TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 09:00
Temperatura-6.1 °C
Umiditatea 73%
Presiunea 1014.1
Vânt6.4 m/s
Sursa: ANM

VINERI ora 14 -
SÂMBĂTĂ ora 16
ploi, lapoviţă, ninsoare, vânt
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
22-02-2019
VALUTARON
EUR4.7619
USD4.1988
GBP5.4653
XAU178.5589
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
LOCURI MUNCĂ (A.L.)
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 29 Iulie

Constantin Constantinescu: "La Casa Roşie se lucrează la sistematizarea pe verticală, mobilierul e terminat, urmează să fie adus. Deja Fundaţia "Dr. Teodorescu" a adus mai multe colete cu manuscrise şi cărţi, sunt depozitate acolo. La exterior vom face două parcări pe stânga - dreapta cum privim din faţă, pe cele două străduţe, iar la interior facem aleile, trebuie să facem un soclu, unde va fi expus bustul lui Eminescu, turnat in bronz. Este opera maestrului Guguianu şi este o lucrare de excepţie care va înnobila zona. Cred că în jur de 15 Octombrie va găsi dom' doctor un eveniment pentru... legat de Eminescu, atunci a compus nu-şiu-ce sau... s-a sărutat cu Veronica Miclea... Deci Casa Roşie va fi inaungurată în jur de 15 Octombrie cu fastul de rigoare pentru că merită lucrul ăsta."

Constantin Constantinescu: "La fel se lucrează şi la creşa de la Casa de Oaspeţi. Lucrările sunt finalizate cam în proporţie de 30%, probabil că la sfârşitul lunii Octombrie şi aceasta va fi pusă în funcţiune."

Constantin Constantinescu: "Dacă mă întrebaţi când mutăm romii din ghetou, practic nici nu mai am curaj să avansez vreun termen, cred că 12-15 August o să ne prindă cu ei mutaţi. Şi nici nu ştiu cum să fac pentru că din nefericire acolo în ghetou mai sunt 10 proprietari. Şi proprietarii ăia or să vrea să locuiască în continuare acolo sau, mă rog, să le aibă. Şi atunci eu mă gândeam că intrăm cum o firmă şi decapăm tot, scoatem uşile, ferestrele şi lăsăm lucrarea asta un an-doi de zile să se aerisească după care o facem exact cum e făcută scara A de Consiliul Judeţean, o modernizăm. Dar mai sunt cele 10 garsoniere, să vedem. Eu am chemat proprietarii, ei nu prea vor să vină, le-am oferit, vă zic sincer, o sumă de bun-simţ, 50 de milioane de lei, în ideea de a lăsa tot spaţiul liber."

Constantin Constantinescu: "Teama mea era să nu se mute ei acolo şi să vină alţii în loc din urmă şi nu din Bârlad, poate să vină din oricare alt oraş. Decât să stai în câmp la Vaslui, la Tecuci sau la Huşi "stai că la Bârlad e blocul ăla unde se pot muta". Ca să nu spun de ăştia, homeless de Bârlad care... Fac o paranteză, i-am dat unuia, nu ştiu cum îi spune, care bântuie tot pe-aicea, i-am dat o locuinţă la fosta staţie PECO din Munteni, pe unde am eu firma pe-acolo. Şi i-am dat o cameră, nu mai miroase... bine, ce!, 2-3 camere, din zidărie, din cărămidă, acoperit. A stat vreo 2-3 luni de zile şi la un moment dat l-am întrebat pe Marius, "băi da' ce mai face ăla, voi vă mai uitaţi pe la el, să nu vă fure...". Zice, "nu ne fură, că era paşnic, da' nu ştiu, de vreo 3 săptămâni nu mai stă", "da' unde-i?", "păi căutaţi-l că tot prin centru-i", şi m-am dus după el, "băi da' de ce nu stai acolo unde ţi-am dat?", "Nuuu pot eu să stau acolo, dom' primar...".

Constantin Constantinescu: "În orice caz, în August îi mutăm şi începem să decapăm la interior toată tencuiala să lăsăm să se aerisească şi începem şi o etapă de curăţare şi înfrumuseţare a zonei prin demolarea garajelor, aducem pământ, facem spaţii verzi, parc, şi-aşa mai departe."

Constantin Constantinescu: "Între 15 şi 29 va avea loc bâlciul... care la Bârlad ţine 365 de zile dar special este între 15 şi 29 August. Taxele nu au crescut, sunt exact taxele de anul trecut."

Constantin Constantinescu: "Aici e problema noastră numărul 1, asfaltarea străzii Republicii. Vezi Huşiul, unde deşi era porţiune din drum naţional în administrarea primăriei, s-a făcut. Pentru că altfel ne-ar costa cam 10 milioane de EURO, deci o dată şi ceva peste împrumutul pe care am fi vrut noi să-l facem. Pentru că unii au spus "de ce trebuia canalizare", dar nu spuneau ei de canalizare ci de SPA şi 3D când se poate asfalta Republicii. Deci la Republicii s-au făcut socoteli şi e în jur de 350 de milioane. Cei 7 km care sunt. Dacă ar fi să-i facem cu banii noştri, dar banii ăştia îi avem noi în 30 de ani, în 50 de ani, deci e o utopie. Singura variantă de asfalatare a Bulevardului Republicii este cu bani de la guvern aşa cum s-a făcut peste tot, pentru că pe aici trece drumul naţional, care-i şi drum european. Numai că e-o chestiune cu iz politic şi de aceea eu l-aş ruga aici pe domnul Pintilie să insiste ca, împreună cu domnul Solomon care a primit şi el nişte promisiuni din zona guvernamentală, să facă, pentru că, fac aici o paranteză, chiar s-a pus în discuţie gândirea şoselei de centură sau a proiectului cu faptul că se intersectează cu modernizarea care va începe cu siguranţă în toamna asta. Şi atunci el intersectându-se cu şoseaua de centură în sens giratoriu la intrare şi la ieşire trebuie avut în vedere lucrul ăsta."

