TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  10:00
Temperatura19.3 °C
Umiditatea 37%
Presiunea 981.9 mb
Vânt6.0 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 17 Septembrie 2010

Adrian Solomon: "Tot guvernul, prin politice sale, îşi dă cu... tesla peste genunchi şi tot el ţipă ca din gură de şarpe că-s de vină românii. Că parcă românii au decis, prin asumarea răspunderii şi... câţiva golani de-acolo care susţin guvernul, că trebuie să le taie oamenilor din salarii."

Adrian Solomon: "Aţi văzut ieri, au încercat să discute (la Ministerul Muncii, n.r.) şi s-au luat la bătaie patronii între ei şi n-au mai reuşit să dezbată chestiunea asta. Vă daţi seama când o să vină şi sindicatele şi patronatele ce iureş o să iasă acolo."

Adrian Solomon: "Şi cei din mediul privat sunt afectaţi de aceste măsuri cretine ale unui guvern care parcă face totul împotriva poporului român."

Adrian Solomon: "Eu spuneam în primăvară că merge treaba la IRB, cineva chiar mi-a confirmat luni că au ieşit din criză, foarte bine, mă bucur pentru lucrul ăsta că-i un semn de însănătoşire a oraşului şi-a României, dar ar trebui parcă să mai crească şi salariile puţin pentru că puterea de cumpărare a rămas la nivelul anului 2000."

Adrian Solomon: "Îi atenţionez pe bârlădeni şi nu numai, dar în primul rând pe alegătorii mei, că cei care au votat pentru legea pensiilor în forma actuală şi care le vor aduce mari deservicii în anii viitori, chiar la nivel de putere de cumpărare a pensiilor lor, sunt, din judeţul Vaslui, trei: Dan Marian, domnul de pe PDL, domnul Iftimie tot de la PDL şi domnul Cărare. Domnul Cărare, marele deputat de Vaslui, pripăşit pe Valea Tutovei, după ce e reuşit să strângă ban pe ban din vânzarea sucurilor la dozator."

Adrian Solomon: "Aşa că... dacă-i vedeţi pe stradă... la magazin... sau la televizor... să le mulţumiţi din inimă!, celor trei, pentru că vă vor trimite sub pragul sărăciei care datorită calculelor din anumite institute academice este situat la 13 milioane de lei vechi pe familie în România. Deci cine are într-o familie venituri sub 1.300 de lei să ştie şi oficial că este sub pragul sărăciei."

Adrian Solomon: "Am mai văzut azi un articol în... Vremea... Nouă, scris de Tănăsuc, văd că a primit... fonduri, să scrie. Şi a scris că guvernul a propus parlamentului un proiect pentru exproprieri. Proiectele de genul ăsta stau vreo 5 ani prin parlament, nu trec în două zile, asta-i clar. Că trebuie să treacă prin Camera Deputaţilor, pe urmă la Senat care-i cameră decizională, e greu tare, nu trec mâine. Dar scria acolo "pentru exproprierea terenului, inclusiv pentru şoseaua de centură din Bârlad". Acum nu se mai face şi la Huşi şi la... se face numai la Bârlad şosea de centură, adică Guvernul!, se gândeşte în înţelepciunea lui la şoseaua de centură din Bârlad!... Era să zic eu ceva dar nu-i frumos, ştii... la ce se gândeşte guvernul."

Adrian Solomon: "Mergeţi până la Bădeana şi-o să vă rupeţi gâtul. Deci mergeţi până la Bădeana, pe jos, cu bicicleta, cu ce vreţi. S-a stricat într-un hal şi n-o plombează. Băi, da' repar-o! Vine proiectul de nu-ştiu-ce, dar chiar ai innebunit acuma? Nu astupi găurile alea în care intri cu Loganul cu totul şi-i greu de ieşit înapoi. Deci găuri cât maşina mică."

Adrian Solomon: "Dar între timp văd că domnul senator lucrează cu drag, a desfiinţat Sanepidul, a desfiinţat Casa de Pensii, ceea ce v-am zis s-a întâmplat, chiar dacă a rămas aicea un birou nu mai are personalitate juridică, adică nu mai are şef, nu mai are forţă. A schimbat directorii de şcoli, câţiva dintre ei, într-un mod precipitat, pentru că terminase de asfaltat Bulevardul Republicii, care nu se va face, vă spun eu, cât îi lumea, cu guvernul ăsta, şi probabil că va trebui să trecem la măsuri de protest, însemnând semaforizarea accesului în municipiu, pentru că sunt nişte lucrări importante de derulat, astfel încât cei care vor să tranziteze să tranziteze mai rar, adică "din când în când şi câte doi". Să se facă cozile pân' la Huşi, la Albiţa. Nu, nu, fără barieră. Se vor face nişte lucrări, trebuie terminată canalizarea, trebuie făcut nu-ştiu-ce aicea pe intrarea astălaltă, şi se pun semafoare de-alea cu juma' de oră stai şi 5 minute mergi. Iar mai stai juma' de oră iar mai mergi 5 minute. Asta este. Că bârlădenii n-au nicio vină că sunt în calea răutăţilor şi-un cap mic a ajuns senator şi un fund mare a ajuns ministru. Asta ca să zică mâine ziarul că nu-ştiu-ce vorbesc eu pe la... tribuna parlamentului."

