TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  05:00
Temperatura2.7 °C
Umiditatea 91%
Presiunea 983.6 mb
Vânt4.6 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 24 Octombrie 2011

▶ [TC 00:33]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Scopul nostru alături de partenerii din USL /.../ este să câştigăm alegerile, în primul rând alegerile parlamentare pentru a prelua guvernarea şi pentru a readuce normalitatea şi creşterea economică /.../"

▶ [TC 01:48]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ţinta noastră în 4 ani de guvernare este să creăm 1 milion de noi locuri de muncă."

▶ [TC 02:29]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Guvernarea Boc a desfiinţat 600.000 de locuri de muncă prin inactivitatea în plan economic sau prin măsurile total aberante pe care le-a luat /.../"

▶ [TC 13:03]
Adrian Solomon, deputat PSD: "La noi nu trebuie să-ţi faci Mercedes în 10 ani ci trebuie să ţi-l iei a doua zi după ce-ţi faci o afacere."

▶ [TC 21:11]
Adrian Solomon, deputat PSD: "2. Pedepsirea furtului la vot în Parlament, şi-i vedeţi pe cei de la putere votând la 2, 3, 4, 5 mâini şi bineînţeles pe Roberta numărând din 2 în 2 aşa cum ne-a obişnuit."

▶ [TC 24:35]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Noi nu avem posibilitatea să ne opunem nici într-un fel pentru că ei au majoritatea şi-şi pot impune orice punct de vedere. Dar cred că nu ne deranjează pe noi comasarea alegerilor. Din contră."

▶ [TC 27:52] Partea a doua - "administraţia târgului nostru"

▶ [TC 28:11]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Pe 17 Octombrie, într-un Monitor Oficial al României, a fost publicat preţul trădării domnului Constantinescu, care n-are nicio legătură cu marile proiecte de infrastructură."

▶ [TC 29:41]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ora H a sosit, omul negru n-a venit! Aşa că domnul primar, cum e cu... parteneriatul? Mai ţine sau nu mai ţine? Că vă că de minţit ne minţi... cu brio, din Mai până în... Mai al'lant, care o să vină."

▶ [TC 30:33]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci dacă Bârladul, ditamai oraşul, ia un miliard o sută, Iana, care-i o comună mititică, vai de steaaua ei acolo, ia 3 miliarde. Domnul primar avea de primit de la o lucrare mai veche, făcută prin 2008, c-o făcut primăria acolo, domnul primar Constantin Constantinescu, ca să reţineţi, avea, pe-o primărie care a costat 20 de miliarde, mai avea [de primit] un rest de vreo 8 miliarde. Iată că doar 3 a fost capabil domnul Marian să-i dea acuma în prima tranşă a răsplăţii sale pentru că s-a hotărât domnul Constantinescu să vândă organizaţia cu arme şi bagaje şi să treacă la PDL să-şi recupereze banii ăia. Dom' primar, păcat! Dacă erai... personaj, îţi dădea nu numai 8 miliarde, îţi mai dădea vreo 8 în plus! Da' aşa, ţi-a dat cu bucăţica, 3 miliarde acu', mai stai şi mai înjuri partidul vreo 6 luni de zile să-ţi mai dea 3 miliarde şi pe urmă încă 6 luni să mai înjuri, 2 miliarde."

▶ [TC 34:06]
Adrian Solomon, deputat PSD: "/.../ Ştiam concret cum se va repara Bulevardul Republicii. Şi dacă ştia şi domnul Constantinescu, atunci pe cine încearcă să prostească? Pe noi, care-am scris pliantul ăsta? Adică pe mine? Sau pe bârlădeni care l-au citit în 2008? Eu cred că nu, se păcăleşte singur, pentru că se ştia de atunci că drumul DN24 este finanţat printr-un proiect european, se lucra la proiectul tehnic încă din 2007, în Octombrie şi Noiembrie am fost de 2 ori la Prefectură eu ca viceprimar, că dom' primar n-avea timp să umble el cu prostii de genul ăsta. Umblam eu, la d-astea. Şi sunt acolo semnăturile mele pe toate procesele verbale, nu vorbesc din cărţi, vorbesc din fapte. Şi ştiam concret cu toţii că se va întâmpla acest proiect se va repara DN24 şi obligatoriu cei de la Iaşi, de la Compania de Drumuri, de la Regională, ne spuneau "dom'le, n-am trecut prin niciun oraş cu astfel de obiective să nu fi reparat drumul din oraşul respectiv". Dom' primar, evident, că nu... a crezut până când nu s-a prostituat el oleacă şi până când nu l-au... făcut de râs, că asta s-a întâmplat, guvernul Boc şi cu Dan Marian şi cu Anca Boagiu l-au făcut de râs pe domnul Constantinescu arătând că una - nu cunoaşte legile ţării, doi - crede că doar stând în genunchi mai poţi face ceva în ţara asta şi... se vede că nici în genunchi n-a reuşit ci din contra a luat o mare ţeapă legat de banii care-i avea de recuperat de la Iana."

