TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  15:00
Temperatura21.2 °C
Umiditatea 19%
Presiunea 984.8 mb
Vânt5.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
29-03-2024
VALUTARON
EUR4.9695
USD4.6078
GBP5.8126
XAU330.7911
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 11 Februarie 2011

▶ [TC 00:00] Despre desfiinţarea spitalului de copii START

▶ [TC 06:02]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Marţi am făcut schimb, pentru că regulamentul Camerei permite acest lucru, cu o doamnă deputat de la comisia de sănătate şi am participat la audierea de către comisia de sănătate a ministrului Cseke (ministrul Sănătăţii). Ministrul Cseke a explicat deputaţilor prezenţi că reforma în sănătate prin reprofilarea unor spitale în centre de bătrâni şi prin comasarea unor unităţi spitaliceşti cu altele are la bază ca principală cauză lipsa liniei de gardă. Criteriul economic nu a fost unul luat în calcul pentru acest lucru, deci nu eficientizarea cheltuielilor de personal şi aşa mai departe ar fi la baza acestei soluţii propuse spre dezbatere publică, pentru că nu este o decizie ultimă. A mai spus că va mai fi făcută o evaluare şi iată de ce eu vin şi vă cer sprijinul vouă să popularizaţi această informaţie pe care v-o dau şi să coagulăm încă o dată, în sprijinul spitalului şi a sănătăţii bârlădene toate forţele sănătoase la cap din Bârlad care cred eu că sunt mult mai multe decât reprezentanţii puterii."
▶ [TC 07:49]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vreau să vă spun ce-a zis domnul Cseke la intervenţia mea, care a fost destul de concisă, şi anume i-am zis criteriul cu linia de gardă pică, pentru că de 58 de ani spitalul din Bârlad are linie de gardă, criteriul economic nu poate sta în picioare pentru că nu are datorii acest spital, cheltuiala cu personalul nemedical, să spunem, reprezentat de TESA se ridică la 4.6% din total buget salarii, iar cu personalul de conducere, deci fără muncitori, la 2.8% din bugetul respectiv. Deci pentru câteva milioane de lei pe lună nu cred că poate fi luată în calcul această comasare."
▶ [TC 08:58]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Răspunsul ministrului a fost halucinant pentru mine. Care nu bătea cu niciun alt argument pentru spitalele din ţară (...). Şi mi-a spus textual "nu vreau să minimalizez importanţa municipiului Bârlad, dar 696 de paturi la spitalul Elena Beldiman sunt foarte multe". Bineîneţeles că n-am mai intervenit că nu era protocolul de-aşa natură dar după terminarea şedinţei am avut o discuţie cu domnul Cseke şi i-am explicat că nu trebuie să plece urechea la ce-i spune secretarul de stat Irimie, pentru că ala are o problemă: nu suportă ca municipiul Bârlad să aibă două spitale iar municipiul Suceava de unde e el să aibă doar unul. Asta-i problema lui, nu-i a noastră. Mai mult decât atât, ăla-i de la PDL şi-a fost în vară şeful comisiei de evaluare a spitalelor, inclusiv din municipiul Bârlad şi din judeţul Vaslui. Şi încă din vară s-a exprimar destul de clar în şedinţa de la DSP că degeaba se zbat cei de la Bârlad că nu vor rămâne cu spitalul de copii. Deci cu astfel de oameni care pleacă cu idei preconcepute, apelul meu la reprezentanţii puterii în Bârlad şi-n judeţ, mie mi s-a părut cel puţin justificat, dacă nu ultimativ."
▶ [TC 10:40]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Faptul că domnul Pintilie a spus într-o conferinţă de presă, minimalizând această [problemă], că ce se întâmplă? "Pierde personalitatea juridică şi-atât, nu-i mare dramă!". Iată că abia acum vine drama, după argumentul ministrului. Pentru că dacă 690 de paturi sunt multe la spitalul Beldiman, prin comasare, adăugând încă 110 paturi de la spitalul de copii ne dau 800 de paturi. Dacă 690 sunt multe, 800 sunt şi mai multe! Prin urmare vor trebuie să taie peste 100 şi ceva de paturi în urma acestei comasări. Atunci despre ce vorbim, pierdem numai personalitatea juridică, când pe noi ne durea capul de o funcţie de manager? Sau ne interesează ca spitalul municipal să rămână cu numărul de paturi care să permită menţinerea unor specialităţi - destul de importante, oftalmologia, ORL-ul au ajuns cu 15 paturi în urma diverselor tăieri pe care le-a săvârşit domnul Lefter în mandatele sale succesive."
▶ [TC 12:04]
Adrian Solomon, deputat PSD: "La neurologie mai sunt vreo 20 şi ceva de paturi şi stau bolnavii câte 2-3 în pat. La interne la fel. Nu mai vorbim de chirurgie unde sunt cazuri şi de la judeţele limitrofe, şi-o să vă prezint statistici, care vin să se opereze aici de diverse afecţiuni. Iar corpul medical este unul profesionist pentru că n-ar veni neapărat la Bârlad, s-ar duce în altă parte."
▶ [TC 12:40]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Prin urmare, comasarea şi tăierea, încă, a unui număr nu ştim care în acest moment, de paturi, este o dramă pentru municipiul Bârlad pentru că acest spital nu se adresează doar zonei urbane, adică municipiului, ci are arondată o zonă de aproape 20 de comune care înglobează vreo 200.000 şi ceva de suflete."
▶ [TC 13:15]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Doar anul trecut, din 31.545 de externaţi de la spitalul Beldiman, 16.800 sunt din zona rurală şi 14.600 sunt din zona urbană. Deci iată, peste 2.000 de cazuri din rural mai multe decât cele din urban. Între 2008 şi 2010 au venit la spitalul Beldiman 2.940 de cazuri de la judeţele limitrofe: Bacău, Galaţi, Vrancea. Cazuri care, datorită geografiei, a fost mai simplu să li se acorde asistenţa medicală aici în urma unui apel la 112, şi ştiţi prea bine că-i mai simplu să ajungi să ajungi de la Bălăbăneşti la Bârlad decât de la Bălăbăneşti la Galaţi. Sau de la Bereşti la Bârlad decât de la Bereşti la Galaţi. De asemeni şi de la Podu Turcului e mai simplu să vii aici decât să te duci la Bacău. La fel şi comunele din zona Podu Turcului care sunt din comuna Vrancea. Care-i mai simplu că vină aici decât la Focşani. Toate aceste cazuri din judeţele limitrofe sunt rezolvate la Bârlad dar nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate din judeţele respective. Astfel că între 2008 şi 2010 aproximativ 16 miliarde (de lei vechi, n.r.) s-au cheltuit cu oamenii ăştia şi nu decontează nimeni serviciile respective." (...)