Adrian Solomon: "Este o măgărie fără seamă din partea lui Dan Marian, care se pare că doar atâta înţelege din parlament. Dacă vă uitaţi pe tot discursul meu eu vorbeam despre pensii şi ei se gândeau la nu-ştiu-ce. Păi da-i vina mea că tu te gândeşti la astea? E vina mea că tu, preşedinte de cameră, mă rogi să finalizez, şi eu zic "cum doriţi dvs. finalizez, doamnă", că n-o să-mi finalizez discursul cum vreau eu, că eu aveam alt final la discurs. Şi l-am terminat cum a vrut ea. Fără finalul meu. Şi bineînţeles că gândul ei a fost că e o mare bădărănie ce i-aş fi zis eu acolo, folosind cuvintele ei, nu ale mele. Păi dacă tu te gândeşti numai la prostii, dă-mi voie să cred că eu mă gândesc la lucruri serioase, nu la prostii de genul ăsta. Nu ştiu dacă v-aţi uitat, eu mă duc cu o hârtie în mână, pe care nu-i discurs, sunt nişte lucruri punctate acolo. Reuşisem să ating doar două din ele, mai aveam vreo trei, printre care era şi-un citat din Anton Pann, că mă rugase cineva "băi, da' din Anton Pann nu le zici nimic?", şi m-am dus să le zic şi ceva din Anton Pann, da' n-am mai apucat, că era discuţia foarte aprinsă, vorbise ministru că "dom'le, nu putem, că dacă mărim punctul de pensie la 45% din salarul mediu brut o să crească deficitul şi-o să fie la anul 5.2, peste 2 ani 28 de miliarde"... ajunsesem să ne autodevorăm, singuri, prin pensiile astea, în viziunea lor, asta ca să fugă lumea din ţară, să se sperie, să-şi dea pensia înapoi, "ia dom'le, nu-mi mai trebuie", deci aşa o... psihoză de-asta generalizată. Şi m-am dus să pregătesc finalul care suna ceva de genul ăsta: "dom'le dacă nu puteţi să faceţi, să guvernaţi ţara asta, să asiguraţi fondurile necesare, lăsaţi pe alţii! Pentru că şi Anton Pann spunea, "Unde nema putirinţa, ce mai chichirez galceavă". Ce stai tu să te cerţi cu noi în parlament, când tu nu poţi? Du-te acasă! Şi lasă pe alţii, că vin ăia care pot!". Şi bineînţeles că nu m-a lăsat să termin asta şi nu-i foarte plăcut, de fiecare dată cucoana aia mă întrerupe (Roberta Anastase, n.r.). Pentru că eu cred că democraţia nu s-a inventat la Ploieşti. Democraţia s-a inventat acum vreo 2.600 de ani în Grecia Antică, la Atena. Unul Pericle, nu era Băsescu. Şi ca să citez acuma din Anton Bacalbaşa, cum spunea şi-un filozof antic, "s-a suit scroafa-n copac!". Şi nu se mai dă jos de-acolo, şi mai mult decât atât are şi nişte butoane, c-o să iau un ciocan şi mă duc să-i dau peste butoanele alea şi să mă mai întrerupi de-acuma dacă poţi! Cred că la asta se va ajunge. Dar întâi i-o fac pe-aia cu portavocea. O să mă vedeţi vorbind la portavoce la tribuna parlamentului pentru că la un moment dat tot trebuie să ne spunem şi noi ce-avem de spus. Mă duc cu portavocea şi-i zic, "doamnă, dacă ai de gând să mă-ntrerupi, vorbesc la chestiunea asta, şi să te văd eu că mă dai afară!", că altă soluţie nu există. Şi repet, asta se întâmplă numai cât e Cotoi acolo, când nu-i Cotoi şi-i alt secretar, nu mă-ntrerupe nimeni."

Adrian Solomon: "Asta e situaţia. Cei mai hilară situaţie va fi cu doamna Miţura Arghezi care are 90 de ani şi trebuie să-şi plătească contribuţia la pensie, ca să aibă o pensie mai mare în viitor."

Adrian Solomon: "M-aţi întrebat de şoseaua de centură. Şoseaua de centură se va face cu siguranţă. Poate să stea de-acuma domnul Pintilie în cap, în coadă, în ce vrea, în lingură. S-ar putea să stea în lingură, dacă... fiind de la Lingurari, o fi vreun obicei pe-acolo, dar... toate etapele astea sunt comunicate primăriei. L-aţi văzut pe dom' primar după fiecare fax ieşind şi spunând că "uite dom'le, s-a mai pus o virgulă în calea fericii noastre"? Deci până la lucrarea efectivă va mai trece mult timp. Ceea ce trebuie să ştie cei de la PD [este faptul] că varianta care s-a ales s-a ales datorită faptului că 80% din terenuri sunt ale Consiliului Local Bârlad, nu trebuie să le exproprieze nimeni. De-aia este cea mai ieftină variantă."

3.349 vizualizări |29 comentarii56m50s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1162 secunde.