TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  07:00
Temperatura6.4 °C
Umiditatea 82%
Presiunea 980.9 mb
Vânt0.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 23 Septembrie

Constantin Constantinescu: "Prea multe lucruri aşa, punctual şi cu greutate, finalizate, nu am a vă spune, doar să mă laud un pic..."
Din sală: "Să nu finalizaţi repede..."
Constantin Constantinescu: "Da... Păi măi, el... poate că n-a fost expresia cea mai dulce, dar aia (Roberta Anastase, n.r.) nu numai pe el (Adrian Solomon, n.r.) dar în primul rând pe el, pentru că ştie că-i gură mare, tot timpul îi taie microfonul. Ai înţeles? Şi ăsta s-a săturat, băi, azi-mâine, dar când... Totuşi..."

Constantin Constantinescu: "Vreau să mă laud cu două lucruri... aproape trei... pe lângă Şcoala Generală nr. 9, la iniţiativa doamnei directoare - nici nu mai ştiu dacă mai este, dacă azi n-o schimbă şi pe ea, că pe Tiţa am înţeles c-o schimbă - şi a domnului profesor de sport Oasenegre, care-a jucat fotbal la viaţa lui, s-a înfiinţat o echipă de juniori, cu copii din tot oraşul şi sperăm ca ea să constituie nucleul viitoarei echipe de fotbal din Bârlad. E bine să ştie toată lumea din oraşul ăsta că dacă nu se găseşte un sponsor, aşa cum este în toată România, pentru echipa de fotbal, aceasta nu poate fiinţa. Primăria nu are bani şi n-are dreptul să finanţeze echipe de fotbal. Noi, primăria, totuşi, punem la dispoziţie întreaga bază sportiva de acolo cu toate chestiunile, legate de apă, căldură. Noi sperăm că aceşti copii mâine-poimâine vor fi juniori, vor fi fotbalişti, dar dacă nu vom avea un sponsor care să fiinţeze împreună cu primăria sau singur o echipă de fotbal, atunci nu vom putea avea şi ne vom mulţumi totuşi cu acest lucru că din Bârlad se vor ridica, ca şi la rugby, fotbalişti pentru toată ţara. Va fi o pepinieră. Există o tradiţie în Bârlad pe care vrem să o fructificăm. Deocamdată este o echipă cu copii din clasa a 6-a, a 7-a, care va juca în campionatul judeţean."

Constantin Constantinescu: "Tot legal de sport, vreau să vă spun că vrem să fructificăm pentru populaţie, pentru cetăţeni, pentru bârlădeni - spunea cineva "bârlădenii mei"... eu n-am curaj să spun lucrul ăsta... - cele două terenuri de fotbal, şi vă aduc aminte că baza sportivă de la IRB (Rulmentul, n.r.), care este acum a primăriei Bârlad, este la dispoziţia celor care vor să facă sport acolo, necondiţionat, bineînţeles, se face o cerere şi după un program stabilit pot să meargă acolo îm mod gratuit, la fel cum punem la dispoziţia cetăţenilor şi baza sportivă municipală, tot aşa în mod gratuit."

Constantin Constantinescu: "Ca să fructificăm terenul, la propunerea mea, începând de anul ăsta, va avea loc, în fiecare an, pe vremea asta, dacă este posibil, Cupa Cartierelor la Fotbal. Anul acesta CCF va avea loc pe Stadionul Municipal cu începere de pe data de 2 Octombrie. Se vor da cupe, tricouri, şi sper să fie o competiţie de tradiţie pentru cartiere. Eu, când eram copil, se făceau chestii din astea la stadion şi era o bucurie pentru tot cartierul."

Constantin Constantinescu: "La fel, vrem să fructificăm faptul că există cele trei terenuri de tenis de câmp şi acum cât vremea mai ţine cu noi şi pot avea loc competiţii afară, vom organiza, tot începând cu 2 Octombrie, Cupa Bârladul la Tenis de Câmp pentru copii. Trei categorii pentru băieţi şi două categorii pentru fete."

