TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  02:00
Temperatura5.1 °C
Umiditatea 96%
Presiunea 980.0 mb
Vânt2.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
18-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6625
GBP5.8158
XAU356.8680
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 28 Iulie 2011

▶ [TC 00:16]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ieri, pe la 1 jumate, am primit un telefon de la domnul deputat (Dan Marian, n.r.) şi-mi spune "băi, nea Titi, eşti bun de cinste". Zic "de ce?". "Păi uite au trecut în hotărâre de guvern ambele. /.../ L-am, crezut, bineînţeles, dar am făcut şi eu unele intervenţii la rându-mi, să văd dacă este adevărat, şi interlocutorul meu de la nivel destul de înalt îmi spune "eu n-am văzut, doar pe lista de rezervă, doar... eu nu am văzut", îmi spunea acela. Şi i-am spui lui Marian dimineaţă, noi eram pregătiţi să facem conferinţa la ora 10, "eu până nu văd scris nu facem, intru în istoria Bârladului". Intru în istoria Bârladului daca cumva numai tu ai auzit, nefiind acolo, iar eu n-am văzut nimic scris deci nu mai face, o amânăm. Între timp eu am fost plecat la Bucureşti, domnul deputat în schimb a primit şi-o să vă... adică am primit şi scrie deci putem să facem conferinţa de presă şi putem să vă anunţăm ce vă spune acuma."

▶ [TC 04:33]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Aşa cum ştim cu toţii, la sfârşitul lunii Aprilie - începutul lunii Mai, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu... fostul nostru adversar, cu domnul Dan Marian, pe atunci un "sponsor", cu ghilimelele de rigoare, şi un împătimit pentru locurile care l-au dat, până la urmă, deputat, este vorba de Huşi, deci după ce "misiunea", iar cu ghilimele, pentru Huşi şi lucrurile care le-a promis acolo s-au îndeplinit în legătură sau în colaborare cu domnul deputat Ciupilan s-au întâmplat..."
Dan Marian, deputat PDL: "Primar!"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "...domnul primar Ciupilan s-au petrecut, şi aşa cum spuneam mergeţi şi dvs. la Huşi şi vedeţi cum arată Huşiul după 3-4 ani de zile, deci după ce această misiune, să spunem, a fost îndeplinită, deşi am fost adeversari politici am ajuns la concluzia că până la urmă interesele cetăţenilor din judeţ adică din oraşul Bârlad înseamnă mult mai mult decât lupta noastră politică pe baricade diferite şi, împreună cu avizul guvernului am început parteneriatul între primărie şi guvern.
Aşa cum vă spuneam, cu domnul prim-ministru am avut discuţii mediatizate şi pregătite de domnul deputat Dan Marian, dânsul a venit chiar la oră târzie, aşa cum spunea domnul... cineva!, că "domnul prim ministru a venit la oră târzie", din păcate nu venea de la pescuit sau de la vânătoare, venea de la o întâlnire cu oamenii de care are nevoie în judeţ, poate că colegul care a afirmat lucrul ăsta obişnuieşte mai des să meargă la pescuit şi la vânătoare decât să stea de vorbă cu oamenii şi să mai şi facă şi treabă şi de aceea mă cam deranjează că a criticat ora la care primul ministru a venit şi-a stat de vorbă cu mine, în orice caz primii paşi pe care i-am făcut în cadrul parteneriatului au fost [că] eu am pregătit 5 dosare cu specialiştii din cadrul primăriei şi primele două probleme, cele mai importante după părerea mea, din primul calup de probleme, egale cu şoseaua de centură şi cu ghetoul, au fost asfaltarea străzii Republicii şi canalizare Munteni - Podeni."

