TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 18:00
Temperatura15.5 °C
Umiditatea 51%
Presiunea 998.9
Vânt3.2 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
22-10-2021
VALUTARON
EUR4.9467
USD4.2501
GBP5.8655
XAU244.9416
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă extraordinară Adrian Solomon, invitat special Constantin Constantinescu. 16 Februarie 2012

Adrian Solomon, deputat PSD:
- Dacă noi nu vom ieşi în stradă, dacă noi nu vom sensibiliza opinia publică în aşa fel încât să-i sperie pe cetăţenii care conduc România, ei nu vor avea nicio piedică să vină în Aprilie să-şi facă sonda şi să se apuce de treabă.
- Domnul senator să nu ne zică nouă să stăm liniştiţi.
- Au mai stat românii liniştiţi şi-a lucrat unul pentru ei de-a furat toată ţara.
- Ne punem împotriva americanilor pentru că eu nu cred că pentru scutul american de la Deveselu la Bârlad trebuie sa fie "Detristelu".
- Noi trebuie să ne punem cu oricine!
- Noi ne-am bătut cu turcii, de-a lungul vremii.
- Ne-am bătut cu romanii la momentul respectiv, când eram daci.
- Ne-am luptat cu tătarii, cu nemţii, domnu', cu ruşii ne-am luptat.
- Ne luptăm şi cu americanii.
- Îi transmit public domnului senator Vasile Pintilie invitaţia mea de a semna iniţiativa pentru că unde-s doi puterea creşte.
- Calea aia lungă către foraje trebuie oprită acum.
- Informaţiile sunt că atunci când s-a semnat de către domnul Traian Băsescu la Washington tratatul cu Deveselu s-a semnat şi cu "Detristelu" pentru Bârlad.
- De-aia ei îmbrăţişează chestiunea asta pentru că sunt vânduţi americanilor.
- O spun, pot să vină şi cu bomba să mă caute.
- Până când va sta ăla în fruntea ţării care le face nu ştiu ce la licuricii americani va fi destul de greu printr-un partid aflat la guvernare să ne facem dreptate.
- De-aia trebuie să ne facem noi singuri dreptate.
- Este o bătălie între a supravieţui cu sărăcia noastră aici sau a muri cu bogăţia americanilor la ei acasă.
- Că doar n-o se ne îmbogăţim noi de pe urma ăstora.
- Ei vin, scot gazul respectiv pe petroliere la ei în America.
- Nu ni-l bagă nouă în conductă să-l consumăm la aragaz măcar şi să ne scadă factura de gaz.
- Din contra, este o rezervă pe care americanii vor să şi-o facă pentru următorii 50-100 de ani, atunci când hidrocarburile prin toată lumea vor dispare.
- Eu am un singur aliat în chestiunea asta, domnul Iancu, care este preşedintele comisiei de industrii şi care sprijină ideea interzicerii acestei metode.
- Pe 17 sau 18 Martie va fi la Bârlad un simpozion, îl organizează muzeul, vor fi chemaţi profesori şi specialişti din toate centrele universitare, probabil vor fi şi păreri pro şi păreri contra, nu-i aducem numai pe ăia care zic jos mafia sus patria, ci vor veni cu toţii ca să tragem şi noi o concluzie.
- Pe 22 Martie, pentru că este Ziua Mondială a Apei, vom face începând cu ora 18 un miting în faţa primăriei unde-i aşteptăm pe toţi.
- Să vadă cei de la Bucureşti că nu suntem proştii lor.
- Noi vom dormi liniştiţi după ce această lege va fi aprobată.
- Pentru că nu-i nimeni împotriva exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, lichide, gazoase, dar să se facă prin metode nepoluante.▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon despre şedinţa de aseară

▶ [TC 02:36]
Constantin Constantinescu despre şedinţa de aseară

▶ [TC 03:24]
Constantin Constantinescu despre proiectele de dezvoltare a municipiului Bârlad

▶ [TC 08:43]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Se pare că ori au concertat împreună o păcăleală, să numesc aşa, ori valoarea prestaţiei sau prestaţia în sine a domnului deputat Dan Marian, în calitate de preşedinte a organizaţiei judeţene, n-a fost suficientă pentru a-i convinge într-adevăr că acest parteneriat trebuie respectat."

