TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  12:00
Temperatura11.7 °C
Umiditatea 57%
Presiunea 983.1 mb
Vânt1.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 20 Martie 2011

▶ [TC 01:09]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Colegii mei din organizaţia bârlădeană au avut încă o dată încredere în mine şi m-au votat într-o măsură foarte mare pentru a fi preşedintele organizaţiei PDL Bârlad."

▶ [TC 02:36]
Vasile Pintilie, senator PDL: "După cum ştiţi au avut loc alegeri şi la judeţ şi deputatul Dan Marian a fost ales preşedintele filialei PDL a judeţului Vaslui."

▶ [TC 03:04]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Mai există o structură nouă pe care media nu prea a... compilat-o aşa, să spun aşa, este vorba de preşedinte de colegiu. Celelalte partide nu au această structură şi pe fiecare colegiu de deputaţi, nu de senatori, există un preşedinte. La noi în judeţul Vaslui sunt 7 colegii de deputaţi, deci avem 7 preşedinţi de colegii. Eu sunt şi preşedinte al colegiului Bârlad din partea PDL."

▶ [TC 05:48]
Vasile Pintilie, senator PDL: "(...) moţiunea depusă de opoziţie, de Uniunea Social Liberală, sau aşa cum i se mai spune, Uniunea Socialistă (...)"

▶ [TC 06:12]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Practic a fost depusî o moţiune aşa, în virtutea inerţiei, nu aveau niciun motiv serios cei din opozţie să depună această moţiune."

▶ [TC 06:52]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Au fost elemente hilare, întâmplări hilare, în timpul dezbaterii moţiunii. Ei condamnau anumite pasaje din Codul Muncii asumat de guvern, pasaje care erau prezente şi în iniţiativa lor legislativă. Aţi văzut, opoziţia a suferit încă o dată o înfrângere usturătoare, a câta oară?"

(de completat alţi indecşi pe subiecte)

▶ [TC 40:24]
Despre şoseaua de centură

▶ [TC 44:21]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Bun. Acuma, vreau să vă mai spun, în încheiere, câteva... elemente care... mie, pe care... aş... mi se par interesante! Vizavi de situaţia economică a României, ca să vin în întâmpinarea domnului Călin, şi să-i transmit că în anul 2010, domnul Călin, "
Răzvan Călin, redactor Obiectiv de Vaslui: "Transmiteţi la popor..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi şi dvs. mai departe la popor, da? În anul 2010, exporturile României au crescut cu 28%."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "La banane, la ce?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "La toată producţia industrială a României, da? 28%, da?"
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Mă speriasem."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Iar..."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "Da, la banane a crescut. Serios."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Ştiu că la banane."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "Import-export."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Iar... parcă ziceai că trebuie să... discutăm serios, nu?"
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Da, eu sunt serios..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Aha, bun. Hai să introducem şi-un calup atunci de... diversiuni, din astea, sau diverse. Iar importul... a crescut cu 20%! Ceea ce nu s-a mai întâmplat, doamna Secăreanu!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "Cred..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "În 20 de ani nu s-a întâmplat în România. Totdeauna rata de creştere a importurilor a fost mai mare decât rata de creştere a exporturilor."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Şi nivelul de trai cu cât?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi nivelul de trai... corespunzător, pentru cei care muncesc."
Răzvan Călin, redactor Obiectiv de Vaslui: "Dar nivelul de trai nici nu se mai observă!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "A, deci românii nu muncesc, nu?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, nu... Da, da! Parcă şi văd pe manşeta aia: "Românii nu muncesc!""
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "Păi muncesc românii sau nu? Aţi spus că..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. Mh, mh. Da."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "... numai pentru cei care muncesc au crescut..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi şi cei care muncesc nu sunt români, sunt turci, ce-s?"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV: "Deci nivelul de trai în România a crescut la românii care muncesc."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, a crescut la toţi românii, doamna..."

▶ [TC 48:34]
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Cum a crescut nivelul de trai în România dacă toate veniturile tuturor românilor, inclusiv ale dvs., au scăzut, deci la toate categoriile sociale, iar preţurile la toate produsele au crescut, 1 Aprilie vine cu scumpiri la gaz, şi încă două etape..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, staţi, staţi un pic."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Şi ieşirea din criză, te rog..."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Nu, atât, atât."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi staţi un pic să... agregăm întrebările. Întotdeauna când primesc o asemenea întrebare vreau să răspund amplu aşa şi... îmi place să cred că sunteţi bine intenţionată când puneţi o întrebare de genul ăsta. Creşterea nivelului de trai se bazează pe acumulare, doamna Secăreanu. Deci nu poţi să creşti nivelul de trai aşa peste noapte."

