TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  12:00
Temperatura8.4 °C
Umiditatea 80%
Presiunea 993.1 mb
Vânt1.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-04-2024
VALUTARON
EUR4.9758
USD4.6712
GBP5.7677
XAU354.4765
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 7 Noiembrie 2010

▶ [TC 00:28]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Aş vrea să încep cu o veste bună pentru bârlădeni, începând de săptămâna viitoare se va deschide Biroul de Carte Funciară la Bârlad, într-un spaţiu pus la dispoziţie de doamna notar Fânaru, este vorba de spaţiul unde a fost înainte cabinetul notarial. Doamna Fânaru a avut binevoinţa să ne ofere acest spaţiu cu o perioadă de graţie de 2 ani."

▶ [TC 02:06]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Cetăţenii municipiului Bârlad nu se vor mai deplasa către Vaslui pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu. Este un lucru bun şi e bine că s-a putut rezolva."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Care este implicarea dumneavoastră în deschiderea acestui birou la Bârlad?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Este... totală! Am fost în mai multe rânduri la domnul preşedinte Busuioc, l-am prins pe la comisii prin Senat, iar acum, ca să deschid - e foarte bună întrebarea, nu ştiu cum..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Nu fiţi modest!"
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Nu ştiu ce m-a apucat... Doar v-am spus că vreau să joc un rol, al Sabinei. Să nu-i simţiţi lipsa."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Foarte bine. Foarte bine... Şi în ultimă instanţă dacă am văzut că se tărăgănează aşa, probabil există influenţe şi din altă parte, existau influenţe, l-am dus pe domnul preşedinte în faţa domnului ministru de interne, care este şeful lui. Şi atunci n-au mai avut ce să facă şi au dat curs acestei solicitări. Pentru că practic nu mai avea niciun motiv să spună că nu. Este vorba de o investiţie minimă de 80 de milioane de lei (vechi, n.r.) pentru amenajarea unor rafturi, unori birouri pe-acolo. Echipamentele există, aşa cum v-am spus, nu este nevoie de personal în plus."

▶ [TC 04:30]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Domnule senator, dar există şi posibilitatea sau varianta ca doamna Fânaru, datorită numărului mare de solicitări, să fi acceptat punerea la dispoziţie a acestui apartament astfel încât domnia sa să se mai degreveze de mersul la Vaslui cu...?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar nu uitaţi că nu numai doamna Fânaru este notar la Bârlad, şi acest oficiu nu o ajută doar pe doamna Fânaru. Nu ştiu dacă o ajută pe ea în vreun fel. (...) Deci nu trebuie să privim lucrurile aşa, că cineva are neapărat un avantaj. Doamna Fânaru are un dezavantaj aici că şi-a pus la dispoziţie un spaţiu pentru care nu încasează niciun leu timp de 2 ani de zile. Şi este un exemplu foarte bun care ar trebui urmat de cei care au posibilitatea."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Nu, ştiţi ce n-am înţeles, cum de-a apărut deodată în cărţi doamna Fânaru şi de ce nu altcineva."
Vasile Pintilie, senator PDL: "E interesantă poziţia dvs., aşa, că de ce... Acuma important este că s-a făcut. Dacă n-o să fie o treabă bună o să vedem mai departe."