▶ [TC 15:16]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dacă se vor tăia paturi la spitalul struţo-cămilă pe care-l gândeşte ministerul PDL pentru municipiul Bârlad?" (...)

▶ [TC 17:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci sper ca măcar acum, după ce am încercat să explic pe înţelesul oricui aceste lucruri, parlamentarii puterii să mai lase orgoliile de fată mare şi să facă şi ei pe linia lor presiuni, la fel cum nici noi nu vom sta cu mâinile în sân."
▶ [TC 17:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Săptămâna viitoare urmează ca domnul primar să convoace Consiliul Local, dacă va fi şedinţă de îndată sau ordinară vom vedea la momentul potrivit, pentru ca autoritatea locală în subordinea căreia se află aceste spitale să-şi spună punctul de vedere şi sunt convins că el va fi negativ cu privire la comasare."
▶ [TC 17:52]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ministrul a mai spus un lucru: dacă autoritatea locală nu este de acord, ei prea multe lucruri nu pot face, decât de la 1 Aprilie să nu mai încheie contracte cu Casa acele spitale care n-au linie de gardă, pentru că legislaţia în vigoare le permite acest lucru. Deci ar fi o şansă pentru spitalul de copii să rămână pentru că linie de gardă există. Şi prin votul Consiliului Local vom da această hotărâre împotriva comasării şi totodată voi întocmi un memoriu pe care îl va semna cu siguranţă domnul primar dar îi voi ruga pe primarii din jurul Bârladului să semneze acest memoriu pentru ca ministerul, dacă nu înţelege din birou, măcar să se urnească către Bârlad."
▶ [TC 18:51]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu l-am invitat pe ministru să vină la Bârlad sau să trimită un om de încredere să vadă despre ce este vorba. Că de sus Bârladul pare mic, departe şi fără însemnătate şi de-aia două spitale ar fi prea mult pentru noi." (...)

▶ [TC 20:26]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Paturile respective nu sunt doar piese de mobilier pe care se odihnesc nişte bolnavi, ci paturile respective reprezintă etalonul de finanţare a spitalelor din România." (...)

▶ [TC 22:04]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ministrul are un avantaj. Este ungur şi înţelege mai bine ca oricine ce înseamnă autonomie locală şi mi-a dat dreptate în chestiune aceasta, sperăm să ne dea dreptate şi în urma evaluării ce va precede hotărârea de guvern de la jumătatea sau sfârşitul lunii Martie."

