TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  06:00
Temperatura10.7 °C
Umiditatea 81%
Presiunea 975.9 mb
Vânt1.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
15-04-2024
VALUTARON
EUR4.9737
USD4.6664
GBP5.8274
XAU352.3272
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Adrian Solomon. 19 Martie 2012

▶ [TC 00:00]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Bine aţi venit la conferinţa săptămânală a organizaţiei PSD Bârlad... vom discuta despre ce vreţi dvs."

▶ [TC 00:12]
Povestea cu Nastratin Hogea

▶ [TC 02:15]
Întrebarea cu confiscarea mitingului

Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ideea a fost a mea şi a domnului primar. Noi am convocat mitingul. Deci este un miting la care dorim să testăm reacţia cetăţenilor. De aia nu a fost făcut într-o zi sau într-o săptămână ci în aproape o lună de zile. Tocmai pentru ca să existe timp de informare. Cetăţenii bârlădeni vor veni la un miting în care vor trebui să spună nu, de-aia este şi afişat, să spună nu exploatării gazelor de şist prin metode poluante. Nu sunt chemaţi aici să zică cât de bun e Chevron-ul sau cât de rău e Năstase sau cât de bun e Boc şi cu... Băsescu. Deci noi dorim ca prin glasul cetăţenilor şi-a reprezentanţilor lor aleşi, primarul este ales de cetăţeni uninominal, deputatul este ales uninominal de către cetăţeni, noi suntem reprezentanţii lor dincolo de a fi, ştiu eu, oameni politici /.../"

▶ [TC 04:45]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Văzând, ştiu eu, dezbaterea din mass-media şi văzând reacţia cetăţenilor din toate mediile şi din toate structurile organizate, sindicate, ONG-uri şi-aşa mai departe, o bună parte din membrii PDL şi-au dat blana de oaie portocalie jos şi-au venit în grupul de iniţiativă încercând să ne impună nouă acolo ce să facem şi cum să facem. Că să nu fie scenă şi să vorbim de pe fântână eventual. Că dacă-i scenă o să cânte cineva şi şi-o să zică că ne bucurăm. Că dacă sunt lozinci politice o să ne ia ăia de la Bucureşti în balon şi-o să zică că nu ştiu ce. Eu am încheiat orice colaborare cu aceşti cetăţeni pentru că nu sunt curios de ce-mi spun ei. Ei pot să facă ce menifestări doresc ei. Cu îngeraşi, cu mieluşei pe câmpii, cu ce vor ei să reprezinte. Dar dacă ei vor crede că doar printr-un protest paşnic, în sensul declarativ, adică al lozincilor strigate de-acolo, se va speria cineva, eu le spun că cei de la guvernarea ţării noastre de astăzi nu se sperie decât dacă simt că eu din punct de vedere electoral ceva de pierdut. De aceea noi nu trebuie să ne întoarcem împotriva instituţiilor statului, cum era mesajul făcut de domnul general, un mesaj aproape anarhist. Dom'le eu nu sunt anarhist."

▶ [TC 06:35]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Aştept de la instituţiile statului o reacţie favorabilă celor care vor protesta. Că eu am auzit în gura domnului prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, următorul lucru: că el va fi foarte nefericit dacă un singur om va fi supărat sau lezat de acţiunile guvernului. A spus-o la Gâdea. Păi dom'şe, dacă vor fi mai mulţi de-un om care vor striga "nu în acest moment gazelor de şist" şi "nu în acest moment metodei respective" care n-a putut să-mi demonstreze nimeni că este nepoluantă ci din contra, toată lumea spune că există riscuri majore, atunci mitingul de joi trebuie să fie un miting serios al unor cetăţeni responsabili indiferent că sunt ei pesedişti, penelişti, pedelişti sau... liber-schimbişti, sunt cetăţeni care trăiesc în acest oraş şi vor să trăiască în continuare în condiţii normale în acest oraş."

▶ [TC 08:24]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Eu aştept ca Guvernul să suspende dacă nu să anuleze licenţa până când se lămuresc toate mediile /.../ despre această metodă."

