TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  21:00
Temperatura9.2 °C
Umiditatea 68%
Presiunea 979.2 mb
Vânt0.7 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 3 Februarie 2011

▶ [TC 04:57]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Îl consider responsabil direct pe reprezentantul local al puterii PDL şi anume pe senatorul Pintilie, cel care a refuzat în orice moment să sprijine ideea păstrării Spitalului de Copii "Sf. Nicolae" din Bârlad. În concluzie să-i fie ruşine."

▶ [TC 07:10]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Pe 1 Noiembrie 2010 domnul senator Pintilie organiza o conferinţă de presă în care vă prezenta forma finală a studiului de fezabilitate pentru varianta de ocolire a municipiului Bârlad. Senatorul, citez aici dintr-un ziar de renume... mondial, senatorul Pintilie a precizat că şi proiectul tehnic este într-un stadiu avansat, spunând el, citez, "sunt în măsură să vă dau câteva date concrete privind exproprierile pentru varianta aleasă cea de la est de Bârlad". Bon. Nu mai insistăm pentru că tot ceea ce a spus domnul senator aici are un dram foarte mic de adevăr, restul fiind doar minciuni sfruntate. Şi vă prezint aici sub semnătura unui ministru opinia oficială a ministerului.
Pornind de la acest articol din liderul presei vasluiene, la cântar înţeleg că s-a stabilit cine-i liderul, în 8 Noiembrie 2010 am adresat o interpelare către ministrul transporturilor în care ceream următoarele: să-mi comunice stadiul în care se află implementarea proiectului cu finanţare europeană privitor la varianta de ocolire a municipiului Bârlad şi 2, tabelul cu descrierea parcelelor ocupate de obiectivul de investiţii menţionat mai sus aşa cum reiese din studiul de fezabilitate. Rog să se menţioneze proprietarul, numărul cadastral, unitatea administrativ terirorială, categoria de folosinţă, tipul de proprietate, destinaţia şi suprafaţa. Nu este o invenţie de-a mea ci este din tabelul pe care l-a dat spre publicare domnul "sanator" în... liderul presei vasluiene. Şi aici capul de tabel spune următoarele: parcela, proprietar, număr cadastral, UAT, categorie de folosinţă, tip proprietate şi aşa mai departe. Lucruri care n-au cum să apară în ziar avant la lettre, înainte ca toate documentele să aibă aprobare, să devină publice, şi să fie gata de execuţie.
Ia uitaţi ce-mi spune doamna ministru cu privire la această solicitare a mea: "În ceea ce priveşte lista parcelelor proprietarilor afectaţi de exproprieri, având în vedere că studiul de fezabilitate nu a fost încă aprobat, prin studiul de fezabilitate se proprun mai multe variante de traseu", nicidecum una cum spune senatorul, "la această dată nu deţinem informaţii privind parcelele afectate de viitoarea variantă de ocolire Bârlad". Deci răspunsul a fost dat la 13 Decembrie, o lună şi ceva după conferinţa senatorului. "Pentru că", zice ministrul mai sus, "în data de 1 Noiembrie 2010 proiectantul a predat beneficiarului raportul final privind studiul de fezabilitate, în prezent raportul se află în analiză urmând să fie aprobat de către comitetul tehnico-economic al CNADNR SA." Deci nu era aprobat aşa cum ne spune senatorul la 1 Noiembrie, nu era nicicum o singură variantă propusă în acel studiu de fezabilitate, prin urmare nu era nici un singur tabel de exproprieri, pentru că dacă vă uitaţi în el o să vedeţi aici că sunt şi de la Perieni nişte suprafeţe, care nu e în estul Bârladului ci e în vest şi nord-vestul Bârladului, Perieniul.
Deci iată că domnul senator nu avea informaţiile de la CNADNR, aşa cum încearcă el să ne convingă pe noi de fiecare dată că are informaţiile de la companie şi că el stă toată ziua la companie, eu replicându-i odată "dom'le, da', spui cu gura ta că stai, du-te şi fă ceva!". Prin urmare, pe 1 Noiembrie, când domnul senator era la Bârlad şi făcea conferinţă de presă, încă el a făcut conferinţa mai devreme cu o zi, proiectanul urma să prezinte CNADNR-ului acel document, adică să se ducă să înregistreze, urmând să treacă prin toate chestiunile, urmând să ajungă la cineva pe masă, care să-l citească, după vreo 2-3 zile, şi pe urmă să-i poată prezenta domnului senator informaţiile de acolo, deci undeva pe 5-6 Noiembrie 2010 ar fi putut afla de al CNADNR ce scrie în documentaţia respectivă.
E clar, că omul a şi recunoscut singur că este cineva din Bârlad care lucrează la firma respectivă, îi dă respectivul nişte informaţii care nu sunt oficiale şi nu sunt bătuie în cuie de către minister, şi prin urmare nu pot fi făcute nici măcar publice.
De aceea eu întăresc încă o dată ideea că este un mincinos notoriu domnul senator, lucru care nu mai era nevoie să fie demonstrat încă o dată dar iată-l întărit parcă de domnul senator în fiecare zi.
"

