TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  01:00
Temperatura5.3 °C
Umiditatea 95%
Presiunea 979.5 mb
Vânt1.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
18-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6625
GBP5.8158
XAU356.8680
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 15 Noiembrie 2010

▶ [TC 00:40]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Atâta timp cât ieri s-a lăsat Secul şi am intrat în perioada de post, ştim cu toţii că în post e bine să nu păcătuieşti nici cu gândul şi nici cu fapta, şi prin urmare n-o să ne mai ocupăm aşa cum ar trebui de adversarii noştri politici, şi-o să-i amânăm pentru perioada de după Crăciun, astfel încât să nu fim noi păcătoşi în faţa lui Dumnezeu. Şi de aceea o să-i urez bun-venit printre prietenii mei politici, în aceste 6 săptămâni de post, domnului Pintilie, cel care aţi văzut, face un tur de forţă printre procedurile parlamentare, lobby guvernamental, dezbateri cu presa, pentru binele Bârladului şi de aceea eu îl susţin şi-i urez o activitate cât mai îndelungată şi mai prodigioasă."

▶ [TC 02:05]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Am încercat acum o săptămână să-i atrag atenţia că a greşit la completarea declaraţiei de interese - n-a înţeles! că a greşit, şi-o ţine pe-a lui, treaba lui, există şi sancţiune în legea ANI - şi vreau să spun că apelul meu către el să respecte legea nu a fost că n-am eu altceva mai bun de făcut şi n-am somn decât să-l urmăresc pe Pintilie, dar este reprezentantul PDL, cel care a votat de 3 ori în această vară legea ANI. În aceeaşi formă."

▶ [TC 03:28]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Spuneam că legea ANI mi se pare excesivă şi inutilă totodată, şi a demonstrat domnul senator, în intervenţia sa la conferinţa de presă, că pentru ei nu prea contează prevederile legii ANI, şi au bagatelizat toată chestiunea, expresia fiind parcă "ei, şi ce-o să păţesc?", că nu ştiu ce. "Am greşit, o să revin, o să completez" şi-aşa mai departe."

▶ [TC 04:27]
Adrian Solomon, deputat PSD: "E drept că domnul Pintilie poate că n-are un contract ca atare. O hârtie pe care să scrie "Contract". Dar, atâta timp cât are un concurs de oferte, şi pentru suma aia, la o instituţie publică trebuie să ai cerere de oferte, şi atâta timp cât s-a prezentat cu o ofertă şi-a şi câştigat, a şi vândut un bun către o instituţie publică, fie el cât de mic ca valoare, el trebuie să-l declare. Eu n-am spus niciodată că sunt achiziţii ilegale sau măcar imorale, din contră. Sunt achiziţii fireşti, de la o firmă care vinde anumite produse. Dar legea ANI e făcută de domnul senator Pintilie împreună cu colegii săi! Spune că orice tip de contract trebuie declarat acolo. Modul de dobândire a contractului poate să fie chiar şi vânzarea en-detail către o anumită firmă. Şi eu mai repet o dată, pentru cei care au urechi de auzit şi pentru cei care-l sfătuiesc, să nu-l încurce pe domnul senator ci să-l ajute. Şi anume, "beneficiarul de contract, numele, prenumele, denumirea şi adresa", "obţinute de titular, soţie, rude de gradul I sau societăţi comerciale la care titularul este acţionar". Şi spune aşa, capul de tabel: "Instituţia contractantă, denumirea şi adresa. Procedura prin care a fost încredinţat contractul. Tipul contractului. Data încheierii contractului. Durata contractului. Valoarea totală a contractului." Că-i 1 leu, că-i... 20 de lei, că-i 2.000 de lei sau 2 miliarde, ea trebuie trecută aici. Că trebuie să faci un cârnaţ cât o zi de post, asta este. Trebuie să fii cât se poate de corect în declaraţia aceasta. Şi nu se vorbeşte nicăieri în legea ANI, pe care v-o dau s-o studiaţi, despre faptul că e vorba de declararea la sfârştiul anului fiscal. Nu. La momentul depunerii declaraţiei. A depus pe 3 Noiembrie, trebuia să prezinte situaţia la zi. Şi eu îi mai aduc aminte că nu ştie, şi-ar fi bine să citească legea achiziţiilor publice, ordonanţa 34 sau legea finanţelor publice şi să vadă acolo că nicio instituţie publică, fie ea şcoală, primărie sau orice altceva, nu poate să achiziţioneze măcar un pix fără să facă plata prin virament din trezorerie cu ordin de plată şi tot ce trebuie. Nimeni nu se duce cu cash în buzunar să cumpere ca la alimentară. Chiar dacă cumpără un toner sau un cartuş pentru imprimantă, trebuie să fie tot pe bază de ordonanţare, comandă, ordin de plată, factură şi-aşa mai departe."

▶ [TC 09:41]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Orice factură acceptată la plată ţine loc de contract propriu-zis între două părţi."

