TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  07:00
Temperatura1.9 °C
Umiditatea 91%
Presiunea 983.7 mb
Vânt5.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 5 Noiembrie 2010

▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Bine aţi venit la conferinţa ordinară a organizaţiei PSD Bârlad, pe care o organizează PSD Bârlad, prin reprezentantul său, Solomon Adrian, preşedintele organizaţiei PSD Bârlad. Asta pentru senatorul Dabija, care întreba dacă face [conferinţă] Solomon sau organizaţia PSD. Tot eu sunt. Şi unul şi altul."

▶ [TC 03:39]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Legea educaţiei trebuie să fie o lege aprobată printr-un consens la nivelul parlamentului, care să nu poată fi contestată de nimeni."

▶ [TC 08:05]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Prin urmare a fost un joc, un joc în care udemeriştii au intrat din nerăbdare, pentru că ei mai au câteva obiective de îndeplinit şi vor să fugă de la guvernare. Vor să fugă, de ceea ce spunea Băsescu, responsabilitatea de a conduce ţara şi-aşa mai departe. Şi-au dat şi ei seama că nu au cu cine guverna, că nu au parteneri de cuvânt, nu au parteneri care mai au credibilitate în rândul populaţiei."

▶ [TC 08:51]
Adrian Solomon, deputat PSD: "UDMR-ul nu ştie cum să iasă din această coaliţie şi, dorind cât mai repede îndeplinite aceste obiective, a forţat asumarea, uitând însă că mai există şi Curtea Constinuţională în calea procesului lor. De aici, temperatura care i-a cuprins pe toţi, aspirina sau paracetamolul Băsescu care s-a dus şi... sau supozitorul, poate a fost un supozitor tip Băsescu, care a participat la două şedinţe succesive ale coaliţiei, şi seara şi dimineaţa, astfel încât ieri, domnul Băsescu, de ziua sa, în loc să stea şi el să petreacă cu familia domniei sale, a stat mai mult pe la radio, pe la televizoare, încercând să liniştească poporul că nu se întâmplă nimic grav cu ţara şi cu guvernarea mai ales, de parcă de guvernarea lui Boc mai are cineva vreo grijă în ţara noastră."

▶ [TC 11:16]
Adrian Solomon, deputat PSD: "După cum vedeţi există o furie a domnului Boc de a-şi asuma legi, de a elabora ordonanţe, de a modifica Codul Fiscal de 514 ori într-un an. Sunt de 514 ori modificate prevederile Codului Fiscal. Şi-atunci mai poţi să zici că în România se pot face investiţii? Că în România se pot face afaceri?"

▶ [TC 12:33]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dincolo de fi reprezentantul unui partid politic aici, sper ca şi descentralizare unităţilor de învăţământ să se facă tinând cont de faptul că oamenii şcolii trebuie să fie cei care decid viitorul învăţământului românesc şi nu trebuie să existe nicio influenţă a factorului politic. (...) Am fost om politic şi-n timpul carierei mele de profesor. Scurt, ce-i drept, n-am avut timp să mă ocup mai mult timp de această meserie extraordinară. (...) Am fost profesor şi om politic în paralel şi n-am făcut politică nici măcar în cancelarie. Iar colegii mei probabil că ştiu foarte bine lucrul acesta, cei care au fost pe vremurile alea, nu cei care au venit acuma şi se dau colegii mei, că n-au cum să cunoască ceea ce făceam eu acolo. Şi nici în clasă cu elevii, n-am luat elevi de la ore să-i duc să lipească afişe, cum fac alţii. Mai în portocaliu. Sau să-i îmbrac în portocaliu să participe la manifestările mele electorale că n-am simpatizanţi destui. Cum făceau alţii. Şi nu mai dau nume din respect pentru oamenii respectivi care, ca oameni ai şcolii, au lăsat ceva în urma lor. Ca oameni politici putem să-i criticăm cât vrem."

▶ [TC 17:58]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să-i felicit pe cei de la Curtea Constituţională pentru verticalitate."

▶ [TC 19:09]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Preşedintele Băsescu s-a revoltat ca niciodată! "Dom'le, cum şi-au permis ăia de-acolo să nu facă ce le-am spus eu!?""

▶ [TC 21:13]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul Sever Voinescu, aflându-se în două planuri aşa, pe la 12 noaptea, când era mai obosit, era între reverie şi trezire, a văzut în momentul numărării şi lumea de dincolo şi lumea reală, de-aia s-au dublat! Putem s-avem o justificare. Dar Roberta, care nu-i filozof, şi n-are capacitatea să treacă aşa de uşor în transcendent şi să se mai şi întoarcă înapoi, ar fi trebuit să-l tragă de mânuţă, "Sever, trezeşte-te, dormi? Vezi că aicea sunt mai puţini decât...". Ea, nu. A confirmat numărătoarea domnului Cotoi făcând o fraudă de proporţii sub lumina reflectoarelor şi în văzul tuturor. Prin urmare, faptul că Băsescu a întors legea pensiilor, a fost, dincolo de orice, o modalitate de a salva-o pe Roberta de urmările acestei fapte, urmări care ar fi putut să se încheie destul de nefast pentru această domniţă, această domnişoară pusă fără cap în fruntea Camerei Deputaţilor."

