TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  13:00
Temperatura13.1 °C
Umiditatea 53%
Presiunea 983.0 mb
Vânt2.2 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 10 Decembrie 2010

▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Bine aţi venit la conferinţa de presă pe care, în urma apelurilor disperate ale celor de la PDL, pe forum, pe... toate canalele de informare subversive ale populaţiei, că domnul Pintilie fac nişte conferinţe oneste, cinstite, aşa, elegante. O să încerc şi eu să fiu foaaarte sobru astăzi, astfel încât să vedem ce-or să zică ei după conferinţa asta. Or să apară ceilalţi care... "Te-ai transformat în Pintilie! Să-ţi fie ruşine!", ştii. (râde) Asta ar fi cea mai dramatică transformare, ştiţi că... până la urmă, cine era... Greuceanu, nu?, se dădea de 3 ori peste cap şi se transforma în porumbel, în ce vroia el, da' să te dai de 3 ori peste cap să te transformi în Pintilie cred că-i eşecul transformărilor în basmele din România."

▶ [TC 01:12]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să-l rog pe Răzvan (Călin, n.r.) să stea pe locul Cezarei, că-l bate mai puţin soarele-n ochi. Nu, da' văd că toată lumea fuge de scaunul ăla, ce-aveţi?"
Din sală: "Păi poate se ia!"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu, că l-am schimbat între timp. Deci l-am schimbat, l-am dezinfectat, nu-i niciun pericol, staţi liniştiţi."

▶ [TC 01:35] (despre buget) START

▶ [TC 03:12]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Se aprobă sumele în mare, după care la o notă de subsol se scrie: "lista cu obiectivele se aprobă prin ordin de ministru după aprobarea indicatorilor tehnico-economici conform legii". Adică după ce unul de la PDL se duce şi-şi bagă pe sub masă la minister un proiect, un nume de obiectiv, se aprobă printr-o hotărâre de guvern şi pe urmă prin ordin de ministru se începe lucrarea. Asta a ajuns bugetul ţării în acest moment în care toată lumea zice că e criză şi trebuie să facem economii."

▶ [TC 04:46]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să vă mulţumesc vouă celor care aţi relatat prompt chestiunea legată de programul consumului de fructe în şcoli. Merele, între timp, au crescut! Probabil că le-a pus drojdie şi-au crescut la acea mărime trecută în caietul de sarcini, şi anume între 90 şi 150 de grame. Oricum, încă de vinerea trecută au plecat în şcoli adrese de la primărie, semnate de domnul primar, prin care li se punea în vedere să fie responsabili în momentul recepţionării merelor respective, pentru că în caz contrar, dacă mai sunt reclamaţii, nu se mai decontează nicio sumă pe acest program. Bineînţeles că în urma unei verificări cei de la Primăria Bârlad au constatat că în şcoli era recepţionate merele de către femeia de servici. Cea mai competentă persoană dintr-o şcoală ca să verifice întocmai conformitatea respectării caietului de sarcini. Vă daţi seama? Că în fişa postului unei femei de servici este trecut acolo respectarea caietului de sarcini la programul "Mere în şcoli". De aceea cer maximă responsabilitate din partea directorilor, indiferent dacă au primit sarcină de la inspectoratul şcolar ca să nu-l deranjeze nicicum pe domnul Popa. Şi astea sunt vorbele spune de un deputat al României, responsabil. Deci indiferent dacă au primit ordin să tacă mâlc şi să nu comenteze, să fie responsabili toţi directorii şi directoarele de şcoli, responsabili în primul rând în faţa elevilor şi părinţilor pe care-i slujesc, înainte de toate. Şi pe urmă partidul care i-a pus sau îi va pune sau nu-i va pune pe unii dintre ei directori."