▶ [TC 10:08]
Adrian Solomon, deputat PSD: "De aceea, îi place, nu-i place, domnul Pintilie va trebui să stea cu contabilul domniei sale, să adune toate ordinele de plată de la instituţiile publice, să le treacă în declaraţia de avere, pentru că eu sunt convins că n-are nimic de-ascuns, pentru că, sunt convins de asemeni, că toate achiziţiile publice din instituţiile bârlădene sunt făcute conform legii şi nimeni nu are nimic de ascuns, dar, e drept, când votezi o lege atât de excesivă şi de inutilă, trebuie să fii primul care o aplici."

▶ [TC 10:46]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Atâta era demersul meu, e clar că am exagerat, şi aicea vă devoalez un mic secret, am exagerat suma tocmai ca să vina domnul Pintilie să spună că "Nu-i vorba de-atât! Că-i mai puţin!", şi exact aşa a făcut. Nu-i vorba de psihologie aicea. E vorba, până la urmă, de capacitatea de a-l înţelege pe cel din faţa ta, şi lucrul ăsta se cheamă empatie. Şi dacă am reuşit să empatizez atât de bine cu domnul Pintilie, atunci vă daţi seama cât de simplu va fi să colaborez cu el pentru proiectele şi pentru binele Bârladului. Ceea ce-i doresc şi domniei sale."

▶ [TC 11:30]
Adrian Solomon, deputat PSD: "De asemeni, dacă tot suntem la capitolul "senatorul Dabija", vreau să vă prezint o iniţiativă legislativă depusă la parlament pe 3 Mai 2010, deci anul acesta, şi care este semnată de mai mulţi senatori PDL printre care, bineînţeles, şi domnul Pintilie Vasile alături de doamna Boagiu şi domnul senator Urban Iulian, doamna Mihaela Popa - o ştiţi, e de pe la Vaslui dar e senator de Iaşi, şi care este o iniţiativă foooaaarte bună. Noi săptămâna trecută am dezbătut-o în comisia de muncă şi majoritatea PSD-PNL i-a dat un vot favorabil cu toate că cei de la PDL, din comisia de la cameră, s-au străduit în fel şi chip să respingă această iniţiativă. Mai mult decât atât, este vorba şi despre un punct de vedere al guvernului, semnat de domnul Boc, unde spune "guvernul nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative". Şi... despre ce-i vorba în propunere. E vorba de "mărirea concediului pentru sarcină şi lăuzie la 168 de zile calendaristice, perioadă pentru care beneficiază de indemnizaţie de maternitate. Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile calendaristice", deci se mai adaugă o lună la concediul care era până acum în lege, iar "concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 105 zile calendaristice după naştere". Erau 3 luni, se fac aproape 5 luni. Deci iată că aproape 60 de zile în plus pentru sarcină şi lăuzie, în condiţiile în care trebuie şi mamele să fie sprijinite şi încurajate să nască câţi mai mulţi copii pentru că, în expunerea de motive, iniţiatorii spun destul de clar că există o problemă demografică la nivelul UE şi o directivă a UE în acest sens recomandă statelor membre mărirea perioadei de concediu. Deci iată o iniţiativă bună, în sprijinul oamenilor, făcută de domnul Pintilie dar care nu este susţintă de partidul din care face parte. Poate că data viitoare va avea noroc, dacă va reuşi să găsească nişte colegi mai serioşi, care să susţină şi proiectele domniei sale. Eu îi susţin şi-i voi susţine şi-n plen, mâine probabil va ajunge în dezbatere această iniţiativă şi voi vorbi la tribună cât de necesară este această lege."

▶ [TC 23:21]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Cel puţin pe Dan Marian nu l-am văzut la discursul preşedintelui, prin urmare putem să-l trecem "nemotivat". Eu eram, chiar dacă nu eram de la putere, eu am stat în preajma sălii şi-am ascultat discursul domnului preşedinte."

▶ [TC 24:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Primul-ministru este mai degrabă interesat de 10km de autostradă decât de politicile macroeconomice, de scoatere a ţării din criză."

▶ [TC 26:16]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Băsescu de-acuma mai este în relaţii doar cu Divinitatea. Probabil cel mai aproape de Hades se află el, decât de păturile înalte."

