TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  23:00
Temperatura5.8 °C
Umiditatea 89%
Presiunea 983.9 mb
Vânt2.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon, 3 Noiembrie 2011

▶ [TC 00:08]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Aşa cum vedeţi, sunt în doliu, alături de ceilalţi bârlădeni, pentru că parteneriatul dintre guvern şi primăria Bârlad a murit! Decedând acest parteneriat, cu toţii trebuie să fim cât se poate de trişti şi să constantăm că nici canalizarea Munteni - Podeni, trecută în acest parteneriat, nu a început, până în luna Octombrie, aşa cum ne-a promis domnul Constantinescu, nici ANL-urile n-au început, până în luna Octombrie aşa cum ne-a promis domnul Constantinescu, nici bulevardul Republicii nu a fost asfaltat aşa cum ne-a promis domnul Constantinescu, până la sfârşitul lunii Octombrie. Astăzi fiind în 3 Noiembrie. Nici măcar grădiniţele, cele 3 grădiniţe, n-au început să fie construite până la sfârşitul lunii Octombrie. Nici măcar pistele de bicicletă n-au fost, ştiu eu, cuprinse, într-un plan de investiţii care să fi început până la sfârşitul lunii Octombrie. Nici măcar Grădina Zoo n-a primit vreun leu de la guvernul României până la sfârşitul lunii Octombrie. Nici împădurirea celor 100 de hectare n-a început până la sfârşitul lunii Octombrie. Şi-am putea s-o ţinem aşa, langa, până mâine dimineaţă, pentru că vedem că nimic din ceea ce domnul Constantinescu, încă primarul municipiului Bârlad, a spus că se va întâmpla în urma aşa-zisului parteneriat cu guvernul, încheiat prin intermediul lui Dan Marian, becher şi, evident, personaj negativ în istoria judeţului Vaslui, care vine din oraşul Huşi, oraş care se vrea municipiu, dar a aflat cu stupoare în urma referedumului (n.r., corect "recensământului") că mai are doar 23.000 de locuitori. /.../ Nu-i bai, că şi Bârladul, în urma referendumului a aflat că mai are 53.000 de locuitori dar eu cred că numărătoarea a fost făcută pe sărite, că ştiu eu vreo 10 oameni care n-au fost recenzaţi deloc."
▶ [TC 03:25]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dar de aici până la decesul parteneriatului e cale lungă şi trebuie să rămânem în acest moment, v-aş ruga să facem o plecăciune, să ţinem un moment de reculegere şi să mergem mai departe pentru că ceea ce părea vioi a murit..."
Din sală: "La intrare!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "...ceea ce părea puternic a murit de asemeni şi ceea ce părea solid şi atent încheiat între primar şi Anca Boagiu, premier şi aşa mai departe, nu s-a mai ridicat din morţi începând cu ziua de duminică, duminică fiind făcut anunţul oficial de către păcăliciul politicii vasluiene, şi anume domnul senator Pintilie, cel care şi-a asumat rolul de vidanjor al întregilor... păreri de bine pe care bârlădenii s-au gândit să le transmită odată ce-au aflat că şi-n iarna asta îşi vor rupe maşinile, roţile, bieletele... ce mai are maşina pe acolo... pivoţi, planetare, bucşe şi-aşa mai departe, printr-un drum ce va fi, din nefericire, asfaltat la sfântu' aşteaptă."
▶ [TC 05:21]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Pentru că eu am vrut să-i transmit condoleanţe domnului primar, chiar de ieri, şi mergând la primărie am aflat că nu se află în târgul Bârladului ci-i plecat în deltă, dans le Delta du Danube, carevasăzică, eu am căutat pe internet şi-am găsit pe 24 Martie (2011), pe site-ul Bârlad Online, un transcript dintr-o conferinţă, şi iată ce spune domnul Constantin Constantinescu. Nu Titi Constantinescu, cum îi spune becherul nostru. Partenerul său de... parteneriat. Mort. Din faşă. "Iar dacă se face Republicii dau scris că nu mai candidez, ies din viaţa politică, şi mă mut în Delta Dunării! Pe bune spun.". Pe bune că-i de pe internet! /.../ Probabil că el avea şi-o variantă de rezervă, şi-n cazul în care nu se face, tot în Deltă Dunării mă mut ca să scap de bârlădeni! Aicea... eu fac haz de necaz pentru că aşa-i românul /.../ dar e totuşi o dramă că nişte personaje politice se joacă cu bunurile oamenilor /.../."

