TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 10:00
Temperatura20.8 °C
Umiditatea 45%
Presiunea 999.4
Vânt1.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Dan Marian, Mihaela Cososchi şi Alina Munteanu, 21 Martie 2012

▶ [TC 00:57]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu vom fi niciodată de acord cu acţiuni care ne aduc aminte de mineriadele anilor '90."

▶ [TC 01:18]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu suntem de acord cu politicieni gen Miron Cozma sau Adrian Solomon care instigă lumea la violenţă prin agresivitatea pe care o practică īn spaţiul politic şi mediatic."

▶ [TC 02:29]
Dan Marian, deputat PDL: "Vrem să aflăm această opinie a cetăţenilor. Şi tocmai de aceea revin şi astăzi cu acest /.../ mesaj al declanşării şi-al organizării unui referendum odată cu alegerile locale pentru a afla opinie cetăţenilor cu privire la gazele de şist."

▶ [TC 03:32]
Mihaela Cososchi, consilier local PDL

▶ [TC 04:11]
Dan Marian, deputat PDL: "Ca cetăţean a municipiului Bārlad sunt īmpotriva exploatării gazului de şist şi-mi asum această declaraţie īn totalitate. Dincolo de declaraţia făcută vreau să informez opinia publică despre [o] iniviţiată pe care am luat-o astăzi de a propune tuturor colegilor consilieri locali ai municipiului Bārlad iniţierea unui proiect de HCL pentru a consulta populaţia municipiului Bārlad referitor la această temă. Am propus colegilor consilieri locali, indiferent de partidul din care fact parte. Aşa cum ştiţi grupul de consilieri PDL este format din doar 3 membri ori pentru a iniţia o hotărāre de HCL aveam nevoie de 7 consilieri /.../. S-a vrut o īntrebare pentru referendum pe 10 Iunie adresată cetăţenilor dacă sunt de acord cu exploatarea gazului de şist pe teritoriul municipiului Bārlad. Cei mai mulţi dintre colegii consilieri mi-au răspuns "nu" de la prima īntrebare, cāţiva dintre ei mi-ai răspuns "da, dar răspunsul vi-l dau ceva mai tārziu", am primit telefoane, īntr-adevăr, de la toţi, s-au ţinut de cuvānt, numai că al doilea răspuns a fost "nu". Ce s-a īntāmplat īntre timp nu ştiu dar am rămas cu patru "da"-uri şi vă pot spune şi care sunt colegii care au fost de acord să meargă alături de mine īn iniţierea acestui proiect, colegii mei, consilier Gh. Manaz, consilier Pleşu Cornel şi consilierul PSD Gālea Constantin."

▶ [TC 08:00]
Alina Munteanu, primar Griviţa

▶ [TC 08:03]
Alina Munteanu, primar Griviţa: "Sunt alături de dl preşedinte şi alături de doamna Mihaela Cososchi tocmai pentru a asigura cetăţenii comunei Griviţa că primarul comunei Griviţa, Munteanu Alina Iuliana, este īmpotriva exploatării gazelor de şist /.../"

▶ [TC 08:32]
Alina Munteanu, primar Griviţa: "Am ajuns la această decizie şi consider că este cea mai potrivită decizie ca cetăţenii localităţilor şi respectiv cetăţenii comunei Griviţa să-şi exprime opţiunea lor dacă sunt "pentru" sau "īmpotriva" gazelor de şist. Dar eu, primar Munteanu Alina, īmi fac datoria de informare īn primul rānd /.../"

▶ [TC 14:28]
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ īncepānd de luni īn municipiul Bārlad să declanşăm campania de strāngere de semnături pentru a iniţia acest proiect de hotărāre īn CL cu privire la convocarea referendumului. Vă repet, legea spune clar, iniţierea unui proiect de HCL se face la propunerea primarului, la propunerea a minim o treime dintre consilierii locali sau la propunerea a 5% din cetăţenii cu drept de vot pe baza tabelelor de semnături."

▶ [TC 18:37]
Dan Marian, deputat PDL: "Din păcate un protest care pānă la urmă este consituţional, este legal, dacă ar fi fost organizat strict de societatea civilă , eu ştiu... cu sprijinul dvs. al presei, cu siguranţă ar fi avut alături şi reprezentanţii PDL dar atāta timp cāt acest protest de māine este organizat de exclusiv de PSD, este organizat exclusiv din punctul de vedere electoral al PSD-ului, īmi pare rău dar nu cred că vor avea printre, printre... participanţi nume marcante din PDL."

▶ [TC 20:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Foarte mulţi dintre cetăţenii municipiului Bārlad m-au contactat, m-au sunat la telefon pentru că am foarte mulţi prieteni īn Bārlad şi mi-au spus că nu sunt de acord să participe la un miting organizat de Adrian Solomon şi care a transmis anterior /.../ zilei īn care se va desfăşura acest miting numai mesaje care nu au nicio legătură cu o societate civilizată. Deci agresivitatea verbală pe care a demonstrat-o Adrian Solomon īmpinge cetăţenii să refueze a participa la acest miting. Asta este opinia mea personală şi vă rog să consemnaţi ca atare."