▶ [TC 22:43]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Da, la comisia de muncă din Camera Deputaţilor, din judeţul Vaslui doar eu eram. Nu era nimeni altcineva, că nu-i interesează, probabil."

▶ [TC 26:02]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ministrul se pare c-a fost pus în faţa faptului împlinit, iar cel care-a lucrat la listă este domnul secretar de stat Irimie care, v-am spus, are o problemă de rânză nu de indicatori tehnico-economici. Deci nu-i nimic raţional în lista respectivă pentru că sunt cazuri, de exemplu în judeţul Timiş. Oraşul Făget are un spital proaspăt renovat, proaspăt dotat, are şi trusă laparoscopică, se fac intervenţii prin laparoscop cum se fac şi la Bârlad. Ăla se desfiinţează iar un spital de la vreo 60 de kilometri la Lugoj nu se desfiinţează. Şi ăla-i dărâmat şi-i vai de capul lui, n-are nimic, nici specialişti, nici linie de gardă iar pe ăla nu-l desfiinţează la Lugoj dar îl desfiinţează la Făget."

▶ [TC 26:55]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ministrul a zis că va face o nouă evaluare în urma dezbaterii publice şi dezbaterea-i destul de seriosă în parlament pentru că sunt parlamentari şi PDL care sunt nemulţumiţi de lucrul ăsta. Numai domnul Pintilie e foarte mulţumit! De ce? Nu ştiu. Dumnezeu să mă ierte, eu nu mai înţeleg nimic. Am încercat să înţeleg ceva din conferinţa lui, n-am înţeles nimic, de-aia nici n-o să mai discut despre el decât un singur lucru am de zis: săracu'! E pierdut pentru umanitate, iar dacă-l vedeţi vreodată să-i daţi un laxativ, poate se... reglează. Pentru că eu n-o să mai pot discuta cu dumnealui, un parlamentar, adică unul care vorbeşte în Parlament nu poate vorbi cu un necuvântător în Parlamentul României."
▶ [TC 27:52]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Că din nefericire în Parlament nu-i şi Cezara, care să-i sufle ce să spună. Sau să-i scrie intervenţiile. Acolo sunt şi intervenţii spontane pe ordinea de zi, adică urmăreşti dezbaterile şi te duci, mai dai o replică, mai una alta. Dacă nu-i Cezara cine să-i spună lui Pintilie ce să vorbească?"
▶ [TC 28:14]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Prin urmare, eu am aici dovezile, le-am scos de pe site, nu întâmplător, iată eu în 2 ani de zile am vorbit 2 ore, 33 de minute şi 31 de secunde, din care peste 2 ore au fost în anul 2010, iar domnul Pintilie a vorbit de 6 ori în 2010 şi asta citind interpelările către miniştri şi odată a citit un raport al comisiei (...) Deci lucrurile astea le-a făcut domnul Pintilie, n-a avut nicio opinie personală pentru că interpelările eu sunt convins că i le scrie Cezara, aşa că dincolo de orice nu mai încape nicio discuţie. (...) Nu ştiu, probabil are vreo 2 minute de intervenţii. Adică, insignifiant. Eu ar trebui cu el de-acum să vorbesc prin semne. Şi [cum] n-am încă abilităţile necesare să învăţ prea repede acest limbaj, până când mă voi pune la punct limbajul semnelor n-o să-l mai iau în calcul pe domnul Pintilie, decât ca un personaj care e comic de-acuma, nu mai are salvare."

▶ [TC 31:53]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Numai că să ai grijă domnu'... de la Lingurari, că a mai fost unul care i-a făcut campanie Cezara, şi-acu' zace în puşcărie săracu'... Să nu te văd peste vreo 2 ani pe urmele celebrilor consiliaţi de Cezara şi compania. Dar atâta despre... Micky Mouse, să trecem la lucruri mai serioase."