▶ [TC 07:09]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau totodată să atrag atenţia că mai sunt nişte prevederi ale caietului de sarcini, şi aici le atrag atenţia tot directorilor de şcoli că nu vor scăpa de mine până nu se va derula acest program în regulă şi întocmai pentru siguranţa şi sănătatea copiilor. Anume că aceste mere trebuie să fie bune de consum, fără să fie stricate, dar în primul rând să nu prezinte corpuri străine, să nu aibă slin pe ele, să fie spălate în cele din urmă. De aceea fac un apel cât se poate de clar către cei din şcoli să nu primească merele dacă nu vor fi spălate de către firma furnizoare. Şi asta pentru că 1 kilogram de mere în cadrul acestui program costă 3 lei. Deci ca să cumperi 1 kilogram de mere în România cu 3 lei, trebuie să fie merele de aur! Nu de la livada Mărul de Aur. Ci să fie merele de aur pe bune! Sau să fie nişte mere aduse din ţara de foc, adică de departe tare, din sudul Argentinei, din Chile, de undeva, să fie aduse acele mere, ca să se justifice preţul exagerat."

▶ [TC 08:53]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Indiferent, dacă eşti singurul participant, nu trebuie să fii nesimţit. Să se vândă merele cu 1 leu în piaţă şi tu să iei 3 lei. Şi în condiţiile în care dădeai întâi, în programul ăsta, merele greu vandabile, adică pe care nu le-ai fi vândul nici cu un leu.",

▶ [TC 09:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci spuneam 3 lei kilogramul, vreo 5.300 de mere zilnic, la o medie de 100 de grame, faceţi un calcul că pe un an şcolar firma respectivă câştigă 1 miliard 800 de milioane de lei vechi din acest program. Ei, dacă statul îşi bagă în buzunar 1 miliard 800, trebuie să fii şi tu responsabil şi să respecţi întru totul caietul de sarcini şi să nu justifici că n-ai avut timp, că n-ai avut loc, că n-ai avut oameni, că n-ai avut spaţiu, că n-ai avut apă, că ţi-a tăiat-o Aquavasul şi-aşa mai departe."

▶ [TC 10:37]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Trebuie spus că domnul Popa era şi cel care furniza produse etnobotanice elevilor din Bârlad, prin faptul că este proprietarul spaţiului unde îşi desfăşoară activitatea o firmă din Bacău, care venind prin Bârlad să vândă etnobotanice s-a oprit exact la domnul Popa în poartă şi l-a întrebat "n-ai un spaţiu să mi-l închiriezi şi mie?". Deci ăsta vizavi de Ciuperca este spaţiul domnului Popa de la Nova Dacia, ăla cu merele, ca să nu fie vreo confuzie, şi care vindea şi etnobotanice tinerilor din Bârlad, probabil să vadă merele mai mari! Că trăgând o salvie pe nas, pac! se mărea mărul."

▶ [TC 12:05]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Prin urmare, PDL-ul dă şi etnobotanice la popor, după principiul "EBA e de acord cu legalizarea drogurilor uşoare".



▶ [TC 56:58]
Adrian Solomon, deputat PSD: "O să zic ce-a făcut cu adevărat domnul Pintilie că mi se pare totuşi lipsit de eleganţă să nu-i apreciem eforturile de-a lungul acestui an, el spunea c-a impulsionat şi c-a împins nu ştiu ce proiecte mai în faţă. Le-aţi văzut cât de în faţă sunt, tot acolo unde erau şi acum 2 ani. Foarte în faţă adică."

▶ [TC 57:30]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să spun că domnul Pintilie în acest an, împreună cu colegii domniei sale, şi este aicea un efort colectiv, au reuşit să taie 25% din salariile bugetarilor. Au reuşit să mărească TVA-ul cu 5% procente. Au reuşit, bineînţeles, să taxeze pensiile cu 5.5%. Au reuşit, bineînţeles, să taie într-o oarecare formă, pentru aproape 40% dintre mămici, cuantumul de indemnizaţie de creştere a copilului, prin înjumătăţirea celor care luau mai mult de 10 milioane, înjumătăţirea perioadei în care pot sta cu copiii. Vreau totodată să recunoaştem meritul domnului Pintilie în desfiinţarea Sanepidului din Bârlad. De asemeni să recunoaştem meritul domnului Pintilie în desfiinţarea Casei de Pensii Bârlad, care a fost transformată nici măcar în birou. Deci astăzi nici măcar birou de pensii nu mai este la Bârlad, a fost redus personalul încât nici pentru un birou nu se mai poate constitui, iar doamna Toma nici şef de birou nu mai este. Şi tot datorită domnului Pintilie ajutoarele de înmormântare se iau de la Vaslui, costă mai mult trenul decât ajutorul de înmormântare. Tot datorită domnului Pintilie toţi angajatorii din Bârlad se duc Vaslui să depună declaraţiile pentru Casa de Pensii şi pentru Casa de Asigurări de Sănătate. Iată, c-a făcut destule domnul Pintilie! L-a schimbat pe domnul Chirilă şi l-a pus pe domnul Bolgar la CSS ca să întindă pe încă 10 ani construcţia hotelului care ar fi trebuit să fie finalizat în această iarnă. A reuşit să schimbe directori din unităţile de învăţământ şi să-şi pună oameni din partidul domniei sale. Lucru bun. Mai ales că i-a schimbat şi pe cei care n-aveau nicio treabă cu vreun partid."

