TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  00:00
Temperatura9.5 °C
Umiditatea 92%
Presiunea 980.0 mb
Vânt1.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 4 Iunie 2010

Adrian Solomon: "M-a mai convins ceva să fac conferinţă, şi anume conferinţa de duminică a domnului Pintilie, care m-a convins, în sfârşit, şi-ar fi trebuit să vin să declar aicea "da dom'le, domnul Pintilie a luat-o razna şi mai mult decât atât e paranoic". Dar n-o să spun lucrul ăsta pentru c-am avut o discuţie telefonică cu domnia sa ieri, în care m-a rugat, dacă voi face conferinţă de presă, să nu-l mai atac pe el şi familia lui şi aşa mai departe, şi-o să-ncerc să nu-l mai atac."

Adrian Solomon: "Spunea domnul Pintilie, şi iată că-l iau mai devreme în dezbatere, textual: "Rugămintea mea, de mult vroiam să vă spun lucrul ăsta, ar fi să nu mă mai puneţi pe mine în antiteză sau în comparaţie cu ceilalţi actori politici de pe scena bârlădeană. Mă refer la domnul Solomon, la domnul Constantinescu, şi ceilalţi oameni politici din zona noastră." Dom'le, deodată îl vedem pe domnul Pintilie, ieşit din spuma mării, cel venit în veac să ia destinele comunităţii noastre s-o plaseze în lumina soarelui răsărit dimineaţa şi uite ce frumos e şi-acuma, fără să aibă el nevoie de a se compara cu alţii. El este lumina, el este Dumnezeul nostru, al tuturor."

Adrian Solomon: "Argumente de la Teo Trandafir am ajuns să ascult eu în Parlament, spunând că "dom'le, dacă grupul parlamentar PD-L susţine nu-ştiu-ce lege, înseamnă că ştiu de ce-o fac". Doamna Udrea, că "dacă guvernul a decis aşa, atunci ştie el de ce-a decis". Adică nimeni în ţara asta nu mai gândeşte dom'le, numai Pintilie, PD-L-ul şi tot neamul lor de hoţomani gândesc. Iar restul... plevuşca, pleava, lasă... se duc... îi ia vântul, vorbesc ei, nu-i ia nimeni în seamă. Dar noi dacă vrem să tăiem pensiile, le tăiem. Dacă vrem să tăiem salariile, le tăiem. Dacă vrem să furăm, furăm! Că ştim noi de ce furăm."

Adrian Solomon: "Eu cred că trebuie să revenim la domnul Pintilie în aceste momente, şi să citim următorul lucru: (pauză) hm!... zicea el că "nu pot să mă asemăn cu ăştia doi, că eu provin din alt mediu". Aşa este, domnul Pintilie, provii din alt mediu şi recunoaştem lucrul ăsta. Dacă domnul Pintilie provine din alt mediu, eu sunt de acord să recunoaştem lucrul asta, şi să-mi asum şi eu distanţa vădită între mine şi domnia sa. Mi-aduc aminte de ce spunea Tudor Vladimirescu, că "patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor". Eu, născut chiar în buricul târgului, deasupra Galeriilor de Artă, sunt, totuşi, membru al poporului. Sunt din popor şi, mai nou, pentru că sunt ales de către popor, pentru popor. Domnul Pintilie face parte din cealaltă categorie, din tagma jefuitorilor. Tagma jefuitorilor neamului, care-au pus acuma mâna pe putere, şi-i vedeţi cât de bine scutură copacul ăla, să cadă şi ultimul fruct din pom. De-aia, nici eu nu mă pot compara cu domnia sa. Una, că n-am vândut televizoare până acuma ca să mă îmbogăţesc. Doi, că n-am furat spaţiile comerciale construite de poporul român că să le închirez acuma unor cetăţeni onorabili care fac o afacere şi pe care să-i belesc de toată bruma lor de profit prin chiriile pe care le pun. N-o să mă compar cu domnul Pintilie pentru că n-am închiriat spaţii unei bănci, mai de la vale, din pensinsula Balcanică, fără să declar lucrul ăsta la primărie, şi m-a găsit poporul bârlădean prin reprezentanţii săi de la Consiliul Local dator la bugetul local cu vreo 400 de milioane de lei vechi. Iată, domnul Pintilie, care se dă maestru şi cetăţean cinstit al ţării noastre, uită să-şi plătească datoriile către stat şi către autorităţile locale. Nu sunt eu cel care am o firmă şi care fac afaceri cu primăriile portocalii, şi nu numai, din colegiu şi pe lângă colegiul meu. Pentru că numai în ultimii 5 ani cred că domnul Pintilie a câştigat vreo 5 miliarde de la Primăria Bârlad pe tot felul de chestiuni. Ăsta este domnul Pinitilie. Eu nu pot să fac afaceri cu nimeni pentru că n-am firmă şi nici n-o să-mi fac atât timp cât sunt în politică şi trăiesc din a reprezenta poporul."
Adrian Solomon: "Dar haideţi să întrebaţi voi celelalte primării cam ce afaceri fac cu respectiva firmă. Şi-o să vedeţi cât suge domnul Pintilie de la statul român. Pentru că eu nu cred că suge ilegal, ci suge cum trebuie, fără nicio problemă, conform legii. Dar tocmai din punctul ăsta de vedere s-a revoltat lumea. "Băi, voi care ne tăiaţi nouă din banii munciţi o viaţă, sau din banii pe care-i muncim lună de lună, veniţi acuma şi ne spuneţi că trebuie să ne tăiaţi ca să mai sugeţi voi în continuare?" Să ia o decizie, la întregul buget al ţării, (...) dacă se tăia 1% de la achiziţii publice şi 1% de la cheltuieli de capital, se găseau banii necesari pentru acoperirea deficitului şi pentru a nu se tăia de la pensionari şi de la cei care muncesc."