Constantin Constantinescu: "Şoseaua de centură are 70-80% finanţare europeană. Deci nu i-aduce Pintilie de-acasă că nu prea i-a mai găsit pe la Brio, nici Berceanu, nici nimeni. Eu am spus-o şi-o repet: nimeni n-are merite în lucrul ăsta decât poate că faptul că eu şi cu Solomon am făcut atâta lobby şi pe lângă alţii, cu semnături, cu scris pe străzi, mers pe la oameni prin case şi ameninţări că ieşim în stradă, şi domnul Roibu. Dintre personalităţile politice domnul Roibu, aflându-se oarecum într-o zonă de alegeri, a vrut să facă ceva ştiind că va candida şi-atuncea a pus toate relaţiile lui în funcţiune, o prietenie - mai demult, spuneau alţii, eu nu cunosc - cu domnul Orban care era ministrul Transporturilor, a făcut să insiste şi să ne bage cu Timişoara în acelaşi pachet. Că dacă băga cu altă zona pe-aici cu... Hârlău şi... Gura Văii nu mai vedeam noi lucrarea făcută."

Constantin Constantinescu: "Dacă vrea să folosească cineva, oricare ar fi acela, imaginea şoselei de centură pentru campania electorală e-o greşeală mare, şi poate să aibă şi cu ajutorul meu şi-al vostru un efect pervers, adică să se întoarcă împotriva lui."

Constantin Constantinescu: "Probabil că dacă am 65% şi următorul are 7% sunt obligat să candidez, chiar dacă nu vreau. Pentru că ar spune "uite băi trădătorul, noi vrem şi el nu!".

Constantin Constantinescu: "Dacă aţi fost atenţi, pe holurile primăriei unde cu mare bucurie i-aţi luat un interviu (d-lui Pintilie, n.r.) şi el şi-a expus talentele de orator pe-aici pe fotoliile astea primite de la ajutoare sociale din Germania el tot a fluturat şi-a spus - m-am uitat şi eu atent o dată - termen că "la anu' gata, începe şoseaua". Nu dom'le, şi cei din minister, vă spun sincer acuma, şi toată lumea, au spus că va fi gata cel mai devreme la sfârşitul lui 2012 începutul lui 2013. Eu cred totuşi că în 2013 vor începe lucrările."

Constantin Constantinescu: "Acuma în legătură cu proiectul ăsta despre care spun eu că se leagă multe de lucrul ăsta, în primul rând se leagă chiar existenţa domnului Bouroş că stă acolo şi stă-n noroi şi vrea să vină curat la primărie şi la servici, de asfaltare străzi cartier Deal şi tot ce-i acolo, 25 de km. (...) De ce spuneam eu de Bouroş, nu ca să-i fac eu lui campanie, dar dacă tu eşti consilier local, orice om de-acolo se poate întreba "băi da' ne-aţi promis, ne-aţi...", neştiind că un program cu bani de la UE de când îl gândeşti şi până începe treaba durează peste tot în lumea asta 2-3 ani de zile. Mai ales când eşti în opoziţie - a se vedea şi lucrul ăsta. Şi-atunci pentru un om normal de rând de-acolo nu deranjează foarte tare dacă te-ntreabă "dom'le, tot ne-ai promis şi nu ne mai faci odată străzile", cu copiii şi cum dă imaginile, a dat o imagine o televiziune, legându-se de baia comunală, în contrapondere. Da' tu dacă eşti consilier local înseamnă că vii degeaba aici, el trebuia să ştie la fel de bine ca şi mine chestia asta, în ce stadiu ne aflăm cu proiectul şi-aşa mai departe. Adică faci aşa campanie de dragul campaniei, da' pratic nu eşti la fel de vinovat sau dimpotrivă ai acelaşi merit ca toată echipa din primărie şi ca toţi consilierii. Ori tu întrebi tot timpul?! (pauză) Mda, asta-i treaba..."

Constantin Constantinescu: "În legătură cu organigrama... pentru a funcţiona la un număr mediu noi ar trebui să mai angajăm 30, deci se face reducere prin suplimentare. Cam aşa a gândit guvernul. Mâ gândesc că în alte oraşe erau mult mai mulţi decât trebuia şi noi la Bârlad am avut o rezervă foarte mare. Dar mi se pare totuşi penibil că pe noi ne va costa cu câteva miliarde de lei mai mult decât până mai ieri, dar asta-i situaţia, nu o comentez, decât sunt pus aicea să pun în aplicate hotărârile atâte ale CL cât şi ale guvernului."

2.920 vizualizări |11 comentarii45m04s


Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 8 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | download | livecam | locale | forum | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.0381 secunde.