▶ [TC 08:12]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "/.../ strada Trestiana, care este parte în programul de asfaltare a 25 de km de străzi prin bani europeni şi care, iată, de un an de zile stă în procedură de licitaţie. Ce tot învârt ăia pe-acolo, nu ştiu. Dar este inadmisibil să nu atragi fonduri europene să nu reabilitezi străzile doar pentru că ai nişte lucruri de rezolvat prin licitaţiile astea."

▶ [TC 08:40]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci trebuie să fim trişti cu toţii că un cap mic, ca domnul senator, zice că-i bine că nu se asfaltează bulevardul Republicii acum, când vedem cât de cald e afară. /.../ Îi spun şi domnului Dan Marian şi v-aduc aminte şi dvs., şi domnului Pintilie cel cu capul mic, că în Huşi, în timpul campaniei electorale din 2008, care a început pe 28 Octombrie, /.../ s-a turnat asfalt pe strada principală, şi care stradă ţine şi astăzi, fiind asfaltată în luna Noiembrie 2008, fără să aibă nicio problemă. /.../ Pe cine încearcă să păcălească cei de la PDL ascunzând incompetenţa şi impostura în spatele unor argumente de doi lei? Bulevardul Republicii putea fi asfaltat de cel care reabilitează DN24 în două zile! Nu-i trebuia mai mult de două zile pentru că are în proiect doar 3 cm de asfalt de turnat. Atât. 3 cm de asfalt pentru el era un mizilic. Aşa-zisul strat de uzură, că nu vine cu 15 straturi. Cu strat de egalizare, binder, şi toate celelalte. Doar stratul de uzură îl punea. Şi ce, nu ţinea stratul de uzură dacă-l punea la 16 grade cât sunt astăzi afară? Păi da şi-n August erau tot 16 grade. Şi-n Septembrie tot 16 grade. Şi-n Octombrie tot 16 grade. Vreau să vedeţi cât de ticăloşi sunt cei care încearcă să păcălească lumea permanent că au ei nu ştiu ce parteneriat şi o să cer public prin intermediul dvs. să ne prezinte parteneriatul, documentul!"
Din sală: "E verbal!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Vrem documentul! Cum?"
Din sală: "E numai verbal."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Da'... oral... treaba lor ce... parteneri îşi aleg. Pe mie mă interesează scris! Dacă au vreun parteneriat, vreun document scris! Nu oral. Oral... verba volant. /.../"
Din sală: "Da, dar între oameni de onoare..."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Între oameni de onoare - ei sunt oameni de onoare!? Oameni care păcălesc oamenii permanent ăştia-s oamenid de onoare? Să scoatem doliul..."

▶ [TC 18:33]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Eu nu înţeleg de ce aveţi nevoie de mine, domnul Dan Marian. Care este... Dar dacă sunteţi aşa de bun, 80-90%, adică dacă vin eu ce vreţi, să luaţi 120%? Las-o aşa, dom'le, câştigă tu 90% şi eu mă duc colo frumos la catedră, dacă n-o găsi la catedră mă duc la prăşit, că am destul pământ la bunici şi mai ales că băgaţi şi amenzi acuma tre' să aibă cin' să-l muncească, nu? Mă duc, îmi iau colo o vacă, un cal cu căruţă, văd eu ce fac, n-oi muri de foame acuma că vezi Doamne /.../"

▶ [TC 23:16]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Pentru că eu nu pot să cred că deodată l-a apucat pe Dan Marian dragostea de Solomon! Şi nu mai putea el dacă eu nu veneam alături de nea' Titi. Nu mai am nevoie, măi, de personaje de-astea care nu sunt... verticale, care nu au coloană vertebrală. /.../ M-am săturat şi eu de toate chestiunile astea, să se facă de râs în continuare pentru că un om care toată vara a lovit în partid spunând că "ăia, că nu m-au lăsat să fac, că uite nu ştiu ce fac ei, că eu aduc bani!", uite că n-a adus bani. Şi dacă am o satisfacţie am o satisfacţie că încă o dată am avut dreptate. Ceea ce n-aş fi vrut să am dreptate. Şi i-am spus-o lui domnul Constantinescu din luna Mai: "O să te frigi tare. O să te păcălească de n-o să vezi. O să te ducă cu zăhărelul până în pragul alegerilor. N-o să-ţi dea nici cât negru sub unghie.". "Ce ştii tu?" Iaca, ce ştiu eu!? Ştiu că aşa se întâmplă şi de fiecare dată când i-am spus cum o să se întâmple aşa s-a întâmplat! Nu c-aş avea eu informaţii sau nu ştiu ce, dar ştiu ce personaje sunt cei cu care a încercat el să facă parteneriate orale."

