TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  07:00
Temperatura5.8 °C
Umiditatea 92%
Presiunea 972.5 mb
Vânt0.6 m/s
Sursa: ANM
MIERCURI ora 10 - JOI ora 10
ploi, furtuni
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
17-04-2024
VALUTARON
EUR4.9754
USD4.6739
GBP5.8294
XAU359.4100
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 6 Februarie 2011

▶ [TC 01:42] Despre Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii - START

▶ [TC 08:58]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Municipiul Bârlad, la care eu am insistat să fie introdus pe lista de investiţii, pentru că în general aceste resurse vor fi alocate pentru mediul rural, pentru comune. Dar am motivat la minister faptul că în decursul timpului la Bârlad nu prea s-au făcut investiţii, nu prea au fost aduşi bani aici, şi ne-am asumat această răspundere ca în lista de proiecte să fie şi Bârladul prezent cu 1 sau 2 proiecte pe acest program naţional de dezvoltare."
▶ [TC 09:34]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi pentru Bârlad am trecut proiectul de canalizare pluvială şi menajeră din Munteni şi Podeni, proiect în valoare de 6.016.000 EURO. Cu tot cu TVA. Dacă reuşim să trecem acest proiect şi să-l finanţăm prin acest program eu spun că este o mare realizare pentru municipiul Bârlad."
▶ [TC 10:11]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi, spunând acestea, sper ca marele deputat de Bârlad, domnul Solomon, să voteze şi el în camera deputaţilor ca ordonanţa 105 din Decembrie 2010 să devină lege. Sper că nu se vor mai opune, aşa cum au făcut parlamentarii PSD şi PNL în senat."

▶ [TC 11:02]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Cel de-al doilea proiect, o să încercăm cu strada Republicii. Să vedem. O să încercăm să-l punem pe acestă listă. Aici este o problemă, pentru că numarul de kilometri pe judeţ sunt plafonaţi la 200. Numărul de kilometri de străzi asfaltate şi de drumuri. Sunt plafonaţi la 200. Noi deja însumând numărul de kilometri din proiectele care au fost depuse până acum depăşim această cifră de 200 de kilometri. Dar, să vedem. (...)"

▶ [TC 15:10]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deci rămâne de văzut aicea dacă domnul Solomon, viitorul politicii bârlădene -"
Reporter: "Domnia sa aşteaptă să-l realizaţi dvs."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, păi domnul Solomon... el nu face... el nu face nimic. El are numai orizonturi de aşteptare de la toată lumea. El asta face, vine şi-i critică pe toţi. Da' el n-a făcut nimic, timp de 6 ani, de când lucrează în domeniul ăsta, ca să-i spun aşa, n-a făcut nimic, în afară să pună nişte flori pe stradă şi să-i bată pe ăia la cap să măture mai bine, nu există mari realizări în municipiul Bârlad. Acum, pentru că au venit nişte bani la Bârlad, 16 milioane (de EURO, n.r.) pentru... (Deal 2, n.r.), o să vorbesc şi despre asta, resurse pentru consolidarea spitalului, ştiu eu, o să vină şi banii pentru blocurile de la ANL, nu-l duce capul pe domnul Solomon să facă o analogie "băi da' poate că s-a schimbat ceva în politica din România, poate c-au apărut oameni noi pe scena politică, de-asta au venit banii ăştia pe la Bârlad, nouă". Domnul Solomon o ţine aşa înainte că... da' o să mai vorbim despre dumnealui, aş vrea să vă spun..."
Reporter: "Da' aveţi capitole separate, că şi domnul Solomon are."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, am nişte capitole. (...)"

▶ [TC 17:35] Despre Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii - END
▶ [TC 17:36] Despre DN24 - START