▶ [TC 32:33] Despre desfiinţarea spitalului de copii END



▶ [TC 32:34] România prin rădăcini la Prodana START
▶ [TC 33:34]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Am primit o solicitare prin mail de la domnul Mihai Tatulici, colegiul meu să intre în programul de anul acesta cu "România prinde rădăcini". Pe 19 Martie mai exact, dacă lucrurile sunt în regulă şi vom avea sprijinul Realitatea TV şi a celor din echipa domnului Tatulici, vom împăduri 5 hectare de teren la Prodana. Domnul primar a identificat suprafaţa respectivă, maxim erau 5 hectare, am fi pus noi mai multe că erau vreo 9 disponibile, dar ni s-a cerut o suprafaţă între 2 şi 5 hectare. Am luat legătura cu mai multe personalităţi ale judeţului, ale Bârladului, şi am primit confirmări de la toată lumea că vor fi prezenţi la această acţiune. Acum, cu ajutorul lui Tatulici sau fără, noi tot va trebui să facem această acţiune până la urmă. De aceea eu îi mulţumesc domnului Adrian Porumboiu, domnişoarei Andreea Răducan, domnului Nicolae Rainea, domnului Titi Aur, maestrului Guguianu, maestrului Corneliu Vasilescu, domnului Marian Sârbu, domnului primar, domnului viceprimar, domnului preşedinte al CJ, domnului vicepreşedinte al CJ - Dumitru Buzatu, celor 18 consilieri locali pe care i-am contactat deocamdată, domnului prefect al judeţului Vaslui - Levente Csaba."
Reporter: "Îl invitaţi şi pe domnul senator?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul Tatulici a zis destul de clar: "ce personalităţi publice participă la campanie?". Eu m-am îndreptat către personalităţile publice, nu către psedo-personalităţile publice. Da' cine-a zis că Pintilie e o personalitate publică? Ce-a făcut el să-l pun alături de Andreea Răducan? Sau ce-a făcut el să-l pun alături de domnul Porumboiu, de domnul Titi Aur, de maestrul Vasilescu? Sau de maestrul Guguianu? Ce-a făcut, omul ăsta, ca să-l pun aici? El să-şi facă acţiunea lui. Nu sunt încă datele certe că ar face parte din această categorie. Dar o să-l pun la voluntari dacă vrea să vină alături de cei peste 250 de voluntari, poate să vină şi domnul Pintilie, nu e nicio problemă, alături de copiii din liceele Bârladului, de funcţionari, de voi din presă, o să vă rog pe toţi să veniţi, vedeţi că nu m-am trecut nici pe mine aici printre personalităţi, ca să nu se supere cineva, ideea este că tot la voluntari o să fiu şi eu."
▶ [TC 36:35]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Sper ca acţiunea să aibă succes şi vreau pe acestă cale să-i rog pe toţi cei care urmăresc acestă ştire să nu-şi facă program pe 19 Martie pentru că e bine în viaţă să plantăm un copac şi dacă-l plantăm într-o zonă care va deveni la un moment dat o zonă de agrement, aveţi cu siguranţă şansa să vă odihniţi şi dvs. la umbra copacului plantat. Vom contacta şi sindicatul pensionarilor şi CARP şi toate organismele sindicale din Bârlad, astfel încât să avem o participare cât mai largă din partea cetăţenilor municipiului."

▶ [TC 38:27]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ei vin cu logistica mediatică - Realitatea, Romsilva vine cu puieţii şi noi punem munca cu voluntarii şi hârleţele probabil. Trebuie să avem şi hârleţe."

▶ [TC 40:19] România prin rădăcini la Prodana END



▶ [TC 40:20] Ordonanţa nr. 105 START

▶ [TC 61:13]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Victor Ponta a spus că în 2012 dacă ajugem la guvernare nu vom plăti nimic pentru că - se zice că un guvern preia de la celălalt şi activele şi pasivele şi angajamentele anterioare - suntem acoperiţi de tratatul UE unde se vorbeşte despre corupţie de stat. Ceea ce se întâmplă în aceste momente şi modul în care un om politic şi anume Pintilie sau Dan Marian vin şi vorbesc despre sute de milioane de EURO, care sunt în sarcina lor, fără ca acest lucru să fie scris, specificat, exact în lege, fără ca o lege din ţara aceasta să le dea dreptul, măcar teoretic, de a participa la distribuirea unor bani în contul unor proiecte, eu cred că este o mare golănie la nivel naţional şi eu nu pot vota aşa ceva. Aşa că să-i transmiteţi dacă nu citeşte domnia sa că nu pot să susţin aberaţiile lor şi că primarul şi consiliul local vor merge pe calea împrumutului legal şi normal pentru proiectele pe care le au de făcut."

▶ [TC 64:03]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Niciun paragraf sau niciun alineat din vreo lege nu dă dreptul unui senator sau deputat să intervină în actul de evaluare a unor proiecte depuse de comunităţile locale depuse la ministerele de resort. Acest lucru este condamnat de toate mecanismele internaţionale ca făcând parte din influenţa pe criterii politice în actul guvernării."

▶ [TC 66:00] Ordonanţa nr. 105 END



▶ [TC 66:01] Actul constitutiv la USL - START
▶ [TC 81:55] Actul constitutiv la USL - END

3.182 vizualizări |16 comentarii81m55s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1117 secunde.