TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 12:00
Temperatura9.7 °C
Umiditatea 84%
Presiunea 981.3
Vânt6.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
22-01-2021
VALUTARON
EUR4.8740
USD4.0034
GBP5.4696
XAU238.5807
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 27 Octombrie 2011

▶ [TC 00:00]
Situaţia recensământului în Bârlad

▶ [TC 00:33]
Cătălin Haret, secretar Bârlad: "Putem oferi date pentru data de 26 Octombrie, avem recenzate un număr de 16.200 de locuinţe şi un număr de 39.373 de persoane. /.../ Nu sunt alte probleme deosebite. Curentul cu CNP-ul, bineînţeles, a trecut şi prin Bârlad, ştim foarte bine că a fost o problemă naţională dar recenzorii noştri care au fost instruiţi bine s-au sfătuit cu noi şi noi am insistat chiar şi în momentele care se discuta evaziv, cumva, despre raportarea sau nu a CNP-ului, noi ne-am dus la lege unde [e] articolul clar, CNP-ul trebuia consemnat. /.../"

▶ [TC 10:28]
Strada Republicii

▶ [TC 11:17]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Contrar unora, acest tronson nu a fost prins în proiectului iniţial cu bani de la UE, deci au fost discuţii foarte mari la nivel de guvern şi minister pentru a găsi resursele financiare pentru a se face acest tronson."
▶ [TC 11:45]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Acest tronson putea fi făcut sau nu. Puteam să mai stăm încă 20 de ani de zile, să vină oricine la guvernare ca să nu numesc acum nu partid special şi, dacă nu vroia guvernul sau nu găsea resursele financiare, nu se făcea. N-are nicio treabă că el trebuia făcut. Şi exemplu sunt destule în ţară, nu vreau să mai..."

▶ [TC 14:04]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "A curs o perioadă de timp până când putem să ne apucăm de lucrări /.../ deoarece resursele financiare nu au fost în buget prinse în anul acesta pentru că nu a făcut obiectul niciunui proiect. Este o dorinţă a primăriei, a noastră a cetăţenilor, pe care guvernul României a înţeles să o execute, să o facă. Nu are nicio legătură cu alte obligaţii pe care unii oameni care n-au niciol legătură cu profesia aceasta o perorează prin diferite conferinţe de presă şi nu dau nume."

▶ [TC 15:56]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "O comisie de la guvern, de la ministerul transporturilor şi de la regionala Iaşi va veni sâmbătă la Bârlad pentru ultimele vizionări, dacă putem spune, pe teren, şi este foarte posibil ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările pe tronsonul de la confecţii la FEPA, în prima etapă, în a doua etapă, poate la anul, poate dacă vremea permite, şi celelalte tronsoane două. Adică de la Rodica până la confecţii şi de la FEPA la ieşirea spre Vaslui. S-ar putea să avem o surpriză plăcută, mai ales pentru domnul deputat Solomon, pe care-l aşteptăm şi pe dânsul, dacă cumva vine doamna Anca Boagiu o să-l invităm, s-ar putea ca împreună cu comisia această să vină şi doamna Anca Boagiu să mai vadă o dată oraşul şi să vadă tronsonul pe care începem să lucrăm."

▶ [TC 16:59]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Săptămâna viitoare, după ce comisia va vedea din nou la faţa locului, dacă florile au crescut bine şi dacă oraşul arată bine şi dacă vremea permite, probabil că se va da OK-ul pentru începerea drumului. Deja domnul Umbrărescu este pregătit, se pare că într-o săpătămână, cel mult 10 zile, va rezolva acest tronson. El se va face, după cum ştiu eu din proiect, de la confecţii la FEPA prin rectificarea suprafeţei şi turnarea unui strat asfaltic peste el, prin reciclare. Deci se frezează şi se reciclează, nu mai e nevoie să scoatem bordurile. Probabil că bordurile le vom înlocui anul viitor pe întreg traseul, probabil pe banii noştri.

▶ [TC 17:54]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Sunt bucuros că s-a acceptat această soluţie pentru că dacă se turna un alt strat asfaltic peste, sau două straturi peste cel existent, însemna să înălţăm bordurile şi toate-toate trotuarele trebuiau refăcute, cu bani extraordinari de mulţi, încă 20-30 de miliarde, pe care încă nu-i avem."

