TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 19:00
Temperatura12.4 °C
Umiditatea 57%
Presiunea 999.9
Vânt2.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 27 Martie 2011

▶ [TC 00:35]
Despre "apartamentul PDL"

Vasile Pintilie, senator PDL: "Am ţinut foarte mult ca să fac o conferinţă de presă astăzi pentru că, aţi văzut, partenerii mei politici tranformă orice eveniment care are loc în municipiul Bârlad într-o armă politică şi-ntr-o manevră politicianistă în aşa fel încât să denigreze partidul nostru şi implicit pe mine care reprezint un pericol foarte mare pentru anumite persoane. Ultimul eveniment foarte important, între ghilimele, este acest scandal care a apărut în presă cu asupra de măsură în legătură cu un apartament care a fost repartizat partidului nostru conform legii partidelor pentru a ne desfăşura acolo o anumită activitate, activitatea noastră specifică de partid. Eu sunt membru în PDL din 2008 şi când am devenit [membru] nu ştiam de acest apartament, când am devenit preşedinte în 2009 atunci am aflat că există un asemenea spaţiu în chirie luat de la primărie."

/.../

▶ [TC 03:42]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Am hotărât să plătim această restanţă, am hotărât să renovăm acest apartament, cu toate că el ca şi spaţiu este impropriu pentru a ne desfăşura o activitate specifică nouă acolo."

/.../

▶ [TC 04:47]
Vasile Pintilie, senator PDL: "De asemenea am început şi o activitate de renovare acolo. N-am putut să facem peste noapte apartamentul respectiv pentru că nu avem atâtea resurse. Şi pozele alea care au apărut prin ziare, rău-intenţionate bineînţeles, erau poze de la un apartament care este în renovare. Dacă un apartament sau un spaţiu este în renovare bineînţeles că nu e lună acolo, nu e curăţenie exemplară. În acest sens am înlocuit uşa de la intrare, am înlocuit geamurile, am pus termopan, şi urma să facem şi celelalte activităţi. Între timp, probabil, colegii mei de la celălalt partid din Bârlad, în special de la PSD, au găsit această motivaţie, şi primăria bineînţeles, să iasă pe piaţă cu o diversiune politică, zic eu, şi să asocieze situaţia apartamentului cu partidul, şi cu mine, şi s-o transforme într-o manevră politică de prost gust."

/.../

▶ [TC 06:17]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dacă cei de la primărie, în special domnul primar, ar fi vrut să dea altă destinaţie acelui apartament, era foarte frumos dacă ne dădea un telefon, aşa cum mi-a dat telefon în mai multe rânduri, şi puteam să discutăm, nu era nicio problemă, îl cedam, cu cea mai mare bucurie, dacă acelui apartament, la propunerea domnului primar, i se găsea o altă utilitate. Deci, după părerea mea, ca să închei acest subiect, manevra este falsă şi este în acelaşi timp şi de prost gust. Cam aşa lucrează PSD-ul, nu este prima dată când transformă un asemenea eveniment într-o manevră politică şi m-aştept în continuare şi la alte asemenea diversiuni. Pentru că la asta ei se pricep foarte foarte bine. Am văzut într-un ziar o poză cu o imagine din apartament şi peste poza respectivă ataşată o poză de-a mea.... este clar că articolul respectiv era plătit, era comandat de cineva. Dacă o să relataţi aşa cum trebuie ştirea asta, cam ăsta este adevărul. Dacă nu, o scoateţi din context şi faceţi dvs. cum vreţi."

/.../

▶ [TC 08:21]
Sorina Bâgu, redactor Radio Vipp: "Şi termopanul cu uşa când au fost [montate]?"
Vasile Pintilie, senator PDL: "Cred că de curând, de vreo lună sau ceva de genul ăsta."

/.../

▶ [TC 09:00]
Vasile Pintilie, senator PDL: "În continuare, dacă tot s-a iscat această discuţie, noi vom solicita primăriei, aşa cum prevede legea partidelor, un spaţiu propice pentru activitatea noastră de partid. Aşa cum au ei spaţiu aici la Casa Căsătoriilor (fosta, n.r.) solicităm şi noi un spaţiu similar. Mai mult de-atât, la următoarele conferinţe de presă pe care le va desfăşura primarul sau deputatul Solomon, vă rog insistent şi cu această ocazie fac eu o solicitare să prezinte documentele prin care ei şi-au plătit, mă refer la PSD, chiria în anii anteriori pe spaţiul în care ei îşi desfăşoară activitatea de partid. Chiria şi contractul de închiriere. Cred că este dreptul opiniei publice, este dreptul bârlădenilor, să afle această relaţie care există între PSD şi primăria municipiului Bârlad. Şi să vedem dacă ei, pe un spaţiu de 100 şi ceva de metri, nu ştiu exact cât au acolo, au plătit cum am plătit noi numai în ultimele luni 50 de milioane de lei."

