TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  07:00
Temperatura9.7 °C
Umiditatea 76%
Presiunea 977.3 mb
Vânt3.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
24-04-2024
VALUTARON
EUR4.9761
USD4.6567
GBP5.7878
XAU346.6114
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă Dan Marian, Mihaela Cososchi şi Alina Munteanu, 21 Martie 2012

▶ [TC 00:57]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu vom fi niciodată de acord cu acţiuni care ne aduc aminte de mineriadele anilor '90."

▶ [TC 01:18]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu suntem de acord cu politicieni gen Miron Cozma sau Adrian Solomon care instigă lumea la violenţă prin agresivitatea pe care o practică în spaţiul politic şi mediatic."

▶ [TC 02:29]
Dan Marian, deputat PDL: "Vrem să aflăm această opinie a cetăţenilor. Şi tocmai de aceea revin şi astăzi cu acest /.../ mesaj al declanşării şi-al organizării unui referendum odată cu alegerile locale pentru a afla opinie cetăţenilor cu privire la gazele de şist."

▶ [TC 03:32]
Mihaela Cososchi, consilier local PDL

▶ [TC 04:11]
Dan Marian, deputat PDL: "Ca cetăţean a municipiului Bârlad sunt împotriva exploatării gazului de şist şi-mi asum această declaraţie în totalitate. Dincolo de declaraţia făcută vreau să informez opinia publică despre [o] iniviţiată pe care am luat-o astăzi de a propune tuturor colegilor consilieri locali ai municipiului Bârlad iniţierea unui proiect de HCL pentru a consulta populaţia municipiului Bârlad referitor la această temă. Am propus colegilor consilieri locali, indiferent de partidul din care fact parte. Aşa cum ştiţi grupul de consilieri PDL este format din doar 3 membri ori pentru a iniţia o hotărâre de HCL aveam nevoie de 7 consilieri /.../. S-a vrut o întrebare pentru referendum pe 10 Iunie adresată cetăţenilor dacă sunt de acord cu exploatarea gazului de şist pe teritoriul municipiului Bârlad. Cei mai mulţi dintre colegii consilieri mi-au răspuns "nu" de la prima întrebare, câţiva dintre ei mi-ai răspuns "da, dar răspunsul vi-l dau ceva mai târziu", am primit telefoane, într-adevăr, de la toţi, s-au ţinut de cuvânt, numai că al doilea răspuns a fost "nu". Ce s-a întâmplat între timp nu ştiu dar am rămas cu patru "da"-uri şi vă pot spune şi care sunt colegii care au fost de acord să meargă alături de mine în iniţierea acestui proiect, colegii mei, consilier Gh. Manaz, consilier Pleşu Cornel şi consilierul PSD Gâlea Constantin."

▶ [TC 08:00]
Alina Munteanu, primar Griviţa

▶ [TC 08:03]
Alina Munteanu, primar Griviţa: "Sunt alături de dl preşedinte şi alături de doamna Mihaela Cososchi tocmai pentru a asigura cetăţenii comunei Griviţa că primarul comunei Griviţa, Munteanu Alina Iuliana, este împotriva exploatării gazelor de şist /.../"

▶ [TC 08:32]
Alina Munteanu, primar Griviţa: "Am ajuns la această decizie şi consider că este cea mai potrivită decizie ca cetăţenii localităţilor şi respectiv cetăţenii comunei Griviţa să-şi exprime opţiunea lor dacă sunt "pentru" sau "împotriva" gazelor de şist. Dar eu, primar Munteanu Alina, îmi fac datoria de informare în primul rând /.../"

▶ [TC 14:28]
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ începând de luni în municipiul Bârlad să declanşăm campania de strângere de semnături pentru a iniţia acest proiect de hotărâre în CL cu privire la convocarea referendumului. Vă repet, legea spune clar, iniţierea unui proiect de HCL se face la propunerea primarului, la propunerea a minim o treime dintre consilierii locali sau la propunerea a 5% din cetăţenii cu drept de vot pe baza tabelelor de semnături."

▶ [TC 18:37]
Dan Marian, deputat PDL: "Din păcate un protest care până la urmă este consituţional, este legal, dacă ar fi fost organizat strict de societatea civilă , eu ştiu... cu sprijinul dvs. al presei, cu siguranţă ar fi avut alături şi reprezentanţii PDL dar atâta timp cât acest protest de mâine este organizat de exclusiv de PSD, este organizat exclusiv din punctul de vedere electoral al PSD-ului, îmi pare rău dar nu cred că vor avea printre, printre... participanţi nume marcante din PDL."

▶ [TC 20:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Foarte mulţi dintre cetăţenii municipiului Bârlad m-au contactat, m-au sunat la telefon pentru că am foarte mulţi prieteni în Bârlad şi mi-au spus că nu sunt de acord să participe la un miting organizat de Adrian Solomon şi care a transmis anterior /.../ zilei în care se va desfăşura acest miting numai mesaje care nu au nicio legătură cu o societate civilizată. Deci agresivitatea verbală pe care a demonstrat-o Adrian Solomon împinge cetăţenii să refueze a participa la acest miting. Asta este opinia mea personală şi vă rog să consemnaţi ca atare."