▶ [TC 06:51]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Haideţi să limpezim acum câteva chestiuni care au circulat prin media, şi am văzut că pe la unele posturi de televizor, aşa, din sfert în sfert de oră, se difuza un comunicat important pentru ţară, că senatorul Pintilie are un contract de 2 miliarde de lei cu primăria Bârlad şi nu şi l-a trecut în declaraţia de interese. Nu este adevărat, nu am niciun contract de 2 miliarde de lei cu primăria Bârlad, de fapt domnul Solomon nu ştiu pe ce lume trăieşte, cum crede el că primăria Bârlad mi-ar da mie un asemenea contract. Când ei, săracii, se luptă pentru contracte pe-acolo. De fapt domnul Solomon ştiţi ce face acuma? Deschide o cutie a Pandorei foarte periculoasă pentru ei. Aceea de a fi mai atenţi noi sau de a pune lupa presa, şi este de datoria dvs. să vedeţi cum se deplasează şi cum se adjudecă contractele la primăria Bârlad. Verificaţi ce contracte are CUP-ul, verificaţi ce contracte sunt cu GOSLOC-ul, verificaţi ce contracte sunt cu asfaltările. GOSLOC, RAGCL, cum se mai denumeşte. A, GOSLOC e la Vaslui. Şi-acolo! Sunt două societăţi, AQUAVAS-ul şi RAGCL-ul. Că am înţeles că societatea asta CUP are o situaţie financiară foarte-foarte gravă..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Bună!"
Vasile Pintilie, senator PDL: ""Bună" între ghilimele."
Sorina Bâgu, redactor Est1 TV: "Deci niciuna dintre firmele dvs. nu are niciun contract cu primăria Bârlad."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ascultaţi un pic, că... n-am terminat... ideea, da? Aşa, deci, astea sunt contractele care ar trebui să le verificaţi dvs. Deci practic la ce se referă domnul Solomon? Că cei de la primărie se mai duc pe la mine pe la firmă, sau pe la una din firme, şi mai cumpără diferite materiale, probabil cumpără de-acolo pentru că sunt cele mai ieftine de pe piaţă. Da? Şi ar trebui domnul Solomon să-i întrebe pe ăia de la primărie de ce cumpără de-acolo sau ştiu eu de ce... ăăă... nu ştiu de unde-a scos dumnealui suma asta de 2 miliarde de lei. Sau ar fi putut, dacă vroia să spună ceea ce trebuie ar fi putut să spună faptul că a existat o livrare între una din societăţile mele către primărie, este vorba de un Info-Chioşc, este o livrare de vreo 20.000 de lei (RON, n.r.) care în mod normal trebuie trecută în declaraţia mea de interese dar la sfârşitul anului fiscal 2010! Acum pentru că s-a deschis această problemă o să merg la Bucureşti şi-o să-i întreb pe-ăia dacă trebuie să trec neapărat livrarea asta către... A fost de fapt un concurs de oferte aici, şi probabil a fost oferta cea mai mică şi primăria a cumpărat acest Info-Chioşc, e vorba de un Info-Chioşc din ăsta electronic, de la una din societăţile mele. Dar nu este vorba de nicio licitaţie. Deci licitaţii se fac la contractele peste 15.000 de EURO. Însă nu ştie domnul Solomon pentru că el nu are cunoştinţe economice prea dezvoltate şi n-ai ce să-i ceri omului."
Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: "Dar când a fost făcută achiziţionarea Info-Chioşcului?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Prin vară. Cred că prin vară."

▶ [TC 11:08]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Spunea dumnealui că există un contract de 2 miliarde de lei încheiat cu o primărie dragă nouă. Mi-a plăcut expresia asta."
Sorina Bâgu, redactor Est1 TV: "Nu. El a spus că firmele dvs. au câştigat în anul 2009 peste 2 miliarde din contracte cu primăria Bârlad. Nu a spus că a existat "un" contract de 2 miliarde."
Vasile Pintilie, senator PDL: ""Din contracte". Păi nu există niciun contract. În anul 2009 nu există niciun contract. De fapt eu nici nu am contracte cu instituţiile statului. Nu am. Toată viaţa mea de om de afaceri m-am ferit să am relaţii cu instituţiile statului. Pentru că ştiam că aceste sunt interpretabile şi lasă loc de discuţii."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar achiziţii de la firma dvs. au fost?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Vă referiţi la..."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Nu ştiu, calculatoare, imprimante, consumabile."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu pot să ştiu... Astea se fac cu factură, vine omul acolo la faţa locului şi hotărăşte ce... Asta e altceva. Dar e vorba de contracte, v-am zis contracte peste 15.000 de EURO care e obligatoriu să se organizeze licitaţie. Mai există altă formă de livrări din astea pe bază de oferte. Există această practică, fiecare societate depune anumite oferte şi cineva le... ventilează acolo şi spune "uite ăsta-i preţul cel mai mic, ar fi bine să luam de-aici"."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Şi nici aşa, în urma ofertelor?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nici aşa, în anul 2010 există o singură livrare de genul ăsta către primăria Bârlad. Atât."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Deci în 2009 niciun..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "În 2009 deloc! Acesta este tot scandalul şi vă rog foarte mult să mediatizaţi lucrul ăsta pentru că s-a creat o imagine falsă despre treaba asta cu 2 miliarde."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Nu, imaginea falsă s-a creat pentru că primăria Bârlad cumpără în permanenţă de la societatea dvs. ..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar nu în permanenţă! Dar nu-i în permanenţă domnu'..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "De ce credeţi dvs. că primăria Bârlad preferă... Brio?, na!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, probabil că sunt cele mai ieftine! Şi cu ocazia asta vă mulţumesc pentru întrebare. Păi da' eu nu fac studii de piaţă în ultimul an pentru că n-am avut [timp]... Păi nu, eu nu sunt om de afaceri! Eu sunt senator pe colegiul Bârlad. Şi nu cred că cei de la primărie cumpără numai de la noi... sau de la firma unde sunt eu acţionar. Probabil din această cauză să zicem că mai sunt nişte achiziţii de-acolo pentru că preţurile sunt competitive."