▶ [TC 14:01]
Adrian Solomon, deputat PSD: "De Bobotează, domnul senator n-avea altă treabă decât să chinuie lumea cu minciunile lui şi spunea că se ocupă el şi de ANL. Normal, când vezi lucrurile scrise negru pe alb, că sunt în buget şi că ai certitudini de genul ăsta vii şi spui că "da dom'le, eu m-am ocupat şi eu am făcut!". Cum a făcut şi cu proiectul cu străzile din Deal 2 şi din cartierele mărginaşe, tot el le-a făcut şi p-astea! Adică trebuie ori să fim un pic amnezici, ca să nu vorbesc altfel, ori să cuantificăm din ce în ce mai grav acţiunile domnului senator ca fiind nu numai puerile dar şi false în totalitate."

▶ [TC 14:56]
Adrian Solomon, deputat PSD: "N-o să insist asupra semnării de către dna Udrea ca şi reprezentant al statului român, nu ca şi furnizor de fonduri pentru proiectul cu străzile din Deal 2, decât spunând că dacă era de mulţumit cuiva era de mulţumit ministrei, pentru că ar fi putut semna oricând anul ăsta mai tarziu acest proiect, ceea ce ne-ar fi împiedicat pe noi să demarăm mai devreme lucrările şi să rezolvăm problema oamenilor din acele cartiere mai repede.
E un proiect la care a visat cu siguranţă şi Găvan şi Craus şi Juverdeanu
. Noi în 2007 am primit o solicitare la primărie de la ministerul dezvoltării în care ni se spunea ce proiecte avem în perspectivă pentru fondurile structurale. S-a făcut o adresă din partea dlui primar către minister în care erau trecute mai multe ţinte ale noastre pentru diverse axe din planul operaţional regional şi nu numai. Prima solicitare, primul proiect, a fost aceasta, modernizarea străzilor din cartiere noi pentru că existau nişte proiecte făcute de Provas, când era Provas-ul în floare, şi care se găsesc în arhivele primăriei de pe vremea domnului Craus şi noi speram să actualizăm doar devizele să mergem cu ele. Erau depăşite din toate punctele de vedere, acuma nu te mai poţi duce cu hârtii din alea cu indigo şi să prezinţi ci trebuie făcute cu altă tehnologie, alte programe.
Şi în Noiembrie sau Octombrie 2007 a venit acel semn de la ministerul dezvoltării condus de de Borbely pe atunci, prin care se dădeau 9 miliarde şi ceva pentru proiectul tehnic al străzilor din cartierele noi. Acela este momentul de început al acestui proiect. În Octombrie 2008 toată documentaţia, proiectul tehnic în sine, a fost finalizat şi depus pe ultima sută de metri, mai aveam 2 zile până la deadline-ul în ghidul de finanţare pe Axa 2 din Planul Operaţional-Regional.
Indivizii ăştia care spun c-au intervenit în fel şi chip habar n-au că acel proiect a fost declarat eligibil de Agenţia de Nord-Est, nu de minister, că ministerul nu este decât supervizorul activităţii celor de la Agenţie, iar cei de la Agenţie nu au nicio treabă cu politicul, ei sunt din 2000 acolo şi n-au o apartenenţă la un partid sau altul, ei (indivizii, n.r.) habar n-au că în Decembrie 2008 a fost declarat eligibil şi prin urmare acel prin urmare acel proiect a intrat în faza de evaluare iar în Martie 2009, datorită faptului că CJ a renunţat la drumul Huşi-Coropceni-Iaşi, un drum judeţean care trecea printr-o zona aproape nelocuită, şi ne-a plasat pe noi în locul proiectului CJ, am ajuns să fim primii sub linie, adică pe lista de rezervă primii. Sub noi erau două proiecte de la Suceava, ale domnului Flutur, mai mici ca valoare, amândouă însumau vreo 8 milioane de EURO, al nostru era de 16 milioane de EURO.
Tot ceea ce s-a economisit în urma licitaţiilor de la proiectele finanţate iniţial a trecut apoi către proiectele în aşteptare şi al nostru era primul care trebuia să primească banii. Fără să treacă acest proiect ca fiind eligibil nu puteau să ajungă la finanţare cele ale domnului Flutur. Prin urmare, nici din acest punct de vedere cei de la PDL nu au măcar bunul simţ să spună că n-au avut nicio treabă cu lucrurile astea şi că s-au întâmplat să fie contemporani cu semnarea acestui contract."

