. Şi mi-a spus aşa: "A zis dl Solomon să vă duceţi la Griviţa să vă căutaţi vindaja". Plângea femeia, nu avea nicio vină.
- Dl Solomon şi cu dl Titi tratează municipiul Bârlad ca şi cum ar fi moşia lor.
- Îmi spune mie dl Titi că: "Vedeţi că nu aveţi dreptul să vă întâlniţi cu directorii de şcoli !" Că aş fi în concediu ! /.../ Eu nu am plecat în Deltă, nu m-am plimbat...

1.186 vizualizări |55m58s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1102 secunde.