▶ [TC 15:07]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Sper că s-a închis subiectul ăsta, domnu' Solomon să caute altceva, da' vă spun eu că nu găseşte."

▶ [TC 15:36]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Există şi posibilitatea de a modifica declaraţia, nu e o tragedie. Domnu' deputat a prezentat-o aşa, ca pe-o apocalipsă. Că uite ce s-a întâmpla, gata, pe ăsta l-am băgat la zdup. Poţi să revii asupra declaraţiei, se poate întâmpla să greşeşti... Ar însemna să-i băgăm pe jumătate dintre senatori şi deputaţi la închisoare că au uitat să-şi treacă verigheta sau... inelul de logodnă... în declaraţia de avere."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Sau cercelul din ureche!"

▶ [TC 16:27]
Geta Modiga, redactor: "Sunt preferate firmele dvs. de către alte primării pentru achiziţii?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu-i adevărat, nu... Nu, da' când spunem "firmele mele" parcă ar fi un holding de firme!... Sunt trei firme trecute în declaraţia de interese, două sunt date la încetare de activitate de vreo 2 ani, de-atunci de când a apărut impozitul forfetar, şi mai există o singură firmă care desfăşoară o activitate economică în domeniul tehnicii de calcul şi-n domeniul retail-ului echipamente electronice şi electrocasnice. Asta-i marea mea activitate în domeniul economic. Nu sunt un mare om de afaceri aşa cum mă prezintă domnul Solomon."

▶ [TC 17:21]
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Vorbeaţi despre o cutie a Pandorei pe care ar fi deschis-o domnul deputat."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi domnu' deputat se joacă..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Ceva concret ne puteţi spune sau tot ca dumnealui, "ştie el"?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu vă pot... Nu vă pot spune pentru că..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Că ne-am săturat, el zice că ştiţi dvs., dvs. că ştie el..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Spre deosebire de el eu cred că am venit cu lucruri concrete şi verificabile. Da?"
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Păi spuneţi-ne, de exemplu, ce contracte are CUP-ul sau AQUAVAS-ul..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Domnu' Adrian, nu puteţi să-mi spuneţi mie că domnul Solomon nu locuieşte la blocurile ANL. Nu? V-am zis lucrul ăsta, e adevărat, nu?"
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Păi ştie şi el asta, ştim şi noi, ştie toată lumea."
Vasile Pintilie, senator PDL: "E... Dar eu cred că domnul deputat şi-a luat el scatoalca pe la primărie, pe-acolo, când... s-a dus acuma, după această conferinţă de presă. Şi i-or fi zis ăia, "băi, mai stai liniştit naibii, vrei să-i pui pe-ăia cu tunurile pe noi?"."

▶ [TC 18:12]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da'... el, aşa cum e slobod la gură, scoate tot felul de porumbei, şi acuma ce-ar trebui, să-l dau în judecată să-i cer 2 miliarde de lei, cât a zis el că..."
Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: "Păi... el ştie că declaraţiile politice sunt opinii..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, (zâmbeşte pe sub mustaţă) toată lumea ştie, da', mai... mai cu grijă. Da. Aveam multe de spus despre domnul Solomon da' uitaţi că încerc să mă abţin şi nu-l mai bag în seamă."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Da'-l băgăm noi!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "E treaba dumnea'stră, treaba dumnea'stră. Să sperăm că şi el se va linişti şi ne vom consuma energiile pentru binele Bârladului şi pentru a aduce resurse economice aici, investiţii, şi să reprezentăm Bârladul aşa cum trebuie acolo, da? Să spună ăia despre noi, "uite ăsta e deputatul de Bârlad, asta e senatorul de Bârlad, oameni serioşi", nu să o ia pe partea aialaltă când vede pe unul dintre noi pe-acolo. O să închei aici cu subiectul ăsta, vă rog să-l mediatizaţi aşa cum trebuie, să nu lăsaţi lumea să interpreteze, pentru că am observat, aceasta este tactica lor. Dacă v-aduceţi aminte, imediat când s-au făcut publice rezultatele de la alegerile din 2008, în una, două sau a treia lună de la acest eveniment a apărut scris mare, de-o şhioapă, într-un ziar, care are reprezentat aicea (la conferinţa de presă, n.r.), că "Senatorul Pintilie - mare securist!" Da? De fapt a fost preluată din context această ştire, şi toată lumea vorbea prin piată, că-mi spuneau ăştia de la mine de-aicea că "uite, dom'le, şi ăsta?". E, uite-aşa fac ăstia de la PSD! Da, ca să-nţelegeţi acum. N-am avut nicio legătură cu securitatea şi dacă vreţi am hotărârea aicea."