▶ [TC 36:20]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Au trecut multe luni. Am auzit în Iunie că începe în Iulie. Asfaltarea Republicii. am auzit în Iulie că începe până la sfârşitul lui August. Şi-a trecut şi sfârşitul lui August. Am auzit în Septembrie că începe la sfârşitul lui Septembrie. A venit 12 Octombrie şi ne-a spus că începe în 10 zile. N-am ieşit pe 22 în conferinţă, am ieşit pe 24, ca să fie 14 zile. Nici după 14 zile, iată, 2 săptămâni, nu s-a întâmplat... această minune pe care-o aşteptăm. /.../ Este grav dacă ne prinde iarna cu Republicii în această stare, că nu va mai avea cine s-o repare şi-o să vă rupeţi, stimaţi bârlădeni, maşinile, din păcate, pentru că drumul este predat la CNADNR. Şi dacă mai intră şi cu sare s-o cureţe, sigur se va sparge în două săpătămâni de iarnă de-o să mergem numai pe garduri! /.../"

▶ [TC 37:46]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dar eu sunt convins că se va face şi domnul primar să nu mai mintă populaţia că eu o să dau foc la oraş sau nu ştiu ce tembelisme vorbea el la o conferinţă de presă pentru că nu-i fac cinste astfel de lucruri pentru că doar uitându-vă pe site-ul Camerei veţi vedea că în cei 3 ani de mandat am 6 întrebări adresate diverşilor miniştri de la transporturi doar pe această temă."

▶ [TC 38:49]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul primar ar fi bine, cum am eu acest pliant al domniei sale, să-l aibă şi el pe al meu /.../ şi să citească acolo că printre obiectivele mandatului meu de deputat este totuşi şi această stradă a Republicii şi spre deosebire de alţii care spun că au făcut dar nu pot dovedi nimic eu pot să dovedesc că am făcut presiuni asupra Guvernului şi din postura de deputat de opoziţie şi că va fi o împlinire şi a obiectivelor mele electorale această asfaltare. Şi chiar dacă la anul vom fi probabil în altă barcă, unii şi alţii, va fi o împlinire atât a lui domnu' Constantinescu cât şi a mea pentru că, iată, în 2008 eram şi eu aici alături de el şi-alături de toţi consilerii şi promiteam bârlădenilor că vom asfalta Republicii."

▶ [TC 40:07]
Adrian Solomon, deputat PSD: "M-au sunat mai mulţi vineri să întrebe dacă am murit. (râde) Uite că n-am murit. /.../ N-am de gând să mor iar accident tot am avut, toată vara, am fost sunat de mai multe ori, şi-n primăvară, şi-n vară c-am avut accident la Tutova. Aveţi vreo groapă la Tutova şi vreţi să mi-o întindeţi ca la lupul cel rău în faţă sau ce se întâmplă? Sau umblaţi pe la maşini, noaptea? Deci oameni serioşi care mai sunt şi din cadrul poliţiei, "dom'le, c-ai avut accident şi c-ai murit!" /.../ Se vorbea cică şi prin autobuz şi prin magazine şi prin...

▶ [TC 42:38]
Adrian Solomon, deputat PSD: "/.../ Astea au fost rostogolite până când unii oameni au ajuns să creadă că Solomon e superbogatul oraşului, e mai ceva ca Prigoană, că are CUP-ul, ştii. Dom'le, CUP-ul este a Consiliului Local Bârlad. El a fost gândit şi creat de către mine ca şi viceprimar dar nu ca... afacerist! Şi este proprietatea fiecăruia dintre noi. /.../"

▶ [TC 45:17]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu l-am văzut acolo şi pe doctorul Bagdasar. /.../ Doctorul Bagdasar, Dumitru Bagdasar, cel care dă şi numele spitalului Bagdasar Arsene din Bucureşti, cel care a publicat primul tratat de neurochirurgie din România post-mortem, evident, şi cel care a fost ministrul sănătăţii în guvernul Petru Groza şi nevasta lui a ajuns prima femeie ministru a sănătăţii sau prima femeie ministru a României, Florica Bagdasar, este vărul bun al străbunicului meu. /.../"

▶ [TC 49:23]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dar ce părere ar avea Regele Mihai, sau Alteţa sa Regală Principele Radu care l-a invitat pe domnul Constantinescu la aniversarea celor 90 de ani, singurul politician din sud-estul judeţului Vaslui probabil, care-a fost invitat în această calitate acolo, să afle că la Bârlad este pus la loc de cinste, printre personalităţile adorate de municipalitate şi de către cetăţeni, tocmai cel care l-a fugărit din ţară! Domnul Gheoghiu Dej sau tovarăşul Gheorghiu Dej. Dom'le dar nu vă gândiţi la ridicolul situaţiei când îl sfătuiţi pe domnul primar să pună astfel de indivizi pe holurile primăriei?"

