TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  10:00
Temperatura7.9 °C
Umiditatea 69%
Presiunea 983.8 mb
Vânt3.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Primărie, 16 Martie 2012

▶ [TC 00:00]
Semnarea contractului pentru împădurirea terenurilor agricole din petrimetru coastă baraj Râpa Albastră.

▶ [TC 11:02]
Despre proiectul pentru reintegrarea etniei romilor

▶ [TC 19:08]
Despre câinii comunitari

▶ [TC 21:22]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Dacă vom merge în ritmul ăsta şi legea nu se va adopta probabil că peste 10 - 20 de ani de zile jumătate din Bârlad, din suprafaţa Bârladului, va fi plină de padocuri de câini."

▶ [TC 21:59]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Ritmul de înmulţire a lor este mult mai mare decât capacitatea sau dorinţa cetăţenilor de a-i... sterge... la funduleţ acasă la bloc."

▶ [TC 22:29]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Am mai dat exemple cu occidentul unde nu se vede câine comunitat nicăieri, nicăieri, fac o paranteză: eu cred că sunt cartiere sau copii care nici nu ştiu cum arată câinele, n-au văzut... mişcându-se."

▶ [TC 23:59]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Un câine consumă mai mult decât un pensionar pe zi. Mănâncă boabe, tre' să-i întreţinem, îi dăm cu spray, sunt de la ONG care-i filmează toată ziua. Poate nu ştiţi! Acolo (la padoc, n.r.) este o persoană, 24 din 24 sau oricum pe timpul zilei care filmează: cum le dăm mâncare, cum îi curăţăm, cum îi... da... tratăm. Neştiind că banii ăştia vin din puţin pe care noi reuşim să-l adunăm."

▶ [TC 25:10]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Şi dacă el, după ce i l-am sterilizat şi i l-am dat în primire, îl găsim prin centru oraşului, îl amendăm pe proprietar!"

▶ [TC 27:04]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Vom fi şi de partea cetăţenilor care nu doresc să mai vadă câini comunitari pe străzi şi în cartiere dar şi de partea cetăţenilor care doresc acest lucru şi a ONG-urilor care ne monitorizează permanent. Mă mir că nu sunt acuma să filmeze şi-aici! Da. Asta e situaţia. Deşi eu sunt iubitor de animale."

▶ [TC 27:28]
Despre şedinţa Consiliului Local Bârlad: luni, 19 Februarie 2012, ora 16

▶ [TC 27:48]
Despre Zilele Cuza 2012

▶ [TC 28:29]
Despre mitingul de pe 22 Martie împotriva extragerii gazelor de şist prin metoda fisurării hidraulice

▶ [TC 28:54]
Patrulare cu câini poliţişti

▶ [TC 30:11]
Patrule de poliţie în zona unde a fost mutat ghetoul în urma reclamaţiilor
Telefonul poliţiei comunitare special pentru acest lucru: 0235 418.707.

▶ [TC 32:39]
Acţiunea de curăţenie de primăvară

▶ [TC 34:44]
Începe acţiunea de plombare cu materiale mai scumpe dar mai de calitate şi care pot fi aplicate la temperaturi mai mici

