TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 13:00
Temperatura28.4 °C
Umiditatea 32%
Presiunea 996.2
Vânt6.5 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

CONYSAT - Dialoguri Neconvenţionale: Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000. 6 Aprilie 2011

▶ [TC 00:18]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Fac precizarea că am fost senator de Vaslui, pentru că de cele mai multe ori mi se spunea senator de Bārlad. Pentru că, deşi mă implicam īn rezolvarea problemelor din īntreg judeţul, de cele mai multe ori am fost īn Bucureşti la la Guvern să rezolv probleme ale bārlădenilor şi domnul ministru Noica, care a fost un ministru deştept īn guvernarea Radu Vasile - Ciorbea, pentru că veneam să rezolv multe probleme din Bārlad īmi spunea senator de Bārlad. O spunea chiar şi pe posturile naţionale de televiziune, cică "a venit domnul senator de Bārlad" să rezolve problemele care erau. Şi ultimele erau cele legate de blocurile de peste... de la Trestiana (cărămidărie, n.r.), care s-au pus īn mişcare şi s-au făcut şi acum arată destul de bine şi cadrul natural este deosebit."
▶ [TC 01:13]
Geta Modiga, moderator: "Sunt perspective ca acea zonă să se dezvolte īn următorii ani dacă se va face şoseaua de centură."
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Da, da, da. Şoseaua de centură, despre care am auzit multe, dar nu ştiu cum va decurge studiul de fezabilitate, cāţi bani vor mai fi de la actualii guvernanţi sau viitorii guvernanţi, şi atuncea zona va fi preferată, interesantă."

/.../

▶ [TC 01:37]
Geta Modiga, moderator: "Vreau să vă īntreb dacă v-aţi dori să faceţi parte din parlamentul de astăzi, eventual să fiţi membru PDL."
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Ăăă, nu. Nu, nu. Pentru că aceşti membri ei nu mai au nici măcar drept de vot. Am observat că ei nu votează! Prezent şi nu votezi. Le e frică de trădare. La şefii lor şi inclusiv premierului Emil Boc le e frică că cāţiva care nu sunt atāt de siguri pe ei vor scăpa bilele altfel decāt li se cere. Pentru că aceşti parlamentari, daca sunt parlamentari, ei trebuie să ţină legătura cu colegiul lor, cu cetăţenii, şi cānd vin īn judeţ şi văd ce probleme sunt şi ce necazuri sunt, destule, parcă ar fi tentaţi să mai schimbe şi culorile la bile. Şi ei nu mai au nici măcar dreptul de vot. Nu mai au. Este trist. Aşa ceva nu există nici īntr-un parlament din lume. Nici măcar la ăia unde vedem că se mai bat, pe la sud-coreeni."

/.../

▶ [TC 07:07]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Vreau să spun că eu din 2000 nu mai fac politică. Fac politica şcolii. Mi-am īncheiat mandatul (...) dar urmăresc de aproape evoluţia politică la nivel naţional."

/.../

▶ [TC 10:16]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Mi-am luat rolul īn serios īn parlament. Am fost un om de microfon."

/.../

▶ [TC 12:04]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Să dau un exemplu de la şcoală de la mine. Avem şcoala care arată cum arată..."
Geta Modiga, moderator: "Adică Liceul Teoretic Mihai Eminescu."
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "... plouă īn bibliotecă, care este o carte de vizită a şcolii, plouă la internat, plouă la sala de sport, plouă īn corpul B, plouă peste tot. Şi, am avut odată o discuţie cu domnul... (Pintilie, n.r.) cānd a venit odată la deschidere, cānd fruntaşii cei de seamă ai sindicatului spuneau să boicotăm să nu stăm de vorba cu parlamentarii. De ce să nu stăm de vorba? Şi eu am stat de vorbă cu domnul Pintilie īn care i-am şi dat de īnţeles că multe lucruri trebuie rezolvate pentru această şcoală, pentru că este şcoala mea şi a domniei sale unde mi-a fost şi elev. (...) Deşi banii sunt puţini, (...) nu poate să nu se ducă la ministru, la domnul ministru al īnvăţămāntului, din alte resurse să aducă fonduri pentru această şcoală. Pentru că bugetul local nu are resurse necesare să facă o reabilitare o şcolii."

/.../

▶ [TC 13:55]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Am īnţeles că a obţinut ceva fonduri, dar nu de ajuns. Dar trebuie să se bată pentru aceasta. Trebuie să se bată. Cum eu m-am bătut pentru multe īn judeţul ăsta şi domnia sa trebuie să facă la fel. Că este tānăr şi eu cred că dānsul mai doreşte să continue īn politică."