▶ [TC 19:18]
Despre şedinţa de consiliu local, vânzarea fostei centrale termice către CARP Bârlad

▶ [TC 21:22]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am de pus acuma în balanţă două situaţii: pe de o parte dorinţa domnului al organizaţiei locale, domnul profesor Solomon, dorinţa dânsului de a nu da această centrală pensionarilor la un preţ modic şi dorinţa altor câtorva zeci de mii de pensionari din Bârlad care doresc să primească această centrală la un preţ mic /.../"

▶ [TC 23:30]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mă surprinde de ce un reprezentant al unui partid social democrat este împotriva pensionarilor. Nu este pentru prima dată când /.../ domnul Solomon are aşa o aversiune pentru pensionari. /.../ Deci gestul mi se pare ireprobabil, mai ales, repet, el ca un reprezentant al unui partid care este cu oamenii, cu oamenii care au posibilităţi materiale reduse sau mai reduse, nu cu... ştiu că nu iubeşte patronii, cu toţii ştim şi e de înţeles. /.../ Cred că va avea la viitoarea şedinţă de consiliu local sentimente mai bune pentru pensionari, noi vom propune o altă soluţie chiar ceva mai ieftină şi sper ca cei 15 consilieri să aibă coloană vertebrală minimală şi să-şi lase conştiinţa lor să voteze aşa cum simt ei nu cum le arată domnul Solomon, aţi observat, el vine la fiecare şedinţă de consiliu local, stă în colţul ăla unde stă domnul ziarist, n-are şapcă într-adevăr, şi când arată aşa, aţi văzut, ei ridică toţi mâna şi când arată invers toată lumea nu votează. Sper, repet, conştiinţa domniilor lor să funcţioneze măcar în ceea ce priveşte situaţia pensionarilor, pentru că dacă bunul Dumnezeu ne dă sănătate vom fi şi noi pensionari."

▶ [TC 26:16]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Aceste centrale sunt nişte ruine între blocuri şi nu numai. Şi îi va costa foarte mult să le repare. De aceea eu spun că gestul lor, al pensionarilor, de nemulţumire fată de domnul Adrian Solomon, e justificat, vor urma şi alte nemulţumiri /.../"

▶ [TC 28:45]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Să fiu sincer mi-e şi teamă să vă spun despre următorul pas pe care-l vom face la ministerul muncii pentru a primi o sumă suficientă pentru a finaliza lucrările că tare mi-e teamă că cineva va încurca acolo lucrurile în ambiţia lui nemăsurată pentru a nu se face nimic pentru pensionari în Bârlad şi ştiţi despre cine este vorba, parcă văd că iar îl trimit pe Vicol sau alţi salariaţi de la primărie să semneze documente, de exemplu, la ministerul muncii, şi să-mi spună următorul lucru: "dvs. sunteţi de la Bârlad? Tocmai a venit domnul Solomon şi-a spus şi-a făcut şi ne-a înjurat pe aicea!". De asta ţin o anumită discreţie în privinţa aceasta."

▶ [TC 29:45]
Aniversarea a 55 de ani de rugby la Bârlad

▶ [TC 30:50]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Prin efortul pe care bârlădenii îl fac pentru a menţine această echipă şi trebuie să spun clar, noi suntem sigura firmă, dacă putem spune aşa, deci noi cei din oraş, care ţinem în viaţă această echipă. IRB-ul a renunţat, FEPA nu mai ajută demult şi nici nimeni. /.../ Ştiţi foarte bine, echipa de rugby este a oraşului Bârlad, a municipalităţii. /.../ Ei fiind salariaţi ai noştri, ai consiliului local, a primăriei, unde scrie la meserie "rugbyist". Deci este prins în codul de funcţii şi de meserii. Este singurul club privat, profesionist din România."