▶ [TC 61:05]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dacă aţi văzut la depunerile de coroane (de 1 Decembrie, n.r.), la noi erau oamenii aleşi, şi oamenii normali în grupul nostru, pe când la ei erau toţi oamenii numiţi. De la şcoala din Zorleni, până la Inspectoratul Şcolar, şi nu ştiu pe unde şi-au mai pus ei oameni, toţi de la deconcentrate erau acolo. Un lucru lăudabil! Că-i ţine în mână. Problema e că ţine securistul de Pleşu în mână, şi n-au făcut nimic. Că-i prea slab domnul Pintilie să aibă vreun... merit în conducerea oragnizaţiei respective."

▶ [TC 61:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Da, asta a făcut domnul - vedeţi c-a făcut destule lucruri! Şi dacă ar fi să le scrieţi pe hârtie, aţi umple o pagină A4. În rest, bine - nimic. Nu a făcut nici ce-a promis cu bulevardul Republici, că-l asfaltează, nu l-a asfaltat. N-a demarat lucrările la şoseaua de centură, şi vedeţi cu toţii. N-au demarat nici măcar la DN24 unde-ţi rupi gâtul şi maşina până la Bădeana. Şi nu numai. În rest, vorbe, vorbe... vorbe. Şi-a mai făcut un lucru, pe care era să-l uit, tot împreună cu colegii săi de la PDL care conduc guvernul. A luat toţi banii de la obiectivul de investiţii "120 de apartamente ANL la Bârlad". Dacă eu din 2008 m-am chinuit şi-am urmărit să meargă acest proiect şi-am obţinut de la Tăriceanu, ăla căruia îi puneam eu fanfara, am obţinut hotărâre de guvern, pentru 10 de apartamente, şi-am făcut anul trecut presiuni prin interpelări, nu prin alte mijloace, că aşa se face în România, depui memorii, aştepţi răspuns, ca parte a puterii legislative şi ca cel care controlează guvernul, nu-l... gâdilă. (...) Şi am reuşit să impulsionez prin documente oficiale demararea procedurii de licitaţie pentru proiectare, s-au făcut două licitaţii pentru execuţii, una s-a finalizat în vara aceasta, şi pentru simplul fapt că am anunţat eu că s-a finalizat acea licitaţie şi s-au apucat de organizat şantierul, în August au luat toţi banii. Ca să nu apară că "Solomon face apartamente". Nu fac eu şi nu le fac pentru mine, că eu stau într-un apartament, nu-mi trebuie 100. Dar sunt 600 de dosare care sunt în aşteptare, şi mulţi dintre voi ştiţi despre ce este vorba. Deci a făcut şi acest lucru domnul Pintilie, a tăiat şi acei bani pentru blocurile ANL."

▶ [TC 64:40]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Poate să mai dărâme câteva chestiuni. Să mai desfiinţeze vreo 2 şcoli, că înţeleg că s-a luat decizia la nivelul inspectoratului, de parcă noi am avea inspectori de la Roman, nu din Bârlad. S-a luat decizia să se desfiinţeze două şcoli. Şi-o să le aflaţi probabil, că nu-i..."
Din sală: "4 şi 7!"
Adrian Solomon, deputat PSD: "...rolul meu să anunţ veştile rele. Să le anunţe ei singuri."

4.464 vizualizări |12 comentarii65m52s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1110 secunde.