▶ [TC 26:59]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Taxa pe fum! Un alt tembelism de-a domnului Borbely, care după ce-a băgat taxă pe toate maşinile care zburdă prin România s-a gândit c-ar trebui să bage taxă şi pe centralele de apartament. Ca şi cum centrala de apartament e un moft! Iată că la Bârlad nu e un moft, e o necesitate şi probabil mai există oraşe ca Bârladul unde nu există sistem centralizat de încălzire. /.../ Că "emit CO2, dioxid de carbon!". Dar şi tu, domnu' Borbely, emiţi CO2! Pe tine când te taxezi!? Ce-i cu tembelismele astea, că UE [a impus]! Nu există aşa ceva la UE! Deci este o invenţie a lui Borbely care-i aruncată să testeze reacţia populaţiei. Cu pârlitorul de porci trebuie fugăriţi aştia din ţară şi de la guvernare! Ce-nseamnă asta!? Auzi, că centrala de apartament emite fum! Dar soba, ancestrală, străveche, a poporului român, nu emite fum!? Şi eu cred că emite mai tare decât centrala respectivă."

▶ [TC 29:27]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci Bulevardul Republicii să rămână clar pentru toată lumea: este o neputinţă a celor care guvernează România pentru că ei n-au avut bani nici în vară când au preluat strada în administrarea CNADNR-ului, n-au dat prin rectificarea din August - atunci era momentul, daca dădeau cele 10 milioane de EURO în August se putea continua lucrarea şi-o terminau până acuma. Au găsit tot felul de... ştiu eu... chestiuni colaterale. /.../"

▶ [TC 31:52]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Spunea domnul Pintilie că eu nu-ştiu-ce am vorbit cu Lăzăroiu la comisie şi că i-am zis eu că nu vrea Bârladul bani. "Niciun ban să nu se aloce pentru...". Eu am CD-ul. /.../ Să-l punem la dispoziţia colegilor din presă, să-l asculte, că-s vreo 2 ore jumate de şedinţă, unde vorbesc toţi, o să vedeţi că nu sunt întreruperi, că spre deosebire de Pintilie noi la comisie înregistrăm acele şedinţe. Toate! /.../"

▶ [TC 35:40]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci ăsta este CD-ul, vă rog să-l luaţi, să vi-l multiplicaţi, să-l ascultaţi, să vedeţi dacă eu am spus vreodată chestiunea asta! /.../ Ivăşchescu, care şi-acuma e secretar de stat şi era şi pe vremea lui Botiş, ştie problema şi-am vorbit ieri cu el. "Dom' ministru, am o rugăminte am: am vorbit cu dvs. vreodată altceva decât că vrem să finanţaţi...?" "Nu. Dacă vreţi, apar în presă dar îmi faceţi probleme.". Evident că n-o să facem chestiunea asta că, punându-se în contra unui preşedinte de organizaţie şi-a unui senator vă daţi seama ce probleme poate să aibă. Dar eu l-am întrebat "domnule, am vorbit în româneşte şi m-aţi înţeles dvs. în altă limbă?". "Nu, domnule, aţi vorbit în româneşte, aşa este, aveţi o solicitare" - că doar eu am dus memoriul de la primărie la minister - "aveţi o solicitare, care este legală, fezabilă şi poate fi finanţabilă, numai că trebuie să rezolvaţi problema cu CAR-ul". I-a stat în putere domnului Constantinescu timp de 6 luni de zile s-o rezolve în fel şi chip şi n-a vrut! /.../"

▶ [TC 38:28]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Domnul Pintilie descoperă... apa caldă. Era bine s-o fi descoperit mai demult. Singura lui problemă era că "nici nu ştiţi de bolovan car în spate!". Domnu' Pintilie, singurul bolovan care-l cari în spate e capul tău, dom'le! Atât."

