TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  06:00
Temperatura4.9 °C
Umiditatea 88%
Presiunea 980.1 mb
Vânt0.5 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 20 August 2010

Vasile Pintilie, senator PDL: "În toate deconcentratele vor rămâne un număr fix de persoane, stabilit după caracteristicile fiecărui judeţ. Deci se face o reevaluare a personalului. Această restructurare, după părerea mea, este foarte importantă pentru noi toţi. Bineînţeles că sunt o sumedenie de probleme acolo, tragedii umane, oameni care au lucrat ani de zile în aceste direcţii şi datorită acestui fenomen ar trebui să plece acum."

Vasile Pintilie, senator PDL: "27% din bugetul României se cheltuieşte pentru salariile din sistemul bugetar. 36% din buget merge la fondul de pensii şi asistenţă socială. 10% din buget este serviciul datoriei publice, adică rate şi dobânzi la creditele făcute în anii anteriori. Avem 4% din buget, subvenţii. Şi mai există un capital foate important, 3% din bugetul României, participarea noastră la fondul UE. 3% din buget înseamă 1% din PIB. Adunaţi aceste procente şi-o să vedeţi că obţineţi cifra de 80%. 80% din bugetul României este cheltuit, practic, într-o clipită. Mai rămân 20% din buget, bani care ar trebui să asigure funcţionarea statului român: funcţionarea sistemului sanitar, a învăţământului... Fără salarii, că ele au fost prinse în procentele anterioare. Niciodată aceşti bani nu au ajuns. Întotdeauna statul român a trebuit să vină cu bani din afară, ca să-şi asigure funcţionarea. Dacă în perioadele anterioare s-au mai vândut anumite obiective din România, bănci, fabrici mari, terenuri agricole, terenuri petrolifere şi toţi aceşti bani i-am dus în consum, şi ni s-a creat o imagine că am intrat şi noi în lumea civilizată şi c-ar trebui să trăim mai bine, e!, a venit momentul în care nu mai putem asigura această diferenţă de 8-10 miliarde de EURO în fiecare an pentru funcţionarea statului român."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Ştiu, cunosc foarte bine situaţia asta (cu desfiinţarea Sanepidului din Bârlad, n.r.), este un ordin al ministrului, ordinul este 1078 din 27.07.2010 de reorganizare a acestei activităţi, şi în interiorul ordinului într-adevăr este un articol prin care se spune că se desfiinţează unităţile teritoriale şi rămân numai cele judeţene. Legea a fost prelucrată şi concepută în Ministerul Sănătăţii şi persoana care se ocupă exact sau care a fundamentat legea asta se numeşte Amelia Canton. Am luat legătura cu această doamnă, care este director generalîn Direcţia de Supraveghere şi Control, şi i-am expus situaţia specifică sau concretă a Bârladului, că avem aici o unitate în teritoriu care are într-adevăr o activitate necesară şi continuă, că de fapt aici nu este o reducere de personal este numai o reducere a punctului de lucru, personalul de aici este transferat la Vaslui."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Sunt probleme în toată ţara. S-a ajuns la concluzia că nu este normal ca aceşti inspectori de la Sanepid să meargă la Vaslui la serviciu dimineaţa, să semneze condica, după care să vină înapoi la Bârlad să-şi desfăşoare activitatea de inspecţie şi control."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Buuun... Văd că astăzi voi avea foarte multe întrebări din partea dvs., aşa că mă pregătesc spre sfârşit."
Sabina Ghiorghe, redactor Obiectiv de Vaslui: "Păi ar fi fost potrivit să începem de dimineaţă, ca să avem timp..." (era ora 16, n.r.)
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, dar avem şi astăzi timp, până la 22 n-avem ce face, nu?"
Sabina Ghiorghe, redactor Obiectiv de Vaslui: "Ne face o plăcere deosebită."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Haideţi să trecem şi la partea a doua şi aş vrea să auziţi şi de la mine, percepţia mea şi viziunea mea asupra ceea ce s-a întâmplat cu şoseaua de centură. Aţi văzut că m-am comportat foarte-foarte decent, am lăsat autorităţile locale să îşi facă treaba. În privinţa şoselei de centură sunteţi de acord că s-au făcut progrese foarte mari. A fost avizat traseul. Asta înseamnă că cei care fac proiectarea au, din acest moment, un front de lucru continuu, ştiu exact unde să se concentreze şi sper că vor termina proiectul, dacă nu până la sfârşitul anului ci în primele lui ale anului următor.
Ce vreau să vă spun, cu şoseaua de centură, mie personal, şi nu numai mie, mi s-a părut că autorităţile locale s-au comportat mai mult decât penibil. Faptul că au încercat să-şi asume toate meritele fără să ţină cont de cei care au depus o activitate continuă în aceşti doi ani în care s-au făcut progrese remarcabile privind realizarea acestui obiectiv, mie mi se pare că nu a fost corect. Mai mult de atât, am un respect deosebit pentru consilierii din CL, dar faptul că unii sunt atât de servili şi au încercat să deturneze reuşita aceasta numai într-o anumită direcţie, mi-a lăsat un gust amar nu numai mie [dar] cred că şi dvs. când aţi văzut câtă linguşeală era acolo şi câtă... cred că ştiţi d-na Secăreanu la ce mă refer." (stupoare şi apoi râsete în sală)
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Nu ştiu, domnule senator."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Îmmm... Mă refer la acei consilieri care au început să tragă osanale în sus şi-n jos că "domnule primar, sunteţi cel mai tare", "v-aţi asigurat 5 mandate din acest moment", alt consilier pentru care am un respect deosebit dar nu m-aşteptam din partea lui să fie atât de servil chiar a spus că..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Staţi o clipă, a fost în conferinţă de presă sau în şedinţă de consiliu local?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, în şedinţa consiliului local."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "A! Şi de ce îmi spuneţi mie?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, era televiziunea acolo, de-asta zic, şi aţi dat şi pe post. (pauză scurtă) De mai multe ori."
Vasile Pintilie, senator PDL: " "...când un consilier spunea "domnule primar, hai să limpezim domnule, odată, cine face şoseaua asta de centură"".
Sabina Ghiorghe, redactor Obiectiv de Vaslui: "Nimeni n-o face, până una alta, da'..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. O să vedem."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Dacă cei care reprezintă din punct de vedere politic comunitatea noastră vor mai încerca să ducă în derizoriu, aşa cum au făcut în decursul timpului [cu] aceste proiecte, bineînţeles că ele vor fi întârziate. Să nu credem noi că cei de la minister, sau chiar şi proiectantul, nu ştiu de băşcălia care se face pe-aicea vizavi de aceste proiecte, numai aşa de dragul de a spune câte ceva prin conferinţă de presă. Că mi-aduc aminte de băşcalia făcută de deputatul Solomon, "că acestă centură nu se va mai face niciodată, că a mai fost una pe vremea lui Mitrea, una pe vremea lui Orban, şi-o să fie p-asta de pe vremea lui Berceanu". Eu cred cu tărie, şi toţi ar trebui să credem, că obiectivul ăsta va fi dus la îndeplinire. Dacă tragem toţi în aceeaşi direcţie. Dacă tragem numai pentru partidele noastre, să câştige la următoarele alegeri partidul nostru indiferent ce se întâmplă pe-aici, atunci bineînţeles că nu vom face nimic bun în zona asta. C-aşa s-a făcut în decursul timpului. Am luat totul în derâdere şi nu am ţinut cont decât de campaniile electorale. Să câştigăm alegerile şi după aia mai vedem noi ce-om mai face."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Eu aş încerca prin intermediul dvs. să trag un semnal de alarmă şi să îi rog pe partenerii mei politici să fie mai responsabili şi atunci când deschid guriţa prin conferinţă de presă să spună lucruri în interesul comunităţii, nu în interesul partidelor lor. Pentru că avem nevoie de această solidaritate. (pauză) Alegerile sunt în 2012. Nu ne putem permite să facem o campanie electorală continuu."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "2011 e an preelectoral."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ne-am învăţat noi aşa. Campania electorală se face cu o lună înainte de alegeri." (râsete îndelungi în sală, "asta-i bună", etc.)