Adrian Solomon: "Domnul Pintilie ăsta este, cel care vine şi vă prezintă ca fiind, spre deosebire de mine şi de dom' primar, absolventul unei facultăţi. Dom'le, nu ştiu ce-oi fi absolvit eu, cred c-am absolvit şcoala profesională de arheologi. Dar se pare că el n-a absolvit facultăţile mintale. Cum poţi să vii tu, să te prezinţi ca un om sănătos în faţa unor oameni, să începi să te lauzi singur în halul asta. Că eşti cel mai bun şi să nu fii comparat cu nimeni, că eşti cel mai corect şi să nu fii iar comparat cu nimeni, şi mai mult decât atât, c-ai terminat o facultate. Spre deosebire de mine care-am făcut Falcultatea de Istorie şi nu se poate compara cu Cibernetica. Pe vremea când a făcut domnul Pintilie Facultatea de Cibernetică, vezi Doamne, Cibernetica!, era facultate de service calculatoare... cât camera asta erau nişte calculatoare. Şi ei învăţau acolo să bage mufele, să scoată mufele, să le programeze pe-alea cu roţite, cu manivele."
Adrian Solomon: "Dom'le, eu am mai auzit multe pe lumea asta, dar să vii să te lauzi în halul ăsta c-ai terminat Facultatea de Cibernetică şi, după modelul lui Mihai Ursache, un om în Tecuci avea un motor şi nu i-a folosit la nimic, aşa şi-aici, la ce i-a folosit poporului român că te-a învăţat 5 ani de zile pe banii lui, Facultatea de Cibernetică? Ce ghişeft are poporul român în urma chestiunii ăsteia? Ai inventat tu calculatorul invizibil? Ai inventat tu computerul de navă cosmică, sau ce-ai inventat în urma chestiunii ăsteia?"
Adrian Solomon: "Mie, dacă-mi plăcea matematica, o terminam şi eu. Dar, pentru că nu mi-a plăcut, am zis să fac mama ştiinţelor şi mama vieţii, şi anume Istoria. Care păstrează în analele ei şi descoperirile înaintaşilor noştri în domeniul matematicii. Că n-ar fi fost nimic matematica lui Pintilie la cibernetică fără Tales, fără Pitagora, fără Aristotel şi tot neamul lor de oameni deştepţi, mult mai deştepţi decât senatorul nostru, că să-i spunem după o formulă consacrată, senatorul balon."

