TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  09:00
Temperatura22.2 °C
Umiditatea 60%
Presiunea 980.8 mb
Vânt1.2 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
23-06-2025
VALUTARON
EUR5.0453
USD4.3983
GBP5.8892
XAU476.0454
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Constantin Constantinescu invitat la MediaTV, 29 Iulie

Constantin Constantinescu: "O femeie din Bârlad îmi zice "dom' primar, nu vă luaţi după..." cei de la un anumit partid şi nu mai dau acuma numele că mi-e jenă, "pentru că ei cât au fost 4 ani la putere n-au făcut nimic pentru Bârlad" cum, spun eu, nici ăştia care sunt acum nu fac nimic decât dacă ne zbatem noi. Eu am ameninţat, şi domnul Buzatu şi Mihalachi şi Solomon ştiu, că dacă nu primim proiectul pentru străzi în Deal 2 fac greva foamei! Pentru că este nedrept, suntem pe primul loc, am venit cu argumente, cu demonstraţii, am făcut toate actele necesare, şi se cam tergiversează! Unii îmi spun de ce nu mă duc la Elena Udrea să-mi semneze. Da, m-aş duce la Elena Udrea, da' Elena Udrea îmi pune frumos hârtie în faţă "treci la PD-ul nostru cu tot cu Pintilie a' tău şi-l recunoşti de şef pe Pintilie?". Nu pot să fac lucrul ăsta! Pentru că nu-i corect. Că dac-ar fi 100% aş trece la partid şi-aş face o listă de bucate acolo. Vreau: şosea de centură, stradă, pod, şi-aşa mai departe... străzi, canalizare, apă. Şi dac-ar face lucrul ăsta trec şi mâine, cred că n-ar avea nici dom' Buzatu nimic, nici măcar Ponta. Dar nu se poate! Pentru bârlădeni aş face-o, dar astea-s poveşti de adormit copiii."

Constantin Constantinescu: "Proiectantul, la tema noastră de proiectare, a regândit întreaga funcţionalitate a viitorului cinematograf şi, pentru că acuma nu se mai poartă sălile mai mari de 100-150 de persoane, pentru funcţionalitate, va transforma sala de spectacole în două săli. Una din săli va avea anumite dimensiuni specifice spectacolelor care se dau acuma 3D. 3D-ul ăsta se referă la o anumită tehnică reprezentată de aparatul propriu-zis care dă imaginea aceasta şi de o pereche de ochelari. N-are nicio legatură cu investiţia sau cu lucrările pe care le facem.

Constantin Constantinescu: "Aici este bine să spunem următorul lucru oamenilor, să înţeleagă lucrul ăsta, prea puţini pentru câţi ar trebui să înţeleagă lucrul ăsta din ţară, pentru că asta a fost o fumigenă aruncată de reprezentanţii unui partid din Bârlad, nici nu mai spun - mi-e şi jenă - pentru a-i ridica mingea la fileu unui individ care n-are nicio legătură cu Consiliul Local, cu Primăria, deşi săracu' visează în continuare, şi el şi cei din conducerea partidului din care face parte. Şi atuncea a inventat ştirea asta de presă, a dat-o uşor-uşor în media şi toate televiziunile centrale cele mai importante, într-o isterie totală, au venit, m-au căutat şi, ce este curios, eu le spuneam toată evoluţia despre acest lucru, după care dădeau la televizor cu toţii la unison următorul lucru: Bârladul, care stă să moară, lumea moare pe străzi, apa invadează, apocalipsa la Bârlad şi primarul s-a gândit să facă SPA şi cinematograf 3D, într-o ieşire neruşinată, vis-a-vis de situaţia economică şi financiară a ţării. Cam asta reieşea şi asta era imaginea din ştirea aceasta şi bineînţeles c-am primit zeci de telefoane de la tot felul de indivizi, unora le-am răspuns, altora le-am zâmbit..."