▶ [TC 27:19]
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Domnul Solomo a spus, citez, aţi sunat un personaj important din Bârlad şi i-aţi spus la telefon în felul următor: "jihadul vine peste tine! te vom cons-te... contesta şi vom răspunde în 30... peste 30 de zile...". Pe cine aţi ameninţat dvs. la telefon?"
Dan Marian, deputat PDL: "Deci, ăăă... Odată că... domnul Solomon... oricum nu prea merită să aibă..."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Sunt declaraţii publice, domnu' deputat."
Dan Marian, deputat PDL: "...răspunsuri din partea mea. Am citit şi eu această declaraţie, mie nu-mie clar... Deci e clar nu am făcut-o eu. Deci nu-mi aparţine această declaraţie, dar nu mi-e clar care era subiectul, până la urmă, care era subiectul."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "Nu ştiu, nu ştiu."
Dan Marian, deputat PDL: "Deci, dacă el spune că..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Vizavi de posibilitatea contestării încă o dată a..."
Dan Marian, deputat PDL: "A?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "...licitaţiei din cartier 2 Deal."
Dan Marian, deputat PDL: "A! Acuma am înţe- dacă e - sunteţi sigură că la asta se referă."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Absolut."
Dan Marian, deputat PDL: "Bun. Eu, ăăă, am un mesaj... să spunem aşa... tipar! În momentul când un cetăţean al României are cunoştinţă despre un alt cetăţean al României că, eu ştiu, ameninţă, produce infracţiuni sau mai ştiu eu ce lucruri care nu sunt în regulă şi conforme cu legea eu îl invit să se ducă la DNA, la Parchet, la... unde vrea el! Deci unde vrea el, să se ducă şi să spună cinstit şi corect ceaa ce ştie. Pentru că altfel devine şi el părtaş pentru că ascunde informaţii... utile instituţiilor statului. Deci este un mesaj tipar pe care-l transmit şi-l dau tuturor celor care... ăăă, chipurile... au o informaţie /.../"

▶ [TC 29:33]
Dan Marian, deputat PDL: "Da' pot să-i adresez şi eu o întrebare domnului Solomon. Dacă tot suntem în jocul ăsta de ping-pong? /.../ Acu'... câteva luni... nu ştiu, că timpul zboară atât de repede, pierdem noţiunea sa. A fost un conflict într-un bar, Iguana, îm? În care s-a întâmplat o agresiune fizică pe lângă agresiunea verbală. O agresiune fizică, din câte am înţeles, din partea domnului deputat Solomon şi a domnului viceprimar asupra unui cetăţean. Eu îl întreb pe domnul Solomon: s-a... a fost reclamat la poliţie, dacă da, eu ştiu, poliţia sau Parchetul, nu ştiu, Înalta Curte de Casaţie, au dispus neînceperea urmăririi penale sau au dispus începerea urmăririi penale. Adică să ne dea o... dom'le să ne spună "dom'le, a fost o minciună! Deci a fost o minciună, cetăţeanul respectiv care-a declarat că a fost agresat fizic şi verbal de Adrian Solomon a minţit!". Dom'le să ne spună chestiunea asta. Ca să închidem subiectul. Pentru că, nu ştiu, eu trăiesc cu impresia şi-l văd aşa pe Adrian Solomon ca un cetăţean extrem de violent. Eu dacă nu l-aş.. nu ştiu, poate dacă n-aş avea poziţia de deputat credeţi-mă, cred că mi-ar fi frică să mă întâlnesc noaptea pe strada cu Adrian Solomon. Deci mi-ar fi frică!"

▶ [TC 32:01]
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Vreau să o întreb pe dna Cososchi când a intrat sau de când a devenit interesată de acest subiect?"
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "După ce m-am informat pentru că iniţial am avut o poziţie neutră, recunosc..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Pe 19 Martie (la şedinţa CLB, n.r.) cum era poziţia dvs? Neutră sau eraţi..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Deja eram hotărâtă."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi-atunci de ce n-aţi luat cuvântul, ca şi curiozitate."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Unde?"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "În consiliul local..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Pentru că nu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...la rubrica interpelări, să vadă şi bârlădenii..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "...nu s-a discutat."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...că nu numai politicul este subiectul."
Dan Marian, deputat PDL: "Eee, acuma... e întrebare..."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Nu s-a discutat, a fost o ordine de zi clară, hotărârile au fost..."
Dan Marian, deputat PDL: "De ce nu m-a făcut mama cu ochi albaştri acuma?"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "...cuvântul la rubrica interpelări..."
Cezara Mironică, Vremea Nouă  "N-o fost pe ordinea de zi."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "N-a fost pe ordinea de zi. Deci nu mă hotărâsem încă pentru a iniţia această hotărâre de CL, mărturisesc ideea mi-a venit... ieri după-amiază târziu, spre seară. Referitor la acest lucru pentru că într-adevăr societatea civilă a fost cea care m-a determinat. Discuţiile pe care le-am avut cu personalităţi ale... [le] numesc personalităţi şi ştiu ce spun când spun personalităţi, ale oraşului Bârlad, îngrijorate de acest lucru, m-am documentat şi-mn cunoştinţă de cauză am hotărât să-mi exprim public această opţiune de a fi împotriva exploatării, prin acestă metodă, a gazelor de şist."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Nu că şi preşedintele dvs. de partid şi-a exprimat această opţiune."
Dan Marian, deputat PDL: "Cum?"
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Nu ştiu dacă şi-a exprimat această opţiune!"
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi-a exprimat."
Mihaela Cososchi, consilier local PDL: "Ţi-ai exprimat opţiunea asta?"
Dan Marian, deputat PDL: "Eu sunt... eu sunt neutru! Deocamdată sunt neutru şi... sunt neutru /.../"

5.783 vizualizări |37 comentarii44m07s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 11 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1104 secunde.