▶ [TC 21:11]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă s-a chinuit 4 ani de zile să facă opoziţie aşa cum se face eu cred că si când va fi la putere partidul şi Adrian o să fie acolo o să respecte uitându-se cu mai mare atenţie /.../ către zona asta. Eu... de prima dată... noi doi visam că vom fi la putere de acum 3 ani de zile, eram siguri că vom fi. Ce vină am că s-a dus ăla să-şi bea cafeaua - asta e cea mai mare prostie istorică, nici nu vrea s-o fac pe istoricul, ei cum te duci tu în gura lupului acolo, cu o oră înainte de alegeri? Vorbesc de Geoană. Pentru că de la el, de la asta a plecat tot. Şi noi visam c-o să... tu ai să fii acolo să trimiţi bani la Bârlad, eu am să înot în bani să..."

▶ [TC 29:54]
Adrian Solomon, deputat PSD

▶ [TC 33:35]
Deputatul Adrian Solomon îi explică în amănunt senatorului Vasile Pintilie proiectul de lege pe care acesta din urmă l-a criticat destul de dur în cea mai recentă conferinţă a sa de presă

▶ [TC 34:51]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Un secret pentru domnul senator Pintilie care văd că se tot freacă ca porcul de gard de mine aşteptând o reacţie, de vreo două săptămâni, şi... nu ştiţi... cât... m-a scurmat pe mine în interior să ies să dau replică /.../"

▶ [TC 36:24]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "În proporţie de 90% cred că din legile din 2000 încoace sunt după model occidental /.../"

▶ [TC 40:20]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ca senator eu aş fi... aşteptat sau m-aş fi bucurat să vină ca şi iniţiator alături de mine."

▶ [TC 50:19]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Articolul 1 este cel mai important. El interzice explorarea şi exploatarea prin această metodă (a fracturării hiraulice, n.r.). Nu... toate metodele de explorare şi exploatare a hidrocarburilor lichide şi gazoase. Ci doar această metodă care este controversată la nivel naţional. N-avem nimic cu ăia care vin să scoată petrol mâine de la Bârlad. Să vină. /.../"

▶ [TC 52:23]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Prospecţiunile nu recurg la aceste tehnici de fracturare a rocilor. Ci ele doar sapă, scot de acolo un tronson de material geologic şi-l supun unor analize. Şi zic, "există lucrurile astea, estimăm cantitatea la numărul de...". Pe urmă explorările se fac cu metodele invazive, chiar cu aceste fracţionări ale rocilor de care vorbim noi."

▶ [TC 55:29]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Procesul întreg de explorare se opreşte aici dacă vrea domnul senator şi colegii săi din majoritate."

▶ [TC 55:53]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dacă noi nu vom ieşi în stradă, dacă noi nu vom sensibiliza opinia publică în aşa fel încât să-i sperie pe cetăţenii care conduc România, ei nu vor avea nicio piedică să vină în Aprilie să-şi facă sonda şi să se apuce de treabă. /.../ Nu domnul senator să ne zică nouă să stăm liniştiţi. Au mai stat românii liniştiţi şi-a lucrat unul pentru ei de-a furat toată ţara."

▶ [TC 56:42]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Termenele ultimative sunt cele care fac o lege să fie eficientă şi aplicabilă."

▶ [TC 65:12]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "/.../ Aşa se face în orice lege. Dacă eşti trecut prin parlament cu rost, nu ca gâsca prin apă după cum trece domnul Pintilie, înţelegi ce-i cu articolul ăsta. Deci ce-i atâta de grav în legea asta? Că l-am făcut eu (proiectul, n.r.) şi nu l-ai făcut tu, domnul senator? Te rog frumos să vii până luni să semnezi această iniţiativă şi va fi iniţiativa noastră care-i apără în primul rând pe bârlădeni că la Bârlad s-a gândit să facă prima sondă. /.../ Eu voi merge la toţi parlamentarii din judeţul Timiş, Constanţa, Bihor, ce-am mai văzut eu în lista respectivă."

▶ [TC 66:45]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "N-ai ce să comentezi la acest om ci să-l inviţi să plece liniştit din funcţia respectivă că n-a lăsat nicio urmă, ca limaxul măcar, ştiţi, putea să se târască prin parlament să lase şi el o dâră pe-acolo."