Constantin Constantinescu: "Despre ce este vorba: este foarte clar, şi noi avem un sondaj pe care îl vom da publicităţii probabil luna viitoare, noi am făcut un sondaj şi am constatat lucruri pe care le ştiam din anii din urmă, că principalele probleme cu care se confruntă municipiul Bârlad sunt următoarele: cea legată de străzi, apă şi canalizare. A doua problemă, într-o ordine pe care cetăţenii au găsit-o de cuviinţă, este şoseaua de centură, a treia problemă este ghetoul, a patra câinii comunitari şi a cincea spitalele. Mai sunt câteva mai mici iar dintre lucrurile bune pe care sondajul le dă ca fiind făcute sunt enumerate spaţiile verzi, Grădina Publică, teatrul, parcurile, curăţenia în general din oraş."

Constantin Constantinescu: "Cea mai delicată problemă, în privinţa străzilor, este problema legată de străzile din cartierele nou-construite. Nu spun că, atunci când şi-au făcut casele acum 20 de ani de zile, oamenii spuneau "dom'le, daţi-ne oricum, fără apă, fără canalizare, fără... numai daţi-ne loturile de casă". S-au dat loturi, s-au făcut, aşa cum s-a putut s-a făcut sistematizarea, şi în sfârşit problema gazului metan s-a rezolvat, problema apei - de când sunt eu - s-a rezolvat şi, mai mult decât atât, problema canalizării a început în cartierul Deal 2, cel mai nefericit de-acolo am putea spune, şi problema canalizării s-a rezolvat."

Constantin Constantinescu: "Noi am rezolvat problema canalizării pe cele 15 străzi din cartier Deal 2 într-o perioadă în care în zone centrale nu numai din Bârlad, inclusiv în cartierul Pipera - cel mai mofturos din România - nu este făcută canalizare. Noi am făcut canalizare şi în zona centrală din Bârlad acum 3-4 ani de zile, unde nu era de sute de ani."

Constantin Constantinescu: "Canalizări şi modernizarea reţelei de apă se fac în continuare, repet, plecând de la dorinţele şi situaţia imperativă pe care o impune oraşul. Vor începe lucrările pe Bulevardul Epureanu după care, imediat în toamnă sau cel mai târziu în primăvară, pe banii bugetului local vom supralărgi strada şi o vom amenaja aşa cum se cuvine. De ce, pentru că spargerile reţelei de străzi datorită vechimii, uzurii, instalaţiilor de acolo de apă şi canalizare, vechi de circa 50-60 de ani de zile, dar mai cu seamă traficului greu care se dezvoltă din nefericire în continuare pe această reţea, duc la prăbuşirea în mod repetat a reţelei de apă canalizare. Vom intra acolo să înlocuim reţeaua de apă şi canalizare, după care vom merge în cartierul Deal 2 şi ne vom grăbi să reparăm reţeaua de canalizare şi de apă în zonele şi pe străzile unde venim cu străzi noi. Pentru că în paralel cu aceste lucrări de apă şi canalizare se vor construi şi se vor asfalta toate străzile din cartierele următoare: Complex Şcolar, Bariera Puieşti, cartier Deal 2 şi Ţuguieta 2. Este vorba de aproximativ 25 de km de străzi care se vor asfalta, şi a căror valoare este estimată undeva la 14.5 milioane de EURO. Este cea mai mare investiţie probabil, din judeţul Vaslui, dacă nu din Bârlad din toate timpurile."

Constantin Constantinescu: "Problema este că dacă durata medie de punere în practică a unui asemenea proiect, datorită procedurilor obligatorii cerute de UE, durează 2-3 ani de zile, calvarul începe după aceea, adică dacă eşti de la putere poţi în 2-3 ani de zile să te apuci de ea, dacă nu eşti la putere poţi să mai aştepţi încă un an-doi. Vă daţi seama, 6 ani de zile eu am stat în opoziţie. Repet, să ştie lumea: domnul Juverdeanu, când era primar, avea partidul în spate, şi la guvernare şi în parlament. Domnul Craus avea guvernul în spate, PNŢCD-ul era la putere. Oameni onorabili până la urmă, şi nu au reuşit. Vă daţi seama, de 6 ani, atâtea lucrări de atâtea zeci de miliarde, sute de miliarde, pe care le-am făcut, şi nu putem parcurge în orice direcţie o distanţă de 300 de metri fără să se fi făcut ceva: o stradă, un loc de joacă pentru copii, o parcare, iluminat, şcoli, şi-aşa mai departe. Deci am reuşit în aceşti 6 ani de zile, chiar aflat în opoziţie, să beneficiem la Bârlad de cele mai substanţiale proiecte şi până în clipa de faţă dacă s-ar face un clasament pe oraşele din judeţ suntem pe primul loc cu lucrările noastre. Dar vă spun, treaba este politizată în aşa măsură încât timpul normal 2-3 ani de zile de lungeşte."

