TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  08:00
Temperatura16.6 °C
Umiditatea 47%
Presiunea 981.2 mb
Vânt5.5 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie

Vasile Pintilie: "Rugămintea mea, de mult vroiam să vă spun lucrul ăsta, ar fi să nu mă mai puneţi pe mine în antiteză sau în comparaţie cu ceilalţi actori politici de pe scena bârlădeană. Mă refer la domnul Solomon, la domnul Constantinescu, şi ceilalţi oameni politici din zona noastră. Pentru că eu provin din alt mediu, eu am fost, să zic aşa... de aproximativ de 2 ani aşa, de când fac politică, eu cred că am dat dovadă de foarte mult bun simţ şi mai cred că am fost excesiv de modest în a mă prezenta ca o anumită persoană sau de a-mi crea un anumit background în ceea ce priveşte sctivitatea mea de până a intra în politică. Nu pot eu să stau alături de domnul Solomon, o persoană care este predispusă la populisme excesive şi care transformă orice într-o băşcălie de nedescris."

Vasile Pintilie: "Am văzut zilele trecute într-o conferinţă de presa a domnului primar Constantin Constantinescu in care făcea aluzii că n-or să vină niciodata fonduri extraordinar de mari în zona Bârladului atât timp cât n-o să avem un lider regional. Nota bene. Şi nu există altă posibilitate pentru noi sa avem un lider gregional decât posibilitatea ca acest lider să fie domnul deputat. Marele deputat de Bârlad, Adrian Solomon. Care oripilează prin declaraţiile şi intervenţiile lui pe oricine. Şi pe-ai lui din PSD. Dacă aveţi posibilitatea, documentaţi-vă.
Dar vedeţi dvs cum lucrează aceşti doi oameni. Ei lucrează de fapt în tandem, aşa. Fiecare dintre ei, atunci când are posibiltatea, îl laudă pe celălalt. Şi încearcă să creeze aşa o impresie că unul este salvatorul Bârladului iar celălalt este salvatorul regiunii noastre. Eu cred că se aseamănă foarte mult cu tandemuri celebre din literatură şi din cultura universală, între ghilimele. Există asemenea cupluri. Pat şi Patachon, Lolek şi Bolek, şi, ca să revin la noi, Tanda şi cu Manda."

Vasile Pintilie: "Eu, spre deosebire de ei, totuşi sunt absolventul unei facultăţi, una dintre cele mai grele facultăţi din România, care se numeşte facultatea de Cibernetică. Şi... pe vremea mea, cine dădea examen şi reuşea la o asemenea facultate înseamnă că era un elev foarte bun şi, mai mult de-atât, dacă termina facultatea, a şi învăţat în timpul facultăţii."
Vasile Pintilie: Mi-aduc aminte la primul curs, fac mie această mică paranteză, unul din profesorii noştri, eram vreo 200 de studenţi într-un amfiteatru, ne spunea aşa: "uitaţi-vă-n stânga, uitaţi-vă-n spate, uitaţi-vă-n dreapta, uitaţi-vă-n faţă. Numai unul dintre voi va termina această facultate". Şi vă garantez că în mare măsură cam aşa s-a întâmplat. Erau examene la care, cei care erau mai slabi de înger, leşinau. Examene care durau câte 4-6 ore."
Reporter: "Dvs. aţi leşinat la vreun examen?". Vasile Pintilie: "N-am leşinat că... eram pregătit."

Vasile Pintilie: "Ei, în loc să se ocupe de obiectivele noastre, de şoseaua de centură, de reabilitarea lui DN24, de reabilitarea străzilor din cartierul Deal, pentru care obiectiv există un proiect, vine domnul primar şi ne spune că "am fost la Piatra-Neamţ şi uite că nu putem să atingem acest obiectiv pentru că ni s-au luat banii. Drumul ăla celebru, Creţeşti - Murgeni, care a fost licitat la o sumă mică, ca să-l ia cine trebuie, ulterior s-a constatat că mai trebuie bani acolo şi banii ăia sunt banii noştri, ai bârlădenilor. Cine a făcut asta? N-au făcut colegii lor de la PSD? Consiliul Judeţean? L-am văzut de fapt pe domnul primar că era suparat pe domnul Buzatu."
Vasile Pintilie: "Îl felicit pe domnul Buzatu că a câştigat alegerile (de la PSD Vaslui, n.r.). Era bine dacă ar fi câştigat cineva de la Bârlad."

