TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  09:00
Temperatura18.0 °C
Umiditatea 43%
Presiunea 980.9 mb
Vânt6.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă deputat PSD Adrian Solomon - 26 Martie 2010

Adrian Solomon:
"În legătură cu activitatea mea personală, asta ca să nu mai aibă vreo cineva vreun coşmar că de ce tot apare Solomon pe-acolo. Nu vreau să mă dau mare şi nici nu vreau să mă laud s-arăt cât de bun politician sunt eu cum încearcă să-mi explice mie Pintilie. Dar, din cauze care mie îmi scapă, în urmă cu două săptămâni, am fost ales vicelider al grupului PSD din camera deputaţilor pe probleme de comunicare. Deci, cu alte cuvinte, sunt purtătorul de cuvinte sau de vorbe al grupului. De aceea o să mă vedeţi de-acum mai des pe la televizor şi pe la tribună şi-aşa mai departe.
Eu mă gândeam să facem astăzi conferinţa de presă în parcul de joacă din faţa sediului, dar bătea vântul şi vă afecta vouă calitatea sunetului. Asta ca să arăt unora că n-am ajuns în parlament doar pentru că l-am înjurat pe Tăriceanu, ci pentru că am făcut lucrurile astea. Şi-n tot oraşul. Şi multe sunt desenate de mine chiar. Cu pixul şi creionul şi cu pasul la faţa locului. Asta făcea viceprimarul Solomon, nu înjura pe nimeni. Avea reacţii, acide de multe ori, la nedreptăţile pe care ni le făceau unii. Cum fac şi-acuma cu Spitalul de Copii. Asta este una din nedreptăţile majore pe care le vor face cei din guvernul PD-L Bârladului dacă nu ne trezim şi nu-i capacităm pe toţi, inclusiv pe dl Pintilie, să lupte pentru păstrarea acestui spital de copii."

Adrian Solomon:
"Se doreşte desfiinţarea Spitalului de Copii "Sf. Nicolae" şi tranformarea sa într-o secţie externă a Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman". Acest lucru în favoarea spitalului de la Tutova. Marelui spital de la Tutova. Unde, dacă-i aşa de bine, nu înteleg de ce nu se întâmplă vreo minune să-l facă hotel de 5 stele. Sau clinică universitară. Secţie a Academiei Române.
Este o măgărie fără margini pentru că în momentul când s-a dezbătut problema la Vaslui la DSP, comisia n-a chemat niciun manager la discuţii. Un domn deputat, pe numele său Cărare, a intrat în discuţiile respective, l-a extras pe dl Irimia afară, şi, după ce-a intrat dl Irimia înapoi în discuţii, s-a ajuns la concluzia că, dom'le, cel mai mare şi mai greoi bolovan de gâtul Sănătăţii este Spitalul de Copii din Bârlad. Şi musai trebuie desfiinţat şi să păstrăm neatins spitalul de la Tutova.
Desfiinţarea Spitalului de Copii şi alipirea lui la Spitalul de Urgenţă va duce la o problemă reală: de la 1 Iulie spitalele vor trece la Consiile Locale. În condiţiile în care Spitalul de Copii nu va mai fi finanţat direct de minister, el va deveni real o povară pentru Spitalul de Urgenţă. Consiliul Local nu va avea bani să suporte pierderile care sunt în acest domeniu, şi pericolul mare este să intre în faliment chiar Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Asta nu gândeşte dl Cărare şi cu dl Pintilie care încearcă să muşamalizeze, să pună batista pe ţambal până când s-a luat decizia şi nu se mai poate face nimic.
Când l-am sunat pe dl Pintilie să meargă cu mine la ministrul sănătăţii pentru a arăta că este un interes al comunităţii, mi-a replicat foarte senin, şi de aia o să vă daţi seama de ce colaborez eu aşa de bine cu el, cică "Nu meriţi băi!". Deci dl Pintilie nu a mers cu mine la minister pentru că eu nu merit! Păi dacă nu merit eu atunci înseamnă că are o problemă omul ăsta. Dl Pintilie are alte interese care vin să slujească şi mediul rural pe care îl are în colegiul său, încă senatorial.
Eu pot să bag mâna în foc nu numai că sunt oameni minunaţi şi de bună calitate şi buni profesionişti. Dar şi dotările şi aparatura. Laboratorul de analize este unul din cele mai performante din zonă. Aparatele de imagistică sunt cele mai noi care pot fi în momentul acesta pe piaţa medicală. Prin urmare, spitalul în sine arată ca nou-nouţ, abia e finalizată consolidarea. Pentru ce să desfiinţezi un lucru în care s-au investit bani, muncă, energie? Doar ca să faci moftul unui deputat de pe la Vaslui care nu înţelege despre ce-i vorba pe-aicea şi vrea el la Tutova să aibă spital? Ce se va întampla cu spitalul de la Tutova? Cine-l va susţine, daca va rămâne?"

Adrian Solomon:
"Eu am fost preşedintele comisiei de licitaţie la această lucrare. Şi eu ştiu şi dosarul respectiv, şi altele. Şi dl Pintilie dacă zice c-au ţinut de lucrările publice atunci să se ducă să caute celalalt centru rezidenţial care ţine de lucrările publice, că de-ăsta nu-i vorba. Atâta să-i transmiteţi dlui Pintilie, care iată minte din ce în ce mai mult cu neruşinare. Şi iar o să ziceţi că am ceva cu Pintilie şi nu ma înţeleg cu el şi nu ştiu ce.

Adrian Solomon:
"Aştept un răspuns de la dl Borbely, cu privire la Grădina Zoo, de o lună jumate. Au fost depăşite de 3 ori termenele prevăzute în Constituţie."

Adrian Solomon:
"Cu privire la groapa de gunoi de la Perieni, iată ce zice Ministerul Mediului: "Menţionăm că proiectul "Depozit ecologic de deşeuri menajere" nu deţine acord de mediu. Primăria Perieni nu deţine niciun act de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru proiectul sus-menţionat. Lucrările au fost sistate" Deci dacă se putea la Perieni în secunda 2 făceam şi noi la Bârlad. Dar nu se poate la Perieni pentru că este total ilegal. N-am nimic cu oamenii ăia, să-şi facă câte gropi vor ei, pentru că oricum levigatul se va scurge în barajul de unde bea Bârladul apă. Levigatul fiind zeama de gunoi care se adună printr-o canalizare şi ajunge printr-o râpă la vale până în barajul Cuibul Vulturilor."

Adrian Solomon:
"În legătură cu şoseaua de centură. Asta-i mai comică puţin situaţia. La mine a venit răspunsul pe 3 Martie şi zice aici "semnarea contractului este estimată pentru luna Februarie 2010". Deci e în grafic, cum ar zice dl Pintilie, e în grafic. Mai ales ca e în grafic tare şi asfaltarea Bulevardului Republicii. Asfaltează de un an de zile de n-am văzut. Să-l oprească cineva, dom'le, că poate a trecut de Bârlad, şi nu şi-a dat seama asfaltându-l."

3.109 vizualizări |21 comentarii48m43s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 14 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1102 secunde.