Constantin Constantinescu: "Domnul David ce-a făcut când a venit în judeţul Vaslui? A făcut lucruri foarte multe la Huşi, foarte multe lucruri bune dar, pe măsură, rău Bârladului. Nu face şosea de centură, nu face stradă, nu face-un asfalt, şi drept dovadă şi-a făcut un post de televiziune în Bârlad."

Constantin Constantinescu: "Din nefericire, problema străzilor în cartierele Podeni şi Munteni, problemă de zeci dacă nu de sute de ani de zile, este greu de rezolvat la ora actuală, pentru că până când acolo nu se rezolvă problema canalizării nu numai menajere ci şi pluviale, nu poate sta nicio îmbrăcăminte asfaltică sau betonată fară a se autodistruge. De ce, este simplu şi ştim cu toţii, nivelul pânzei freatice este foarte sus, iar pantele de scurgere între cel mai ridicat şi cel mai coborât punct din Munteni sunt de 20-30 de centimetri, nesemnificativ, astfel încât apa bălteşte pe străzi. Ca să putem să ajungem ziua în care vom asfalta sau betona Podeni-Munteni trebuie să facem canalizare. Şi-atunci am dorit şi dorim în continuare, indiferent de ce s-a scris în presă - nici nu mă interesează lucrul ăsta pentru că eu ştiu mai bine decât toată lumea ce se întâmplă la Bârlad - să împrumutăm în jur de 9 milioane de EURO din care cu 5-6 milioane să facem canalizarea menajeră şi pluvială din Munteni-Podeni, cu 1 milion de EURO să reparăm cinematograful care se autodemolează, cu un alt milion de EURO să reparăm Baia Comunală, şi să facem nişte terenuri de tenis în Grădina Publică."

Constantin Constantinescu: "Deci din toţi banii şi din toate investiţiile cu care ne-ar prinde Ianuarie (2011, n.r.), circa 90% sunt în apă, canalizare şi străzi, şi circa 10% în aceste lucrări care oricum trebuiesc făcute."

Constantin Constantinescu: "Ne-am gândit pe de altă parte să găsim un echilibru între veniturile care vor reveni greu din apă şi canalizare şi veniturile pe care aceste 3 mici investiţii - Baia Comunală, cinematograful şi terenurile de tenis - le vor aduce. Pentru că este făcut un studiu de fezabilitate care spune că în 5-6 ani de zile la preţurile actuale lucrările se amortizează."

Constantin Constantinescu: "Cu atâta răutate şi atât de nedrept a fost.. adică tu, un partid - nu-i mai dau numele - tu, un consilier care vrei să fii mâine primar, sacrifici imaginea oraşului ca să spui şi tu 3 cuvinte acolo, exact cum făcea dom' doctor Moţet altădată, chiar dacă era de acord el spunea "nu" c-aşa venea de la partid, deci faci atâta tevatură şi-ţi baţi joc şi tăvăleşti oraşul Bârlad în faţa întregii ţări şi-a altora care mai văd, pentru că am primit şi telefoane de prin străinătate, deci sacrifici imaginea oraşului ca să spui şi tu 3 cuvinte "că şi noi am fost împotriva acestor investiţii". E posibil aşa ceva? Câtă răutate!"

Constantin Constantinescu: "Nici gând la noi să aducem stripteuze pe la Baia Comunală, sau... Astea sunt vise şi repet mi-e nu-mi iese din cap lucrul ăsta: "da dom'le, vreau să fiu primar la Bârlad, vreau în Consiliul Local să am cât mai mulţi, vreau ca partidul meu, cel care-am fost odată ministru, să reînvie şi la Bârlad", cum reînvia pe vremuri acum 10 ani, nu mai spun când, dar nu cu chestiuni din astea! Nu cu dezinformări şi cu chestiuni crase. "Fac eu un post de televiziune ca să încep"... deja au început sarabanda minciunilor?"