Vasile Pintilie: Atunci când vorbeam noi, zicea domnul Solomon, de şoseaua de centură, Pintilie vindea televizoare sau nu ştiu ce mai făcea. Asambla calculatoare. Da, domnu deputat. Vorbiţi de 5 ani de şoseaua de centură. Şi probabil, dacă nu mă ocupam eu, deci vă zic fără modestie, în 2009 şi la începutul anului 2010 de şoseaua de centură, aţi mai fi vorbit încă 10 ani. Deci cam asta aţi făcut dvs şi cu domnul primar. Vorbiţi de 6 ani de şoseaua de centură. Fără să faceţi nimic. Şoseaua de centură putea fi făcută foarte uşor în anii 2007 - 2008. În 2009 am preluat o zona complet descoperită. Nu mai făcuse nimeni nimic până atunci.
Vasile Pintilie: Pentru şoseaua de centură există două variante de realizare: pe la est, şi pe la vest. Amândouă au o lungime de aproximativ 11 km. Firmele care au câştigat licitaţia lucrează la o documentaţie care trebuie transmisă către CNADNR. Este vorba de 4 criterii importante care vor determina alegerea variantei. Înspre est sau înspre vest. Se pare că cea dinspre est este mai scumpă, pentru că sunt cel puţin 2 treceri de cale ferată şi cel puţin 2 treceri ale râului Bârlad. Acestea duc la mărirea valorii de realizare a obiectivului. Cealaltă variantă dinspre vest traversează o zonă agricolă. Amândouă variantele vor trebui făcute în rambleu, adică ridicate de la sol. Trebuie văzut, de aia spuneam că trebuie să se implice toţi factorii, cum este mai bine pentru dezvoltarea ulterioară a Bârladului. Criteriile sunt rentabilitate economică, costul investiţiei, impactul de mediu, impactul social-economic. Problema cea mai complicată este cea a exproprierii zonelor de teren peste care va fi realizată şoseaua de centură, şi-atunci să vedem noi cine are terenuri pe-acolo şi cât de bine vom putea lucra cu primăria, că e vorba dinspre zona de est sau zona de vest."

Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui: "Pe scurt, vreau să-mi spuneţi de unde-a mai apărut acuma a fi reluată în calcul varianta cu vestul a şoselei de centură. Din câte mi-aduc aminte căzuse de foarte mult timp şi nu se vorbea decât de cea dinspre est.
Vasile Pintilie: "Firmele care au câştigat acest proiect sunt obligate să prezinte mai multe variante. Nu poţi să te duci acolo cu o singură variantă."
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui: "Parcă erau aprobaţi indicatorii tehnico-economici acolo unde se specifică şi care este varianta."
Vasile Pintilie: "Nu există niciun indicator tehnico-enomomic. Totul este luat de la zero." (Rumoare în sală)
Vasile Pintilie: "Dar nici n-au fost, niciodată.. ce indicatori tehnico-economici!?"

Vasile Pintilie: "Să dau un răspuns acum şi primăriei, şi unora dintre dvs (din presă, n.r.) care aţi înghiţit o găluşcă fierbinte şi mare, aceea că nu se va reabilita segmentul str. Republicii din DN24, şi că de fapt eu când am anunţat la un anumit post de televiziune această realizare, de fapt am spus o minciună. Nu, domnilor, n-am spus o minciună. Am spus adevărul. Dar există această preocupare foarte, foarte intensă în decursul timpului la nivelul de vârf al PSD aici la Bârlad, ca nu cumva cineva de la alt partid să realizeze ceva în zona noastră pentru ca să-şi atragă notorietate şi un electorat mai mare. Există această preocupare şi aceşti domni sacrifică totul pentru ca să-şi apere privilegiile şi poziţiile lor electorale. Nu cumva să se facă ceva pe la Bârlad, dacă se face ceva, trebuie sub stricta observaţie şi control al acestor domni."

Vasile Pintilie: "Primaria a trimis o adresă la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prin care primăria, prin reprezentantul ei, ing. Constantin Constantinescu, cere ca str. Republicii din DN24 să fie preluată de CNADNR. Totală lipsă de profesionalism. Nu se face aşa ceva. Puteau să se documenteze înainte de a face greşeala asta. Proiectul de reabilitare a DN24 era făcut, dacă erau deştepţi puteau să intervină atunci când s-a făcut proiectul, în 2008. Treaba asta se face după ce contractul este adjudecat, se face un studiu de impact şi se observă că degeaba se reabilitează DN24 până la limita cu municipiul Bârlad, că nu se atinge obiectivul scris în contractul iniţial, şi se recomandă reabilitarea şi a str. Republicii din Bârlad, care de fapt este o continuare a lui DN24. Dar asta se face numai după ce se adjudecă licitaţia, împreună cu cei care câştigă acest mare proiect. Eu sunt convins că cei de la primărie ştiau acest lucru dar au trimis această scrisoare ca să primească un răspuns negativ şi să-i dea o conotaţie politică şi să spună "uite, dom'le, nu vor ăştia, nu vor să facă nimic. Nu v-am spus eu că ăsta ne minte?". Şi o televiziune de pe la noi s-a apucat să faca un reportaj ca la BBC, în strada, cu bătea vântul şi "ia uite dom'le ce ne fac ăştia nouă ne nenorocesc auzi!"
Vasile Pintilie: "Bineînţeles că dl primar a primit acest răspuns: "Conform OG nr. 43, pe sectorul de drum menţionat nu pot fi efectuate lucrări de construire - reabilitare de către CNADNR deoarece acesta se află în adminstrarea Consiliului Local Bârlad". Foarte frumos. Dar eu vă spun că această reabilitare se va face. Chiar dacă nu vrea domnul primar. Să-l vedem atunci, când vor veni cei de la CNANDR să-i ceară documentele să înscrie acest sector de drum în această investiţie, să vedem atunci ce-o sa mai zică."

3.136 vizualizări |36 comentarii66m24s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1096 secunde.