▶ [TC 22:32]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul Băsescu vorbea cu o foarte mare dorinţă de a părea o voce autorizată, când de fapt omul nici nu citise legea, nici nu ştia despre ce vorbeşte, se lua după nişte notiţe pe care i le făcuseră consilierii, şi-atât!"

▶ [TC 26:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Aseară domnul Băsescu vorbea că se gândeşte la alt premier! Evident că nu mai poate nici Boc, probabil, s-o ia atâta peste ceafă. S-o fi săturat şi omul, "dom'le, da', mă puneţi, mă băgaţi în faţă, mă faceţi harceaparcea, nu mai rămâne nimic din mine! Şi-aşa-s mititel! Mă mai puneţi să mă lupt şi cu giganţii în drept constituţional care sunt pe la Curtea Constituţională. Eu care, vorba aia, [sunt] profesor de drept consituţional."."

▶ [TC 31:18]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Emil Boc are centrul de greutate jos. Cum îl dai jos, cum cade tot în picioare. Exact ca Hopa Mitică. E greu de crezut acuma dacă are sau nu are rezistenţă până la sfârşitul anului, depinde cât s-a hotărât domnul Traian Băsescu să-l chinuie pe omul ăsta. Probabil că-l cheamă în fiecare dimineaţă pe Aleodor Manolea şi-i spune "du-te şi rezolvă-l pe Boc!, şi ăla îi face nişte burburaci şi Boc intră pe..."
Redactor: "Ce-i face?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Burburaci."
Redactor: "Ce înseamnă?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu ştiu, caută şi tu la dicţionarul de vrăji şi vrăjitorii. Şi domnul Boc se robotizează şi intră într-o transă de-asta continuă în care cred că se află şi membrii grupului PDL."
Redactor: "Toţi?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Toţi! Nu-i vezi pe la televizor? Deci îi întrebi de una şi ei zic "da, da' Traian Băsescu... e cel mai bun."."

▶ [TC 34:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Pe probleme de învăţământ, cu astfel de consilieri, Miclea şi cu Avramescu, nu poţi să fii un bun preşedinte. Pentru că nu ai percepţia. El când pleacă singur cu maşina nu se duce într-o şcoală, să vadă ce-i acolo, sau nu se duce într-o grădiniţă ca să-şi facă ideea. Se duce la supermarket, ca s-o facă pe una ţigancă împuţită sau nu ştiu ce, sau se duce la băut, la Golden Şpritz. Ca şi Cuza, dacă tot ai nevoie să fii incognito tot timpul, eşti un nou Cuza al vremurilor noastre, du-te domnule frumos şi informează-te de la faţa locului despre ce este vorba. Eu cred că ar fi apreciat şi de oameni şi-ar fi şi el mai la curent cu ceea ce se întâmplă. Când sta aşa într-un turn de fildeş şi vin nişte aplaudaci şi-i suflă în ureche tot felul de prostii ajunge să ne spună pe post ca şi aia cu "şcoala românească scoate numai tâmpiţi". Păi e clar, că el este primul dintre produsele şcolii româneşti."

▶ [TC 36:04]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Da', ce să mai vorbim, preşedintele este primul asistat al ţării! Fiind cel mai bine plătit bugetar din ţara asta (...) ar trebui să fie şi el asistat social. Pentru că senatorul Dabija spunea despre mine, care-am fost bugetar o viaţă, că sunt asistat social. Nu? Păi dacă profesorii sunt asistaţi social în capul PDL-ului, atunci ar trebui să-i ia cineva să-i ducă la şcoală, pentru că se pare că au terminat şcoala lui Băsescu. Aia de tâmpiţi."

▶ [TC 37:30]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Băsescu a zis că Ceauşescu a fost un preşedinte bun?"
Redactor: "Da, deci dacă el stătea doar 10 ani la conducere, Ceauşescu era un erou!"
Adrian Solomon, deputat PSD: "(râde) Nu... Deci omul probabil c-a sărbătorit înainte ziua sa şi pe urmă s-a dus la televizor. Sau s-a uitat probabil pe sondaje şi-a văzut că peste 69% dintre români zic că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu. Şi el a tras concluzia: "dom'le, musai că ăla era bun!". Adică de ce-a fost atât de bun Ceauşescu? Că ne tăia curentul? Aduceţi-vă aminte că de la 6 la 8 seara, pe timp de iarnă, n-aveam curent. Stăteam la lumânare. Că n-aveam căldură în calorifere? Că n-aveam nimic în galantare în magazine şi fiecare îşi făcea rost cum ştia, prin pile relaţii, şi nu mai ştiu ce. PCR-ul, cum era, nu? Pile Cunoştinţe Relaţii."