Adrian Solomon: "Măcar atâta să recunoaştem şi noi, în dreptul lui Drăgan şi-al liberalilor, c-au trecut prin guvernul Tăriceanu în 2007, în prag de alegeri europarlamentare, indicatorii tehnico-economici ai şoselei de centură.
Domnul Pintilie habar n-are pe ce lume trăieşte. Şi cred că v-aţi dat seama singuri, fără să vă traduc eu mesajul domniei sale. În discursul de duminică mă compara pe mine şi pe dom' primar c-un tandem, sau cu mai multe. Că eram Lolek si Bolek. Tandea si Mandea şi asa mai departe. Pat şi Patachon. Vreau să-i aduc aminte domnului Pintilie că la un moment dat cineva ne-a comparat cu Lolek şi Bolek, prin 2007, şi-acuma n-a ajuns decât să primească vreo 6 ani de închisoare. Eu nu-i doresc domnului Pinitlie să aibă cariera politică a domnului Drăgan, dar să fie atent la cine-i scrie discursurile. Pentru că tot ăia îi scriau discursurile şi lui Drăgan, că nu cred că venea domnul Pintilie să spună ceva din căpuşorul său, vâzându-l tot timpul cu ochelarii la ochi probabil că citea de undeva ceea ce vă spunea vouă cu drag."
Reporter: "Cum, dar domnului senator îi scrie cineva discursurile?"
Adrian Solomon: "Aşa cred, da."
Reporter: "Şeful de cabinet."
Adrian Solomon: "Acelaşi om care-i scria şi lui Drăgan, asta v-am zis."

Adrian Solomon: "Vreau să vă arăt un răspuns la o interpelare de-a mea, din 2 Aprilie 2009, în care se spune că "pentru varianta de ocolire a municipiului Bârlad există un studiu de fezabilitate, realizat de către firma Consitrans, şi care s-a finalizat în anul 2006". Buuun, există studiu de fezbilitate. Studiul de fezabilitate a fost trecut prin Guvernul României, în vremea lui Tăriceanu, la 8 Noiembrie 2007, unde se spune textual în această Hotărâre de Guvern: "se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Varianta de Ocolire a municipiului Bârlad". După cum ştiţi, mai am şi eu vreo 3-4 interpelări, a venit şi domnul Pintilie pe urmă cu nişte calendare, care mai de care mai sexy, în care se spunea clar că Fondul European de Dezvoltare Regionala a aprobat cofinanţarea proiectului "Varianta Ocolitoare a municipiului Bârlad". Asta este din 2008, când a venit domnul Roibu cu această informaţie, care s-a confirmat în februarie 2009, când s-a aprobat toată documentaţia şi s-a trecut la licitaţia pentru proiectare. De aceea domnul Pintilie se află în eroare gravă şi trebuie să-l înveţe cineva să navigheze prin hăţişul democratic din ţara noastră, nu că m-aş fi născut eu învăţat, dar sunt mai vechi în administraţie decât domnia sa cu cel puţin 4 ani."

Adrian Solomon: "Domnul Pintilie are o mare aplecare către lucurile de culise. El vorbeşte, el umblă, el participă, numai din umbră. Că dacă ar fi să-ţi demonstreze cu hârtii şi cu chestiuni publice făcute, nu reuşeşte să-ţi demonstreze niciodată pe unde-a umblat. Că se întâlnesc ei la partid acolo cu nişte cetăţeni, asta nu înseamnă c-a făcut ceva pentru şoseaua de centură."