Constantin Constantinescu: "Firma care a câştigat licitaţia pentru şoseaua de centură îşi face treaba, este în grafic şi chiar acuma sunt pe teren o parte din ei, iar inginerii au venit la noi pentru a pregăti ultimele detalii în privinţa avizului de mediu. Deci vestea e bună, că se lucrează la şoseaua de centură. Sperăm ca, dacă graficele se respectă, la sfârşitul anului viitor proiectul de execuţie [să fie gata], poate că şi exproprierile să înceapă, şi în 2012 să înceapă eventual primele săpături pentru şoseaua de centură."

Constantin Constantinescu: "În altă ordinde de idei, am avut o întâlnire de lucru cu domnul prefect, cu care am discutat despre problemele cu care se confruntă municipalitatea şi domnul prefect şi-a arătat disponibilitatea că ne va ajuta, mai cu seamă la ministerul unde domnia sa are prietenii sau legăturile politice cele mai apropiate, este vorba de Ministerul Mediului. Este un minister foarte important din punctul nostru de vedere pentru că acolo avem trei-patru proiecte care aşteaptă să fie semnate, şi este vorba despre proiectul mai nou cu împădurirea (de pe dealul de la baraj, n.r.) a 130 de hectare, proprietatea municipalităţii. Deci acesta ar fi un proiect la care s-a angajat să ne ajute."

Constantin Constantinescu: "În al doilea rând, cu proiectul pe care-l avem pentru modernizarea grădinii de la Complexul Şcolar şi poate că dă Dumnezeu dacă ne face dânsul lobby, ne-a şi spus persoana care ne-ar putea ajuta, a şi vorbit la telefon - să nu spuneţi în ce limbă, să nu mă întrebaţi - pentru a ne ajuta şi pentru Grădina Zoologică. Eu i-am mulţumit foarte mult şi luni vom merge la minister şi la direcţiile respective pentru a vedea despre ce este vorba."

Constantin Constantinescu: "La fel dânsul a venit cu mai multe probleme, bineînţeles, pe care le avea în legătură cu Bârladul, una din ele fiind aceea de a-i înţelege pe cei de la Jandarmeria Judeţeană, în sensul că jandarmii din Bârlad nu au sediu şi ar dori să le donăm centrala dezafectată de sub Judecătorie, ca să-şi facă ei sediu pentru Unitatea de Jandarmi din Bârlad. Eu sunt de acord şi-n prima şedinţă de CL am să rog consilierii să fie de acord cu acest lucru."

Constantin Constantinescu: "De asemenea dânsul mi-a solicitat eventualitatea unui sens giratoriu în intersecţia de la FEPA. Eu i-am spus domnului prefect că acum doi ani de zile noi ne-am dus cu studii de fezabilitate privind trei asemenea sensuri giratorii, unul la Confecţii, al doilea la BCR aici şi al treilea la FEPA. Din nefericire cele de la FEPA şi de la BCR nu ne-au fost aprobate pentru că nu respectă nişte condiţii tehnice impuse de anumite distanţe şi de tipul vehiculelor care trec prin acele intersecţii, dar că am primit avizul şi avem proiectul, am făcut şi licitaţia pentru sensul giratoriu de la Confecţii pe care probabil că la primăvară îl vom face. Revenind la sensul giratoriu de la FEPA, o condiţie care nu putea fi îndeplinită era că atunci când cei care vin cu vehicule lungi dinspre IRB şi merg spre Bd. Epureanu, când fac virajul acolo se nasc anumite probleme. În orice caz, împreună vom căuta să facem lobby la minister să ni se aprobe cu modificarile de rigoare un asemenea sens giratoriu, pentru că eu am văzut în foarte multe localităţi intersecţii care nu au lărgimea şi deschiderea celei de la FEPA şi în care s-au făcut, aşa că dacă cei de la Drumuri Naţionale vor pune anumite condiţii, îl vom face, pentru că într-adevăr e nevoie de un asemenea sens giratoriu şi-acolo. Oricum, în primăvară îl vom face pe cel de la Confecţii."

