TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 15:00
Temperatura29.6 °C
Umiditatea 29%
Presiunea 995.7
Vânt4.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Radio Unison - "Audienţa radio", 22 Iulie 2011. Invitat: Adrian Solomon, deputat PSD

▶ [TC 08:36]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Cred că 80% din bârlădeni n-au mai fost într-un concediu, este absolut strigător la cer. Nu poţi să te duci măcar într-un weekend la mare, toată lumea se relaxează acum la grătar, în Grădina Publică, şi cam atât. Iar, când primarul vrea să facă un cinematograf sau un SPA, toată lumea sare ca arsă că, vai de mine, nu sunt necesare aceste investiţii ci sunt necesare altele. Toate investiţiile la rândul lor sunt necesare şi un buget trebuie făcut, echilibrat, pe toate domeniile de activitate, inclusiv ceea ce înseamnă loisir-ul acestor oameni din Bârlad."

▶ [TC 09:55]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Marele proiect legat de zona de agrement de la Prodana care, iată, zace de aproape 30 de ani prin intenţiile tuturora administraţiilor care s-au perindat la conducerea primăriei, să prindă la un moment dat contur, spre un proiect clar şi finanţabil, cu fonduri europene sper eu, cât mai curând."

▶ [TC 14:15]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Cum poţi tu să vorbeşti pe toate canalele de ştiri că vrei să dispară judeţul Vaslui şi apoi să te întâlneşti dând mână cu mână cu securistul Pleşu şi cu infractorul Dan Marian şi să-l chemi şi pe ministru de finanţe dintr-un guvern care vrea să desfiinţeze judeţul Vaslui şi să te... poarte grija de viitorul judeţului Vaslui?"

▶ [TC 15:56]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Domnul Constantin (Ionel, preşedintele Camere de Comerţ Vaslui) după câte îl ştiu eu este incapabil să aibă idei dar asta este altă discuţie. /.../ Nu cred că acestă dezbatere este o chestiune serioasă."

▶ [TC 16:50]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu cred că domnul Ialomiţianu (ministrul finanţelor, n.r.) a venit la Bârlad nu ca să discute lucrurile astea serios pentru că el nu are capacitate de a decide ci a venit la Bârlad ca să-şi vadă soacra, fiind din Bălăbăneşti soacra domnului Ialomiţianu."

▶ [TC 30:02]
Adrian Solomon, deputat PSD: "/.../ şi să-l întrebăm pe ministrul de finanţe dar săracul n-are el nicio vină pentru ceea ce se întâmplă. N-are el nicio responsabilitate. Lui i se dau nişte mutări în plic şi el este cel care semnează, îşi pune semnătura, parafa pe nişte documente elaborate în altă parte şi la noi doar traduse."

▶ [TC 30:49]
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Bine, dar poate prezenţa ministrului la Bârlad face parte din acel parteneriat Guvernul României - Primăria Bârlad."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci eu am mai zis, că ăsta este un tembelism mai are decât oricine şi-o să-l susţin până la capăt. Dar ce poţi să faci dacă din capul lui Dan Marian nu poate să iasă nimic altceva?"
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Poate [???] Dan Marian cu Strategia în mână."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dan Marian ar putea să ţină altceva în mână şi-aş putea să-i dau eu ceva să ţină în mână, de exemplu."
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Altă carte vă referiţi."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu. Îi dau o cărămidă s-o ţină mai bine. Că ori ţii Strategia aia ori ţii o cărămidă pentru Dan Marian e acelaşi lucru."

▶ [TC 34:04]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ceea ce e în capul celor de la PDL se cheamă tărâţe. Nu este creier. Prin urmare neavând creier ei nu pot să perceapă sistemul constituţional."

▶ [TC 35:22]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Orice ingerinţă a politicului în gestionarea fondurilor europene, în gestionarea programelor guvernamentale, în aplicarea legii se cheamă abuz şi se pedepseşte conform codului penal. Ceea ce face Dan Marian, permanent, este un abuz fără precedent în istoria post-decembristă."