▶ [TC 51:08]
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Păi da' aşa ni s-a spus, că o să trăim mai bine."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi da! Aşa ni s-a spus, o să trăim mai bine dar să avem un pic de răbdare. Şi vom trăi mai bine. E bun răspunsul?"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Da, păi pentru telespectar, nu pentru mine, eu v-am întrebat pentru că oamenii pe stradă la interviuri de întreabă de ce scumpeşte gazul, de ce li se scade pensia, de ce alimentele cresc?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, doamnă, spuneţi-le ce v-am zis eu, şi-o să aveţi succes." (rumoare, râsete şi "ăăă..."-uri în sală)

▶ [TC 51:36]
Sorina Bâgu, redactor Radio Vipp: "Ce se aude cu cele 6 milioane de EURO pe care spuneaţi că le puteţi atrage prin PNDI pentru Munteni şi Podeni?"

▶ [TC 52:51]
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Dacă nu va fi aprobat proiectul, pentru că banii sunt pentru rural şi noi totuşi suntem în oraş, chiar dacă la unii nu le place..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Se mai fac şi excepţii..."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "... şi nu se face excepţie şi canalizarea Munteni-Podeni nu se va face şi va întârzia cu un an, vă asumaţi responsabilitatea, ca domnul premier?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Bineînţeles... ce înseamnă să-mi asum responsabilitatea?"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Adică dacă aţi întârzia cu încă un an pentru că era vorba de-un împrumut."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da' de ce am întârziat eu, doamna Secăreanu? Adica-mi puneţi mie-n cârcă, da? Că nu se face."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Păi nu, dar dvs. aţi cu ideea!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, şi nu e bine!?"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Dacă se aprobă, da!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Adică, după dvs., mai bine nu mai veneam cu ideea asta şi lăsam să... nu se facă!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Nu, dacă se aprobă."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Păi, dacă... Nu este responsabilitatea mea. Eu am pus un... sprijin aici şi-am venit c-o idee mai bună decât aia cu împrumutul. Dvs. să-i condamnaţi pe ăia care n-au făcut până acum canalizarea în Munteni şi Podeni. Şi care conduc primăria de ani buni. Şi care n-au accesat nicio resursă până acum. (pauză, 5 secunde) Asta-i culmea, nu se face canalizarea în Munteni-Podeni şi-i vina mea!"
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Spuneţi-ne şi câteva cuvinte despre asfaltarea Republicii, că eu tot aşa... ma uit pe balcon de la radio şi... când ajunge?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Am să vă spun câteva cuvinte şi despre proiectul ăsta... Deocamdată nu avem, am vorbit la primărie, am dat telefon chiar atunci când eram acolo la comisia tehnico-economică, nu avem un SF (studiu de fezabilitate, n.r.), nu avem un deviz, pentru strada Republicii. Şi fac un apel acuma la primărie şi la oficialităţile, la administraţia locală. Să facă mai repede un SF pentru strada Republicii, că nu-i o avere! Ca să avem de ce să ne legăm. Stau şi dorm acolo şi behăiesc toată ziua că nu vin bani la Bârlad! (pauză, 7 secunde) Au făcut hârtia aia că trebuie să preia CNADNR, să ia strada Republicii şi gata! Au crezut că şi-au făcut datoria. Să cheme un consultant din ăsta, care sunt pe toate drumurile şi să facă un studiu de fezabilitate şi-un deviz!"
▶ [TC 55:26]
Valentin Tălpău, redactor Est1 TV: "Şi Grădina Zoologică ştiam că trebuie să primească nişte bani anul ăsta, de la Ministerul Mediului."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Aşa este, există un proiect dar sincer vă spun nu m-am ocupat deloc de acest proiect, pentru că l-am văzut pe domnul deputat Solomon că şi-a asumat el această... de mai mult timp, cred că de acum vreun an... spunea, striga tare aicea că vor veni bani la Grădina Zoologică. (gesticulează) Nu ştiu ce se întâmplă acolo, nu cunosc deloc... Dacă mă vor contacta pe mine şi... mă vor solicita aşa cum m-au solicitat la proiectul ăsta cu străzile din cartier Deal 2, Ţuguiata şi celelalte, atunci mă voi implica şi eu. Astea sunt proiecte ale comunităţii locale, ei şi pe promovează, ei ar trebui să le facă, dacă au nevoie de sprijinul parlamentarilor trebuie să solicite parlamentarii. Eu nu am abilitatea şi nu este în fişa mea, în fişa postului, nu intră această activitate, să fac eu proiecte. Eu nu pot să fac proiecte. Eu pot numai să sprijin, prin posibilităţile pe care le am acolo la Bucureşti. Este total greşită chestiunea asta că "dom'le, ce-aţi făcut pentru municipiul Bârlad?", sau că "ce resurse aţi adus?". Aduc resurse în măsura în care mă înţeleg cu autorităţile locale. Dacă ei vor s-o dea după cireş aşa şi să facă numai ce le place lor... uitaţi-vă cum colaborează alte autorităţi locale cu demnitarii şi parlamentarii lor."
▶ [TC 57:20]
Vasile Pintilie, senator PDL: "La mine discuţia se petrece aşa: atunci când stau faţă în faţă cu autorităţile locale sunt numai lapte şi miere... da? Şi discuţia decurge... cât de cât normal, în momentul în care ne despărţim şi mai ales ei se duc prin conferinţe de presă sau prin alte adunări încep să arunce cu noroi şi cu injurii... de fapt fac campanie electorală."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Dar domnul primar vorbeşte frumos de dvs. ..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da... am văzut, domnul primar vorbeşte frumos, spune că banii pentru proiectul ăla cu Deal 2 i-au adus alţii, unii de pe la Vaslui... pentru că aia acu' 5 ani (gesticulează) s-au gândit ei să facă proiectul ăsta. Nu?"