▶ [TC 52:09]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Înseamnă că Memorialul Durerii a fost degeaba pentru domnul Constantinescu şi toţi cei care l-au sfătuit acolo. Şi-acuma stau şi-l întreb: "aşa era când te sfătuiam eu, domnu' Constantinescu? Îl puneai pe Gheorgiu Dej pe geamuri şi pe... pereţi?". Şi toată... c-a făcut două săptămâni turul tuturor televiziunilor, conferinţe de presă, cu invitaţia, "uite, am fost invitat de Regele Mihai, vai ce fericit sunt, ce minunat mă simt, extraordinar!". Şi pe urmă îl pui pe Gheorghiu Dej pe holurile primăriei. /.../"

▶ [TC 53:13]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ceva s-a stricat în tête-ul cuiva, până la urmă. Nu, nu mai... nu mai... eu nu mai, eu nu mai înţeleg, eu nu-l mai recunosc pe omul ăsta! Şi nu că nu-l recunosc din Mai. Acu' chiar că nu-l recunosc deloc! Da' deloc deloc deloc! /.../"

▶ [TC 54:43]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Spre deosebire de domnul primar care-a fost invitat să asculte CD-ul la operă mâine, noi l-am invitat pe Rege mâine în parlament /.../"

▶ [TC 55:50]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Joi, probabil, la conferinţa de presă, vă voi povesti şi cum a fost la şedinţa solemnă. Iar domnul primar vă va povesti CD-ul pe care l-a ascultat la Opera Română. (râde)"

▶ [TC 57:05]
Adrian Arnăutu, redactor-şef Monitorul de Vaslui, redacţia Bârlad: "Dă jos portretul lui Gheorghiu Dej...?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu ştiu, poate să-l pună şi-l locul... să-l pună şi-n locul steagului, durea-m-ar capu', da' stau şi mă-ntreb când îl pune şi pe Ceauşescu!"

▶ [TC 58:13]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Poate să facă domnu' Constantinescu ce cluburi vrea, dar finanţarea culturii tot comisia de cultură o avizează, comisia de cultură a Consiliului Local!"

▶ [TC 58:59]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Doamna Plăcintă, cea care a scris mai mult decât a citit domnul Constantinescu în viaţa lui. Şi nu are nicio drept s-o atace mojiceşte. Şi mârlăneşte. Pe o doamnă, care este şi profesoară, care-a fost un director de excepţie a şcolii nr. 9, şi care a scris, repet, mai mult decât a citit Constantinescu. (pauză) În viaţa lui, nu... luna trecută. Prin urmare, doamna Plăcintă parcă era cea care vroia s-o pună viceprimar! Acuma nu mai este cea care vrea s-o pună viceprimar? Păi dac-o puneam viceprimar ce făcea, îi arunca biroul pe geam? O fugărea cu... bâta prin primărie? Ce-i în capul omului ăstuia? Deci, îţi place, nu-ţi place, domnul Constantinescu, bea Grigore aghiazmă! Că, asta este! Ţie ti-a trebuit să pleci de la PSD să te duci la colegii de la PDL. Să te-ajute Pleşu! Că noi... nu putem! iC'est la vie!"

▶ [TC 60:19]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vom aproba în CL ca banii pe segmentul cultură să se dea numai în urma unei sesiuni de proiecte la care să poată participa orice organism non-guvernamental, orice instituţie publică, cu un proiect, foarte clar definit, în baza unor criterii pe care le vom stabili tot prin CL, şi se vor da banii nu pe... calendar cultural, să fituie domnul Niţuc banii cum doreşte. Ci îi vom da direct la nişte resposabili de proiect şi pe urmă îi vom verifica cum i-au folosit. Cum se face la orice instituţie publică din România. Numai la Bârlad a mai rămas sistemul ăsta cu calendarul cultural."

▶ [TC 61:38]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Asta ca să se liniştească şi domnul primar că va sta vreunul de la Clubul Intelectualilor să zică unde se duc banii. Nu se întâmplă lucrurile astea cât sunt viu eu! Iar Clubul Intelectualilor ar fi bine să se ducă la crâşmă să-şi mai ostoiască setea de cultură, că văd că-n ultimul timp doar astfel intelectualii, care-i mai însetat!... de cultură."

