TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 06:00
Temperatura18.7 °C
Umiditatea 64%
Presiunea 995.3
Vânt1.7 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

"Eu am fost primit la 3 şefi de state. În Columbia, în Peru, în Chile. Eu n-am fost primit niciodată mai frumos ca la Obârşeni-Vinderei. Şi cel mai frumos compliment - m-a sărutat o babă care mai avea numai un dinte. A zis "Băi, tu eşti Bichineţ? De când am vrut să te văd!". Băi şi dacă m-a sărutat am sărutat-o şi eu o dată!"

▶ [TC 03:47]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Aproape tot poporul vede în parlamentari un fel de şarlantani care se duc acolo şi cum ajung într-o bancă cum se culcă! Pe loc! Ceea ce nu este deloc adevărat. Unii dorm în Hotel Bucureşti, nu dorm în Parlament."

▶ [TC 04:24]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Practic, guvernul este condus de la Cotroceni, de o singură voce. Sau de mai multe voci, una mai subţire, mai castrată, aşa, fiind a lui Sebastian Lăzăroiu."

▶ [TC 05:02]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eu nu sunt de acord cu tocarea interminabilă de la Realitatea şi de la Antena 3. /.../ Dar au avut totuşi dibăcia să aducă oameni politici de la diferite partide."

▶ [TC 06:26]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Iată şi în România, unde se ţine cât de cât eşafodajul să nu cadă întreaga ţară, este greu, rău, şomaj, insecuritate, lipsa locurilor de muncă şi multă, multă foame. Numai că la barza chioară îi face Dumnezeu cuib. Plouă, au ieşit fructele, sunt legume - e drept că mai scumpe decât la New York, dar oricum, oamenii pot să le vadă, să le admire şi să plece foarte liniştiţi acasă."

▶ [TC 07:25]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eu nu cred că se va întâmpla o reorganizare teritorială prin constituirea celor 6 (8, n.r.) megajudeţe pentru că fraţii noştri unguri, care şi de data asta s-au dovedit mai inteligenţi, au spus "nu!"."

▶ [TC 08:37]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Venind de pe planul naţional pe planul judeţului fac trecerea acuşi spre planul Bârladului, care interesează cel mai mult pe locuitorii acestei frumoase localităţi. Aş vrea să vă reamintesc, deşi a trecut perioada salcâmilor, aici a înflorit, a trăit, a creat şi de aici s-a afirmat G. G. Ursu, supranumit sau rămas în istoria literaturii noastre ca poet al salcâmilor şi Bârladul rămâne printre oraşele frumoase ca oraş al salcâmilor. Sigur că pe urmă el a devenit oraş al Rulmenţilor, oraşul lui Titi şi aşa mai departe. Dar în esenţa lui Bârladul are parfumul romantismului. Oraş al salcâmilor. Care dintre noi, mai tineri sau mai în vârstă, n-a simţit mirosul sâlcâmului alături de mama sa când era mic, de educatoarea sau învăţătoare când era la şcoală şi mai târziu de cel sau de cea dragă, iar când eşti mai bătrân şi singur rămâi numai cu mirosul de salcâm."

▶ [TC 09:50]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "S-au afirmat în ultima perioadă în judeţul Vaslui câţiva politicieni tineri, şi-aş vrea, deşi nu sunt toţi din partid de la noi să îi remarc. În primul rând, o spun a suta oară, deputatul Adrian Solomon, care are capacitate de a se modela pe situaţie, vezi reacţiile domniei sale din ultima lună, care sunt foarte inteligente, categorice dar nu radicale."

▶ [TC 12:29]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Şi-aş remarca, printre ziarişti, noi suntem combatanţi şi colaboratori vechi, pe cei de la Bârlad Online, care nu ştiu că sunt căutaţi şi de cei din Italia, şi de cei din America, verificaţi acolo!, pentru inteligenţa de a capta din conferinţele de presă ceea ce este nu neapărat mai picant, [ci] mai interesant pentru lume. Am colegi care ne urmăresc şi mă urmăresc şi pe mine în ţările Europei. Sunt la muncă. Dar ei nu sunt abrutizaţi. Sunt interesaţi de ce se întâmplă aici."

▶ [TC 16:06]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "S-au zbătut câţiva oameni din judeţ, care până la urmă au fost stigmatizaţi de propriile partide, să facă într-un fel pactul cu diavolul. Nu spun să trădeze. Dar au negociat, au făcut lobby, s-au întîlnit şi cu reprezentanţi ai guvernului, cum este normal!"

▶ [TC 17:06]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Ce-ar trebui să facă primarul de la Bârlad sau de la Huşi când vine un ministru în judeţ, să se încuie în magazia de la ALA (Apărare Locală Antiaeriană)? Nu! Trebuie să te întâlneşti, să-i semnalezi problemele cu care se confruntă, fiind Bârladul aici de vorbă, oraşul tău şi să găseşti post de dialog pentru a se rezolva. Ştiu că vreţi să mă întrebaţi despre domnul Constantinescu. Eu nu schimb opiniile de la o săptămână la alta sau de la o lună la alta. Domnul Constantinescu este un edil, un om de administraţie viu! Acuma m-am intersectat, m-a sunat, pleca spre o emisiune la Vaslui, la Antena 1. (duminică 3 Iulie 2011 ~ ora 10:30, n.r.) Foarte bine! I-am zis "du-te, să fii sănătos acolo şi prezintă-ţi problemele localităţii tale!", cum cred că vine şi la emisiunile pe care le aveţi voi aici.