▶ [TC 08:56]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "În Franţa singurul argument a fost că nu dorim să se schimbe peisajul Franţei!"

▶ [TC 09:32]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Noi ne speriem că forând prin pânza freatică de unde bem noi apă s-ar putea să se întâmple ca aceste foraje să fie, ştiu eu, sursa permanentă de poluare pentru cişmelele noastre de apă potabilă. N-a venit nimeni să spună "nu este dom'le adevărat!". Nu a venit nimeni de la Chevron, n-a venit nimeni de la guvern, să spună "dom'le... Solomon bâiguie!". Sau "cei care-l susţin bâiguie!".

▶ [TC 10:49]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Prin urmare mitingul de joi este convocat de către primarul municipiului şi de către deputatul de Bârlad. În persoana mea. Restul, care s-au lipit într-un fel sau altul şi încearcă să ne spună nouă să nu cânte nimeni pe scenă, să nu fie lozinci, să nu fie steaguri, să nu fie nu ştiu ce, sunt veniţi pe urmă când şi-au dat seama colegii de la PDL că un cetăţean de-acolo a luat-o razna. Domnul Pintilie prin atitudinea pe care-a avut-o a, ştiu eu, punctat o dată în plus voinţa preşedintelui. Voinţa preşedintelui Băsescu este de a exploata aceste gaze. Noi spunem nu trebuie exploatate aceste gaze. Până nu suntem siguri că aceste gaze vor ajunge în consumul nostru, până nu suntem singuri că aceste gaze nu sunt periculoase pentru mediul înconjurător /.../"

▶ [TC 14:13]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ideea referendumului nu este a lu' domnu' Dan Marian sau a celor din jurul domniei sale. S-a discutat chiar şi-n momentul... E a mai multor oameni care-au venit şi-au propus în momentul semnării acelei petiţii către guvern la primărie organizarea unui referendum. Am vorbit şi eu cu domnul Boroş la ConySat într-o emisiune şi puteţi să vedeţi că era pe 8 Martie chiar. Am vorbit despre referendum. Dar este ultimul pas care trebuie făcut din punct de vedere juridic, instituţional şi-aşa mai departe. Şi mai mult decât atât nu suntem siguri că un referendum local are efect asupra guvernului. Pentru că un referendum local este opozabil autorităţii care îl decide. Adică dacă decide CL este opozabil numai lui. Dacă CJ decide este opozabil lui. Nu putem printr-o decizie a bârlădenilor sau a celor din Iana sau a celor din tot judeţul Vaslui să decidem o politică a guvernului. Pentru că doar el însuşi este capabil să ceară referendum, să testeze opinia publică prin diverse forme chiar prin referendum şi-apoi să decidă să acţioneze în consecinţă. /.../"

▶ [TC 16:03]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu poţi la Bârlad să organizezi tu, Consiliul Local, referendum [şi] să ţină cont cineva de la Guvern."
Sorina Bâgu, Radio Vipp:  "L-am întrebat ieri pe Pintilie şi a spus "cum să nu, doar legea prevede!"...
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu prevede legea ni[mic]..."
Sorina Bâgu, Radio Vipp:  "Guvernul va ţine cont de referendum!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Evident, dacă-l face guvernul!"

▶ [TC 19:45]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dacă vom confisca politic această manifestaţie atâta timp cât noi am convoca-o, noi am organizat? Primarul organizează mitingul. Nu văd cum a putea să-l mai confiscăm o dată. L-am confiscat deja! Rămâne să vedem cetăţenii dacă răspund chemării noastre. Dacă nu poate vor răspunde chemărilor altora."

▶ [TC 20:36]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Va vorbi primarul de la Bârlad, primarul de la Zorleni, primarul de la Iana, primarul de la Băcani, primăriţa de la Griviţa, toţi vor fi pe scenă şi vor spune "suntem împotrivă!"."

▶ [TC 21:27]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Domnul senator Pintilie afirma în felul următor..."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Domnul senator este "pentru" şi eu îi recomand să nu fie acolo. Pentru siguranţa participanţilor la miting ar fi bine să nu fie prezent."