▶ [TC 19:54]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu v-aş mai aduce aminte vouă o chestiune, dar numai vouă. Cei care în Octombrie 2010 aţi participat la o conferinţă de presă a domnului primar şi v-am rugat... o chestiune atunci. Dacă vă aduceţi aminte. Şi ce v-am spus eu s-a împlinit. De aici, cine-i vinovat... trageţi voi concluzia că eu nu mă mai... lupt cu morile de vânt pentru că mi se... îmi cade părul. Şi n-are rost să chelesc aşa de tânăr."

▶ [TC 20:50]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Din ciclul "Pintilie mincinosul" mai aveam DN24. Ştiţi, eu zic tot timpul, din momentul când am ajuns parlamentar, că nu se va face bulevardul Republicii pentru că nu se poate. Nefiind inclus în proiect, nefiind trecut în administrarea CNADNR, cu toate că CL a dat din vara trecută, de prin Iunie cred că, o hotărâre prin care dădeam în administrare CNADNR-ului. Vrea cineva să ia drumul în administrare? Nuuu... Vrea cineva să se ducă să se roage de cei de la putere? Eu am fost, da'... la Berceanu. Când l-au schimbat pe Berceanu... asta este. Doamna Boagiu e mai greu de abordat, după cum ştiţi, dar putea s-o abordeze domnul Pintilie, cel care spunea chiar şi-n faţa evidenţei că tot se va face, pentru că îl va obliga pe constructor să repare drumul pe unde trece el cu maşinile. Iaca, da' unde s-a văzut, în ce lege s-au văzut lucrurile astea ca un constructor să dea de la el din buzunar 10 milioane de EURO."

▶ [TC 23:30]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Şi-n particular i-am spus domnului Pintilie: îţi baţi joc de tine, o să ajungi să se termine drumul ăsta şi-o să stai cu buza umflată uitându-te după asfaltatorii lui Umbrărescu, că nu ţi-a făcut bulevardul cum ţi-a promis. Astea-s pentru copii de grădiniţă, nici fiică-mea nu crede. Fiică-mea la 4 ani i-ar întoarce pe ăia printr-o replică mai inteligentă decât domnul senator."

▶ [TC 24:11]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Îi umblu eu după semnături pe-aicea la CJ şi la prefect şi i-o dau gata semnată s-o ducă el la ministru şi s-o treacă prin guvern. Dar credeţi că va reuşi? Cu siguranţă nu, pentru că vedeţi ei pedalează în gol şi zic tot timpul că fac nişte lucruri, dar pe alea pe care şi le-au asumat că le fac ei nu se mai intâmplă niciodată iar alea care sunt meritul autorităţii locale şi a unui primar care nu doarme noaptea de grija proiectelor pe care le are, alea când sunt gata şi-s pe tapet ajunge să zică că-i meritul lui şi să se lege şi el să pozeze acolo să facă poze cu ursul."

▶ [TC 37:44]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dacă luaţi proiectul electoral al domnului senator el nu vorbea de nimic acolo. El vorbea nişte generalităţi şi în primul rând vorbea despre salarul minim de 400 de EURO, vorbea despre pensia minimă de... 1 milion de EURO! şi-aşa mai departe, despre 1.000 de kilometri de autostradă, despre lucruri... esenţiale! în ţara asta, nu despre mizilicuri de-astea. În proiectul meu electoral erau trecute şi-aceste puncte cu implicare locală şi eu cred că a ajuns la înţelepciunea dată de numai cei doi ani de mandat, că altfel nu-l văd capabil, a ajuns la înţelepciunea de a crede că proiectul meu electoral este viabil şi este în sprijinul oamenilor şi vrea să-l pună în aplicare şi eu îi urez succes şi-i mulţumesc totodată că îndeplineşte pas cu pas ceva de-acolo. Dar... n-are nicio... forţă şi nicio capacitate."