▶ [TC 17:41]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Aţi văzut că aşa cum v-am spus eu la momentul respectiv această mare investiţie se va realiza în zona noastră, nu este adevărat aşa cum spune domnul Solomon, bineînţeles că el joacă teatru, că oricum se făcea... De ce n-a făcut-o el în cei 6 ani, de când activează pe scena politică? De ce n-a făcut-o în 2007, 2008, când se pupau pe gingii cu liberalii şi tocau banii ţării? De ce n-au făcut-o atunci? De ce n-au demarat şoseaua de centură atunci? Pentru că ei aveau altă treabă atunci, ei se scuipau ca mâţele şi nu făceau nimic! Pentru că îi interesează în primul rând, şi asta să ţineţi minte, pentru domnul Solomon, pe el îl interesează în primul rând el! Să poată să trăiască un pic mai bine, pentru că n-are altă posibilitate, el nu ştie să facă altceva decât să clămpănească aşa aiurea şi să păcălească electoratul că el este stindardul dreptăţii în Bârlad şi-n zona noastră. Să plângă pe umerii săracilor şi să-i înveţe în continuare să nu facă nimic şi să aştepte pomeni de la stat. Ăsta e rolul domnului Solomon pentru că el însăşi, el este un întreţinut al statului român! Aşa cum îi spunea un ziar, pe care el îl critică de dimineaţă până seara, "deputatul asistat social". Asta este domnul Solomon pentru municipiul Bârlad."
▶ [TC 19:19]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi vine şi spune aici că DN24 oricum se făcea... n-are nimeni nicio treabă, astea vin aşa de la... din cosmos. Nu ştie domnul Solomon că DN24 era pe punctul de a nu se mai face. De a fi scos de pe lista de investiţii, pentru că alţi parlamentari, alte structuri din România vroiau să se facă alte investiţii prin alte zone. Şi rămâneam noi cu o stradă din asta de 6 metri, spartă din metru în metru, cu un trafic extraordinar de mare. Pentru că aceasta este cea mai importantă ieşire rutieră din spaţiul european către spaţiul ex-sovietiv. Astea au fost argumentele forte pe care noi le-am promovat la Bucureşti şi am reuşit să menţinem această investiţie pe planul de derulare în 2011."

▶ [TC 20:39]
Vasile Pintilie, senator PDL: "La momentul respectiv vă aduceţi aminte ce... minciuni spunea domnul Solomon şi chiar şi primarul nostru iubit vis-a-vis de investiţia asta, DN24. Şi o televiziune de aicea de la noi mă făcea pe mine mincinos la momentul respectiv că n-o să se facă această investiţie şi că eu dezinformez opinia publică. (pauză) Uite că se face. O investiţie de 255 de milioane de lei fără TVA, din care 70% din bani îi plăteşte UE. De altfel în 2011 să ştiţi că vor fi accesaţi în România cam 10 miliarde de EURO de la UE. Majoritatea acestor resurse vor fi îndreptate către infrastructură."

▶ [TC 21:50]
Vasile Pintilie, senator PDL: "De fapt spaima lor este aceasta, că ei văd că în România încep să se mişte lucrurile, în România încep să vină resurse foarte mari din fonduri europene, şi împreună cu televiziunile mogulilor politicienii din opoziţie încearcă să minimalizeze, să ducă în derizoriu orice se face în România."

▶ [TC 23:04]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deci în legătură cu DN24 această investiţie se va face. Va începe în primăvara asta. (...) Din informaţiile mele câştigătorul licitaţiei îşi va face o organizare de şantier chiar la noi la Bârlad."

▶ [TC 25:00]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Există şanse să facem strada Republicii, se lucrează în continuare la posibilitatea asta, dar, iarăşi, vreau să spun că, aşa cum a fost şi cu proiectul ăla din Deal 2, s-au făcut nişte greşeli aicea de către primărie şi de către politicienii care au managerizat această treabă. "

