TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  14:00
Temperatura17.3 °C
Umiditatea 62%
Presiunea 973.7 mb
Vânt3.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 7 Septembrie 2011

▶ [TC 01:11]
1. Stadiu lucrărilor din investiţii din Bârlad

▶ [TC 01:24]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am făcut conferinţa de presă astăzi nu pentru că a venit intempestiv domnul Solomon din parlamentul care-l interesează atât de puţin, şi-a zis că parlamentul poate să mai aştepte cu altă ocazie, ci pentru că joi am audienţe."

▶ [TC 03:13]
Despre şoseaua de centură
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Cel mai repede lucrările vor începe la sfârşitul lui 2012 şi cel mai târziu la începutul lui 2013. Efectiv lucrările."

▶ [TC 03:58]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Cel mai târziu la începutul lunii viitoare sau la jumătatea lunii viitoare vor începe lucrările. /.../ Lucrare propriu-zisă de asfaltare va dura cel mult o săptămână."

▶ [TC 07:20]
Despre asfaltarea străzilor din Deal 2
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Contestarea firmelor continuă, lupta între firme continuă, în detrimentul cetăţenilor până la urmă /.../ Pe data de 27 Septembrie se vor deschide ofertele participanţilor pentru a câştiga această licitaţie. După 20 de zile, probabil pe 15 Octombrie, vom semna contractul cu firma câştigătoare. Dacă nu vom avea alte surprize de la firme să se mai conteste între ele. /.../ Sunt firme /.../ făcute numai să conteste. Plătite de altele, să se ocupe numai cu chestiuni din astea. În orice caz nu cred că este departe momentul în care ne vom apuca de străzi în cartierul Deal 2, aproape că nici nu mai îmi vine să trec pe acolo pentru că lumea aşteaptă de foarte mult timp şi vă daţi seama, nu depinde de mine, şi aproape că mi-e jenă, dar cu siguranţă vor începe lucrările în toamnă pentru că şi contestaţiile astea şi termenele astea au o limită."

▶ [TC 09:39]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Firma câştigătoare a fost desemnată, se aşteaptă să se treacă termenul de contestare şi în luna Octombrie vor începe cele 3 creşe şi grădiniţe din Bârlad. Cu siguranţă. "

▶ [TC 10:29]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Canalizare Munteni-Podeni. Deci va apărea pe SEAP, constructorii stau cu ochii pe calculatoare, la sfârşitul lunii va apare pe SEAP publicarea datei pentru licitaţie."

▶ [TC 12:46]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Orice sacrificiu care l-am face oricare dintre noi pentru aceste investiţii este tratar corespunzător de cetăţenii oraşului pe aceştia neinteresându-i culoarea politică a decidenţilor ci să se facă ceva în sfârşit în municipiul Bârlad."

▶ [TC 13:03]
2. Legalitatea şi modificarea bugetului local

▶ [TC 14:27]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Salariaţii din primărie, este vorba de domnul secretar Haret şi domnul Ciobanu în primul rând, au revăzut, dacă putem spune aşa, legile în vigoare şi au constatat că nu este la latitudinea consilierilor să vină cu proiect nou de buget, ci acesta este la latitudinea integrală a primarului. Deci într-un fel sau altul şedinţa de astăzi n-are subiect. /.../ Cetăţenii oraşului trebuie să ştie că atitudinea celor de la PSD a fost anormală, oamenii fiind aleşi pentru a face treabă, nu pentru a pune beţe în roate politic /.../"

▶ [TC 16:24]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Eu am avut discuţii ieri cu domnul Buzatu, cu domnul viceprimar, i-am convins că nu au dreptate, că ei nu au dreptul să întocmească buget, au avut discuţii destul de aprinse şi îndelungate cu cei doi salariaţi din primărie şi în sfârşit au cedat. Au cedat şi azi se va supune aprobării bugetul meu cu unele modificări minore, de altfel, cu care eu am fost de acord. Aşa trebuia să facem de prima dată, nu să ne batem joc de cetăţenii oraşului. /.../"

