TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  23:00
Temperatura9.6 °C
Umiditatea 92%
Presiunea 979.7 mb
Vânt1.0 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Vasile Pintilie, 30 Octombrie 2011

▶ [TC 00:00]
Despre activitatea din Senat

▶ [TC 14:55]
Problemele locale

▶ [TC 15:49]
Vasile Pintilie, senator PDL: "În ziua de ieri, când s-a prezentat stadiul lucrărilor, gradul de realizare a investiţiei este de 65%. Asta înseamnă că până anul viitor în luna Mai, această mare lucrare, reabilitarea DN24, va fi realizată, va fi terminată /.../ Deci lucrarea va fi terminată cu un an de zile mai devreme. Termenul de predare era 2013."

▶ [TC 17:34]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ieri s-a făcut o şedinţă tehnică la care au participat toţi factorii de decizie, mă refer la constructor, mă refer la doamna ministru din partea Ministerului Transporturilor, beneficiarul indirect - primarul municipiului Bârlad, asupra străzii Republicii, pentru că strada Republicii acum este preluată de către Ministerul Transporturilor. /.../ Ceea ce înseamnă că în iarna asta deszăpăzirea va fi făcută de către UMB /.../."

▶ [TC 19:43]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deci există resurse alocate pentru reabilitarea acestui tronson şi condiţiile tehnic în momentul în care discutăm /.../ nu mai permit atacarea acestui obiectiv acum. Începerea reabilitării străzii, aşa cum s-a stabilit acolo, va fi în primăvara anului 2012. Pentru că ar fi o greşeală tehnică să reabiliteze strada acuma şi vine iarna, vine îngheţul, şi în primăvară vom avea tot o stradă desfundată pe ici pe colo şi n-am făcut nicio treabă. Deci s-a hoărât de comun acord ca strada Republicii să fie atacată în primăvara anului 2012. /.../ Deci nu mai există niciun dubiu, strada Republicii se reabilitează."
▶ [TC 21:04]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Dacă o să mergeţi la conferinţa altor parlamentari să le spuneţi lucrul ăsta, da? Spre nenorocirea lor, spre ghinionul lor, uite că strada asta se face."

▶ [TC 21:25]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Da', uite, vine iarna şi e păcat să aruncăm cu banii pe fereastră aşa numai de dragul de a... Noi suntem responsabili şi ne asumăm chestiunea asta că nu se face acuma, se face în primăvară."

▶ [TC 22:03]
Vasile Pintilie, senator PDL: "/.../ varianta ocolitoarea a municipiului Bârlad, care are studiul de fezabilitate semnat, terminat, proiectul tehnic este predat şi este în evaluare la CNADNR."

▶ [TC 24:01]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Am văzut că în consiliul local /.../ a fost un proiect de hotărâre de reabilitare a centralei termice de la liceul Mihai Eminescu. Vreau să vă spun, ca să ştiţi, să fiţi bine informaţi, că suma aceea de 1.1 miliarde /.../ de lei (vechi, n.r.) care a venit în bugetul primăriei Bârlad este rezultatul unui amendament făcut de mine. Şi din suma aceea se va reabilita centrala de la Mihai Eminescu şi sistemul de încălzire de la o grădiniţă, /.../ grădiniţa 8. /.../ De asemeni /.../ s-a reabilitat un sistem termic de la o grădiniţă, grădiniţa nr. 5. Tot printr-o sumă alocată prin amendament de către mine. Asta ca să fie clar pentru dvs. de unde au venit resursele."

▶ [TC 25:35]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Ce-a făcut ea? /.../ Şi de unde să se dea bani? /.../ Doamnă, consilierul Plăcintă să-şi facă propunerile ei acolo... Dacă nu veneau resursele astea nu se putea face nicio investiţie. Propuneri putem face oricare."

▶ [TC 27:59]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Vreau să vă relatez aici un fapt foarte interesant, că scumpul nostru deputat, domnul Solomon, a avut o interveniţie în comisia de muncă pe vremea când era ministru al muncii domnul Lăzăroiu şi din stilul lui caracteristic de a aborda anumite probleme, adică aşa... oţărât şi răstit şi prin ceartă, i-a spus domnului ministru - lucrul acesta mi-a fost relatat de domnul secretar de stat Ivăşchescu de la ministerul muncii - i-a spus domnului ministru că n-are nevoie de niciun ban la Bârlad de la ministerul muncii. Cam aşa activează deputatul Solomon în parlamentul României. Blochează orice posibilitate de a finanţa investiţiile de aici. Şi când vă mai duceţi la conferinţa dumnealui de presă întrebaţi-l ce resurse a adus el sau ce proiecte a demarat el şi-a ajutat el prin activitatea lui să se deruleze în municipiul Bârlad. Şi eu după conferinţa lui de presă o să fac şi eu o conferinţă şi-o să vă spun pe care le-a blocat domnul Solomon în decursul timpului. Şi când era viceprimar şi acuma când este parlamentar. /.../ O să vi le spun atunci. Pentru că e enorm de greu să cari un asemenea bolovan în spate. /.../"

▶ [TC 33:35]
Întrebări

▶ [TC 39:05]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Deci până acuma ne-am luptat cu procedurile, da? Să obţinem aceste resurse să găsim procedura legală şi corectă. Că dacă se făcea ceva ilegal, chiar dacă se făcea strada asta a Republicii, apăreau tot felul de piţifelnici pe la televizor şi prin ziare şi spuneau "uite, dom'le, au deturnat fondurile ăştia! Ne-au făcut ei strada, e bună, mergem pe ea, dar n-au respectat legea!"

▶ [TC 40:01]
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Deci domnule senator, Republicii nu se va face până în Martie sau Mai 2012."
Vasile Pintilie, senator PDL: "Corect. Sau, dacă vreţi o informţie pozitivă, Republicii se va face în Martie sau Mai, da? Şi se va face aşa cum trebuie."

▶ [TC 40:24]
Despre ANL-uri

▶ [TC 43:53]
Despre canalizarea Munteni-Podeni

▶ [TC 46:50]
Vasile Pintilie, senator PDL: "Nu mai pot să mă implic în organizarea licitaţiei primăriei, că nu sunt nici primar nici consilier local. Şi nici deputat să particip la toate şedinţele consiliului local. /.../ Eu am atâta bun simţ şi las oamenii ăia să-şi facă treaba acolo. Da? Consilierii pe care-i avem noi sunt foarte capabili şi se pot descurca singuri. Dacă ăia de la PSD au anumite... inabilităţi şi au nevoie de ajutorul demnitarului să ceară ajutorul demnitarului."

3.437 vizualizări |42 comentarii62m09s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1100 secunde.