▶ [TC 68:58]
Doina Secăreanu, Media TV:  (parafranzându-l pe senator) "Noi ne punem... adică noi ne punem cu această cifră de afaceri...?"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Da, dom'le, noi tre' să ne punem cu oricine! Noi ne-am bătut cu turcii, de-a lungul vremii. Ne-am bătut cu romanii la momentul respectiv, când eram daci. /.../ Ne-am luptat cu tătarii, ne-am luptat cu cine vrei, cu polonezii ne-am luptat, cu nemţii, domnu', cu ruşii ne-am luptat. Ne luptăm şi cu americanii /.../"

▶ [TC 70:11]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ne punem împotriva americanilor pentru că eu nu cred că pentru scutul american de la Deveselu la Bârlad trebuie sa fie "Detristelu". Să fie clar pentru toată lumea. Nu suntem curioşi nici de scutul lor nici de gazele noastre să le ia ei şi-aşa mai departe. Să le lase aici. Unde-au stat milioane de ani la 3.000 de metri sub pământ să mai stea încă vreo câteva mii de ani până dispare toată sămânţa lui Pintilie de pe pământ."

▶ [TC 77:08]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Îi transmiteţi, şi poate se uită să vadă public invitaţia mea de a semna iniţiativa pentru că unde-s doi puterea creşte. /.../ Dom'le, calea aia lungă către foraje trebuie oprită acum."

▶ [TC 77:51]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Informaţiile sunt că atunci când s-a semnat la Washington tratatul cu Deveselu s-a semnat şi cu "Detristelu" pentru Bârlad, de către domnul Traian Băsescu, evident şeful politic şi spiritual al băsiştilor inclusiv a domnului Pintilie şi de-aia ei îmbrăţişează chestiunea asta pentru că sunt vânduţi americanilor. Şi-o spun... poa' să vină cu bomba... să mă caute. /.../ Trebuie să avem o şansă pentru că bulgarii au putut, în Franţa acolo a fost o iniţiativă a preşedintelui Sarkozy /.../, la noi cei care suntem cu licuriciul în continuare şi până când va sta ăla care le face nu ştiu ce la licuricii americani în fruntea ţării va fi destul de greu printr-un partid aflat la guvernare să ne facem dreptate. De-aia trebuie să ne facem noi singuri dreptate."

▶ [TC 79:32]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci este clar, o bătălie între a supravieţui cu sărăcia noastră aici sau a muri cu bogăţia americanilor la ei acasă. Că doar n-o se ne îmbogăţim noi de pe urma ăstora. Ei vin, scot gazul respectiv pe petroliere la ei în America. Nu ni-l bagă nouă în conductă să-l consumăm la aragaz măcar şi să ne scadă factura de gaz. Din contra. Este o rezervă pe care americanii vor să şi-o facă pentru următorii 50-100 de ani, atunci când hidrocarburile prin toată lumea vor dispare. Şi ei să rămână ceea ce sunt şi-acum, călăreţii mondiali."

▶ [TC 80:17]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dacă înţelegerea este făcută la nivel de preşedinţi de stat, deci acest lucru se va face. O să vedeţi. Suntem atâţia aici."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu se va face."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Bine."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Peste cadavrele noastre doar."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Mai vedem."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Legea este mai greu de trecut astăzi în Parlament dar eu am convingerea /.../. Prima cameră sesizată este Senatul. Acolo o să avem posibilitatea să-l vedem pe Pintilie şi colegii lui votând această lege."

▶ [TC 81:28]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Eu am un singur aliat în chestiunea asta, domnul Iancu, Iulian Iancu, care este preşedintele comisiei de industrii şi care sprijină ideea interzicerii acestei metode."

▶ [TC 81:53]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Pe 17 sau 18, înainte de 22 (Martie, data mitingului, n.r.), va fi la Bârlad un simpozion, îl organizează muzeul, vor fi chemaţi profesori şi specialişti din toate centrele universitare, probabil vor fi şi păreri pro, şi păreri contra, nu-i aducem numai pe ăia care zic jos mafia sus patria, ci vor veni cu toţii ca să tragem şi noi o concluzie."

▶ [TC 82:21]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Oricum pe 22 Martie pentru că este Ziua Mondială a Apei /.../ vom face începând cu ora 6 seara, 18, în faţa primăriei, un miting unde-i aşteptăm pe toţi. Să vadă cei de la Bucureşti că nu suntem proştii lor."

▶ [TC 83:12]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Noi vom dormi liniştiţi după ce această lege va fi aprobată. Pentru că nu-i nimeni împotriva exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, lichide, gazoase, dar să [se] facă prin metode nepoluante."

4.367 vizualizări |108 comentarii86m31s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1740 secunde.