▶ [TC 37:01]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Iată că din 2006 încoace proiecte importante precum Deal 2, precum şoseaua de centură, precum asfaltarea Bulevardului Republicii, blocurile ANL din 2008 zac acolo şi-aşteaptă să fie o semnătură de ministru PDL pus pe el şi-aşa mai departe şi toate lucrurile astea subit s-au revelat domnului Dan Marian şi ele pot fi finanţate! Domnule, dar despre ce vorbim aicea? Unde-i poliţia să-l aresteze pe-ăsta? Cum vine lucrul ăsta? Până acuma nu erau finanţabile şi deodată când s-a pus Constantinescu în genunchi în faţa ta ca-ntr-un ritual vasalico-medieval, până la urmă..."
Timona Balmuş, redactor-şef Radio Unison: "Metaforic vorbind."
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu, nu, chiar aşa s-a întâmplat probabil. N-au surprins probabil televiziunile momentul ăsta dar eu cred că între Dan Marian şi domnul Constantinescu a avut loc un ritual vasalic, adică o depunere a unui jurământ vasalic, prin care domnul Constantinescu s-a lepădat de demnitatea sa publică şi a devenit vasalul lui Dan Marian. Şi unul dintre elementele acestui omagiu vasalic, simbolice toate până la urmă, că-s... era şi-o prestare de jurământ, era şi-un sărut pe inel... finalul, apoteotic chiar, al acestui omagiu vasalic, era sărutul pe gură!, între vasal şi senior."

▶ [TC 39:00]
Adrian Solomon, deputat PSD: "N-au surprins, televiziunile, ziarele, nimic din momentul sărutului respectiv. Sau, poate că, datorită unor evenimente care au avut loc în ultimii ani, ceea ce s-a întâmplat la Bârlad n-a fost un sărut pe gură, ci a fost un sărut în altă parte, ceea ce în modernism sau limba noastră cea de zi cu zi se cheamă pupincurism."

▶ [TC 41:34]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Dar astea nu trebuie să le ştie în mod ştiinţific, astea la golani sunt înnăscute! Pentru că astfel de relaţii se întâmplă şi-n mafie, şi-n găştile de cartier, şi-n infractori şi-aşa mai departe."

▶ [TC 42:11]
Adrian Solomon, deputat PSD: "În orice relaţie mafiotă există un şef, căruia toată lumea îi spune "naşul", ştiţi, şi el le dă inelul la pupat. Intrând în această horă nu ieşi decât unul de-al lor. Grav este pentru domnul Constantinescu că s-a alipit de un infractor ca Dan Marian, de un securist ca Pleşu, şi-a părăsit în acest moment, prin aceste gesturi, oamenii care l-au votat. I-a părăsit pe profesori, care şi-au văzut veniturile înjumătăţite de politica acestui guvern nedrept. I-a părăsit pe medici care şi-au văzut veniturile înjumătăţite în acest moment. I-a părăsit pe pensionari care şi-au văzut prin politica guvernului orice speranţă de a trăi mai bine şi de a-şi păstra puterea de cumpărare năruită. /.../"

▶ [TC 43:50]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Pe aceşti oameni va trebui să-i convingă că, pentru nişte chestiuni absolut necesare, dar care trebuiau să fie finanţate mai demult şi conform legilor din ţara asta, ei au fost trădaţi şi părăsiţi prin gesturile sale."

▶ [TC 50:15]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Eu înţeleg că am fost şi eu parte într-un troc, într-un troc de genul ăsta, adică eu să tac! N-o să tac dom'le niciodată, n-o să tac eu de dragul lui Dan Marian. /.../ Nu pot să cred că legile care spun că trebuie asfaltat Bulevardul Republicii nu se vor aplica datorită influenţei unui infractor ca Dan Marian."

▶ [TC 51:07]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Cu proiectul Aquavas va fi la un moment dat o conferinţă de presă specială pentru chestiunea asta."

▶ [TC 53:19]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Ideea este că nu poţi să ai un drum european de la Munteni, Tutova, până la intrarea în Bârlad, apoi să ai un drum forestier după care să ai iar drum european de la sere spre Albiţa."

▶ [TC 53:52]
Adrian Solomon, deputat PSD: "UE are un singur merit: n-are sentimente, nu are prieteni, nu are mamă, nu are tată, acolo se aplică legea. Acolo va trebui să ajungem şi noi şi astfel de personaje precum Dan Marian să zacă în alte părţi, nu în Parlamentul României, să facă trafic de influenţă."

