TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura15.3 °C
Umiditatea 48%
Presiunea 996.0
Vânt2.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă primărie - 25 Martie 2010

Constantin Constantinescu:
"Măsura luată de comisia ministerială ni se pare nelalocul ei, nu au gândit bine, argumentele sunt foarte multe care pledează în favoarea menţinerii Spitalului de Copii Bârlad.
Scopul d-lui deputat Solomon, cu mijloacele domniei sale, împreună cu mine, cu lobby-ul pe care pot să-l fac eu de la nivelul meu la Ministerul Sănătăţii, este acela de a convinge comisia că este o mare nedreptate şi-o mare prostie care se face, pentru că nu înţelegem de ce se face comasarea aceasta pentru Bârlad, şi la Tutova se menţine spitalul."

"Dl senator Pintilie a făcut lobby la nivelul ministerului şi se pare că în proiectul care cuprinde modernizarea sectorului Tecuci - Bâlad - Huşi - Albiţa va fi introdusă şi porţiunea de drum dintre kilometrii 65 şi 73 (strada Republicii, de la intrarea la ieşirea din Bârlad, n.r.) pentru reasfaltare.
Este o investiţie foarte mare, Bârladul nu are şi nici nu cred că va avea niciodată din bugetul local, ea se ridică la o primă evaluare la 273 de miliarde (lei vechi, n.r.), este suma de investiţii pe vreo 10 ani în Bârlad.
Cu ajutorul celor aflaţi la guvernare, concret este vorba de dl Pintilie, sper să putem convinge că porţiunea aceasta de drum să treacă în administrarea Drumurilor Naţionale. Lucrul acesta este promis şi sper să se întâmple, îl cunosc pe dl senator Pintilie foarte bine şi se ţine de cuvânt, va face lobby."

"Deoarece coloana de azbociment de pe strada Vasile Pârvan este foarte veche, traficul greu va fi deviat pe strada Ardeal. Nu o facem cu bucurie pentru că în felul acesta ne vor blestema şi alţi oameni. Asta dacă nu se vor ivi şi acolo alte probleme, eu ştiu ce se mai întâmplă, se dărâmă vreo casă, vreo 10 case, ne dă lumea în judecată... Asta e situaţia.
Devierea va exista până când şoseaua de centură va fi pusă în funcţiune, v-am spus - 20 de ani de zile cel mai repede după părerea mea, dacă nu facem nimic - şi aici este o altă problemă - probabil că în primăvară vom scoate lumea în stradă pentru şoseaua de centură."

"Dincolo de costurile foarte mari a acestor reparaţii la conductele de apă privim şi aspectul acesta: trebuie oprită apa în tot oraşul, şi necazurile care decurg de aici, de inconfort generalizat. Şi-aşa conductele se sparg pe Bulevardul Epureanu şi peste tot că sunt vechi de 50-60 de ani. Lucrul ăsta se va întâmpla până când un guvern responsabil, n-aş spune eu că neapărat PSD, va veni la guvernare şi va aloca banii pentru investiţia care este în curs de derulare de vreo 2 ani de zile, pentru că avem proiect, avem investiţia deschisă, este vorba de reabiliarea reţelei de apă şi canalizare care ar rezolva problema apei şi canalizării şi pe aceste tronsoane, dar nu sunt bani de la guvern, deci este foarte simplu: avem ce-am votat - eu trăind în continuare cu speranţa că dacă ieşea un guvern responsabil, fie el chiar al PSD-ului, atunci primeam şi noi bani, şi nu alte judeţe din alte zone, care au votat clar cu PD-ul şi cu Băsescu. Trebuie spus lucrul ăsta."

"O altă întrebare - stadiul proiectului de la Grădina Zoologică. Este ceva în genul şoselei de centură sau a gropii de gunoi, n-am avut noroc să fie un guvern PSD-ist la un primar PSD-ist, că atunci cu siguranţă că se şi lucra la această investiţie. Sau teoretic, e posibil să fi ieşit şi tot - nici făcut, nici şosea de centură, adică... Dar, oricum, cu şanse mai mari. Aşa că răspunsul este "aşa cum am votat, aşa s-avem". Pentru că, din nefericire, parlamentarii şi oamenii cu o anumită greutate la nivel de parlament sau mai ales de guvern au chestiunea aceasta: "este primar de altă culoare? daţi-i în cap ca să nu mai fie ales, pentru că altfel eu, Popescu, de la PD mai ales, nu ies dacă-i facem...", aşa au făcut şi liberalii, după aceeaşi reţetă procedează şi cei de la PD, se pare că profesorii au fost buni - adică cei de la PSD. Eu sper că totuşi, în continuare, că vocea d-lui senator Pintilie, senator "PD", liniuţă "L", să fie auzită mai puternic şi să ne poată ajuta. El are tot sprijinul nostru şi cred că şi el vrea să facă pentru Bârlad, numai că mă îndoiesc că are forţa necesară de convingere."

2.838 vizualizări |38 comentarii47m11s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 11 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1374 secunde.