▶ [TC 07:27]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Iată că am primit răspunsul oficial de la guvern şi în şedinţa de guvern de ieri (27 Iulie 2011, n.r.) cele două investiţii au fost aprobate. Eu mulţumesc încă o dată, chiar dacă cei dintr-o anumită zonă politică mă vor critica pentru că [eu] mulţumesc celor care au făcut bine Bârladului, mulţumesc guvernului pentru că au înţeles problemele cu care ne confruntăm şi iată ca aproape 20 de milioane de EURO vin către Bârlad în câteva zile, deci mulţumesc guvernului pentru că ne-a ajutat, ne-a înţeles, mulţumesc nu în ultimul rând domnului prim ministru pentru că s-a ţinut de cuvânt, mulţumesc doamnei Boagiu pentru că vizita n-a fost în zadar /.../ şi dânsa a venit şi a văzut problemele cu care ne confruntăm legate în primul rând de strada Republicii şi, de ce să nu spun, mulţumesc deputatului Dan Marian care chiar dacă nu este de culoarea politică PSD, este de o altă culoare politică, a "îndrăznit", iar cu ghilimele spun, să ne ajute, îi mulţumesc foarte mult, este un început de colaborare, parte din parteneriat, pentru că vor mai veni şi alte investiţii, /.../ este vorba de blocurile ANL, de creşe şi alte lucruri împădurire şi-aşa mai departe, dar ca valoare a investiţiilor ceva mai mici. Repet, aceste două lucruri sunt esenţiale, istorice aş putea spune, pentru Bârlad, e vorba, repet, de asfaltarea străzii Republicii şi de canalizare Munteni - Podeni."

▶ [TC 13:50]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mulţumesc domnului deputat Dan Marian pentru ajutorul dat şi îi dau cuvântul, repet, nu ca om politic, ca reprezentant a unui anumit partid, ci ca un coleg de parteneriat care ne-a ajutat foarte tare şi care a fost pionul principal /.../"

▶ [TC 14:20]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Îi dau şi lui cuvântul sî vă citească cele două proiecte trecute prin guvern şi bucuria dânsului că, probabil, spre deosebire de unii colegi din politica locală care au blamat acest parteneriat şi şi-au bătut joc de el chiar ieri în emisiunea de la radio de la Timona şi la televiziuni, iată că prinde viaţă şi mă gândesc că poate-şi face harakiri vreunul din ei numai de dragul de a nu se face şoseaua Republicii, mă gândesc, şi... norocul lor că sunt nişte oameni voluminoşi, volubili şi chiar dacă se taie un pic au diferenţă în altă parte să... să nu-i pierdem de tot. Le mulţumesc şi lor foarte mult că ne-au impulsionat prin pesimismul lor şi, mă rog, probabil că vor intra până la urmă în rândul cetăţenilor care se bucură pentru realizările făcute la Bârlad indiferent de culoarea politică."

▶ [TC 15:38]
Dan Marian, deputat PDL: "Acest parteneriat vreau să vă spun că de la bun început a fost privit cu toată seriozitatea din partea celor care s-au angajat în implementarea lui, este vorba despre domnul primar Titi Constantinescu, despre doamna ministru Anca Boagiu şi, cu voia dumneavoastră, de către subsemnatul."

▶ [TC 16:29]
Dan Marian, deputat PDL: "O primă hotărâre de guvern face referire la strada Republicii."

▶ [TC 17:41]
Dan Marian, deputat PDL: "Anexa care reprezintă datele de identificare ale acestui tronson de drum, este vorba despre DN24, km 66+000 - 73+000, în lungime de 7km, este vorba despre strada Republicii. Vreau să observaţi că încă din hotărârea de guvern, Guvernul României îşi asumă un termen foarte scurt pentru preluarea acestui tronson de drum şi bineînţeles execuţia lucrărilor de modernizare care după estimările noastre vor începe undeva sfârşitul lunii - August începutul lunii Septembrie.
Cea de-a doua hotărâre luată ieri de către Guvernul României face referire la sistemul de canalitare - epurare a apelor uzate şi alimentare cu apă a localităţilor, prin PNDI, care se derulează prin intermediul MDRT, iar pentru Bârlad s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "extindere reţele canalizare menajeră şi pluvială în cartierele Munteni şi Podeni din municipiul Bârlad". /.../ Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 40.693.000 lei. Deci e vorba despre aproape 10 milioane de EURO. Ce se va realiza, vă dau câţiva indicatori, canalizare menajeră, o lungime de 19.186 metri /.../ de asemeni canalizare pluvială pe o lungime de 14.676 metri. /.../ Iarăşi un element foarte important este vorba de faptul că această investiţie se va realiza într-un an de zile. Termen 12 luni. Deci termenul care şi-l asumă MDRT."