▶ [TC 36:12]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Şi ca să punem şi-o bombonică pe tortul acestei conferinţe de presă, în legătură cu referendumul pe care domnul deputat Dan Marian ni l-a propus printr-o scrisoare /.../ poziţia mea este următoarea: am analizat situaţia cu consilierii locali, cu aparatul din primărie şi cu domnul deputat Adrian Solomon şi am hotărât următorul lucru: vom face o adresă, o scrisoare domnului prim-ministru rugându-l să ne răspundă la următoarea întrebare: întrebarea va fi de genul /.../ "Dacă în urma referendumului cetăţenii municipiului Bârlad vor spune "nu" acestei investiţii cu gazele de şist atunci domnia sa va promova un proiect de hotărâre de guvern prin care să se anuleze licenţa firmei Chevron pentru aceste prospecţiuni?". În cazul în care domnia sa, cu respectul cuvenit, eu cel puţin am un respect deosebit pentru dânsul, va da un răspuns afirmativ atunci vom face de îndată un referendum. Deci de îndată, n-o să aşteptăm nici alegerile, primul tur, al treilea tur, de toamnă, de iarnă, deci nu politizăm, de îndată! ce domnul prim-ministru ne va spune "da! dacă cetăţenii sunt împotriva acestei investiţii noi vom ridica licenţa firmei Chevron" şi atuncea se va face. Încolo, nicio discuţie despre această acţiune. Nu vreau s-o politizez, nu vreau să fac parteneriat pentru niciun partid ci de data aceasta şi foarte clar şi nu este singura dată când o fac, eu sunt primarul bârlădenilor nu neapărat al unul partid politic cât timp sunt aici. Deci nu politizăm această acţiune. /.../ Cam atât deocamdată, dacă aveţi şi dvs. alte bombonele pe tort, să-mi spuneţi."
Sorina Bâgu, Radio Vipp:  "Dacă domnul Mihai Răzvan Ungureanu va da un răspuns diplomatic, adică nu tranşant "da" sau "nu"..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "În stilul caracteristic."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Da. Nu, suntem oameni serioşi deci nu există, nu există aici... gri. Există alb sau negru. Răspunsul meu este ăsta."
(pauză 15 secunde)
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "De ce zic lucrul ăsta, pentru că numai în felul acesta noi, cetăţenii municipiului Bârlad, putem să oprim această investiţie, numai manifestând, prima etapă fiind aceasta. Colocviului care l-am făcut, scrisoarea pe care i-am înaintat-o domnului prim-ministru, prin semnăturile, cele 10-20.000 de semnături care sunt sau vor veni, prin această manifestaţie, ca un prim pas! Pentru că din nefericire, ştiţi foarte bine, şi cetăţenii trebuie să ştie foarte bine, că nouă nu ni s-a cerut părerea deloc! Şi noi, primăria Bârlad, nu suntem puşi în situaţia să dăm niciun fel de autorizaţie. Pentru că pe perimetrul municipiului Bârlad nu se sondează. Faptul că noi suntem primii care vom fi afectaţi este o chestiune pentru guvern, probabil, colaterală! În orice caz noi nu ne putem manifesta decât aşa! Cum am început. Pentru că dacă noi ar trebui să dăm autorizaţii de forare de prospecţiuni şi-aşa mai departe e clar că nu i-am da-o sau am pune în discuţie la consiliul local şi chiar în discuţie publică. Dar pe noi nu ne întreabă nimeni pentru că nu este pe perimetrul municipiului Bârlad acolo unde eu am vreo... obligaţie. În afară n-am niciun fel de... nu pot să mă implic deloc. Decât în felul acesta. Organizând manifestări ca o primă etapă. Eu n-am să mă iau după domnul general să-ncep să fac pe-aicea prin... isterii prin centru. Dar... cum a propus sute de mii de oameni să vină în valuri. Nu. Facem o chestiune civilizată, vedem răspunsul, atitudinea societăţii civile, răspunsul celor aflaţi la putere în legătură cu lucrul ăsta ca o primă etapă. Vom continua bineînţeles protestele noastre şi doar atâta spun, în Bulgaria, dacă nu se făcea aşa şi nu se oprea această investiţie probabil că n-aveau altfel nicio şansă. Aşa şi noi la Bârlad."
▶ [TC 41:46]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Aveţi vreo şansă, după părerea dvs.?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mă abţin. Mă abţin pentru că după părerea mea firma care a primit licenţa ar fi trebuit să vină şi să-şi prezinte marfa la cei care vor avea de suferit de pe urma lor sau nu. Şi să demonstreze că nu este o afacere periculoasă pentru zonă, pentru mediu. /.../"

▶ [TC 43:20]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mie aşa mi s-ar fi părut normal, nu să meargă la guvern şi să aranjeze ei pe-acolo, noi să aflăm de la domnul... ziarist de Vaslui şi de la nişte... copchii despre lucrul ăsta. Nu-i... Asta trebuia făcută publică de la început să ştie toată lumea."

▶ [TC 44:02]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Cam asta... dacă mai sunt întrebări. Zi, Cezara, că tu eşti pe barca ailaltă."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Nu, nu, eu mă grăbesc foarte tare."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu mă, nu-i! Ei puteau să facă aşa. Deci ei, prin acţiunea lor, trăgând învăţăminte din celelalte zone unde le-a fost interzis lucrul ăsta, în Polonia, în Bulgaria, şi "Băi, ce să fac? Hai să vin să demonstrez populaţiei că nu e nicio problemă" şi în primul rând ce lucru interesează cel mai mult sau de ce se fereşte... de apă! "Da, uite, vom demonstra că apa nu va fi [poluată], mediul nu va fi [poluat], în primul rând apa".

▶ [TC 44:51]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar nici pe dvs. nu v-a contactat (Chevron, n.r.), personal..."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu, nu, nu..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "... nu neapărat în calitate de primar?"
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu. Nu."

▶ [TC 45:04]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Eu cred că vor veni să stăm de vorbă. Nu ştiu. Nu ştiu, după părerea mea, eu sunt curios ce răspuns - că voi... lucrez la scrisoarea către domnul prim-ministru, ce răspuns ne va da."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Evaziv."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Pentru că... Nu, evaziv, atunci... salut! Pentru că nu, pot să fac şi eu tot evazivă... ăsta... sondarea opiniei publice. Pentru că răspunsul este clar! Populaţie este împotrivă, ce să mai discutăm! Şi nici nu poate fi altfel!"

2.381 vizualizări |11 comentarii48m57s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1123 secunde.