▶ [TC 27:19]
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Domnul Solomo a spus, citez, aţi sunat un personaj important din Bārlad şi i-aţi spus la telefon īn felul următor: "jihadul vine peste tine! te vom cons-te... contesta şi vom răspunde īn 30... peste 30 de zile...". Pe cine aţi ameninţat dvs. la telefon?"
Dan Marian, deputat PDL: "Deci, ăăă... Odată că... domnul Solomon... oricum nu prea merită să aibă..."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Sunt declaraţii publice, domnu' deputat."
Dan Marian, deputat PDL: "...răspunsuri din partea mea. Am citit şi eu această declaraţie, mie nu-mie clar... Deci e clar nu am făcut-o eu. Deci nu-mi aparţine această declaraţie, dar nu mi-e clar care era subiectul, pānă la urmă, care era subiectul."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Nu ştiu, nu ştiu."
Dan Marian, deputat PDL: "Deci, dacă el spune că..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Vizavi de posibilitatea contestării īncă o dată a..."
Dan Marian, deputat PDL: "A?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "...licitaţiei din cartier 2 Deal."
Dan Marian, deputat PDL: "A! Acuma am īnţe- dacă e - sunteţi sigură că la asta se referă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Absolut."
Dan Marian, deputat PDL: "Bun. Eu, ăăă, am un mesaj... să spunem aşa... tipar! Īn momentul cānd un cetăţean al Romāniei are cunoştinţă despre un alt cetăţean al Romāniei că, eu ştiu, ameninţă, produce infracţiuni sau mai ştiu eu ce lucruri care nu sunt īn regulă şi conforme cu legea eu īl invit să se ducă la DNA, la Parchet, la... unde vrea el! Deci unde vrea el, să se ducă şi să spună cinstit şi corect ceaa ce ştie. Pentru că altfel devine şi el părtaş pentru că ascunde informaţii... utile instituţiilor statului. Deci este un mesaj tipar pe care-l transmit şi-l dau tuturor celor care... ăăă, chipurile... au o informaţie /.../"

▶ [TC 29:33]
Dan Marian, deputat PDL: "Da' pot să-i adresez şi eu o īntrebare domnului Solomon. Dacă tot suntem īn jocul ăsta de ping-pong? /.../ Acu'... cāteva luni... nu ştiu, că timpul zboară atāt de repede, pierdem noţiunea sa. A fost un conflict īntr-un bar, Iguana, īm? Īn care s-a īntāmplat o agresiune fizică pe lāngă agresiunea verbală. O agresiune fizică, din cāte am īnţeles, din partea domnului deputat Solomon şi a domnului viceprimar asupra unui cetăţean. Eu īl īntreb pe domnul Solomon: s-a... a fost reclamat la poliţie, dacă da, eu ştiu, poliţia sau Parchetul, nu ştiu, Īnalta Curte de Casaţie, au dispus neīnceperea urmăririi penale sau au dispus īnceperea urmăririi penale. Adică să ne dea o... dom'le să ne spună "dom'le, a fost o minciună! Deci a fost o minciună, cetăţeanul respectiv care-a declarat că a fost agresat fizic şi verbal de Adrian Solomon a minţit!". Dom'le să ne spună chestiunea asta. Ca să īnchidem subiectul. Pentru că, nu ştiu, eu trăiesc cu impresia şi-l văd aşa pe Adrian Solomon ca un cetăţean extrem de violent. Eu dacă nu l-aş.. nu ştiu, poate dacă n-aş avea poziţia de deputat credeţi-mă, cred că mi-ar fi frică să mă īntālnesc noaptea pe strada cu Adrian Solomon. Deci mi-ar fi frică!"

▶ [TC 32:01]
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Vreau să o īntreb pe dna Cososchi cānd a intrat sau de cānd a devenit interesată de acest subiect?"
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "După ce m-am informat pentru că iniţial am avut o poziţie neutră, recunosc..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Pe 19 Martie (la şedinţa CLB, n.r.) cum era poziţia dvs? Neutră sau eraţi..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Deja eram hotărātă."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi-atunci de ce n-aţi luat cuvāntul, ca şi curiozitate."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Unde?"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Īn consiliul local..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Pentru că nu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...la rubrica interpelări, să vadă şi bārlădenii..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "...nu s-a discutat."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...că nu numai politicul este subiectul."
Dan Marian, deputat PDL: "Eee, acuma... e īntrebare..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Nu s-a discutat, a fost o ordine de zi clară, hotărārile au fost..."
Dan Marian, deputat PDL: "De ce nu m-a făcut mama cu ochi albaştri acuma?"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...cuvāntul la rubrica interpelări..."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "N-o fost pe ordinea de zi."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "N-a fost pe ordinea de zi. Deci nu mă hotărāsem īncă pentru a iniţia această hotărāre de CL, mărturisesc ideea mi-a venit... ieri după-amiază tārziu, spre seară. Referitor la acest lucru pentru că īntr-adevăr societatea civilă a fost cea care m-a determinat. Discuţiile pe care le-am avut cu personalităţi ale... [le] numesc personalităţi şi ştiu ce spun cānd spun personalităţi, ale oraşului Bārlad, īngrijorate de acest lucru, m-am documentat şi-mn cunoştinţă de cauză am hotărāt să-mi exprim public această opţiune de a fi īmpotriva exploatării, prin acestă metodă, a gazelor de şist."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Nu că şi preşedintele dvs. de partid şi-a exprimat această opţiune."
Dan Marian, deputat PDL: "Cum?"
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Nu ştiu dacă şi-a exprimat această opţiune!"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi-a exprimat."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Ţi-ai exprimat opţiunea asta?"
Dan Marian, deputat PDL: "Eu sunt... eu sunt neutru! Deocamdată sunt neutru şi... sunt neutru /.../"

4.951 vizualizări |37 comentarii44m07s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 7 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2737 secunde.