▶ [TC 21:00]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Da' aveţi impresia că presa din Bârlad e aservită PSD-ului?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, nu am această impresie, dar câteodată unii dintre dumnea'stră mai faceţi aşa, câte-o... mişcare... în acest sens. (...) Timp de 20 de ani PSD-ul a condus judeţul ăsta şi structurile de forţă din judeţ sunt ale PSD-lui, nu trebuie să ne ascundem. Noi aicea, cei de la PDL, în judeţul Vaslui, suntem în opoziţie."

▶ [TC 21:44]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Timp de 20 de ani, indiferent cine-a fost la guvernare în România, PSD-ul a condus România, sub diferitele lui forme. Şi-acum au acest pericol în jurul lor că li se zdruncină pilonii de putere din România, de-asta se zbat în halul ăsta. Şi sacrifică interesele României pentru interesele lor. (...) N-au stat nici două luni în opoziţie şi-au început lupta pentru putere."

▶ [TC 23:30] (despre legea educaţiei)

▶ [TC 36:25]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Am aici procesele verbale, care sunt publice, în urma deschiderii ofertelor pentru DN24 (...) şi-aş putea de exemplu să vă spun că pe lotul numărul I, care ne interesează pe noi, s-au depus 15 oferte. 15 societăţi."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Ceva cunoscut, pentru...?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. Este şi o societate, în asociere cu altă societate mai mare, este o societate din zona noastră. Transmir. În asociere cu Grupo Empresarial Magenta SA."

▶ [TC 39:26]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Important este să se încheie acest proces, să avem firma câştigătoare pentru lotul nostru, după care o să vă spun cam cum văd cei de la CNADNR posibilitatea de a rezolva noi asfaltarea străzii Republicii. Deci se va invoca faptul că pentru reabilitatea şi lotului I, şi lotului II şi lotului III, mijloacele de transport care transportă materiale de construcţii şi alte subansamble, utilaje grele, mai mici, mai grele, care se duc pentru executarea acestor lucrări, traversează municipiul Bârlad. Lucrul acesta îl vom invoca. Şi există o normă în activităţile lor ca acele căi de acces care au fost folosite pentru executarea acestor lucrări să fie abilitate corespunzător. Şi acest lucru îl vom invoca, este trecut, am ajut grijă, să fie trecute în caietele de sarcini şi în fişele de achiziţii lucrul ăsta, şi vom invoca acest lucru cerând să se reabiliteze strada Republicii. Acum să vedem dacă întreaga sumă va fi alocată de la bugetul CNANDR sau de la bugetul de stat, sau va trebui să participe şi primăria cu o sumă modică sau într-o altă formă. Cam asta e treaba cu DN24."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Când spuneţi "vom invoca acest aspect", la cine vă referiţi?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deocamdată la mine, care m-am ocupat îndeaproape de obiectivele astea şi, o să încerc să vorbesc şi cu domnul primar, am aceste trei documente, o să le dezbat cu dumnealui, să vedem cum e mai bine pentru noi."

▶ [TC 42:35]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Vom încerca să facem treaba asta."
Sorina Bâgu, redactor Est1 TV: "Dar nu sunteţi sigur că posibil."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu sunt sigur. Nu pot să garantez... pentru că nu sunt la îndemâna mea lucrurile astea."

▶ [TC 44:57]
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar n-ar fi mai bine ca politicul să nu se mai amestece în treburile astea şi cei care sunt plătiţi pentru aşa ceva, în speţă cei de la Drumuri, să-şi facă treaba, pe priorităţi?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ar fi bine, dar ştiţi cum e treaba, doamna Secăreanu? Cine începe primul! Am putea să... pentru mine ar fi foarte simplu să mă..."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Eu ştiu că senatorii şi deputaţii au cu totul alte... îndatoriri."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Aşa este."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Nicidecum să se ocupe de drumuri."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi-atunci de ce mă mai întrebaţi în conferinţă de presă "bine mă, da' ce-ai făcut tu pentru Bârlad?"."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "... legi trebuie să faceţi!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. Aha! Nu, da' mă-ntreabă lumea, "dom'le, ce-aţi făcut pentru noi?" Dar uite că aşa s-a încetăţenit la noi în România."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "E greşit!"