Constantin Constantinescu: "Noi am crezut că scăpăm fără măsuri suplimentare, dar am pus şi sper să fure cu totul acuma, sa nu mai fure un ghiveci (de flori de pe stradă, n.r.), să ia cu totul... standul. Dar mai sper şi altceva, sper ca să apară şi la Huşi şi la Vaslui, să se grăbească dacă puteţi să-i anunţaţi. Îşi vor pune cu siguranţă săptămâna viitoare după ce se vor trezi. Sunt curios care se trezeşte mai repede, Ciupilan sau Vasile Pavăl."

Constantin Constantinescu: "Da mă, să vă spun, băi ce chestie, fii atent! Daaa, îi chestie frumoasă tare cu fântâna. Acuma nu ştiu cât o să daţi voi, o să daţi finalul... Băi, doamna... şi-aşa e încurcată, lăsaţi-mă să vorbesc! De vreun an, doi de zile, eu am vorbit cu cei de la IRB, cel mai mare contribuabil al nostru şi cu care ţin foarte mult să am o relaţie bună, fac şi-o subliniere - totdeauna când au avut de plătit taxe şi impozite locale au venit la timp fără nicio problemă, de 6 ani de când sunt aici, cel puţin din punctul ăsta de vedere îmi scot pălăria în faţa lor, celelalte lucruri legate de ce-i acolo nu prea e treaba mea. În orice caz, le ţin pumnii să le meargă bine pentru că mergându-le lor le merge şi oamenilor, am înţeles că fac angajări, activitatea e sinusoidală, ca pentru orice firmă. După părerea mea bine că există, şi nu s-a desfiinţat, să zicem, chiar de tot. În pachetul de probleme pe care le-am avut cu dânşii au fost şi reclamele astea care-au apărut pe stradă unde ei au pus totem-urile astea, o faţă a lor şi-o faţă a noastră, am făcut o afacere în sensul că dacă ne lasă pe noi c-o faţă atunci noi îi lăsăm cu faţa cealaltă, fără să le luăm niciun ban, şi... inscripţia cu ei spune "noi facem rulmenţi", ei, ai să faci tu rulmenţi numai la intrare, aici punem noi "trăiască primarul, trăiască oraşul", da' îi lăsăm deocamdată. Bine că le-au adus. În orice caz, în discuţiile noastre a fost vorba şi despre o fântână arteziană şi, prima dată, se dorea la Cerbul de Aur. Acolo este un cămin şi-un puţ forat la vreo 300 de metri, păcat totuşi să-l dăm pentru aşa ceva. Şi ei, de fiecare dată când vin pe-aici, cei români (din conducerea Kombassan - Rulmenţi, n.r.), ne spun "dom'le, ăştia sunt oleacă blocaţi", zic "de ce", "păi, dom'le, după ce că oferă fântâna propriu-zisă moca srl, donaţie", c-am să pun aşa un afiş mare "Donaţie IRB", să vadă toţi românii, că sigur Bouroş o să spună că nu, e de-a lu' mama şi-a lu' tata lui, a lu' tac'su de la ţară de unde dracu' o venit el... Auzi mă, deci este o d-o-n-a-ţ-i-e a Kombassan Bârlad. Donaţia lor! Noi facem oleacă de de... o bordură şi scurgerea de la apă de-acolo, măcar atât. Şi ăsta, auzi, "dom'le, v-o oferim de doi ani şi nu faceţi nicio mişcare", adică de ruşine şi tre' s-o luăm! Şi ea dă bine. Bineînţeles că într-un anumit context... vizual, şi-aşa mai departe... şi-n contextul idioţilor de la alte primării de idioţi şi de cretini inclusiv de la Bucureşti, de la Craiova, unde fac fântâni arteziene de sute de milioane, lumea e intoxicată! Şi-n mintea unui om simplu este că ce-a făcut ăla cu megalomania de milioane de EURO se-ntâmplă şi la Bârlad, de-asta am să pun o plăcuţă mare "Donaţie" şi cât o costat! Aţi înţeles? Probabil că pe noi investiţia propriu-zisă eu cred că nu-i la 5.000 de EURO, e probabil la 2 - 3.000 dar probabil că nici atâta. Pentru că eu aş vrea să facă din sponsorizări, "băi, Popa, ai ciugulit de-acolo, fă şi aici, trage apa", şi-aşa mai departe. Deci, am să public la vremea respectivă. Chiar am să scriu acolo... partea primăriei, că dobitocul ăsta visează să fie primar şi inventează tot felul de chestii să excite lumea. Până la un punct îl înţeleg, e normal. Aşa făceam şi eu să scăp de Juverdeanu. Da'.... totuşi! Parcă eram mai educat decât el. Dacă poate fi vorba de educaţie când faci politică. Da. Bun. Deci, repet, este o donaţie a Kombassan Bârlad. Dar ea va avea un efect destul de mare, am luat diametrul cel mai mic ca să existe scuarul ăsta. Oricum era cu prioritate bradul, pe care eu l-am inventat, printre altele. Sărbătoarea Toamnei, a Verii, a Berii, a aia... bradul e adus de noi. Şi-atunci n-am vrut să dispară lucrul ăsta, şi am căutat diametrul cel mai mic ca să intre acolo (în scuarul-triunghi mic de la semaforul din faţa primăriei, n.r.), un pic forţat dar o să fie, adică nu se schimbă sensurile de circulaţie, nu se umblă foarte-foarte mult. Repet, e donaţie, da' am să scriu mare "donaţia IRB"-ului."