▶ [TC 26:06]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Acuma este un pic mai dificil pentru că proiectul este făcut, de fapt aţi văzut şi ce răspuns a primit Primăria acum vreo jumătate de an când s-au trezit ei să predea strada companiei. Au primit următorul răspuns: proiectul este realizat, resursele sunt alocate şi strada respectivă este în proprietatea CL. Acuma trebuie regândită strategia. Şi eu cred că avem şanse s-o facem. Dar dacă mai avem pe unul care behăieşte aiurea şi înjură toţi miniştrii şansele noastre devin din ce în ce mai mici."
▶ [TC 26:46]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Pentru că la primele cuvinte pe care le ai atunci când discuţi cu un ministru care are pârghii de influenţă în domeniul ăsta spune "dom'le da' aveţi pe unu' acolo care...". Când am fost la Bucureşti şi-am semnat... şi domnul primar a semnat contractul ăsta de reabilitare a străzilor din cartierul Deal 2, doamna ministru Udrea, stăteam la masă aşa, eram vreo 6 oameni acolo, a spus "dom'le, aveţi un om acolo care are tot felul de critici la adresa mea, la adresa Guvernului. Nu a venit niciodată la mine să-mi spună mie personal of-urile lui. Că poate unele dintre ele le rezolvam." Am martori care au asistat la această discuţie şi lucrurile s-au derulat în felul ăsta."
▶ [TC 27:47]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Majoritatea miniştrilor, dacă mergi la ei şi le expui o problemă, dacă ai argumente, bineînţeles că te pot ajuta. Dar dacă stai şi behăieşti aşa pe margine ca un apucat... Şi cei care încearcă să mai facă câte ceva trebuie să plece cu handicapul ăsta. Eu trebuie să conving miniştrii că ăsta nu-i sănătos la cap, prima dată, şi după aia să mai fac celelalte demersuri. Sper să m-audă domnul Solomon şi să mă înţeleagă. Că-i foarte greu şi pentru mine să am un asemenea balast în spate atunci când mă duc să pledez pentru interesele Bârladului."
▶ [TC 28:28]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Pentru că ei nu se gândesc la interesele Bârladului. Ei se gândesc în primul rând la interesele lor, după aia la interesele partidului, ca să stea bine partidul în sondaje, şi pe urmă la restul. "Pe bârlădeni lasă-i mai la urmă încolo, s-ajungem noi la putere întâi şi după aia vedem ce facem cu bârlădenii." Ei, ori, eu cred că oamenii s-au convins de faptul ăsta, că eu am pus pe primul plan interesul oamenilor. Şi-al oraşului. De-aia m-am luptat pentru proiectul ăsta din cartierul Deal. Şi m-am certat şi cu oamenii mei din partid şi cu alţii ca să aducem aceste resurse aici. Cei care sunt bine intenţionaţi şi care sunt sănătoşi la cap ştiu treaba asta."
▶ [TC 29:15]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Vis-a-vis de acest proiect domnul Solomon o fi având şi el vreun merit, nu zic nu, că a fost la primărie acolo, viceprimar, şi trebuia să facă ceva ca să justifice salarul. Dar cred că putea să facă mai bine. Să nu pună bârlădenii acuma să plătească 70 de miliarde de lei vechi pentru că ei au vrut să facă şmecherii în proiectul ăla să treacă străzi neeligibile."
▶ [TC 29:45]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Că asta s-a întâmplat. Şi din cauza asta proiectul era pe punctul de a fi respins. Iar în legătură cu şoseaua de centură, ca să demontez şi zvonurile astea, şi mascarada asta pe care o face domnul Solomon, pentru că la asta e meşter, el spune aşa, că a făcut el o interpelare, sau o întrebare, către Ministerul Transportului şi a primit un răspuns cam ciudat. Păi e normal, ce răspunsuri vrei să primeşti, domnu' Solomon? Dacă dumneata înjuri de dimineaţă până seara ministrul şi pe toţi cei din minister? Ţi-au dat un răspuns corespunzător atitudinii pe care o ai. (pauză) De unde credeţi dvs. că am avut eu lista aia cu terenurile expropriate, am făcut-o eu acasă? Bineînţeles c-o am de la companie."

▶ [TC 33:02]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da' domnu' Solomon n-are cunoştinţe, el de-abia caută un motiv de scandal şi iese şi dinamitează totul din jurul lui. Ca să demonstreze el că nu se face nimic. Că nu se poate face nimic. Să-mi spună el, ce-a făcut el pentru şoşeaua de centură. (pauză) Sau ce-a făcut senatorul Roibu pentru şoseaua de centură în cele două mandate, 2000 - 2004, 2004 - 2008. Ce-a făcut, c-a pus-o pe-o listă, atât."
Mai multe voci din sală: "El a pus-o acolo alături de Timişioara, într-o hotărâre de guvern."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, bun, în două mandate, da? Mare realizare, da, în două mandate a pus şoseaua de centură pe-o listă. Da? Extraordinar!"
Mai multe voci din sală: "Era PNL-ul la putere."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu era PNL-ul cu PSD-ul?"
Redactor: "Era PNL-ul, domnu' senator."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi nu era PNL-ul cu PSD?"
Redactor: "Fără PSD, nu."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Adică PSD-ul nu sprijinea din umbră."
Redactor: "Eram chiar în momentul în care domnul senator Roibu a primit telefonul, erai şi tu, da? Eram undeva, aşa, şi chiar în momentul ăla a primit telefonul, de la ministrul nu-ştiu-care."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Sunt de acord cu asta, dar nu consideraţi că-i prea puţin?"
Redactor: "Păi... atâta a reuşit... este şi meritul domnului senator."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, dragă, sunt de acord. Dar este prea puţin. În două mandate să pui numai pe o listă un asemenea obiectiv, şi puneţi în comparaţi cu ce s-a făcut în 2 ani de zile. Pentru şoseaua de centură. Da? Bun, păi asta vreau de la voi. Comparaţi 8 ani cu 2 ani. Nu? Şi nu mai vorbim şi de perioada economică bună care a fost atunci, da? În 2007 - 2008 după părerea mea, dacă erau bine intenţionaţi şi vroiau să lucreze pentru Bârlad făceau paşi importanţi şi era altceva acuma dacă porneam din alt punct cu şoseaua de centură, dacă aveam proiectul făcut, terenurile expropriate."

