TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 21:00
Temperatura28.9 °C
Umiditatea 26%
Presiunea 997.5
Vânt2.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Constantin Constantinescu: "Investiţia iniţială era de 760 de milioane de lei vechi, care însemna treptele propriu-zise, jardinierele din faţă şi cele laterale şi tot soclul. Dar din lipsă de bani pentru şcoli am oprit această investiţie la 200 de milioane de lei vechi"

▶ [TC 00:00]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu vreau s-o fac pe filozoful dar m-am gândit, cu posibilităţile mele de nefilozof, să vă spun următoarea pildă. Dumnezeu probabil că a hărăzit pe lume ca pentru un om să-i dea harul şi a frumuseţii şi a inteligenţei, adică să fie şi frumos şi deştept. Nu sunt mulţi, dar sunt şi din aceştia. Unora le-a dat inteligenţă, adică deşteptăciune, şi mai puţină frumuseţe. Celor mai mulţi, după părerea mea, le-a dat din fiecare câte un pic, dar mai este şi o a patra categorie hărăzită de Dumnezeu pe pământ, aşa este rânduiala probabil, când unii dintre noi sunt şi urâţi şi proşti. Asta este pur şi simplu o pildă! Asta este o pildă a mea, spusă în general."

/.../

▶ [TC 01:09]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Acum câteva zile am avut de la redacţia unui post de televiziune onorabil, pe care cel puţin eu îl consider ca post, ca lider pe piaţa românească, lider la capitolul ştiri cel puţin, Realitatea TV - asta este părerea mea, am şi eu dreptul să am o părere şi să o şi spun până la urmă - şi a venit doamna sau domnişoara Aurina Petrea, am stat de vorbă, explicându-i ceea ce am să vă spun şi vouă, dumneavoastră, imediat, şi-am să aduc şi documente de data asta, în legătură prima dată cu fântâna arteziană.
Fântâna arteziană, cum am spus-o şi-o voi mai spune şi cred că am să pun un afiş cel puţin la fel de mare ca şi fântâna, nu costă pe bârlădeni nimic ci este o donaţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad Kombassan - pompa propriu-zisă, iar lucrările de montare pe care le vedeţi şi dvs., betoane şi alte materiale care se mai pun în operă /.../ sunt suportate, în jur de 300 de milioane de lei vechi, de Clubul Rotary iar manopera de mai multe firme din municipiul Bârlad.
Deci nu costă nimic primăria. Decât probabil că ea, primăria, noi cetăţenii Bârladului, vom fi benficiarii unui obiect frumos, pe care l-am făcut la Bârlad şi care eu cred că va fi apreciat aşa cum se cuvine."
Fac o paranteză, acea vâlvă s-a făcut şi din nefericire de cei care mănâncă seminţe la Vaslui şi în legătură cu florile din Bârlad şi în legătură cu palmierii şi în legătură cu bradul dacă vă aduceţi aminte, pe care l-am pus iarna, şi cu celelalte tradiţii ale noastre, ei de a doua zi începând să le pună şi ei în operă. Şi cu iepuraşul, sigur vor pune iepuroi la Vaslui la anul de Paşte.
Dacă vă aduceţi aminte câtă tevatură au făcut cei de la Vaslui când am ridicat statuia lui Cuza. Spun că e o copie şi aşa mai departe. Lipsă de educaţie! /.../ Şi dacă vă aduceţi aminte câtă ţigănie au făcut mâncătorii de seminţe, aşa-zişii reporteri din Vaslui, pentru chestia asta! Mă rog, ei probabil că vor să facă o lucrare după copia asta, ţiganul cu vioara sau cu cioara. /.../ Ce se întâmplă... nu... bine, cred că îmi înţelegeţi reacţia pentru că nu a fost normal de-a lungul timpului ce-au făcut cei de la Vaslui în legătură cu lucrurile şi cele bune pe care le-am făcut noi aici."