▶ [TC 17:38]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Repet, în ceasul al 12-lea domnul preşedinte al organizaţiei locale a PSD, domnul profesor - nu-i mai spun deputat - Solomon, a venit, s-au întâlnit în mai multe rânduri, s-au convins că n-au dreptate, au stat vreo 2 ore pe aici pe la primărie, mă bucur pentru în final atitudinea lui, probabil atunci când a văzut că nu-i de joacă cu investiţiile dar mai cu seamă cu salariile profesorilor, să zic aşa poate forţez nota îmi cer scuze, şi-a revenit la sentimente mai bune şi a lăsat ca lupta politică dacă o fi vreuna din astea să se întâmple la partid nu aici."

▶ [TC 18:41]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Tânărul pe care noi l-am promovat ca viceprimar din anumite motive nu prea venea la servici. Eu am discutat în mai multe rânduri cu domnul Adrian Solomon şi la vremea respectivă, acum 1 an şi jumătate, hotărâsem ca după o perioadă, nu mai spun şi care, în care domnul viceprimar Petcu să-şi rezolve nişte probleme familiale, acesta îşi va da demisia şi va fi ales ca viceprimar - propuneam noi, v-am spus la vremea respectivă, între domnişoara Plăcintă şi domnul profesor Bunea. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta, dânsul a început la fel să întârzie, nu venea, venea la 11 şi pleca la 11 jumate. Trebuie să recunosc că de vreo două săptămâni a început să vină la servici. Dar! Problemele legate de investiţii şi de administrarea celui mai sărac oraş din România, Bârladul, sunt atât de mari încât nu poate recupera ceea ce n-a învăţat sau n-a făcut 3 ani, să facă în 2-3 săptămâni. Repet, apreciez gestu lui. Şi atunci am reanalizat situaţia şi în şedinţa ordinară din luna Septembrie voi propune, va fi un punct pe ordinea de zi, punerea în aplicare a organigramei în ce priveşte city managerul oraşului Bârlad, se numeşte oficial administrator public. El va avea atribuţiuni egale cu ale viceprimarului, conform legii. /.../"

▶ [TC 20:40]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Aş recomanda cu precădere pe cei din PSD. Fie pe domnişoara Plăcintă, fie pe dom' profesor Bunea, mai nou văd că domnul Chirilă are aspiraţii."

▶ [TC 21:30]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "La jumătatea lunii Octombrie vom şti numele, să zicem, fericitului. /.../ Va avea atribuţii şi salar egal cu al viceprimarului. /.../ L-aş putea anunţa pe acela care va fi, ca să-l încurajez de pe acuma că va avea salarul egal cu al viceprimarului /.../ dar nu 16 milioane cât a declarat domnul Solomon sau domnul deputat că are salarul net pe lună ci 25 de milioane. /.../ Net."

▶ [TC 24:20]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Anunţ public, o fac pentru că n-am timp să merg la sediu acuma, este treabă multă, /.../ dar pe calea aceasta fac public faptul că demisionez din toate funcţiile, cele două pe care le deţin în cadrul partidului, rămân membru de partid la PSD, dar cu părere de rău, pentru că este foarte multă treabă la primărie aşa cum vă spuneam şi aproape că nu mai fac faţă, îmi dau demisia din funţia de vicepreşedinte al organizaţiei locale şi din vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Îmi pare rău că n-am făcut acest gest de când domnul Ciupilan l-a făcut, acum vreun an jumate, doi, la Huşi."

▶ [TC 26:10]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am văzut la cineva un tricou /.../ care era portocaliu şi scria cu litere mari "MIE ÎMI PLACE CULOAREA ROŞIE". Asta ca o glumă, bineînţeles. /.../ Era cu roşu scris."

▶ [TC 29:45]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Maestrul Botgros /.../ vrea să ne ajute şi să-l aducem la anul /.../ de Zilele Culturale pe Goran Bregovic."

▶ [TC 31:23]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Frumos ar fi (city managerul) să fie de la alt partid. De exemplu... da' nu mai dau exemplu."
Din sală: "Feraru!"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Sau, sau... Pleşu!"

3.293 vizualizări |61 comentarii31m47s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1115 secunde.