TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  05:00
Temperatura2.7 °C
Umiditatea 91%
Presiunea 983.6 mb
Vânt4.6 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 18 August 2010

Adrian Solomon, deputat PSD: "Ceea ce vreau să dezbatem astăzi este această nedreptate care se face Bârladului prin desfiinţarea Sanepidului de la Bârlad şi scrie şi Obiectivul de astăzi că "în noua organigramă este prevăzută şi desfiinţarea compartimentelor teritoriale de la Huşi şi Bârlad. Cei 18 angajaţi de la aceste centre sunt obligaţi să facă naveta la Vaslui începând cu ce-a de-a doua parte a lunii August". Adică e mai ieftin să le decontezi naveta probabil sau... ce se întâmplă în capul lor, nu ştiu? Sau e mai simplu să vii cu vaccinul în rucsac ca să îi faci elevului bârlădean programele naţionale de vaccinare. Sau probabil şi pentru nou-născuţi vor veni cei de la Vaslui cu vaccinul în lada frigorifică. Să sperăm că vor avea şi pastile îngheţate. Deci este o măgărie fără margini, probabil interesele sunt altele şi anume cineva de pe la Vaslui de acolo a pus ochii pe clădirea din Bârlad care, ştiţi, e la Drumul cel Mare Împărătesc, cum se numea în Evul Mediu, şi anume la Bd. Republicii, destul de gustos şi, din aceste raţiuni, probabil că cei 6 oameni care au mai rămas angajaţi vor trebui să facă naveta, iar clădirea respectivă să fie vândută. Noi vom face cu siguranţă o solicitare la DSP (Direcţia de Sănătate Publică, n.r.), în primul rând Primăria Bârlad va face solicitarea aceasta ca, odată cu desfiinţarea acestui birou teritorial a direcţiei, clădirea să fie trecută în administrarea Consiliului Local pentru a o putea folosi în interesul bârlădenilor."

Adrian Solomon, deputat PSD: "În acest ordin, care este scos în faţă de către cei de la Vaslui pentru Sanepidului de la Bârlad şi anume ordinul 1078 din 27 Iulie 2010, semnat de ministrul sănătăţii, la articolul 5 alineatul 8 spune următorul lucru: "în funţie de distribuţia teritorială a populaţiei, caracteristicile epidemiologice specifice, posibilităţile de dotare şi încadrare cu personal de specialitate (...) pot fi desemnate puncte de lucru fixe, deservite de personal medico-sanitar din structura proprie a direcţiei, exclusiv pentru activităţi specifice din cadrul programelor de sănătate". Deci cel puţin acest alineat 8 al articolului 5 dă dreptul şi posibilitatea păstrării la Bârlad a acestui compartiment teritorial."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Argumentele sunte destule, distribuţia populaţiei: după cum ştim Bârladul are mai mulţi locuitori în oraş, nu pe la Brodoc şi Chiţoc cum are Vasluiul, ca să-şi facă numărul de 70.000 are vreo 5 comune în componenţă. Deci Bârladul are mai mulţi orăşeni decât are Vasluiul. Bârladul are arondată o zonă destul de mare, până la 200 şi ceva de mii de locuitori. Pentru că eu nu-l văd pe-ăla de la Vinderei mai dispus să meargă la Vaslui decât la Bârlad. Pentru că sunt aproape 100 si ceva de km pînă la Vaslui."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Cei de la Vaslui (...) ar trebui să fie un pic traşi de mânuţă de reprezentantul puterii de la Bârlad, care se pare că doarme, cu tot cu papuci, pentru că el justifica, domnul Pintilie, săptămâna trecută, desfiinţarea DSP-ului tocmai prin acest ordin. Dar dacă ordinele nu sunt citite de nimeni, cum să poată fi aplicate întocmai?"

Adrian Solomon, deputat PSD: "[E] şi normal că cei de la Vaslui, când vor să-şi scape pielea şi oamenii lor, dau de la Bârlad şi de la Huşi afară întâi şi pe-urmă se mai gândesc să dea şi de pe la ei."