/.../

▶ [TC 10:43]
Vasile Pintilie, senator PDL: "O să aflaţi dacă ei sunt dispuşi să vă dea aceste informaţii. Dar eu vă spun că o să aflaţi alte chestii mult mai interesante."

/.../

▶ [TC 11:48]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Îi avertizez de-acum că vom solicita conform legii partidelor un spaţiu cel puţin la fel de mare cum îl au ei în centrul municipiului Bârlad. Pentru că noi stăm aici în acest spaţiu închiriat de la o societate privată şi plătim o chirie corespunzătoare."▶ [TC 13:00]
Despre politica la nivel naţional▶ [TC 21:36]
Despre şoseaua de centură

/.../

▶ [TC 24:37]
Vasile Pintilie, senator PDL: "În momentul în care ei vor termina această documentaţie cu siguranţă voi veni aici în faţa dvs. şi vă voi prezenta, că văd că are mare căutare, lista aceea cu terenurile care vor fi expropriate şi valorile respective."

/.../▶ [TC 25:34]
Întrebări şi discuţii aprinse pentru subiectul cu apartamentul PDL▶ [TC 32:29]
Întrebări pentru subiectul cu politica la nivel naţional▶ [TC 37:46]
Despre Bulevardul Republicii şi canalizarea din Podeni - Munteni

/.../

▶ [TC 41:36]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Tot domnul primar spunea că are mari speranţe, că veţi aduce numeroase fonduri, că aşa aţi promis, că nu ştiu cum. Ceva de genul ăsta."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Are mari speranţe domnu'... primar, şi eu am mari speranţe, dar cu un asemenea mediu politic la Bârlad speranţele sunt cam deşarte. Nu putem promova asemenea proiecte dacă nu există o înţelegere între noi. Şi după ultimele evenimente aţi văzut cât de armonioasă este atmosfera politică în municipiul Bârlad."

/.../

▶ [TC 42:57]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ei transformă un mic incident cu un apartament de 2 camere într-o armă politică."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Şi pentru arma politică o să privaţi locuitorii din cele doua cartiere..."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dar nu este... Dar nu-i privez eu, doamna Secăreanu. Iarăşi nu înţelegeţi. Deci eu vreau să merg la toartă cu domnul primar şi cu domnul deputat şi să rezolvăm problemele Bârladului. Da? Dacă ei procedează în acest fel, ce pot eu să fac?"

/.../

▶ [TC 44:12]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dacă era o treabă aşa cum... ar fi trebuit să fie între noi putea să-mi dea un telefon şi să spună "uite domnu' Pintilie, aveţi un apartament acolo la gară, am înţeles că nu-l folosiţi, daţi-mi-l mie la primărie că vreau să mut pe cineva, o familie nevoiaşă acolo". Da, domn'le, sigur că da. Nu era normal să procedeze aşa? Ori, el se duce şi trimit toată presa acolo, faceţi poze la un apartament care este în renovare, şi dai pozele pe toată media, că "uite ce face Pintilie care de fapt el vrea să fie primar dar nu poate el să... întreţină un apartament, dar un oraş întreg?"."

/.../

▶ [TC 46:36]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Şi nu sunt eu principalul responsabil, ca să zicem aşa, cu acest proiect (canalizare Munteni - Podeni). Că am văzut că se încearcă manevra asta: "dom'le, dacă n-o să se facă, atunci înseamnă că senatorul este de vină". Nu! Principalul responsabil este comunitatea locală, respectiv Primăria. Ei fac proiecte, ei promovează proiecte. Dacă au nevoie de ajutor atunci trebuie să solicite ajutor parlamentarilor. Şi cei de la putere, şi cei din opoziţie... şi dacă mai sunt alţii."

/.../

▶ [TC 51:49]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "Cum comentaţi faptul că tot domnul primar, în cadrul conferinţei de presă de joia trecută, a spus că domnul deputat Dan Marian se va ocupa personal de promovarea proiectului ăsta cu Bulevardul Republicii pentru că dvs. nu reuşiţi să vă impuneţi sau ceva de genul ăsta."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da, este o..."
Timona Balmuş, redactor Radio Unison: "O diversiune, o... ceva"
Vasile Pintilie, senator PDL: "... da, o mişcare a domnului primar ca să minimalizeze importanţa mea în realizarea acestor proiecte. Pentru că în ideea dumnealui eu sunt pericolul principal pentru ei, dacă să presupunem că aş candida la primărie, atunci devin o ţintă în care trebuie să se tragă din toate părţile şi cu toate armele. Şi acest gen de ştiri şi de informaţii se înscriu în cheia asta: să minimalizeze importanţa mea ca senator în această zonă."

2.773 vizualizări |29 comentarii53m16s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 10 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1939 secunde.