Adrian Solomon: "În 2006, firma Consitrans, care a făcut studiul de fezabilitate al şoselei de centură care-a fost aprobat de guvern şi-a fost depus la UE pentru finanţare, a propus o singură variantă pentru şoseaua de centură, prin est. Era o variantă care, din punct de vedere a celor care-au gândit-o atunci, era cea mai ieftină. Nu pentru că avea un pod în plus sau în minus, nu pentru că trecea o dată sau de două ori râul Bârlad, ci pentru că trecea în proporţie de peste 80% pe terenurile Consiliului Local Bârlad, nemaifiind nevoie de expropieri. Într-o astfel de investiţie, în care UE acordă costuri eligibile numai pentru execuţie, nu şi pentru expropieri, cea mai ieftină variantă este aceea. Acum domnul Pintilie vine şi ne spune că nu ştiu ce mare firmă care-a câştigat licitaţia, şi anume Search Corporation, propune una, două sau chiar trei variante. Una suspendată ca autostrăzile lui Oprescu probabil. Şi este una prin est, una prin vest şi una prin.. pe sub pământ probabil. Domnul Pintilie nu ştie, că... na, nu ştie! Dar nici nu-i spune nimeni "băi, taci din gură, nu te băga cu ăia, că-i... chestiune grea".
Firma Search Corporation a făcut în anul 2001 un studiu de fezabilitate pentru şoseaua de centură către Primăria Bârlad, beneficiar fiind Primăria Bârlad. Aceasta este planşa din 2001 pe care firma a făcut-o. Câştigând acuma, ea ce face? Vinde acelaşi proiect către Ministerul Transporturilor, venind cu ideea genială s-o facă prin vest, că-i mai scurtă şi, vezi Doamne, mai ieftină. Nu are cum să fie mai ieftină. Poate din punct de vedere al execuţiei să fie mai ieftină, dar pe noi nu ne interesează lucrul ăsta că 80% din bani vin de la UE. Pe noi ne interesează ca din punct de vedere al statului român să fie mai ieftină. Adică, dac-o duci prin vest, din metru-n metru ai proprietari pe care trebuie să-i despăgubeşti. De la Ţărăncuţa până la Ţiplica. Merge prin lanurile oamenilor. Merge prin terenurile proprietate ale oamenilor. Gândiţi-vă numai ce-ar însemna din punct de vedere al timpului negocierea cu 100 de mii de proprietari, câţi sunt pe-acolo. Şi gândiţi-vă din punct de vedere financiar ce-ar însemna pentru Guvenul României un astfel de efort pentru răspcumpărarea acestor terenuri."
Adrian Solomon: "Eu o să fac o sesizare în sensul ăsta că nu-i normal să vii după 10 de ani cu acelaşi proiect şi să-l mai vinzi o dată după ce l-ai vândut Primăriei Bârlad. Pentru că deturnarea întregii construcţii prin vest nu numai că raspunde unor interese destule are unor şmecheri din Bârlad, dar duce în timp aproape imposibil de realizat acest proiect, tocmai datorită implicaţiilor legate de răscumparare."
Adrian Solomon: "Au fost bani pentru autostrada Bucureşti - Ploieşti, nu s-a făcut din cauză că s-au blocat la răscumpărări. Au fost bani pentru şoseaua de centură a Bucureştiului, nu s-a terminat pentru că s-au blocat cu răscumpărările. Mergeţi pe şoseaua de centură de la Afumaţi până la Băneasa şi-o să vedeţi că-ntr-un loc e cu 4 benzi, într-un loc e cu 2 benzi. De ce? Că s-au blocat în proprietăţile oamenilor. DN24 s-a blocat în `99 la Privighetoarea, şi doar acuma daca s-o fi deblocat chestiunea."

Adrian Solomon: "Spunea domnul Pintilie că eu vreau să blochez în orice fel. În ce fel, dacă eu întreb zi de zi aproape, că aia când văd "iar vine o interpelare de la Solomon. Ce-i? Şoseaua de centură. Dă-i acelaşi răspuns". Deci eu am o interpelare pe lună. El nu ştiu ce are. Şoseaua de centură pe la est va trece pe lângă Centrul de Afaceri, va pune acel obiectiv în valoare. Pe dealurile de la Perieni ce pune în valoare? Valea Ţărnii, sau Valea Seacă, poate. Adică aceste investiţii trebuie să aibă şi-o finalitate economică."

Adrian Solomon: "Domnul Pintilie să facă bine şi să se intereseze de toată problematica de la un capăt la altul. Nu zic că eu ştiu mai bine, dar aproape c-o visez, fiind în mijlocul evenimentelor în ultimii 6 ani de zile. Şi eu cred că sunt ăla care am pus şi banner-e prin oraş, am strâns şi vreo 11.00 de semnături, le-am trimis şi la minister, alături de domnul primar, în acest tandem care le stă în gât PD-L-iştilor."

Adrian Solomon: "Mai spunea domnul Pinitilie ceva despre DN24. Da, i-am zis şi ieri la telefon, mi se pare logic ce spui mata acolo. Dar noi doi trebuie facem lucrurile să fie şi arheologice. De aia eu am insistat să trimitem adresa la CNADNR. Şi CNANDR să ne fi spus "dom'le, paşii sunt ăştia". Nu va putea nimeni să reabiliteze drumul ăsta, şi vă rog să mă credeţi pe cuvânt că astea-s legile din ţara noastră, dacă nu va fi drumul respectiv în administrarea CNADNR."