Constantin Constantinescu: "Aşa am păţit, când am pus palmierii - "oraşul cu gropi, nu poţi să mergi de gropi, dar avem palmieri". Au pus şi ei palmieri, şi la Vaslui şi la Piatra-Neamţ şi peste tot. Acuma când am pus florile - "flori, lumea moare de foame şi noi punem flori". Toate oraşele au pus flori, inclusiv Huşiul şi Vasluiul. Şi la Negreşti am văzut. Adică, cu o răutate atât de..."

Constantin Constantinescu: "Ultimul sondaj făcut de-o firmă specializată spune că diferenţa între actualul primar, care-i undeva la 62%, şi următorul, care este domnul Bouroş cu 7%, este atât de mare încât este greu să mai fie recuperată în 2 ani de zile. Iar PD are 3% deci domnul Pintilie se află în coeficientul de eroare."

Constantin Constantinescu: "Fosta Bancă Naţională, din nefericire scoasă la vânzare, şi făcut peste drum o tablă din oţel şi sticlă nouă, deci vinzi tu un obiect de artă, de patrimoniu, şi-ţi faci o tablă alături, fără parcare fără nimic, dar noroc că această lucrare a intrat pe mâini bune, şi tot respectul pentru firma domnului Popa şi ce-au făcut ei acolo, au schimbat faţada, au restaurat tot. Alături, pe colţ, era o casă (fosta Hermes, n.r.). Eu n-am crezut că doamna de-acolo o va reface vreodată pentru că eu ştiu, costurile se ridică la peste 1.000 de EURO pe metru pătrat şi le amortizezi foarte greu. Şi ea fiind fată de negustor, doamna Duda, că nu e niciun secret, i-am făcut eu o socoteală, "doamnă, o recuperezi foarte greu", găsisem şi client, un prieten şi-un admirator al domnului Guguianu, acum vreo 3 ani de zile, a vrut s-o cumpere să facă un pavilion din Pavilionul Guguianu. Şi n-a vrut doamna şi eu i-am făcut socoteli, "doamnă, da' vă costă atât, că nu amortizaţi, hai să spunem că închiriaţi cu atât metru pătrat", i-am dat eu exemple, "nu dom'le, vreau să fac, că taică-meu mi-a zis", probabil cu limbă de moarte, şi-a reuşit, jos pălăria, este aproape gata, şi tot respectul, nu numai al meu, chiar mă gândesc ca s-o dau exemplu şi celorlalţi. Este un fenomen că să bagi atâţia bani."

Constantin Constantinescu: "Avem noi un moft al nostru, bârlădenii... o aromă. Atâţi poeţi, atâţi scriitori, atâţi profesor de elită, şi s-a imprimat. Ştiţi de unde-a plecat ştaiful Bârladului după părerea mea? Nu m-a întrebat nimeni da'... A plecat probabil şi din mirosurile şi aromele Cacainei pentru că acolo a fost, în Munteni-Podeni, Primăria Bârlad, dar în primul şi-n primul rând a plecat din aroma şi spiritul elitist creat de Colegiul Codreanu. Colegiul Codreanu care a fost al 4-lea liceu din Regat. Sunt oameni care vin din străinătate şi care trec şi pe la primărie şi văd galeria de personalităţi plecate sau care au învăţat sau s-au născut şi-au trăit şi au urmat Codreanu şi rămân blocaţi."

Constantin Constantinescu: "Nu fac eu politică, nu mă interesează, pe mine întrebaţi-mă de şoseaua de centură, străzile apa canalizarea... Întrebati-l pe domnul deputat Adrian Solomon. Pe Pintilie din nefericire nici nu-l puteţi întreba că nu ştie, e... liber, n-are nicio treabă."

5.136 vizualizări |54 comentarii68m04s


Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 14 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1164 secunde.