TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  00:00
Temperatura9.5 °C
Umiditatea 92%
Presiunea 980.0 mb
Vânt1.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 17 Iunie

Constantin Constantinescu: "Pot să vă spun că, după cum aţi văzut în ultima vreme - asta înseamnă 4-5-6 ani de când noi suntem la primărie... repet şi n-al vrea să mai repet, totuşi, foarte des, că nu sună bine - oraşul arată mult mai bine decât altă dată, şi este recunoscut, mai ales pentru cei care trec episodic prin Bârlad sau n-au mai fost demult, foarte bine din punct de vedere în primul rând al curăţeniei şi al spaţiilor verzi, a florilor. Vezi Grădina Publică, parcul de la Teatru, şi nu numai. Întoarceţi-vă, întoarceţi capul şi veţi vedea."

Constantin Constantinescu: "Este foarte clar că dacă ar fi după dorinţa mea aş transforma Bârladul într-o grădină botanică. Numai cu spaţii verzi, numai cu flori, cu... Dar nu se poate lucrul acesta. De ce nu se poate? Pentru că, ştiţi cu toţii, şi toţi veniţi de la firme particulare, firmele particulare şi domeniul privat din economie deţin ponderea în economia tării, aşa cum este. De ce spun lucrul acesta? Pentru că am căutat, atât cât am putut, şi cât geometria oraşului şi planurile oraşului au permis lucrul acesta, să dau anumite spaţii, terenuri, astfel încât firmele particulare sau doritorii să-şi facă anumite investiţii unde dezvoltă anumite afaceri, şi exemplele pot fi multiple, de la FEPA până la Confecţii şi la Gară, inclusiv în zona pieţei să zicem. Locuri care poate, altă dată, erau cu, să zicem, aşa zise spaţii verzi. Dacă le putem numi spaţii verzi pe acelea pe care le-am dat. Am căutat să dăm spaţiile astea acolo unde cei interesaţi ne-au cerut s-o facem şi acolo unde era umbră cum este aici în partea de nord a Bisericii Domnească. Şi exemplele sunt foarte foarte multe.
Ca să dau un exemplu simplu, unde e frizeria din faţa ciuşmelei de la spital. Acolo este un loc de 20-30 de metri pătraţi unde un simplu cetăţean a făcut o construcţie de 4 pe 5, parter şi nivel, unde dă pâine cred la 10 oameni. Deci ce-am vrut să vă spun, am căutat să dăm satisfacţie unor întreprinzători să dezvolte diverse afaceri.
La o simplă inventariere ne-a rezultat că un număr de 600 - 650 de oameni mănâncă pâine, adică au salarii şi plătesc taxe la stat, numai din faptul că lucrează în spaţiile acestea comerciale care sunt de-o parte şi de alta a străzii Republicii.
Noi am căutat ca spaţiile verzi, repet, cele verzi, să fie cât mai bine protejate, dar acolo unde ele nu erau puse în valoare, pentru că era fie zone umbroase fie că se presta mai bine pentru comerţ, le-am "sacrificat", am căutat să le facem în altă parte acolo unde am putut, şi exemple pot fi date foarte multe unde noi am făcut parcuri, parculeţe şi aşa mai departe, sau le-am reamenejat pe cele vechi. Şi din punctul ăsta de vedere nu cred că este un deficit global, dacă facem suma algebrică, a spaţiilor care au apărut în ultimii ani şi a celor care au fost deranjate prin investiţiile făcute. Pe de o parte a trebuit să facem lucrul ăsta, pe de altă parte beneficiul pentru oraş este foarte mare, pentru că 5-600 locuri de muncă reprezintă aproape o fabrică."

Constantin Constantinescu: "Pensionarii sunt cei mai afectaţi, ei şi-ar dori să încremenească oraşul aşa cum este. Nu se poate! Iar pentru cei care aţi vrut să faceţi comerţ la viaţa dvs aţi văzut că dacă eşti după colţ, chiar la strada principală, şi tot nu-ţi merge. E clar că toată lumea ar vrea în centru. Chiar şi-n faţa primăriei. Cred că am făcut un rău necesar, şi chiar dacă am mai tăiat un copac, am pus 2-3 în loc."

Constantin Constantinescu: "Am făcut vizita pe teren la lucrările de investiţii în derulare şi pentru a mai estompa din zvonurile pe care cei de la PD - nu mai dau nume că nu este cazul... Primul zvon pe care l-a scos acum 6 luni de zile domnul Pintilie că "primarul are cancer şi nu va mai candida şi-aşa mai departe". Acuma au terminat cu povestea asta şi-au scos chestiunea asta că la Bârlad nu vin fonduri europene pentru că primarul nu pupă mâna sau poala popei, a... ministrei şi-a altor oameni aflaţi vremelnic la putere."