/.../

▶ [TC 14:35]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Cānd era cāte-un proiect de lege cu fonduri atractive prin diferite finanţări externe le trimitem o copie la proiectul de lege la toţi primarii din judeţ ca să acceseze repede fondurile, da? Deci şi dānşii trebuie aşa să se comporte. Şi īn special cei care sunt la putere."

/.../

▶ [TC 18:14]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Nu īnţeleg, asta este o prostie. Este o prostie şi văd că se practică la nivel naţional. Īn sensul că "băi, nu-i de-al meu, nu-i dau fonduri, lasă să vorbească singur". Nu, este o... Sunt īntr-o eroare."

/.../

▶ [TC 19:52]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Electoratul a fost păcălit īn 2008 de către preşedintele ţării cu reforma parlamentului, cu reforma clasei politice, cu altă nu ştiu ce minune."

▶ [TC 20:35]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Eu am fost īn Comisia de Sănătate. Am cunoscut īndeaproape complexitatea Sănătăţii. Deci fenomenul este complex. De la boli, de la instalaţii, de la... toate. Cei din judeţul meu cāt am fost senator niciodată n-au avut probleme. Īn sensul că la Spitalul de Copii eu am adus numai din sponsorizări 1 miliard, pe vremea aceea erau bani serioşi, de-am făcut centrală pe gaz, cu toate aprobările. La Spitalul Municipal am adus Dializa, care era a doua, īn 1998, (...) plus investiţia pentru centrală pe gaz şi toată schimbarea acolo care a costat destul, pentru asta m-am bătut īn plenul Senatului, şi-am avut chiar sprijinul colegilor din PDSR. C-am ştiut să fac lobby pe lāngă ceilalţi, lobby fără să obţinem bani, cum se vorbeşte acuma la nivel de parlament european."

/.../

▶ [TC 23:48]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Eu ca romān m-am simţit ruşinat, m-am simţit umilit ca romān cānd am văzut că preşedintele ţării şi alţi miniştri s-au dus şi dau explicaţii unor funcţionăraşi din ăştia de 2 lei, pardon, unor funcţionăraşi, da. Nu m-am simţit bine. Chiar mi-a repugnat chestia asta. Nu se poate aşa. N-avem māndria asta."

/.../

▶ [TC 28:32]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "USL-ul va fi şansa Romāniei, eu aşa văd. Cu aceşti guvernanţi nu se mai poate."

▶ [TC 36:23]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Nu ai coloană vertebrală - nu ai ce căuta īn politică. Eşti santajabil şi s-a terminat."

▶ [TC 44:33]
Geta Modiga, moderator: "Ce părere aveţi de activitatea actualilor parlamentari, pentru colegiul Bārlad, adică deputatul Adrian Solomon şi senatorul Pintilie?"
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Domnul Adrian Solomon este o fire bătăioasă, văd, aşa. Cu luări de cuvānt, l-am văzut de cāteva ori. Şi el trebuie să se implice să rezolve problemele oamenilor. Şi el. Nu că "stau bine Doamne că sunt īn opoziţie şi numai critic şi-atāta şi-ş cu "cheptu'" īnainte, cu pieptul īnainte, pardon, şi cu asta mi s-a terminat activitatea". Să-l văd şi pe el că se duce la ministrul, dau un exemplu de care sunt şi eu legat acuma, se duce la ministrul educaţiei domnul Funeriu şi să-i spună "uite, dom'le, avem o şcoală de renume acolo īn Bārlad unde sunt eu şi plouă-n ea. Plouă īn ea, se dărāmă. Trebuie reabilitată, şi nu numai termic. Din multe puncte de vedere". Să se ducă īmpreună cu domnul Pintilie, să nu se mai ciondănească toată ziua."
▶ [TC 45:31]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Vai de mine, am văzut nişte scene de groază odată cu domnul Bichineţ, cu Dan Marian care a trădat PNL-ul, nişte scene de groază, şi cu domnul Buzatu, adica, erau ca la uşa cortului aicea īntr-o emisiune. Nu la dvs., īntr-un post local. Cred că pe Antena la Vaslui acolo."

/.../

▶ [TC 48:37]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Domnul Pintilie mai are un an jumate pānă cānd īşi pier... era să zic pānă cānd īşi pierde mandatul... pānă cānd i se termină mandatul, să-l văd implicat mai mult īn problemele..."


/.../

▶ [TC 53:04]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Afinitatea mea este spre PNL."

/.../

▶ [TC 58:06]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "N-au nicio şansă, după cāte au făcut, ca să se mai gāndească să mai fie la putere vreodată."

/.../

▶ [TC 60:15]
Gheorghe Păvălaşcu, fost senator PNŢCD 1996 - 2000: "Lumea a votat un Consiliu Local īn care nu mai este opoziţie."

2.678 vizualizări |12 comentarii60m45s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1384 secunde.