Adrian Solomon, deputat PSD: "De-aia fac publică o atenţionare şi nu un apel, de data aceasta, către domnul Pintilie să ceară expres, ca reprezentant al puterii, al partidului de guvernământ, să se aplice în chestiunea Bârladului alineatul 8 din articolul 5 al prezentului ordin. Şi biroul de la Bârlad să rămână în continuare funcţional, chiar dacă au scos toţi biologii la pensie, c-au avut grijă să facă lucrul ăsta."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Important este ca acest serviciu să fie aproape de cetăţenii inclusiv din Bârlad, cei care plătesc taxe şi impozite pentru a avea acces la servicii aici şi nu la Vaslui."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnului Boc, când era primar, îi plăcea să fie descentralizare, când prim-ministru îi place să fie centralizare."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu îi asigur pe toţi cei care fac astfel de măgării astăzi, că atunci când vom fi la putere vom reînfiinţa toate serviciile pe care ei le desfiinţează astăzi de pe raza municipiului Bârlad şi asigur, nu-i ameninţ, că-i voi desfiinţa şi pe ei, la momentul potrivit."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Şi-aicea să se simtă vizat domnul Chiroşcă, care înţeleg că are tot timpul ceva împotriva acestui serviciu de la Bârlad, dar are alte gusturi, mai gustoase, când vine vorba de Consilii de Administraţie şi-aşa mai departe. Să-şi bage minţile-n cap, nu-l cunosc, dar am auzit atâtea despre el încât pot scrie o carte. Şi să fie liniştit că n-am nici firmă, nici cofetărie, nici restaurant aşa că n-are cu ce să ma prindă, decât din urmă."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Pentru a se asigura la Vaslui o organigramă cât mai stufoasă, au fost desfiinţate de la Bârlad şi preluate la Vaslui următoarele servicii: "Depunerea de declaraţii", atât de către firme cât şi de către angajaţi. "Plata ajutoarelor de deces", deci moare unul la Bârlad sau la Vinderei sau la Iveşti, trebuie să se ducă la Vaslui ca să-şi ia milionul ăla. Bine că nu se duce mortul!, să-şi ia banii! "Biletele de tratament", (...) prin comparaţie, la Bârlad sunt 34.000 de dosare, iar Tecuciul are 30.000 de locuitori. Iar la Tecuci sunt toate aceste servicii, inclusiv că au şi mai puţine dosare în lucru, dar asta pentru că ei sunt în judeţul Galaţi!, nu sunt în judeţul Vaslui, unde-aşa cum a fost o replică a doamnei Pârcălabu, cică "dom'le, lucrurile astea numai la Vaslui se pot întâmpla!".



Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să vă prezint acum, sub semnătura domnului subprefect Iftimoaie, acest Speedy Gonzales al judeţului Vaslui, o adresă înaintată către primăria Bârlad, Vaslui, Huşi, Negreşti, Murgeni, "şi altor comune". Da, "către primăria comunei TOATE". Şi zice aşa, "vă transmitem alăturat adresa Centrului Naţional Sanepid România, organizaţie non-guvernamentală", deci din partea guvernului României se trimite o adresă din partea unei organizaţii non-guvernamentale, non-sens total în capul unui individ ca Iftimoaie, "specializată în servicii de igienizare, cu rugămintea de a o analiza şi a dispune"! Şi zice aşa, "Centrul Naţional Sanepid România", auzi ce nume au putut să-i dea, ăştia-s ăia care făceau pentru aviară, "specializată în servicii de igienizare, vine în sprijinul primăriilor, înţelegând bugetul sărac al ţării, prin executarea igienizării în şcoli şi grădiniţe. Lucrările se vor executa în vacanţele şcolare, GRATUIT!", scris cu majuscule. "Pe bază de contracte de sponsorizare eliberăm proces verbal de executare a lucărilor pe care-l veţi prezenta organelor sanitare de stat."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Ni s-a părut foarte interesană chestiunea asta, eram la domnul primar când l-am rugat pe domn' vice "băi, ia interesează-te!". Şi-a sunat la numerele pe care le vedeţi aici, şi-a vorbit cu doamna Grigore, cu domnul Olteanu şi cu doamna Luminiţa care i-a şi dat pe goarnă tot ce trebuia. S-a prezentat cine este, "dom'le, că-i vorba de-o acţiune dar dvs. vorbiţi pe la societaţile private să ne primească să facem deratizarea şi dezinsecţia şi pe-urmă noi vă dăm hârtie c-am făcut la şcoală"! Deci nici n-ar fi călcat pe-acolo, ei dădeau pe proprie semnătură nişte hârtii cum că s-au făcut dezinsecţiile, şi dacă murea vreunul de scarlatină sau ferească D-zeu de alte boli de-astea mai urâte, era acoperită autoritatea şi şcoala şi toată lumea că "s-a făcut dezinsecţia, deci nu-i din vina noastră, a venit cu boala de-acasă."

Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci iată ce măgărie face domnul subprefect care era săptămâna trecută în locul prefectului de Vaslui, şi sub semnătura sa, şi iertat să-mi fie dar nu cred că prefecţii semnează ca primarii! Prefecţii trebuie să asigure legalitatea unor documente în judeţ."

5.788 vizualizări |3 comentarii29m53s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1107 secunde.