▶ [TC 58:20]
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Când anunţaţi la nivel de organizaţie municipală candidatul pentru primăria Bârlad, că PSD-ul l-a anunţat deja, în contextul în care tot PSD-ul a spus că va fi o luptă puternică cu PDL-ul?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu pot să dau răspuns concret pentru că nu câştigă primăria Bârladului cel care îşi anunţă primul candidatura. O s-o câştige cine o să aibă mai multe voturi. La nivelul organizaţiei încă nu s-a cristalizat discuţia asta."

▶ [TC 60:30]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Domnule senator, la 1 Aprilie domnul prim-ministru a anunţat ieşirea României din criză. Vă rog frumos să le transmiteţi bârlădenilor care vor fi efectele, la ce trebuie să se aştepte."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deci."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Ca să simtă această ieşire."
Vasile Pintilie, senator PDL: "O secundă. Da."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Din criză."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Îmi pare rău că trebuie să te contrazic. Deci una este ieşirea din criză şi altceva este ieşirea din recesiune. Domnul prim-ministru a anunţat ieşirea din recesiune. Conform perceptelor şi formulelor economice care spun aşa că dacă ai două trimestre cu creştere economică atunci se presupune că ai ieşit din recesiune. Ieşirea din criză se va petrece mult mai târziu, probabil, şi cu siguranţă... ai mai pus încă o dată întrebarea aia când vor simţi românii c-au ieşit din criză."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Păi, da' asta-i interesează pe bârlădeni, şi nu trebuie să vă supăraţi..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar nu mă supăr deloc, chiar îmi... chiar îmi place."

▶ [TC 62:57]
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Ia spuneţi-mi dvs. domnu' senator unde se mai pune accent pe valoare în România?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Peste tot ar trebui să se pună accent pe valoare."
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Hai! Daţi un exemplu concret! De-aia pleacă toţi academicienii din ţară, de-aia pleacă toţi studenţii care termină cu "Magna Cum Laude" şi-şi fac doctoratele pe-afară şi rămân acolo..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi ce legătură are asta cu Codul Muncii?"

▶ [TC 64:17]
Vasile Pintilie, senator PDL: "De ce să contribuim la stat? Pentru că aşa e legal."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Pentru că domnul preşedinte a spus că el, statul, nu mai poate avea grijă de fiecare cetăţean în parte."
Vasile Pintilie, senator PDL: "E!..."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Păi cum?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "În alt sens, doamnă, pe care nu l-aţi înţeles dvs."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Nu l-am înţeles, că eu-s mai grea de cap."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. Normal. (pauză) Preşedintele s-a referit la faptul că nu mai putem să subvenţionăm sau să facem asistenţă socială la nivelul la care s-a făcut până acuma, doamna Secăreanu."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Nu, nu, nu."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Eeei, nu!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Eu am citit exact cuvintele domnului preşedinte: "statul nu mai poate avea grijă de fiecare cetăţean."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Îhîm. Da. Punct!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Exact! Am scos din... declaraţia dumnealui."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Din context! Aşa cum faceţi de obicei."
Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: "Unii chiar avem de scris."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Da' du-te dragă şi scrie şi lasă-ne!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da. Întrebarea. Întrebarea!"
Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: "Ia-l şi tu la emisiune, nu mai... sta la... dialog!"
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Da' nu-mi faci tu mie politica!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu, c-am să... Am să vin la emisiune! Am să vin acolo. Da, altă întrebare, întrebarea, doamna... întrebarea dvs."
Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: "Când terminaţi?"
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Conferinţa!" (râsete)
Vasile Pintilie, senator PDL: "Am terminat atunci..."
Doina Secăreanu, radactor-şef Media TV Bârlad: "Dacă ai de scris, du-te!"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Mulţumesc pentru participare..."

▶ [TC 65:44]
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Ultima întrebare: chiar credeaţi că scăpaţi uşor după atâta timp de când n-aţi mai ieşit?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, nu. Nici nu mă gândeam! (râde)"

3.793 vizualizări |66 comentarii65m52s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1106 secunde.