▶ [TC 38:54]
Întrebări

▶ [TC 39:33]
Din sală: "Întrebare de la domnul senator, citez: "Întrebaţi-l pe domnul deputat ce resurse a adus el, ce proiecte a demarat sau a susţinut?""
Adrian Solomon, deputat PSD:  "N-are el bani să numere câte am adus eu în Bârlad. Şi eu cu gândacii nu mai discut. O să fac rost de nişte DTT ca să-i termin pe toţi. Nu stau să-i calc eu în picioare pe toţi. /.../ Dacă vrea să intre în puşcărie pentru că recunoaşte bună voie c-a făcut trafic de influenţă să spună el cât a adus. Eu atâta spun, că am făcut legi şi m-am opus tuturor legilor făcute de ei anapoda împotriva poporului român. /.../ În rest, cu banii şi cu astea s-o lase mai moale că nu ştie despre ce vorbeşte."

▶ [TC 41:37]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Domnul Pleşu să-şi înghită limba când vorbeşte cu mine. Atâta-l rog. Dar la sfârşitul lunii, la şedinţa de consiliu local vom constata încetarea mandatului domnului Pleşu, el conform legii are termen 10 zile să conteste în contencios această hotărâre apoi instanţa are termen maxim obligatoriu maxim 30 de zile să se pronunţe. /.../ Ea rămâne definitivă şi executori. /.../ Pe mine nu mă interesează ca domnul Pleşu să iasă CL. Pe mine mă interesează ca PDL-ul să recunoască că nu-şi respectă statutele! C-aşa cum nu respectă statutul propriu al partidului pe care şi l-au votat de bună voie nu respectă nici legile ţării, nu respectă nici legea 263 privind mărirea pensiilor de la 1 Ianurie 2012, nu respectă nici promisiunea prin care au spus bugetarilor că de la 1 Ianuarie 2012 le dau banii înapoi, nu respectă nici constituţia ţării, nici puterile şi separarea puterilor în stat şi aşa mai departe."

▶ [TC 50:20]
Adrian Solomon, deputat PSD:  (ironic) "Dacă eu sunt atât de bun în opoziţie, vă daţi seama ce bun o să fiu la putere!? Dacă eu îi impiedic pe ăştia permanent de a face lucruri pentru oraşul ăsta, fiind în opoziţie!, când voi fi la putere va fi un festin pentru toată lumea, va fi un, pfai!, nici nu va lucra guvernul decât pentru Bârlad! (râde) Vă spun... cert! Şi nu glumesc."

▶ [TC 58:55]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Poate să mulţumească doamna Cososchi cui vrea, poate să-mi mulţumească şi mie, c-am pus-o noi ca partid directoare la Codreanu de-a avut apoi ce să-şi vândă. Că nu inteligenţa şi-a vândut-o la PNL, la PLD şi la PDL. Ci funcţiile, pe care le-a avut."

▶ [TC 64:22]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "În acest moment alegerile (locale, n.r.) sunt în Iunie. Nu există nicio altă lege. Ce discută ei în interiorul partidului lor, ce discută ei în interiorul coaliţiei chiar nu mă interesează. Atâta timp cât legea spune altceva discuţiile lor sunt pe lângă lege. N-au găsit încă soluţia juridică de prelungire a mandatelor. Probabil au timp până la sfârşitul lunii Noiembrie, că cu 6 luni înainte nu se mai poate schimba nimic. Dar nu se întrevede nimic."

▶ [TC 65:03]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dom' primar mai are 6 luni de mandat, să şi-l ducă la bun sfârşit, să decidă ce vrea domnia sa, nu ne mai interesează. Noi mergem să câştigăm primăria fără domnul Constantinescu. Asta este clar."

▶ [TC 65:57]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "În acest moment nu poate să candideze (independent, n.r.) , că-i membru PSD. Trebuie să-şi dea demisia din partid. Să aşteptăm să-şi dea demisia din partid, să-l vedem că are cojones. N-are, deocamdată, cojones, că l-aţi văzut plecând în deltă când au anunţat ăştia că nu mai fac Republicii. Păi unde erau muşchii lui Constantinescu, de ce n-a ieşit acum în conferinţă de presă să mai dea iar cu noi de pământ!? Taci ca lupul, mâlc? Nu-i frumos, domnu' Constantinescu. Nu mă bucur. V-am zis, singura satisfacţie e c-am avut dreptate. Şi am avut dreptate nu că nu se face Republicii, că eu am susţinut tot timpul că trebuie să se facă c-aşa-i legea. Ci am avut dreptate că-l păcălesc ăştia. Că-şi bat joc de el. Şi nu cu toată inima spun lucrurile astea ci din contră, c-o mare durere în suflet pentru că se duce de râpă o muncă de-atâţia ani de zile."

5.891 vizualizări |46 comentarii73m27s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1151 secunde.