▶ [TC 20:39]
Dan Marian, deputat PDL: "Deci, două mari investiţii pentru municipiul Bârlad, investiţii care se vor realiza foarte repede."

▶ [TC 21:12]
Dan Marian, deputat PDL: "Vreau să vă spun că tot ceea ce noi ne-am propus în acest parteneriat guvern - parlament - primărie se va realiza. Şi tot pe această cale vă rog să le transmiteţi cârcotaşilor de serviciu de aici şi de oriunde în altă parte că lucrurile sunt foarte serioase, că nu glumim şi facem tot ceea ce avem în putere pentru binele locuitorilor din municipiul Bârlad."

▶ [TC 23:30]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă de la Realitatea sau de la Adevărul nu mai are nimeni întrebări puteţi să puneţi dvs."

▶ [TC 24:37]
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Vreau să ştiu dacă aveţi ştiinţă dacă în România noastră mai există astfel de parteneriate între guvern şi diferite localităţi şi cea de-a doua întrebare ar fi: dacă nu ar fi existat acest parteneriat, Bârladul nu ar fi beneficiat de fonduri pentru proiecte?"
▶ [TC 24:56]
Dan Marian, deputat PDL: "În primul rând vreau să vă spun că sunt extrem de interesat de ceea ce se întâmplă la nivelul judeţului Vaslui. Un parteneriat pe care l-am implementat cu succes în Huşi, în zona Huşiului, l-am extins, iată, şi la Bârlad şi sper să aibă acelaşi mare succes. Nu am cunoştinţă de astfel de parteneriate şi-n alte judeţe ale României...
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Adică e doar la nivelul judeţului Vaslui?..."
Dan Marian, deputat PDL: "Nu vă supăraţi, chiar nu ştiu şi..."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ştie Solomon şi cu Buzatu."
Dan Marian, deputat PDL: "Eu încerc să mă rezum la ceea ce am ca atribuiţii în calitate de deputat al judeţului Vaslui şi mai departe... nu ştiu."
▶ [TC 25:49] (răspuns la a doua întrebare)
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă nu se face, de ce nu se face. Dacă se face, de ce se face."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă-mi permiteţi, am să încerc eu să-l ajut pe domnul deputat, şi pentru că el e puţin mai tânăr: deci dacă nu era acest parteneriat cu siguranţă se făcea în continuare cât s-a făcut în 20 de ani de zile. Cât cei de la judeţul Vaslui au înţeles să facă pentru Bârlad. Adică să nu avem niciodată niciun prefect, niciun subprefect, niciun preşedinte de CJ, niciun vicepreşedinte ci doar resturi! /.../ Întrebarea cred că nu mai avea sens. E, aţi spus-o că aţi avut-o dată acolo de Buzatu şi de Solomon, da'... Puteţi să le răspundeţi, că-s plecaţi în concediu amândoi. Era pe agendă întrebarea. Le daţi satisfacţie, să le răspundeţi. Solomon să se simtă bine în Franţa şi el la vânătoare sau la pescuit, dom' Buzatu."
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Domnul senator Pintilie face parte din parte din parteneriatul ăsta?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: (către Dan Marian) "Ultima întrebare care-o uita."