▶ [TC 04:19]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "În mod concret, eu i-am spus doamnei sau domnişoarei Petrea Aurina următorul lucru: în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de Consiliul Local pe anul acesta, pe lista de investiţii apare, pe poziţia a 4-a, vă voi prezenta şi vă voi da nişte xerocopii de aici, obiectivul "Reabilitare trepte primărie cu travertin". Total valoare estimată: 760 de milioane de lei vechi. Momentul când am început acestă lucrare aprobată de Consiliul Local a coincis, dacă vreţi, cu perioada de reparaţii şi întreţineri la şcoli, reparaţii curente care se fac an de an. Şi am constatat, din adresele pe care le-am primit la primărie, că sumele alocate prin bugetul iniţial sunt mici şi că ar mai trebui aproape 1 miliard de lei vechi pentru a face minimal aceste reparaţii. Şi atunci am găsit de cuviinţă să reduc din mai multe locuri lucrul acesta. De unde am redus? În primul rând am renunţat la lucrarea iniţială de 760 de milioane de lei vechi "Reabilitare trepte primărie cu travertin", investiţie care însemna treptele propriu-zise, jardinierele din faţă şi cele laterale şi tot soclul. Şi din lipsă de bani pentru şcoli am oprit această investiţie, iniţial aprobată, la treptele care le vedeţi şi dvs., pe care ţopăia cu graţie muza de la Vaslui, mâncătoare de seminţe, şi le număra şi inducea şi lumea în eroare. Deci am renunţat, ne-am oprit la trepte, diferenţa de 500 de mii de lei, prin rectificarea de buget de mâine de la Şedinţa de Consiliu Local, mergând în direcţia reparaţiilor şcolilor. Deci aici am, dacă vreţi să vizionaţi, lista de investiţii şi dincoace am situaţia de lucrări, lucrarea, aşa cum vă spuneam eu, face 200 de milioane de lei vechi, deci mai puţin cu aproape 510 de milioane de lei vechi, repet, sumă care a fost dirijată către reparaţii şcoli."

▶ [TC 06:44]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Astfel încât populaţia oraşului Bârlad a fost total dezinformată. Probabil că ea a fost pusă de cineva, probabil că şi domnişoara Creţulescu, de la televiziunea mare, căreia i-am spus, când am vorbit la telefon, "doamnă, investiţia a fost de 650 de milioane de lei vechi, dar din lipsă de fonduri am oprit-o la 200 de milioane de lei". Bineînţeles că ei au dat distorsionat, iar la televiziune când am spus că... la un moment dat mă întreba, era încălzită şi pentru fântănă, şi când i-am spus că fântâna e donaţie nu i-a venit să creadă şi s-a făcut iar de râs pentru că... nu mai intru în detalii. Păcat pentru un asemenea post de televiziune, păcat pentru frumuseţile amândorura, interioare, cea de care vorbeam mai devreme, mai ales a Aurinei."

/.../

▶ [TC 07:50]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Şi pentru fântâna arteziană, iniţial, în proiectul de venituri şi cheltuieli în buget, am avut prevăzut 300 de milioane de lei (vechi, n.r.) pentru fântâna arteziană, dar aşa cum am mai spus, Club Rotary au venit şi-au suportat ei."

▶ [TC 08:24]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "De ce mă deranjează? Mă deranjează că este un lucru minimal. Dacă le făceam din marmură, din inoxuri, din tot felul de mofturi care se fac de cele mai multe ori de prost gust acolo unde sunt bani, şi banii cei mai mulţi sunt de obicei la Vaslui, atunci mă înclinam şi îmi ceream scuze pentru investiţie. Dar vreau să vă spun că travertinul este aproape jumate cât marmura. Pentru că puteam să le fac aşa cum erau, ele au fost din marmură. Dar le-am făcut din travertin pentru că merg, arhitectul mi-a zis, cu culoarea primăriei, cum arată aşa, şi sunt şi mai ieftine.
Parcă văd că dărâmă toate treptele din marmură şi-o să le pună din travertin la Vaslui."

▶ [TC 09:07]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Acuma, dacă o să vreţi, mai ales doritorii de la Vaslui, să luaţi devizul să-l daţi la specialiştii de la Realitatea."

▶ [TC 09:40]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu e nicio problemă, îi aşteptăm şi pe ei să facă naveta la Bârlad după ce se desfiinţează judeţele, şi parcă o văd pe domnişoara, cum îi spune, prietena lu' Drăgan, Clara Bişoc, că face naveta la Bârlad şi va sta în primul vagon de la Porumboiu, că ea are o relaţie bună cu Porumboiu, din cele două vagoane pe care le vom plătim noi, Primăria Bârlad, pentru ei."

5.005 vizualizări |66 comentarii10m02s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2934 secunde.