▶ [TC 40:32]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi, de fapt, domnul Solomon, prietenul meu, care a dispărut un pic pe la începutul anului, după ce s-a semnat contractul ăla cu reabilitarea străzilor din câteva cartiere din Bârlad, a dispărut. Şi în mintea mea ziceam aşa "dom'le cred că s-a mai maturizat domnu' Solomon...". Şi eram nerăbădtor să aştept următoatea conferinţă de presă sau apariţia lui la TV. Şi l-am văzut la un post de televiziune, spunea c-a fost bolnav, şi de-aia n-a mai apărut, da' eu ştiu foarte bine că el n-a fost bolnav, o fi fost bolnav c-a luat-o un pic peste muştiuc de la alţii... şi... a apărut la televizor... aceeaşi manieră, aceeaşi manifestare de... un fel de prostituţie politică, asta face domnul Solomon. Notaţi acolo, că e interesantă chestia asta. Da. De fapt este o lege..."
Redactor: "Şi care-i centura?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi asta vroiam să-i spun, să mai aştepte un pic sau să se perfecţioneze până atunci c-o să terminăm centura şi o să aibă de treabă la greu acolo."

▶ [TC 42:19]
Vasile Pintilie, senator PDL: "De fapt domnu' Solomon n-a înţeles nimic, el n-a înţeles că nu trebuie să se lupte cu mine, pentru că eu nu vreau să fac decât bine la Bârlad. El ar trebui să se lupte cu Buzatu, cu oamenii ăştia care conduc de 20 de ani judeţul şi n-au făcut nimic pentru Bârlad. A apărut şi domnul Bichineţ, l-am văzut într-o emisiune (...) şi mi-a plăcut o remarcă foarte interesantă a domnului Bichineţ. Bineînţeles că se pupau prin toate părţile şi el cu Solomon, îl lăuda pe Solomon, că va fi ministru de interne, nu ştiu de care, şi încerca să-l scuze pe domnul deputat că-i mai agresiv el aşa şi la un momennt dat a zis domnul Bichineţ, chiar mi-am notat aicea, "şi eu sunt colorat ca domnu' Solomon". Dar a uitat să spună că-i colorat la limbaj. Cred că la asta a vrut să se refere, nu pot să-mi permit să cred că s-a referit la altceva."

▶ [TC 50:48]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu cred că este o mare tragedie că Spitalul de Copii din Bârlad va fi o secţie a Spitalului Municipal."

▶ [TC 51:18]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dacă vom avea argumente să demonstrăm că spitalul (de la Tutova, n.r.) este necesar comunităţii respective probabil vom avea şi câştig de cauză. Nimeni nu este absurd."

▶ [TC 54:51]
Redactor: "Este adevărat că în urmă cu o săptămână a avut loc o şedinţă undeva într-un restaurant care a fost prezidată de domnul deputat Dan Marian, au fost invitaţi toţi primarii din comunele judeţului şi oarecum aşa ca să zic eu pe departe li s-a inoculat ideea că dacă vor semna o hârtie prin care vor susţine PDL-ul vor primi fonduri? Altfel. ba?"
Vasile Pintilie, senator PDL (calm): "Deci este adevărat că a avut loc această întâlnire. Nu este nimic peiorativ în faptul că această întâlnire a avut loc la un restaurant, pentru că restaurantele au şi săli de confeinţe, da?, şi nu au participat toţi primarii din judeţ, au participat numai vreo 50 din 86, iar faptul că aceşti primari au semnat... ceva sau n-au semnat altceva eu nu cunosc chestiunea asta. În prezenţa mea niciun primar nu a semnat nimic.",

3.531 vizualizări |52 comentarii58m43s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1108 secunde.