▶ [TC 22:30]
Adrian Arnăutu, Monitorul de Vaslui  "Mai avem informaţii, noi [avem] tura asta..."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Sunt greşite."

▶ [TC 23:28]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ai văzut vreo campanie pro? Eu n-am văzut o campanie pro. Dar ceea ce este cert joi va fi un miting împotrivă! Vineri, sâmbătă, când vor, pot să facă unul pro!"

▶ [TC 25:26]
Întrebarea cu candidatul PDL-ului

▶ [TC 26:39]
Adrian Solomon, deputat PSD:  Domnul Marcu, da. Eu credeam că o organizaţie serioasă de partid nu poate să vină să propună bârlădenilor să fie conduşi de-un huşean."

▶ [TC 27:12]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Colegii de bancă a lui Dan Marian nu mă interesează."

▶ [TC 27:36]
Adrian Solomon, deputat PSD:  Nu poţi, cred eu, să vii şi să-i faci ţărani pe bârlădeni. Că asta a spus domnul Marcu, ia uitaţi: "pe ultimul loc din judeţ", din punct de vedere a parcurilor, deci eu nu-l consider candidat că un candidat nu-şi începe campania înjurându-i pe cei care trebuie să îi convingă să-l voteze. /.../ Cică "am un copil de crescut şi ştiu că nu există trotuare". I-auzi! "Că nu există spaţii verzi". I-auzi! "O grădină publică civilizată". Măi, măi, măi. "Ca număr de parcuri probabil sunt... pe ultimul loc din judeţ, cei care nu văd sau văd în roz situţia din Bârlad sunt doar cei care n-au ieşit din Bârlad şi s-au dus doar până la ţară"! Domnu' cetăţean al Huşiului! Du-te dom'le acasă la tine şi candidează c-acolo-i metropola Huşiului şi nu-i mai fă pe bârlădeni ţărani! Că nu-i cazul. Ăla care-a venit de la ţară tu eşti, în primul rând. Nu bârlădenii. Şi-atâta vreau să comentez,... tembelismele cu cancerul şi cu asta... Eu dacă aş avea o bubă într-un loc sensibil nu m-aş lăsa operat de domnul Marcu."

▶ [TC 29:36]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci să mai caute. Mai au şanse, /.../ până pe 10 Mai când se termină depunerea candidaturilor, să vină cu... un candidat credibil nu cu... loser-i, nu cu loser-i din start. Adică cu el putea să apară ieri într-un tricou pe care scria "LOSER" şi tot era mai simpatic."

▶ [TC 31:12]
Despre Deal 2

▶ [TC 36:55]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ceea ce nu a spus domnul Dan Marian a fost [că] a sunat pe cineva, persoană importantă, şi i-a spus: "Jihadul pe capul tău!". Există înregistrări, probabil, la instituţiile statului, dacă... "Jihadul pe capul tău! Nu vei începe nicio lucrare până la alegeri! Te vom contesta şi vom răspunde peste 60 de zile!" Ei, acest tip de manifestare politică din partea domnului Dan Marian nu bate cu promisiunile domnului prim-ministru de la Bruxelles, unde-a spus dumnealui la Bruxelles că va face tot posibilul să atragă cât mai mulţi bani din fonduri europene. /.../ Deci dacă domnul prim-ministru vrea să absoarbă fonduri europene cât mai multe trebuie să-şi potolească câinii din teritoriu ca Dan Marian /.../."

▶ [TC 39:43]
Despre şoseaua de centură şi strada Republicii

▶ [TC 42:43]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ce să spui despre Pintilie, că am aflat că merge cu pălăria în cap şi-n maşină."

▶ [TC 55:41]
Harta Chevron

▶ [TC 56:26]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci Huşiul nu este aici (pe zona afectată de pe hartă, n.r.). Evident că domnul Dan Marian din punct de vedere al familiei sale este foarte liniştit. Eu din punct de vedere a sănătăţii copilului meu sunt foarte neliniştit. Şi dacă cineva vrea să creadă că eu fac pentru vren câştig electoral atuncea nu pot să-i zic decât că-i prost!"

3.407 vizualizări |94 comentarii67m28s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1100 secunde.