▶ [TC 34:15]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte, la un moment dat echipa din Iaşi de rugby, tot în divizia A, avea mai mulţi jucători... adică aproape toţi erau din Bârlad, şi rezervele /.../"

▶ [TC 34:43]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "FRR a considerat normal ca la Bârlad să facă primul centru olimpic pentru rugby în 7 pentru olimpiada din 2016. Ce vreau să spun, mai mergând pe la Bucureşti, am aflat un lucru inedit, că se dorea să fie la Focşani acest centru. Din mai multe argumente, fiind mai bogaţi, zona fiind mai bogata, dar până la urmă, în această alegere a atârnat faptul că rezultatele noastre au fost de excepţie şi merităm acest lucru cu toţii."

▶ [TC 35:57]
Alcătuirea unei comisii lărgite pentru supravegherea activităţii din pieţe şi oboare

▶ [TC 38:17]
"Vizită de lucru" în asociaţii şi cartierele de case

▶ [TC 40:50]
Întrebări

▶ [TC 45:23]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Din nefericire firma care a câştigat licitaţia (pentru blocurile ANL, n.r.) nu poate s-o facă, a dat şi declaraţii că nu poate să facă lucrarea asta, a sublicitat-o, va primi repercusiunile pe care legea le spune în legătură cu acest lucru, nu va mai putea participa la licitaţi, şi sunt mai multe lucruri legate de imposibilitatea firmei aceleia, semifalimentară, să facă lucrarea, şi probabil, adică mai mult ca sigur, că se va scoate din nou la licitaţie. /.../ Deci Solomon poate să fie bucuros, că nu se face deocamdată."

▶ [TC 46:04]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Bârladul, adică prin mine în primul rând, nu sunt încă paranoic dar trebuie s-o spun, şi cu echipa mea am adus Bârladului la cele 1350 de hectare încă 650."

▶ [TC 46:43]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă bunul Dumnezeu rânduieşte să mai fiu o dată primar cu siguranţă că pe anumite căi, tot legale bineînţeles, vom lupta să mai luăm încă cel puţin 600-700 de hectare."

▶ [TC 48:00]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mai înainte de a veni eu primar am avut 1350. Am mai luat 600, avem 2000. Oricum, nici jumate de cât am avut după perioada interbelică. De ce? Pentru că din punct de vedere politic după ce-a murit Gheorghiu Dej Bârladul n-a mai fost luat în seamă şi succesiv ne-au luat terenurile."

▶ [TC 48:25]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Bârladul, aşa cum este el, este al doilea oraş din România ca densitate a populaţiei. Avem densitatea cea mai mare după Bucureşti. De ce? Pentru că perimetrul s-a restrans permanent. Mulţumită lui Ceauşescu. Că probabil dacă mai trăia Gheorghiu Dej pe lângă IRB mai făcea şi fabrica de automobile şi avea şi Solomon unde să lucreze acuma. Da.... Eu nu înţeleg de ce un reprezentant al unui partid social democrat, asta în afară de conferinţa de presă, se ridică împotriva lui Gheorghiu Dej. Nu pot să înţeleg lucrul ăsta! Mă întreb, părinţii noştri unde-ar mai fi lucrat? Tot la ţară de unde-am venit. Noi de unde am avut bani să fim crescuţi? Tot de-acolo de la IRB. Cine-a făcut IRB-ul? Aşa cum a fost el? Vorbesc, ca orice om politic, mai ales în zona aceasta, are şi părţi bune şi părţi rele. /.../ Şi la toate păcatele guvernării sale, vorbesc [de] a lui Gheorgiu Dej, cel puţin pentru Bârlad a fost un lucru extraordinar, s-a făcut fabrica de rulmenţi, loc unde părinţii noştri au lucrat şi ne-au crescut, şi ne-au făcut profesori şi deputaţi."

▶ [TC 49:58]
Din sală: "Staţi, nu plecaţi, cum a fost la rege?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "La rege e o chestiune de discreţie şi... nu-mi permit să... (se ridică să plece) Cel mai bine a fost primită regina Spaniei, o femeie extraordinară. Am dat mâna cu Iliescu, am dat mâna cu Geoană, am dat mâna cu Năstase, am vorbit vreun sfert de oră cu Tăriceanu care tot îmi spune "ce faci nea' Titi?".

3.842 vizualizări |56 comentarii50m18s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1363 secunde.