TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 01:00
Temperatura1.7 °C
Umiditatea 84%
Presiunea 1008.6
Vânt4.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
14-02-2020
VALUTARON
EUR4.7694
USD4.4000
GBP5.7297
XAU222.8755
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 1 Iulie

Constantin Constantinescu: "Am luat hotărârea ca cei doi manageri a celor două spitale, am să iau în ordinea greutăţii dacă vreţi, să fie domnul director Petcu, care va fi directorul interimar a Spitalului de Adulţi Bârlad, şi doamna doctor Cozma, care va fi în continuare director interimar a Spitalului de Copii din Bârlad. Aşa cum spune legea, timp de 6 luni de zile, după care se va organiza un concurs şi sper din toată inima ca cei doi medici numiţi de noi să aibă în continuare sprijinul şi capacitatea să conducă în continuare spitalele după ce concursul va fi organizat. Eu personal le urez de pe acum succes."

Viorel Petcu: "N-am cerut la nimeni de aici de la presă să mă laude vreodată. N-am fost niciodată împotrivă când m-aţi criticat."

Magdalena Cozma: "Noi cu autoritatea locală avem ani de zile de când colaborăm, eu întotdeauna am avut sprijin din partea domnului primar, din partea domnului director Ciobanu care a fost în consiliu, şi cu doamna Ciobanu. Eu le mulţumesc, îi mulţumesc domnului primar, pentru încrederea acordată conducerii spitalului."

Viorel Petcu: "Ţin să mulţumesc pentru încrederea care mi-a fost acordată de către domnul primar şi voi căuta să fac în aşa manieră încât această unitate să aducă mulţumiri, nicidecum să creeze probleme."

Constantin Constantinescu: "Probabil că foarte mulţi dintre dvs. de la o vreme mergem foarte des sau mai des la biserică şi cred că aprindem şi lumânări, că altfel nu pot să-mi închipui de ce, să mulţumim bunului Dumnezeu, că până acuma Bârladul a fost ocolit de necazurile care, cel puţin în Moldova, n-au ocolit aproape pe nimeni. Se pare că ori suntem mai buni ori ceva se întâmplă. La sărăcia pe care-o avem şi la micimea bugetului nostru numai necazuri cu inundaţiile [mai lipseau]. Prin '75, când s-a efectuat îndiguirea râului Bârlad, lucrarea a fost făcută foarte bine, pentru că după cum ştiţi la cele mai mici ploi, chiar la 20-25 de litri pe oră, Bârladul inunda chiar până la Podul Pescăriei. Vedeţi, au făcut o lucrare bună şi ca urmare ne-au ferit de probleme, spre lauda celor care au iniţiat proiectul şi mai cu seamă a celor care l-au proiectat şi l-au executat. Până la urmă lucrurile bine făcute îşi arată eficienţa."

Constantin Constantinescu: "Suntem în linie dreaptă şi ni s-au cerut ultimele documente, avize şi autorizaţii pentru semnarea contractului în ceea ce priveşte străzile din cartier Deal 2. Această investiţie se va face 100% şi ultimele demersuri le facem zilele aceastea. Va fi probabil cea mai mare investiţie din Bârlad şi, la ora asta, din judeţ."

Constantin Constantinescu: "Am terminat studiile de fezabilitate pentru cele 4 investiţii pe care sperăm să le facem cu bani de la o firmă de investiţii: canalizare menajeră şi pluvială Munteni - Podeni, reabilitare cinematograf, transformarea într-un centru medical de sănătare a băii comunale şi terenuri de sport în Grădina Publică."

Constantin Constantinescu: "Prioritatea zero este canalizarea şi schimbarea reţelei de apă în primul rând pe bulevardul Epureanu acolo unde sper să facem şi-un proiect să-l supralărgim. Pe Vasile Pârvan, din bani de la bugetul local, vom reabilita reţeaua de apă de acolo, vom schimba coloana de acolo care produce atâtea probleme, cum ştiţi şi dvs. aproape săptămânal au loc spargeri de coloană care duc la oprirea apei."

Constantin Constantinescu: "Adevărul e că va fi greu cu spitalele. (...) Ce-am început pionierat cu Solomon acum 6 ani de zile când am luat primăria, stăteam mai mult pe-aici şi eu şi el, va trebui de săptămâna viitoare să stau pe la spitale să văd despre ce e vorba, pentru că este normal, există o anumită inerţie. (...) Va fi foarte foarte greu, sunt conştient de lucrul ăsta."

Constantin Constantinescu: (un reporter încearcă să-i adreseze o întrebare) "Da, dacă vreţi să mă mai lăudaţi, vă aştept. Aţi văzut cum au sărit, în sistem comunist, să mă laude, şi unul şi altul. De pomană. N-am făcut nimic pentru spitale. Ei au început să sară-n sus. Nu ştiu, era concurs, a sărit cucoana şi el, că nu-i mai prejos. Da, spuneţi."