Constantin Constantinescu: "Lumea e nebună, băi... N-ai... Bineînţeles că ăla a exagerat la Bucureşti (cu fântâna de 35.000.000 de EURO, n.r.). Păi, eu n-am mai spus ieri la şedinţă. Păi bugetul sectorului care-a făcut, nu ştiu cât, e de 55 de ori mai mare ca a Bârladului. De 55 de ori pe cap de locuitor! Vă daţi seama!? Păi ăia n-au ce face cu banii, e o problemă, unde să-i cheltuiască şi noi ne împrăştiem sărăcia pe colo."

Constantin Constantinescu: "E frumos, e cap de perspectivă, şi-o să se vadă frumos."

Constantin Constantinescu: "Că mă gândesc şi la lucrul ăsta, ei, cei de la liberali, fiind împotrivă, probabil că orice lucru, după teoria lui Drăgan, orice lucru făcut bine pentru Bârlad e o bilă albă pentru cei de la putere deci încă o picătura amară pentru noi... care vrem să fim primari. Da. Cam asta."

Constantin Constantinescu: "Să vedeţi ce înseamnă să nu te pricepi la nimic, cel puţin dobitocii ăştia doi nu mai... Că poate fi vorba de parteneriat public... Să fie clar, da' ei nu cunosc, mă, şi vin [şi] dorm aici de pomană. Baia comunală, fiind în litigiu pentru că o treime din suprafaţă - şi nu-i mult, 100 de metri pătraţi - este proprietatea unei cetăţene, nu poate fi valorificată sau reparată niciodată prin înstrăinare cuiva. Sau prin parteneriat sau în alt fel, s-o concesionăm. După cum ştiţi, Dumitraşcu câştigase la un moment dat concesiunea pentru ea şi s-a anulat tocmai din cauza asta. Că în cazul aceasta special când o parte, o câtime din suprafaţa pe care se află construcţia nu e a noastră nu putem. Decât, spune legea, numai noi putem să facem investiţie. Deci acolo ar urma noi să facem investiţia să o reparăm şi când ea este gata abia atunci să încercăm să facem un parteneriat public-privat cu o firmă care se pricepe, să vină, şi vor veni la licitaţie, să facă din baia comunală un centru de sănătate. Care, bineînţeles, se adresează în primul rând oamenilor de vârsta a treia, cuconetului şi-aşa mai departe. Da' nu-i cu SPA, eu nici nu ştiu ce-i SPA-ul ăsta, am mai zis o dată."
Din sală: "E cu masaj..."
Constantin Constantinescu: "Da... Hai măi să fim serioşi... E-un masaj, da... Masaj, masaj poţi să faci şi cu mâna normal, cum se face, şi cu... sânul şi cu... uite... poate te dă la televizor... Mârzac 2. N-o venit porcu', azi. Că dacă venea îl haleam oleacă. Oleacă."
Constantin Constantinescu: "Deci nu poate fi vorba de... deci el trebuia să ştie, mai ales că-i şi avocat."