▶ [TC 27:17]
Dan Marian, deputat PDL: "În stategia de dezvoltare a municipiului Bârlad, pe care domnul Titi Constantinescu mi-a înmânat-o de la bun început când am convenit asupra acestui parteneriat, există şi obiectivul de realizare a câtor mai multor locuinţe prin ANL. Tocmai de aceea vă pot spune că după rectificarea de buget care va avea loc în luna August municipiul Bârlad va primi o sumă suficient de mare pentru a demara construcţia de locuinţe ANL atât cât va putea constructorul să cheltuiască până la sfârşitul acestui an."

▶ [TC 28:08]
Adrian Arnăutu, redactor Monitorul de Vaslui: "Mai sunteţi nervos, dom' primar?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Daţi-i un telefon lui Buzatu sau lui Solomon dacă mai au de pus întrebări."

▶ [TC 35:25]
Dan Marian, deputat PDL: "Domnu' primar, sper să nu vă faceţi iluzii aşa deşarte, probabil televiziunea Realitatea nu va transmite astfel de realizări ale municipalităţii, probabil în continuare o să încerce să traducă în spiritul lor miştocăresc anumite..."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ştiţi ce-aş face eu? Eu aş da un anunţ de exemplu în Munteni şi Podeni că pe parcursul desfăşurării acestei lucrări - pe cuvânt mă gândesc la lucrul ăsta, toţi cei care au veceul în fundul curţii să-l adune şi să-l descarce la Realitatea."
Dan Marian, deputat PDL: "La Vântu-n curte."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Atâta impertinenţă şi rea... Puteau să nască alte ştiri mai adevărate. Vedeţi, asta-i ruină (clădirea fostei băi comunale), deci eu, după părerea mea, ar trebui să fiu criticat pentru faptul că n-o fac mai repede şi că stau cu ruina asta în centrul oraşului. E ruină! La fel ca şi cinematograful."

▶ [TC 36:43]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ne-am gândit să dăm începând cred că în 10 zile - într-o săptămână, să dăm filme la Teatrul de Vară din Grădina Publică. Deci să ruleze filme, gratuit bineîneţeles, fără intrare."

▶ [TC 37:12]
Dan Marian, deputat PDL: "Domnu' primar, ce se întâmplă. Unii dintre prietenii noştri, crezând că la un moment dat veţi face mai multă politică decât administraţie, au înţeles să vă atace preventiv."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Aaa, cu..."
Dan Marian, deputat PDL: "Da, cu Realitatea, cu... Preventiv, adica..."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dom'le, da' puteau să găsească multe subiecte, chiar legate de sex."

▶ [TC 39:13]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: (către un redactor de la Vremea Nouă) "Nu, vă obsedează seminţele astea. În primul rând că de fapt cuvântul seminţe înseamnă mult mai mult decât seminţe. El a fost adresat nu cetăţenilor municipiului Vaslui..."
Dan Marian, deputat PDL: "Corect, corect, precizarea asta."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "... care sunt la fel de amărâţi ca şi cei din Bârlad ca şi cei de peste tot. /.../ ▶ [TC 41:13] El nu se referea la cetăţeni ci se referea la o parte din colegii voştri, cei mai de sus probabil, care habar n-au. Cum n-au dobitocii ăia de la Realitatea... ei nici n-au fost în Bârlad, dobitocul ăla de... eu n-am văzut emisiunea... cred că n-au fost în Bârlad niciodată. Cum poţi să spui tu ceva de Bârlad... nici nu ai văzut. Băi, n-ai văzut oraşul, nu ştii de oraş, cum poţi să spui? Cum poţi să spui?"

▶ [TC 44:16]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Prima basculantă cu asfalt va fi turnată şi făcută cadou unui anumit sediu din Bârlad care a fost, în oportunismul lui de la o vreme, a negat această investiţie, că nu se va face, că-s numai promisiuni. Mi se pare c-au exagerat cam mult, colegii mei, de partid. Pe care-i doresc şi-i iubesc în continuare."

3.171 vizualizări |28 comentarii44m44s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1081 secunde.