Sabina Ghiorghe, redactor Obiectiv de Vaslui: "Aveţi idee câţi oameni vor fi afectaţi de [exproprierile] pentru şoseaua de centură?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, terenul aparţine comunei Griviţa, o parte din el, după care trece pe teritoriul municipiului Bârlad, şi pe urmă comuna Zorleni. În toamnă sper să înceapă această acţiune de exproprieri."

Vasile Pintilie, senator PDL: "Trebuie să ne concentrăm şi-aicea o să am discuţii şi cu domnul primar, chiar dacă dumnealui nu prea vrea să vorbescă cu mine o să insist să încercăm să introducem şi acest segment din municipiul Bârlad (str. Republicii în reabilitarea DN24, n.r.) lucrare şi operaţiune care a suscitat atâta interes politic şi atâta gâlceavă, ca să putem reabilita şi segmentul ăsta de drum."

Vasile Pintilie, senator PDL: "O să facem şi noi şosea ocolitoare. De ce n-au făcut-o politicienii de până acuma? Mă acuză domnul Solomon într-o conferinţă de presă, spune că eu şi cu deputatul Cărare n-am făcut nimic pentru valea asta săracă, de-aici de la marginea Bârladului până încolo la Dragomireşti. (pauză) Sunt 9 proiecte pentru mediul rural, pentru 9 comune. 2.5 milioane de EURO fiecare proiect. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în istoria judeţului Vaslui. Pentru aducţiuni de apă, pentru reparări de drumuri, pentru construiri de grădiniţe. Bani care sunt, deja o parte din comune au recepţionat prima tranşă."

Vasile Pintilie, senator PDL: "De asemeni a uitat să spună domnul Solomon că DJ243 este drum judeţean. Şi el dacă-i drum judeţean în responsabilitatea cui este? A Consiliului Judeţean, da? Şi Consiliul Judeţean de cine este condus?"
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "De domnul Mihalachi."
Vasile Pintilie, senator PDL: "De PSD. Da? De PSD. De ce nu vorbeşte domnul Solomon cu domnul Mihalachi să facă DJ-ul ăsta 243 care pleacă de la Bârlad şi se termină la Dragomireşti."

De la minutul 46 - întrebările presei.

4.422 vizualizări |29 comentarii67m12s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1099 secunde.