▶ [TC 48:48]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Treaba asta pe care o vehiculează cei de la PSD, şi-n special domnu' Solomon, că noi am dori să blocăm proiectele Bârladului, este cea mai mare prostie posibilă. Ce interes am eu să blochez un proiect de reabilitare a străzilor din Bârlad (Deal 2 şi altele, n.r.), atâta timp cât lucrul ăsta m-ajută şi pe mine? Asta cred că fac ei! Sau au făcut ei, în decursul timpului, şi fac şi-acuma în aşa fel încât să nu capete altcineva notorietate, să nu capete altcineva capital electoral."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Păi nu asta înseamnă politică?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu asta, asta înseamnă politică proastă!, domnu'... Pe mine nu mă interesează să am capital electoral acuma cu 2 ani înainte de alegeri. O să-mi fac capitalul atuncea, la... aşa cum am făcut şi-n 2008. M-am prezentat în alegeri fără să am capital electoral. Şi oamenii m-au evaluat, m-au văzut, şi unii dintre ei m-au votat. Poate nu suficienţi, poate mă vor vota mai mulţi în număr mai mare data viitoare când vor vota în cunoştinţă de cauză."

▶ [TC 50:12]
Geta Modiga, redactor: "Le-aţi promis superiorilor că veţi candida pentru funcţia de primar în municipiul Bârlad?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, este o discuţie preeliminară, nu s-a stabilit nimic. S-a făcut aşa un sondaj printre noi..."
Geta Modiga, redactor: "De aici, de la organizaţia Bârlad, deci aţi fi dumneavoastră şi cine-ar mai fi?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, există nişte proiecţii, aşa, pentru alegerile din 2012, dar nu s-a stabilit nimic, nu sunt candidaţi, nu... n-au intrat în procesul de evaluare. Nu pot să spun acum nimic pentru că nu m-am hotărât, nu ştiu ce-am să fac eu dacă voi mai candida sau dacă nu voi mai candida. Dacă voi fi... ştiu eu, solicitat în altă parte... Să vedem. Distanţa este prea mare până..."
Geta Modiga, redactor: "Domnule senator, dar dacă primiţi sarcină din partea domnului Flutur sau a..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar nu poate nimeni să-mi dea o sarcină ce să fac eu cu viitorul meu!"
Geta Modiga, redactor: "Deci nu respectaţi sarcinile de partid să înţeleg?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar asta nu-i sarcină de partid."

▶ [TC 51:17]
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar domnul premier Boc n-a câştigat capital asfaltând şi ultima uliţă din Răchiţele? Vă întreb. Oare acolo au fost aşa făcute proiecte, cu dezbateri, cu ani de zile, cu luni de zile..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, eu nu ştiu doamnă daca s-a asfaltat ultima uliţă din Răchiţele..."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Vă spun sigur c-a fost persoană... Tot! Drumul până acasă la premier, tot!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "... cred că sunt sute de kilometri de asfalt. Are şi el, satul ăla, o stradă de 200 de metri şi... Daaaa, s-au făcut autostrăzi pe la Răchiţele. Nişte aiureli doamnă."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "E, aiureli! Este asfalt sau nu este în Răchiţele, domnu' senator?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, da, da... 200 de metri de asfalt."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV: "Da'-n Voineşti de ce nu este!?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi... nu e primul ministru din Voineşti. Când 'oi ajunge prim ministru eu vă garantez că asfaltez tot Voineştiul!"

▶ [TC 55:05]
Vasile Pintilie, senator PDL: "O să încercăm, atâta timp cât mai am eu posibilitatea asta, să descentralizăm toate instituţiile astea în aşa fel încât bârlădenii să nu se mai deplaseze la Vaslui. (...) Am o lege, un proiect de lege, care va reglementa situaţia municipiilor şi oraşelor cu peste 50.000 de locuitori care nu sunt reşedinţă de judeţ. Sunt câteva oraşe în România. Şi vreau ca aceste oraşe să aibă un tratament special. În sensul că să fie prezente în municipiile respective reprezentanţi ai tutuor instituţiilor descentralizate şi deconcentrate din administraţia locală."

▶ [TC 57:23]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Pentru că cei din teritoriu au această predilecţie, de a chema oamenii, să vină oamenii acolo, să stea ei să rezeme pereţii pe-acolo şi să-l vadă el aşa, face to face. Pentru că cine ştie ce se mai întâmplă. Dacă-l vede prin internet nu poţi să-i dai nimic. Da' dacă-l vezi aşa direct..."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Dvs. sunteţi iniţiatorul acestui proiect de lege?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da!"

5.479 vizualizări |37 comentarii60m23s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1119 secunde.