▶ [TC 54:44]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Nu, eu n-am înţeles ce tot atâta se... cere afară domnul primar. El dacă vrea să plece, dacă şi-a descoperit în urma acestui jurământ vasalic prestat în faţa lui Dan Marian, şi-a descoperit, ştiu eu, latura sa de dreapta, mai pregnantă şi mai prezentă decât cea de stânga, nu are decât un instrument, acela al demisiei. Îşi dă frumos demisia, o prezintă organizaţiei, după care va pleca şi de la primărie pentru că aşa spune legea. Când îţi dai demisia din partid, pleci de la primărie, se fac alegeri din nou. Şi cetăţenii să-l voteze încă o dată, de-o mie de ori, de câte ori doreşte. Dar trebuie să fie sincer şi corect cu cei care l-au sprijinit din 2004 până astăzi să ajungă primar şi cu cetăţenii Bârladului care l-au votat poate şi pentru faptul că era pesedist. La un moment dat. Că eu ţin minte în 2000 când era penelist nu l-a votat lumea. Dar în 2004 şi-n 2008 l-a votat."

▶ [TC 56:34]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Chiar şi-n 2008, domnul Constantinescu a avut 78% iar partidul a avut 66%, aproape 67%. Diferenţa nu este foarte mare. Electoralul ăla captiv nu există. Prin urmare, dacă doreşte şi vrea să facă un astfel de pas, să-l facă singur, în cunoştinţă de cauză. Noi nu ne vom trăda primarul care l-am susţinut. El are acolo un proiect organizat de către organizaţia noastră şi trebuie să-l ducă la capăt, prin toate mijloacele. Şi-am zis că nu are nicio oprelişte să se întâlnească cu miniştrii. Păcat că n-a făcut-o la timp. Sau mai devreme. Ci a aşteptat al 12-lea ceas. Care este un semn de întrebare de ce tocmai acum? Trebuia să meargă din zi în zi să stea la uşa lu' Boc acolo. Că nu-i spunea nimeni nimic. Şi nu are nicio problemă să se întâlnească cu Dan Marian, cu cine doreşte domnia sa. Un singur lucru: să nu uite care-i sunt obligaţiile şi de membru de partid şi de reprezentant ales al cetăţenilor din municipiul Bârlad. Restul sunt variaţiuni pe aceeaşi temă."
▶ [TC 57:45]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Deci, noi nu-l vom da afară, şi asta o spun pentru Pleşu şi Dan Marian, că l-am văzut şi azi în Curentul, l-am văzut în Curentul pe Dan Marian cum spunea că "noi să-l dăm afară că el, Constantinescu, e bine primit la PDL". N-o să-l dăm afară pe Constantinescu, să fie foarte foarte clar! Pentru că el, cred că, este în continuare unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut această urbe. Un bun gospodar trebuie sprijinit, nu trebuie împiedicat. Şi noi n-am făcut nimic prin cei 15 consilieri, timp de 3 ani de zile, care să-i fie împotriva interesului oraşului şi împotriva iniţiativelor primarului. Şi nici de acum încolo n-o vom face. Pentru că noi nu ne-am dilit. Dacă alţii au înnebunit şi mai iau şi pastile, n-au decât să se trateze în continuare. Dar noi nu avem de gând să trădăm electoratul bârlădean care ne-a dat un vot în echipă /.../"
▶ [TC 58:51]
Adrian Solomon, deputat PSD: "Să fie limpede şi cert pentru toată lumea: pot fi alte evoluţii ale problemei respective. Putem să schimbăm, dacă ajungem la concluzia la un moment dat că nu mai are rost să colaborăm cu cineva, să schimbăm candidatul la primărie. Şi-atunci, asta este! Este o decizie numai a partidului, nu va fi o decizie a lui Solomon, a lui Constantinescu sau a altcuiva. /.../ Dar eu repet, domnul Constantinescu are tot sprijinul nostru şi dacă nu mai are nevoie de el să ne spună prin ceea ce se cheamă demisie. Altfel nu putem discuta foarte serios despre lucrul ăsta."

3.158 vizualizări |26 comentarii62m48s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2721 secunde.