▶ [TC 66:15]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ei, că acuma domnul Constantinescu o să interzică Consiliului să se întrunească! Asta să o creadă el în cele mai frumoase vise. Că mă duc şi eu, c-am fost invitat, şi mă duc şi eu la şedinţa respectivă (a comisiei de cultură, n.r.). Să văd cum mă dă el pe mine afară!"
Adrian Arnăutu, redactor-şef Monitorul de Vaslui, redacţia Bârlad: "Putem să venim şi noi?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Chiar vă rog! Păi da' o să chemăm şi camerele ca să filmaţi cum face un leu în cuşcă! Când îl trage unul de coadă."

▶ [TC 67:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Candidatul PSD va avea următoarele calităţi în primul rând: /.../ să fie profesionişti, să fie cinstiţi, să aibă caracter. Cel puţin două din aceste calităţi nu le îndeplineşte domnul Constantinescu. /.../ Caracter cred că n-are. (râde) Alta... la alegere. Da' profesionist nu pot să zic că nu-i! (râde)"

▶ [TC 69:18]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Vom stabili data Consiliului Municipal (al PSD, n.r.) care probabil va fi la începutul lunii, undeva în jur de 5 Noiembrie, pentru a stabili candidatul nostru, după care facem sondajul de opinie împreună cu colegii de la PNL şi cine va fi mai bine plasat între domnul Boroş şi candidatul PSD va merge din partea USL la alegeri. /.../ Dar nu cred că e o surpriză pentru nimeni. Nici pentru domnul Constantinescu nu mai este o surpriză."

▶ [TC 74:21]
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Aţi declarat de vreo două ori, chiar la mine în emisiune, că nu vă interesează funcţia de primar."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deocamdată nu mă interesează, că sunt deputat.

▶ [TC 76:33]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Da, altă mârlănie de-a lu' Constantinescu, cum că cartea mea de muncă e la Pochidia. Probabil că... n-ar fi fost rău să fie la Pochidia, dar pe cartea mea de muncă scrie "Colegiul Naţional Gh. Roşca Codreanu. /.../ Mi-ar fi plăcut la Pochidia să fiu profesor pentru că sunt nişte oameni minunaţi. Numai c-au avut neşansa să le facă un drum de unică folosinţă domnul Constantinescu, unde-ţi rupi gâtul şi dacă mergi pe jos. /.../ Cât de mârlan poţi să fii să vorbeşti despre formarea mea profesională şi despre lucrurile astea pe care nu le cunoşti. Că m-a format el. Da' când m-a format domnul Constantinescu? Că mi-a dat el să mănânc! Da' când mi-ai dat tu să mănânc!? (pauză) Erai mama, şi n-am văzut eu că erai... mâna care m-a hrănit, auzi! (pauză) Ce tembelisme, şi la ce filme te uiţi, domnu' Constantinescu? /.../ Bicilis! Nu? Eu eram Bicilis! Care a trădat pe stăpânul său. Câinele turbat care-a muşcat mâna stăpânului său care l-a hrănit. "În nemernicia mea", ştii, cum zicea Gheorghe Dinică, extraordinar. /.../ Marş de-acolo! Marş de-acolo că nu-i chiar aşa. Şi ştii prea bine. Că ştiai atâta administraţie cât ştiam şi eu, când ai ajuns primar. Şi c-am ajuns amândoi în primărie odată. Nu ţin minte să fi ajuns pe rând. Să mă fi învăţat secretele administraţiei dumitale. Eu cred că a fost de multe ori invers. Şi sfaturile mele te păzeau de a fi ridicol. Te duci la ziua Regelui şi-l sfinţeşti pe Gheorghiu Dej. Dar eu nu ştiu cum a putut să sfinţească părintele Lăiu tablourile alea. Nu i-a căzut busuiocul din mână când dădea spre Gheorghiu Dej? /.../ Că m-a făcut el deputat. Cum m-ai făcut, domnu' Constantinescu, deputat? Da' oamenii care m-au votat n-au avut niciun rol? Ăia 10 mii şi ceva au pus ştampila, nu dumitale. Dumitale te dădeai lovit. N-ai mers nici la IRB cu mine, n-ai mers nici pe Deal, n-ai mers la nicio întâlnire electorală. În afară de nişte imagini care le-am pus pe stradă şi le-am făcut eu în Photoshop că n-ai fost în stare să faci o poză cu mine, ce mi-ai făcut atâta de mult. Că m-ai făcut... deputat. Eu cred că activitatea de 4 ani de zile la primărie m-a făcut deputat, că dacă nu, ieşeam şi eu deputat ca Roibu."

▶ [TC 84:34]
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dumneavoastră îl mai susţineţi în campanie?"
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu nu. Eu am declarat mai demult că nu. Eu nu pot să-l mai votez pe Constantinescu. În condiţiile în care se comportă cum se comportă."

3.776 vizualizări |62 comentarii85m55s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1108 secunde.