Reporter: "Vroiam să vă întreb despre disponibilitatea dvs. de a-l sacrifica pe Traian Petcu. De fapt nu este un prim semnal că aţi fi nemulţumit de activitatea viceprimarului?"
Constantin Constantinescu: "Nu, aia a fost o glumă, n-am spus că nu, nu e chestiune..."
Reporter: "Deci sunteţi mulţumit sau nu de activitatea viceprimarului?"
Constantin Constantinescu: (ironic) "Bineînţeles că nu sunt mulţumit de activitatea sa, sunt foarte mulţumit de activitatea sa, s-a dovedit un tânăr capabil, de viitor, domnul Solomon are urmaşi de talia domniei sale. Chiar... poate fi chiar depăşit."
Reporter: "Adică, dacă plecaţi în concediu vara asta, îl lăsaţi aşa... să preia... ?"
Constantin Constantinescu: (ironic) "Da, nicio problemă. Dimpotrivă, sunt sigur că va face lucrurile mai bune decât când sunt eu."

Reporter: "Dom' primar, legat de pistele pentru biciclişti. Aceştia spun că n-au pe unde să meargă. Aveţi de gând să amenajaţi o pistă, sau mai multe?"
Constantin Constantinescu: "Mda... Un prim răspuns ar fi ăsta, dar nu ţi-l dau, numa' îl spun: ar trebui dărâmat oraşul şi făcute piste de biciclişti ca-n occident, unde se lucrează cu cap de 200 - 300 de ani. Dar nu.. asta doar aşa, ca poveste. M-am gândit ca în Grădina Publică, într-o anumită zonă, şi este destul de generoasă, cea din stânga statuii lui Enescu, să amenajez acolo aşa, sinusoidal, printre copaci, fără să dărâmăm nimic, o pistă de biciclişti şi o pistă de roller-i. Am chemat chiar o firmă din Iaşi şi poate reuşim să accesăm un program pentru reabilitarea şi modernizarea Grădinii Publice. Merită o investiţie şi vă spun că orice proiectant ar fi bucuros să aibă aşa o marfă bună sau o materie primă cum e Grădina Publică unde se pot face lucrări frumoase. Una din ele va fi şi realizarea unei piste de biclişti, se poate face acolo."
Reporter: "Un termen, ceva?"
Constantin Constantinescu: "Termen? Staţi să văd." (răsfoieşte ironic şi serios paginile caietului din faţă) "Mda, nu, încă nu-i fixat termenul."
Constantin Constantinescu: "E greu la Bârlad cu piste de biclişti." (pauză lungă) "Noi n-avem trotuare, d'apăi piste de biciclişti. Dar în Grădină se poate face ceva."

Constantin Constantinescu: "Chiar am fost la un post de televiziune de aici din Bârlad, când o femeie - eu tot în explicam ei, dom'le, la ghetou se face, mutăm oamenii, într-o lună, în două, apropo de termen, nu pot să ştiu eu când o să primim avizul. De exemplu, ce chestie tâmpită la E-ON, în posturile alea trebuie să-ţi dea voie de la Iaşi, să intri în post! Şi nu când vrei tu! Ca să dau un exemplu. Ăsta a stat, Balaban, vreo două săptămâni să intre-n post, să schimbe două şuruburi acolo. N-ai ce să faci, eşti la mâna E-ON-ului. Asta este, ca să dau un exemplu. Bun. Şi spunea femeia aia, începuse să plângă, de mă-sa, de taică-su, că-s morţi, ce puteam să-i spun eu în emisiune, că "doamnă..."? Dar asta-i situaţia. Nu înţeleg oameni de marcă, oameni cu ţinută, oameni care ştiu mersul lucrurilor, din nefericire pentru zona noastră, darămite o femeie, sărmana, din ghetou, care-i sătulă de romi de-acolo. Eu nu l-am înţeles de exemplu pe domnul Bouroş. Ştia că suntem în stadiu avansat cu proiectul cu străzile, da' să spună el, că îi spusese cineva de la partid, "bă, mai spune şi tu ceva!", şi pentru asta am să-l premiez, prima stradă care va fi facută în cartier Deal 2 va fi cea unde stă domnia sa." (pauză lungă) "Numai că lista o punem invers." (pauză) "Ca să-l învăţăm minte să aibă o decenţă minimală. Eu înţeleg că el va fi candidatul, că trebuie să facă opoziţie, că e normal s-o facă. Fac paranteză: dacă n-aţi fi voi (presa, n.r.) nici n-ar exista în Bârlad opoziţie. Clar. Şi s-a trezit el "când se fac străzile din cartier?". Şi stia foarte bine că-s depuse, în ce stadiu ne aflăm."

3.371 vizualizări |32 comentarii39m09s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1350 secunde.