▶ [TC 27:58] (despre legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice)

▶ [TC 34:50] (despre arestarea preventivă a lui Marius Iamandi)

▶ [TC 37:41]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Am văzut din partea unui ziar, judeţean, jiudeţean (cu accent franţuzesc, n.r.) şi anume Vremea Nouă, un mare interes pentru o declaraţie politică scrisă de mine anul trecut, şi chiar publicată de-a-ntregul, fapt pentru care mulţumesc ziarului, că a reuşit să facă publică o declaraţie politică, aflată pe site-ul Camerei Deputaţilor, dar care nu ajunsese în presă pentru simplul fapt că n-aveam bani s-o public. Acum, c-au publicat-o ei gratis, eu le mulţumesc. E Vreamea Nouă în discuţie, ca şi promisiunea lui Băsescu în 2004, că a promis o lume nouă, una nouă şi-alta vouă. Aşa şi-aici, cu Vremea Nouă, una nouă şi-alta lor. Această... gazetă, prietenă mie, ştiţi prea bine momentele din campania din 2008, urcată cu arme şi bagaje în trenul PDL-ului, tren care se duce în vale, nu se duc în deal, şi nu înţeleg cum se încăpăţânează ei să stea acolo, da' probabil că drumu-i plăcut şi gustos, alături de... Dan "Marean", alt personaj celebru de care mă voi ocupa mai des am spus, după momentul trecereii postului Crăciunului. Suiţi cu arme şi bagaje în acest tren, simt ei nevoie să le facă pe plac celor de la PDL, şi să-l înjure pe Solomon, ăla care nu tace, se încăpăţânează să spună lucrurilor pe nume, şi-aici la conferinţa de presă şi la televizor dar şi în Parlament. Pentru că eu cred că din partea PDL-ului există o mare nemulţumire în momentul când mă duc la tribuna parlamentului şi vorbesc despre statul interlop, al cărui şef este Traian Băsescu, ajutat bineîneţeles de Roberta Anastase care fură în faţa camerelor de vederi şi pe urmă zice că ea n-a furat! că Voicu-i de vină, când lumea vede cine vorbeşte ea zice că a vorbit Voicu, când vorbeşti despre incompetenţa şi incapacitatea guvernului Boc de a conduce ţara, şi lucrurile astea nu le vorbeşti ca la cârciumă prin colţuri, ci le spui chiar de la tribuna parlamentului verde-n faţă unor oameni care susţin un guvern ilegimit şi format pe-i majoritate toxică, asta pentru a folosi cuvintele preşedintelui Băsescu."

▶ [TC 40:51]
Adrian Solomon, deputat PSD: "În acea declaraţie politică era vorba despre fabrica de ciocane şi consilierul prezindeţial Avramescu. Consilierul prezindeţial Avramescu, anul trecut, pe la Sinteza Zilei, în Octombrie, înainte de campania electorală, unde a făcut epocă prin intervenţia sa în acea emisiune, a comparat parlamentul cu o fabrică de ciocane. Fabrică de ciocane, probabil de-alea de bătut cuie. Şi pornind de la acest lucru, ştiind că eu nu-s nici rectificator, nici strungar, nici sculer-matriţer nici alte meserii de-acestea practice, am considerat că trebuie să-i dăm o replică cât se poate de acidă. De aici şi până la interpretările pe care le fac cei de la Vaslui, cam lipsiţi de imaginaţie, şi singura lor idee este că trebuie să-l ducă către un anumit aspect al limbii române, făcându-mi mie procese de inenţie că eu am vrut să spun nu ştiu ce. N-am vrut, băi, să spun niciodată, ce spuneţi voi c-am zis! Numai în capul vostru există o prea des şi rapidă ţintire a discursurilor cu tentă sexuală. E greu să vorbim în cazul directorului ziarului Vremea Nouă despre această activitate, dar dacă ea s-a mutat doar în imaginar şi-n subconştientul domniei sale, şi-n elaborarea subiectelor de ziar, atunci e vina domniei sale şi eu n-am nicio vină, neidentificându-mă cu vreuna din interpretările sale, aşa cum ştim, un domn respectabil care e terminat chimia, nicidecum literele. Sau o ştiinţă umanistă care să-i permită o analiză literară desăvârşită. Dar şî dispri domnia sa, mai multe şî mai pi larg, ca să vorbim ca la Vaslui, într-o emisiune la Antena 1 de la sfârşitul săptămânii acesteia."

(...)

▶ [TC 46:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci, stimaţi redactori şi ziarişti de la Vremea Nouă, mai întrebaţi-l pe venerabilul dvs. metre, domnul Dan "Marean", care va fi fost, probabil, uns în gradul 33, că... i-ar fi dat ei şi 66, dar nu există, sau 69 la anumite loje iregulare, că ăştia din loja regulată. Dar nu le-am zis eu aşa, ei îşi spun singuri, vreţi să vă citesc toată cărţulia asta? Deci domnul "Marean", fiind metre în loja regulată, normal că gândul lui depăşeşte nivelul ciocanului şi ajunge departe către compas şi echer. Îl şi vedem pe Dan Marian făcând echerul! Sau unghiul morţii, cum se chema ăla... Van Damme. Deci despre asta vorbeam domnu'... Timofticiuc, în declaraţia mea de avere. Şi nicidecum despre ceea ce credeai mata sau cine-a mai scris la Mincinosu' c-aş fi vorbit."

3.580 vizualizări |20 comentarii50m29s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1076 secunde.