Constantin Constantinescu: "Spre comparaţie, lucrările cu bani de la UE, făcute până când stăm noi de vorba acuma, la Bârlad, valoric cel puţin, sunt cât a Vasluiului şi Huşiului la un loc. La fel, şi pentru cele aflate în derulare, suma celor de la Huşi şi Vaslui este mai mică decât a celor aflate în derulare la Bârlad."

Constantin Constantinescu: "Există probabil tendinţa celor doi primari pe care îi apreciez foarte tare, atât Ciupilan cât şi domnul Pavel de la Vaslui, să îşi facă reclamă şi v-am spus, cel puţin la Vaslui, suma pentru reclamă pentru mass-media este de 10 ori mai mare ca a Bârladului. Ei au 5 miliarde, noi avem 500 de milioane. De-asta apare poza cât ziaru' a lui Pavel şi la mine apare într-n colţ acolo. Nu mă deranjează lucrul ăsta, e de înţeles, este la prima legislatură, poate la fel de disperat eram şi eu acum 4 ani. Nu-i critic, dimpotrivă, îi apreciez pentru ce-au făcut în oraşele lor dar, vă spun, există o supraevaluare pe care şi-o doresc pentru că vor să-şi facă reclamă, vor să candideze cu succes pentru noul mandat şi probabil c-au intrat în campanie. Oricum, pentru ce-au făcut în oraşele lor este un pas înainte faţă de ce era înainte.
Să vă dau un exemplu, să spunem că vreau să fac un obiectiv, o grădiniţă să spunem. Dacă fac grădiniţa asta şi plătesc bine presa, pot să fac un subiect interesant la o conferinţă de presă că eu vreau să fac pe str. Ardeal nr. 5 o grădiniţă, şi rog presa să arate şi poza grădiniţei. Peste o săptămână am întocmit studiul de fezabilitate la grădiniţă, peste încă două luni de zile am dat la proiectare grădiniţa, şi-aşa mai departe. Pot să fac din grădiniţa asta un subiect cu care eu mi-aş vinde presa dacă aş fi la presă sau eu îmi vând treaba, dacă eu aş fi la primărie, pentru un an - doi de zile, şi cine ştie dacă ea se face vreodată."

Constantin Constantinescu: "Eu am făcut un centralizator aici, şi în Bârlad, la investiţii realizate, suma lor se ridică la 8.3 milioane de EURO. La investiţii în derulare, care se fac în principal cu bani de la UE, suma lor se ridică la aproximativ la 24.5 milioane de EURO. O sumă foarte importantă. Eu nu cred că în cele două oraşe există aşa ceva, în cele două megalopolisuri, Huşiul şi Vasluiul. Un al treilea capitol, este vorba de proiecte depuse la ministere şi la Agenţia de Nord-Est, care aşteaptă să fie semnate şi puse în aplicare, şi cel mai apropiat exemplu este cel cu străzile din cartier Deal 2. Suma lor este se ridică la 65 de milioane de EURO. Reparaţiile şi investiţiile se ridică şi ele cam la 12 milioane de EURO. Împărţit la 6 ani ar veni cam 2 milioane de EURO. Este foarte clar, nu mă laud, ăsta este adevărul, nu putem întoarce capul şi să nu vedem: un loc de joacă pentru copii, o parcare, un parc, investiţii în Grădina Publică, în piaţă, în cimitir."

Constantin Constantinescu: "Dacă aţi văzut, la blocul armatei se lucrează (la parcare, n.r.), dintr-o iniţiativă inspirată a colegilor din primăriei, la spate, nu la faţă, da' am pus eu lucrurile la punct. Vor să facă o surpriză bârlădenilor, faci în spatele blocului unde nu se vede niciodată şi rămâne la faţă... în secolul celalt. Cum am lipsit juma' de zi, cum... Cum au reluat obiceiurile de dinainte, de-acu' 6 ani. Când primarul habar n-avea pe unde merge, ce face, cum face... Lasă Vicol, lasă Volintiru... ştim noi ce facem. Şi când am venit ne-am trezit cu ea în spate. Ce să mai zic?"

Redactor: "Eu vroiam să ajung la o altă întrebare..."
Constantin Constantinescu: "Da."
Redactor: "Despre conducere... modificări... (la spital, n.r.)"
Constantin Constantinescu: "Ei, nu putem dormi până nu ştim cine conduce, dar cu siguranţă că conducerea va fi preluată de domnul Petcu."

3.042 vizualizări |22 comentarii32m14s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1095 secunde.