Constantin Constantinescu: "Doi. Cu cinematograful. Cinematograful e dat special pentru Primăria Bârlad, n-avem voie să-l concesionăm, n-avem voie în stadiul care este. Dacă-l reparăm, putem după aceea să facem parteneriat public c-o firmă, cu două. Într-o sală să vină cu 3D, într-o sală cu 4H, şi-aşa mai departe. Dar oricum nu putem să... el nu poate face obiectul, aşa cum a fost dat de statul român către Primăria Bârlad, unui parteneriat public-privat. De-asta spun, că dacă nici acolo unde-ar trebui să ştie, o dată să ştie că se discută lucrurile astea în comisii şi la sedinţa mare (de consiliu, n.r.)... de domnu' avocat vorbim, nici nu-i mai dau numele... şi celălalt trepăduş de lângă el... am scăpat de Drăgan, am scăpat de doctor (Aurel Moţet, n.r.) care punea tot felul de întrebări... majoritatea normale dar multe anormale şi plecate... au venit ăştia doi, mai periculoşi ca primii... prin non-valoare bineînţeles. Auzi mă, deci el trebuia să ştie ca avocat că nu, şi pe-urmă să spună lucrul ăsta. La fel cum spunea dobitocul ăla ieri cu deszăpezirea. Deci dacă privazităm serviciul ăsta, îl scoatem să-l facă o altă firmă, ăla-ţi pune autogrederul în faţa primăriei sau lateral şi tu plăteşti chirie exact cum ar ninge. Zeci de miliarde, sute miliarde! De unde - astea-s vise de-ale lor! (...) Dar dacă nu ştie, ei vor să facă campanie electorală din orice subiect. Îs penibili! Bine, au avut şi exemple bune, da'... asta-i treaba. Da."

Constantin Constantinescu: "Singurul lucru care ne lipşăste sunt banii. Restul avem, sculele, utilaje, materiale antiderapant şi oameni. Nu avem bani în schimb."

Constantin Constantinescu: "Da mă, de-asta, data trecută, la fel. Eu înţeleg că de exemplu spune ăla grasu' de la Iaşi "băi, omoară-l pe Constantinescu". Bă, da', îl omor, mă trezesc înaintea lui şi-i dau în cap, ştiindu-l că nu-i acolo, pentru că, repet, chestiunea asta după mine e... mai clară ca atâta deformare a informaţiei nu se poate. Când a nins în seara aia, noi la 5 jumate eram aici. Cu Olga, cu Bobeică, cu ăia de la staţia Reiser, şi ne chinuiam. Normal că se ia curăţenia din centrul oraşului. Că dacă o iau de la complex spune că stă cineva acolo. Eu înţeleg că nu se face aşa cum visăm şi cum vrei noi, că parcă eu nu vreau! Dacă nu sunt gologani!? E şi normal că curăţenia se începe de-aici. Eu înţeleg să nu-mi facă mie covor roşu când vin, să calc pe uscat acuma, da'... Nu trebuia neapărat (zugrăvit articolul, n.r.) în culori aşa, dar să spună că "sunt nesimţiţi ăia", dă un articol destul de naşpa la voi... Adică, mă, ce nu înţeleg eu, noi mâncăm pâine unde-o mâncăm, ne facem datoria, jos pălăria în general, dar nici aşa... la comanda lu' ăla, că... şi ăla de la Vaslui nu o fi el... vă aflaţi (unii din ziarişti, n.r.) de multe ori în situaţii nasoale, eu ştiu lucrul ăsta, ce să mai zic, nu mă bucur deloc şi vă-nţeleg. Clar."

7.432 vizualizări |19 comentarii40m01s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1097 secunde.