▶ [TC 38:47]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vedeţi că ei umblă cu tot felul de şulfării, se-adună pe la crâşme... Dom'le, dar dacă vrei să faci o adunare cu primarii dintr-un judeţ, du-te frumos la Casa de Cultură, du-te la Prefectură, du-te într-o instituţie publică unde există o sală de şedinţe, nu te du la crâşmă. La crâşmă se duc golanii, nu se duc oamenii serioşi sau cei care gestionează treburile ţării ăsteia."

▶ [TC 40:12]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Asta nu-i politică, asta-i o golănie gen mafie prin care vor ei să facă nişte lucruri şi-i pun pe oameni să semneze declaraţii că dacă primeşte bani pe proiectul finanţabil prin fonduri europene sau prin ordonanţe de guvern atunci el candidează de la PDL. Bun, şi? Ce valoare are acea hârtie, ce obligaţii implică din partea ăluia care o semnează în crâşmă?"

▶ [TC 60:50]
Reporter: "Dar cu spitalul cum e, că domnul senator spunea că aduce alea 9 miliarde..."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Altă minciună gogonată, şi probabil că mai există, cel puţin în Obiectiv am găsit eu de prin 2009 scris, că domnul senator a reuşit să salveze comunitatea de o contribuţie la chestiunea respectivă. Bineînţeles că nu se poate! Şi Banca Mondială, când face un contract, face un contract ferm, pe nişte obligaţii din partea fiecărei părţi contractante. CL este parte în contractul respectiv şi a semnat pentru 9 miliarde. Nu poate nimeni, nici Doamne-Doamne să vină să zică "gata, voi nu mai plătiţi!". Deci banii se vor da, şi până la sfârşitul lucrării care se va finaliza undeva prin vară CL va trebui să pună banii respectivi. Deci este o altă minciună şi de aia eu îi spun Pintilie-mincinosu' pentru că minte ca Pinocchio la conferinţele de presă pe care le face. Dacă ar fi cineva inspirat să pună o cameră în profilul domnului Pintilie poate c-o să şi vedeţi lucrul ăsta."

▶ [TC 62:08]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Mai erau Dan Marian şi cu Pintilie care spunea că el a reuşit să coafeze proiectul cu străzile din cartierele noi. Dom'le, da' daţi bani de la frizerie acuma pentru proiectele astea şi n-am aflat noi? Şi trebuie Pintilie să se ducă să-l coafeze? Ce-s tâmpeniile astea? Sau mai spunea ăla... Dan Marian pe la antenă că "Solomon este vinovat că CL trebuie să pună o cotă de cofinanţare mai mare.". Da, Solomon e vinovat că există!"

▶ [TC 62:46] Explicaţiile despre declararea străzilor din cartierul Ţuguiata 2 drept neeligibile în proiectul "Asfaltare străzi în cele 6 cartiere"

▶ [TC 65:10]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Argumentele lor, cum că noi am greşit proiectul, sunt... puerile! Sunt aberante! Şi nu vreau să intru într-o analiză exactă a cauzelor care duc la raderea a 1 milion jumate de EURO din banii care se cuveneau Bârladului prin acest proiect pentru că am da de alte matrapazlâcuri şi alte bazaconii, care nu cred că-i cazul să le dezvălui eu aici."
Reporter: "În campanie?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nici măcar în campanie!"

▶ [TC 66:39]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu cred că este de fapt cota litis-ul pe care şi l-a tras ministerul direct pentru că n-avea cum să vină să impună autorităţilor locale de aici să dea ei cota litis-ul la acest proiect (străzile din Deal 2, n.r.). Din 16 milioane, aproape, 1.5 e exact 10%, cât percepe ministerul pe toate lucrările pe care le face. Aşa că aici terminăm discuţia, şi dacă vrea cineva să-mi explice cum unele străzi sunt de gradul 3 şi altele sunt de gradul 4, să vină să-mi explice. Pentru că eu o să le dau cu legile-n cap, până o să cadă sub masă. Dar, asta e, când te laşi consiliat de liderul presei vasluiene ajungi să vorbeşti tot felul de dodii."

4.034 vizualizări |27 comentarii67m34s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1109 secunde.