▶ [TC 18:10]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Repet, eu nu-mi schimb părerile, întotdeauna am spus că îl apreciez, dar asta nu înseamnă că el este invincibil sau nemuritor!"

▶ [TC 18:22]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Un politician devine periculos atunci când se crede nemuritor. Vezi şi cazul lui Ceauşescu, care-a fost mai deştept, oricum, decât toţi de pe-aici, şi când a început să se creadă nemuritor a sfârşit-o prost!"

▶ [TC 18:47]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Vreau să remarc şi să tineţi şi voi minte, dragi reprezentanţi ai presei, dintre liberalii afirmaţi la PSD domnul Constantinescu seamănă cel mai mult cu Băsescu! Chiar şi în momentele lui când are fulguraţii de monarhism. Deci îl apreciez şi l-am apreciat c-a ştiut să colaboreze cu Adrian Solomon în calitate de deputat al Bârladului şi în ultima perioadă şi cu senatorul de Bârlad. Aşa se face! Dacă ar mai colabora mai bine şi cu presa ar fi perfect. Dar pe lumea aceasta nu există perfecţiune."

▶ [TC 20:07]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Trebuie să spunem tinerei generaţii ce a reprezentat Ştefan cel Mare în raport cu pigmeii de astăzi."

▶ [TC 21:38]
Întrebări

▶ [TC 23:48]
Timona Balmuş, redactor Radio Unison Bârlad: "Domnu' Bichineţ, dacă se va întâmpla această reorganizare teritorial-administrativă, veţi candida dacă vom avea capitala la Iaşi?"
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Păi... ştii pe altul mai bun!?? /.../ Dar deocamdată nu discutăm de lucrurile acestea. /.../"

▶ [TC 24:26]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Dar eu aş vrea să vă întreb, era un personaj politic în judeţul aceasta care se dădea de ceasul morţii a doua zi după ce a ieşit Vasile Mihalachi preşedinte la Consiliul Judeţean, deci a doua zi!, el şi aşa anunţa candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean de la partidul său pentru alegerile viitoare. Pe urmă s-a dus la alt partid şi-a anunţat-o şi de acolo. Şi-acuma când a fost cu desfiinţarea judeţului tace ca porcu-n păpuşoi. De-o lună de zile. Nu vă spun nume, că... Păi cum vine treaba asta, vrei să fii preşedintele unui judeţ pe care tu în parlament votezi să se desfiinţeze?"
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eu sunt pentru rămânerea judeţului Vaslui aşa cum este şi chiar dacă a fost... eu eram copil, elev, la Generalul 3 pe Cetinei când în '68 s-a hotărât... atunci a fost o nedreptate mare pentru Bârlad. Şi mi-aduc aminte la 12 ani cât aveam eu atunci, cât puteam să înţeleg, ce-a fost în Bârlad, ce traumă. Şi s-a păstrat în sufletul primei generaţii, generaţiei a doua, chiar şi-a treia, un fel de repulsie, un fel am spus, nejustificată până la urmă, faţă de Vaslui. Amplificată şi de unii politicieni acuma în dorinţa de a capta atavismele oamenilor, că doar nu suntem copii."
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eu am spus aşa: dintre liberalii afirmaţi la PSD domnul Titi Constantinescu seamănă cel mai mult cu Băsescu chiar şi în momentele lui de fulguraţie monarhiste. El a ştiut foarte bine să puncteze. Ce-a zis, "Băi, bârlădenii nu prea îi au la rânză pe vasluieni. Ia să...", e deştept Titi Constantinescu! Da' o deşteptăciune care tre' să fie pusă-n cauza unor chestiuni mai nobile, mai înalte. Deci nu se... desfiinţează sau dacă se va desfiinţa nu va fi bine!"

▶ [TC 27:21]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "/.../ Mi-ai ridicat bine mingea. Cum vine treaba asta să reorganizăm poliţia judeţului şi într-o comună ca Zorleniul să las un poliţist? /.../ Păi hoţii care acuma sunt pregătiţi cu celulare, cu... microunde!, cu... lasere!, păi ce? Păi e raiul pentru hoţi, mă! Vai de... capul lor babele ce violuri o să fie pe capul lor acoloşa. Nu se poate aşa ceva, eu prezint lucrurile aşa, e stilul meu, dar lucrurile-s dramatice. Leagă oamenii la ţară porţile cu şufe şi pun curent prin ele!?"