▶ [TC 41:59]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnu' Dabija, ştii lucrul ăsta? De 4 luni de zile oamenii nu-şi iau salarul de asistat personal. Şi stau şi mor de foame în prag de iarnă. Pentru că guvernul Boc zice că-s prea mulţi. (...) E strigător la cer ce se întâmplă în ţara asta iar domnul Pintilie vine şi vorbeşte cât de bine este!"

▶ [TC 45:40]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Iată că pe 3.11 domnul senator Dabija şi-a depus declaraţia de interese. E scoasă de pe site-ul Senatului acuma, caldă, proaspătă. Numai că a omis la capitolul contracte câştigate de firmele sale, care sunt vreo 3, sau de soţia sau de rude de gradul I ale titularului, mamă, tată, copii, a omis să spună contractele, cu firme de stat sau cu autorităţi locale, pe care le-a încheiat. Această hârtie va face obiectul unei sesizări la ANI pentru că cel puţin eu ştiu de peste 2 miliarde de lei pe care domnul senator le-a câştigat în anul din urmă de la o primărie mai apropiată de sufletul nostru decât de alţii. Prin urmare, domnul Pintilie să-şi vadă de ograda domniei sale, să fie el cel mai corect om din ţară, şi pe urmă să-l intereseze ca pe Dabija-Vodă soarta altor întreprinzători, care nu i-au luat nimic, ba din contră poate i-au dat bună ziua altădată. Primăria Bârlad. Diverse. Consumabile, calculatoare. Destule. Măcar ar fi trebuit să fie serios şi sincer. Întrebaţi-l, sau o să-l întrebe ANI pe domnul Pintilie, cum s-a luat, pe ce bază, şi-aşa mai departe. Şi prin ce firme. Şi nu-i singura primărie. Vă asigur."

▶ [TC 47:57]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci stilul ăsta de a fugi de responsabilitate, de a fi transparent până la capăt, dovedeşte micimea oamenilor de la PDL, iar mesajul meu către ei este simplu şi direct: "Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa / Nici în mormânt!" Este un vers din "Noi vrem pământ", de George Coşbuc."

▶ [TC 48:46]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dabija e un personaj fictiv care de fapt în viaţa de zi cu zi poartă numele de Pintilie. Ăsta fiind sub acoperire, când el de fapt e Dabija toată ziua."

▶ [TC 49:36]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Toată lumea zice că vai de mine, trebuie să fie foarte serios domnul deputat! Că ne reprezintă pe noi. Dar eu vă rog să vă uitaţi pe site-ul Bârlad Online să vedeţi că la off-the-record, acolo, la discuţia neoficială, s-a atins recordul de vizualizări. Nu la aia unde făceam apel să participe lumea la proteste, la sensibilizarea partidelor de la putere să voteze moţiunea şi-aşa mai departe. Acolo sunt 100 de privitori iar dincolo la bârfă sunt 2.500. Atunci, hotărâţi-vă, stimaţi pedelişti, despre ce vorbim. În ecuaţie. Dăm Cezarului ce-i al Cezarului, şi Cezarei declaraţia de interese să facă borş cu ea că oricum nu i-o publică nimeni că... (râde, râsete şi în sală) ...nu, dar n-au interes! Adică n-au interes cei de la Vremea Nouă să publice declaraţia de interese a lu' dom' Pintilie."

▶ [TC 51:42]
Redactor: "O acceptaţi pe doamna Roberta?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ploua într-o zi la Iaşi şi ma sui din Fundaţie în tramvai până la Copou. Şi în tramvai o bătrână stătea şi ea pe scaun liniştită, un bărbos, cred că era de pe la filozofie, cu umbrela, stătea ca nesimţitu', se scurgea pe săraca femeie. Şi asta (imită voce subţire): "Măi, da' dă-ţi umbrela că mă uzi toată!". Ăsta (imită voce groasă): "Te ignor!". "Măi nesimţitule", că nu ştiu ce... "Te ignor!". Ştii aşa, cu o superioritate de-asta transcedentală, a la Cotoi Voinescu. Şi la Universitate bătrâna nu mai rezistă, se dă jos din tramvai şi de pe scările tramvaiului îi strigă studentului respectiv, mare somitate cred c-a ajuns acuma, ""Te ignor" eşti tu!". Aşa şi domnul cu ignoratul: "Te ignor" eşti tu!"

3.920 vizualizări |21 comentarii52m49s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1125 secunde.