Adrian Solomon: "Aicea nu este bătalia mea sau a lui sau a nu-ştiu-cui. Mie nici nu-mi trebuie să mai ies deputat vreodată. Pentru că deja mi-a ieşit pe nas nu numai naveta, dar şi toate măscările şi tâmpeniile care se scriu despre nu-ştiu-ce cheltuieli ale deputaţilor şi asa mai departe. Nu ştiu dacă trebuie să dau eu samă pentru contractele făcute de Camera Deputaţilor cu cazarea mea sau cu cheltuielile celelalte legate de cabinetul parlamentar. Ăia nu sunt banii cheltuiţi sau văzuţi vreodată de mine. Eu iau o indemnizaţie, diurnă şi transportul pe şoselele patriei noastre. Şi aceste sume nu se ridică nici măcar la nivelul sumelor ridicate de un Şofer în Ministerul de Finanţe. Şi pentru asta să fiu terfelit în fel şi chip? Nu-mi trebuie, dom'le! Mă-ntorc la catedră mai degrabă, dar dacă mai stau 2 ani deputat, vreau să trecem toţi paşii ăştia, şi să fac din Bârlad un reper care să tresară oamenii ăia de la guvernare când aud despre el. Că-s de-ai noştri, că-s de-ai lor, nu mă interesează. Dar să ştie că există şi Bârladul pe harta ţării ăsteia. Că poate lumea înţelege că eu ma duc acolo şi mă bat pentru mine. N-am niciun interes. A fost de-ajuns să-i dau o replică lui Teo să fiu vedeta în toate ziarele de scandal. Îi mai dau una şi lui Prigoană şi apar şi pe CNN. Şi mi-am rezolvat notorietarea mea."
Adrian Solomon: "Pe domnul Pintilie, dincolo de a încerca de-a lua faţa cuiva, îl las eu să treacă 100 de metri în faţă, şi eu să merg înapoi în timpul asta, că tot n-am nicio problemă cu el, că nu voi considera niciodată că poate să-mi fie adversar un om ca Pinitilie. Dar dacă are o funcţie şi este din partidul de la guvernare şi-i reprezinta şi pe bârlădeni să nu uite lucrul ăsta. Şi să facă totul în favoarea bârlădenilor, nu împotriva mea, să nu mai iasă Solomon deputat. Că-l anunţ de pe-acu că nu mai candidez. Ia să te vad 2 ani de zile, ce faci? N-o luaţi ca atare, că mă văd în ziare că "Solomon nu mai candidează", ba candidez, şi candidez atâta timp cât or să vreie bârlădenii să m-aleagă. Nu sunt eu cel care să renunţ. Dar nu mă intereseaza ca scop final să ies eu deputat."

Adrian Solomon: ""Solomon îi oripilează chiar şi pe PSD-işti. Şi interesaţi-vă". Aşa este. I-am oripilat atât de tare pe colegii mei din grup încât m-au ales. M-au ales, nu m-au numit, purtător de cuvânt al grupului. Aşa de oripilaţi erau."

Adrian Solomon: "Lefterache. (râde) Avem aici un punct, "Lefeterache" se cheamă. Nu mi se pare normal ca un om care-a lăsat spitalul cu datorii de 50 de miliarde anul trecut să vină înapoi să găsească spitalul pe zero şi să-l acuzi pe fostul manager că nu-i atât de bun ca tine. E bun domnul Lefter care vine şi pune batista pe ţambal, piciorul pe frână şi îi cheamă pe băieţi: "care sunteţi furnizori, hai la Mandea, să facem afaceri", că doar este un bun manager. Un bun manager care, umblă vorba prin târg, că ar vrea în această lună cât mai e până când trece spitalul cu totul la Consiliul Local, să externalizeze laboratorul. Şi apelul meu celebru, dupa Mao Zedong, "Lefter, jos labele de pe laborator! Că ţi le tai cu bomfaierul dacă te prind cu labele pe laborator". În rest, cred că concediul domnului Petcu e binevenit şi se va odihni luna asta ca să poată s-o ia de la 1 Iulie cu forţe proaspete. Atâta am avut, nici nu-l mai bag în seamă pe domnul Lefter, pentru că va fi cel mai scurt mandat de manager din istoria spitalului bârlădean."

Adrian Solomon: "Zicea domnul Pintilie că Solomon duce discuţia într-o băşcălie de nedescris. Dom'le, am cu ce! Am materialul clientului în faţă, nu vorbesc din cărţi. Fac şi eu un simplu comentariu la ce materiale îmi vin dinspre domnul Pintilie, dinspre domnul Boc, dinspre domnul Băsescu. Lucrăm cu materialul clientului, asta este."

3.127 vizualizări |36 comentarii69m13s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1102 secunde.