▶ [TC 29:06]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Aţi văzut, ai noştri jucau pinguinul la Bucureşti, grecii au pus mâna pe ghioagă! Ziceau "Alo, staţi cuminţi, nu vă băgaţi la buzunarul nostru, că vă dăm la mir!" S-a băgat, dar mai uşor, cu două degete, la noi le-a luat tot din buzunar. Şi te mai scarpină şi prin alte... organe. Ce domnişară? Îţi surâde imaginea?"

▶ [TC 29:41]
Despre războiul Bârlad - Vaslui

▶ [TC 31:31]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Stimaţi cetăţeni, problemele cele mai mari la apă - canalizare - epurare le are Bârladul! Nu Huşiul, nu Vasluiul, nu Negreştiul! Repet, Bârladul datorită faptului că conductele de aici sunt de mai multă vreme. Că Bârladul era oraş când celelalte erau sate. Ca să lămurim lucrurile."

▶ [TC 32:09]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Repet, dacă aicea sunt cele mai mari probleme e normal ca banii cei mai mulţi să fie aici. Şi cu asta basta! Iar dacă nu sunt, primarul are dreptate! Să lupte pentru oraşul lui. Ar fi culmea să spună "dom'le, n-am nevoie de bani" când aici sunt două cartiere practic fără canalizare. Ce, suntem copii!? În afară de cei de pe Deal. Eu am fost stradă cu stradă cu domnul Barbu de la Aquavas, fostul prefect, cu Mihalachi, cu Buzatu şi cu domnul Solomon când era viceprimar şi cu domnul primar. Şi eu îi apreciez că luptă pentru oraşul lor. Dar fără să-i jingească pe alţii."

▶ [TC 34:22]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Am avut săptămâna trecută, miercuri, întâlnire cu 15 oameni de la Ministerul Mediului, de la Consultanţă şi de la Ministerul Dezvoltării. Şi-a fost şi primarul Bârladului şi cel de la Huşi şi cel de la Vaslui. Cel de la Negreşti n-a mai ajuns. Fiecare din cei 3 primari s-a bătut ca să intre cât mai mult pe noul proiect de pe străzile din oraşul lui. Asta e realitatea. Dar, vorbe grele... M-aţi auzit pe mine să înjur pe vreunul, să îl fac pe unu' mâncător de nu ştiu ce, de... Nu, nu fac treburile alea, pentru că în esenţa mea rămân intelectual."

▶ [TC 37:07]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "/.../ dar înainte de a-ţi da răspunsul acesta că pentru parlamentare este pregătit (PRM, n.r.), ştii unde nu este pregătit, la Bârlad? Pentru alegerile locale. Asta e realitatea."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV Bârlad: "Adică nu aveţi candidat pentru primărie?"
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Nu! Nu avem un candidat veritabil, eu m-am tot ţinut de Mihai (Nicolaie Mihai, preşedintele CARP Bârlad), mi-a fost coleg de clasă, de la CAR, la pensionari. I-am zis "vină mă încoa'!". L-am bătut de câteva ori când eram elev şi... cred că metoda asta va prinde şi-acuma. Am să-l aduc aici. Am să-l aduc aici. E un om bun."
Doina Săcăreanu, redactor-şef Media TV Bârlad: "Da, dar el a declarat că nu are de gând să candideze la niciun partid."
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eee, se fandoseşte, da' ce, ai văzut vreo fată să spună că nu vrea să rămână virgină până se mărită? Doar nu-i proastă să trâmbiţeze pe stradă, dar treaba ei ce face!"

▶ [TC 38:03]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Da, noi suntem colaboratori... Vreau să vă spun că această doamnă, Doina Săcăreanu, şi în momentele de început ale carierei mele politice, care erau şi ale ei, ca şi Cezara şi Timona şi mulţi alţii, domnu' Slabu ce să mai spun că noi ne cunoaştem de pe vremea lui Tutankhamon, dom'le am colaborat, între noi se creează nişte afinităţi sufleteşti. Eu n-am dorit să captez atenţia sau să măgulesc presa ca să scrie bine de mine. Presa îşi vede de treaba ei! Dar am mers cu oamenii aceştia în zeci de sate, în zeci de comune, la acţiuni, şi aşa m-au cunoscut şi pe mine ceilaţi oameni care nu m-au văzut."

▶ [TC 38:45]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Eu am avut zeci de primiri, am fost primit la şefi de stat, cu Văcăroiu, la 3 şefi de state. În Columbia, în Peru, în Chile. Eu n-am fost primit niciodată mai frumos ca la Obârşeni-Vinderei. Şi cel mai frumos compliment - m-a sărutat o babă care mai avea numai un dinte. A zis "Băi, tu eşti Bichineţ? De când am vrut să te văd!". Băi şi dacă m-a sărutat am sărutat-o şi eu o dată!"

▶ [TC 39:55]
Corneliu Bichineţ, "simplu membru PRM": "Candidat bun a fost şi Drăgan, ca să lămurim lucrurile. Dar nu l-am pus eu să facă... ce-a făcut! Nu l-am pus noi, a fost opţiunea lui."

4.651 vizualizări |8 comentarii42m25s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2638 secunde.