TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  19:00
Temperatura13.7 °C
Umiditatea 76%
Presiunea 975.9 mb
Vânt4.6 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
25-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6386
GBP5.8067
XAU346.8933
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Media TV - Politica şi oamenii ei. Invitat: Dan Marian. 28 Octombrie 2011

▶ [TC 08:25]
Dan Marian, deputat PDL: "Dacă este să vorbim despre regionalizare eu pot să vă spun că ceea ce va constanta INS în urma recensământului populaţiei şi a locuinţelor va fi probabil un argument esenţial în decizia politică ce va urma. /.../ ca să nu mai vorbim despre ceea ce s-ar putea constata în ceea ce priveşte populaţia municipiului Bârlad sau a municipiului Vaslui. O scădere dramatică datorită migraţiei forţei de muncă dinspre localităţile noastre către vestul Europei. Ceea ce va pune mari dificultăţi în ceea ce priveşte distribuţia fondurilor din cotele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit dinspre guvernul României către autorităţile locale. Pentru că aceste cote defalcate care constituie - vreau să vă spun - baza veniturilor autorităţilor locale, sunt în strânsă legătură cu numărul populaţiei /.../ Dacă astăzi am constata statistic că populaţia Bârladului a scăzut cu 25% cu o oarecare ponderare putem să spunem că Bârladul va avea cu aproximativ 25% mai puţini bani de la bugetul de stat către bugetul local."

▶ [TC 14:07]
Dan Marian, deputat PDL: "Guvernele României, indiferent care au fost acestea, din 1990 şi până în prezent, pe primul loc au avut în politica lor grija faţă de cetăţean. Diferenţa a constat în faptul că unii au reuşit mai mult să facă şi alţii mai puţin să facă."

▶ [TC 15:34]
Dan Marian, deputat PDL: "În ceea ce înseamnă apartenenţa unui primar la o organizaţie politică sau alta este până la urmă decizia lui personală şi decizia consilierilor sau echipei care se află în jurul primarului respectiv. /.../ În anul 2004 PSD-ul în judeţul Vaslui şi-a asigurat continuitatea la conducerea CJ prin convingerea primarilor de a candida pe listele PSD-ului. /.../ Acum dvs. încercaţi să-mi aduceţi mie o acuzaţie în sensul că eu aş încerca să conving primarii din judeţul Vaslui să candideze în anul 2012 pe listele PDL. Eu vă spun un răspuns tranşant: da, am acest obiectiv ca echipa PDL să fie o echipă care să aibă în jurul ei elitele din administraţia publică locală. Pentru că primarii sunt nişte elite la ei acasă. Sunt cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere /.../ În foarte multe cazuri am reuşit să rezolv problemele comunităţilor locale, atât cât mi-a stat în puteri şi conform legii. Bârladul este o situaţie deosebită pentru mine. În primul şi-n primul rând pentru că mă cunosc cu domnul primar Titi Constantinescu de foarte mult timp. Din 1997."

▶ [TC 18:35]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu vă spun cu siguranţă că îmi iubesc oraşul Huşi, oraşul în care m-am născut, am crescut şi care m-a sprijinit în activitatea mea politică. În al doilea rând vreau să vă spun că datorită relaţiei foarte bune pe care o am cu primarul Titi Constantinescu şi a discuţiilor nenumărate pe care le-avem referitoare la municipiul Bârlad şi la bârlădeni, am spus şi-n conferinţa de presă, sigur, folosind aşa, dacă se poate spune, o metaforă, că încep să mă îndrăgostesc şi de Bârlad, prin intermediul domnului primar Titi Constantinescu. Este, sigur, o expresie, care doreşte să sugereze implicarea mea totală prin domnul primar Titi Constantinescu în rezolvarea problemelor pe care le are municipiul Bârlad."

▶ [TC 21:07]
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar eu vroiam să ajung la Republicii. Că ieri am aflat o veste proastă."
Dan Marian, deputat PDL: "Nu aţi aflat o veste proastă."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Ba da. Păi am aflat că se va face această stradă..."
Dan Marian, deputat PDL: "...în primăvară."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "...dar în primăvară."
Dan Marian, deputat PDL: "Şi care e vestea proastă?"
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Că nu se face acum. Sau nu s-a făcut în August, în Septembrie, în Octombrie."
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ Datorită condiţiilor atmosferice, a temperaturilor scăzute, constructorul nu poate da garanţia că odată turnat asfaltul acum, după o iarnă, sigur, cu intemperiile pe care le ştim..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Eu nu sunt de specialitate, dar este adevărat că se poate turna asfalt până la -3 grade pe timpul zilei?"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu cunosc, eu nu sunt inginer constructor, eu sunt un economist. Deci..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Spun cei care lucrează la Cluj."
Dan Marian, deputat PDL: "Dvs. nu sunteţi de asemenea inginer constructor şi sigur că putem să ne dăm cu părerea."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Nu, eu am pus o întrebare, am pus o întrebare."
Dan Marian, deputat PDL: "Dar vreau să vă spun că vestea bună e că în primăvară vor începe aceste lucrări."

▶ [TC 24:27]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu săptămâna trecută am fost ferm convins că lucrările la strada Republicii vor începe acum de luni. Am gafat, pentru că nu sunt specialist în domeniul construcţiilor şi de acuma încolo vă promit că niciodată nu mă voi mai băga în seamă pe un domeniu pe care nu-l cunosc şi nu-l stăpânesc. Vă spun sincer."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Adică vina aici aparţine, să spunem acea vină, în ghilimele, doar constructorului? Că nu şi-a dat acordul pentru..."
Dan Marian, deputat PDL: "Dar nu este vina nimănui."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Eu am spus. Păi, bine, putea să înceapă în Octombrie, la început."
Dan Marian, deputat PDL: "Aăă, nu. Pentru că nu era găsită sursa de finanţare în buget. Eu vreau să vă spun în felul următor. Nu este uşor ca la jumătatea unui an, şi mă refer la anul nu calendaristic dar şi fel financiar, când bugetul este deja în execuţie, când deja sunt aprobate obiectivele de investiţii în toată această ţară, nu poţi să şunteşti de undeva bugetul şi să te apuci să realoci banii în altă parte."

▶ [TC 27:09]
Dan Marian, deputat PDL: "Pentru că strada era în proprietatea şi-n administrarea CL şi tocmai de aceea n-a fost prinsă în proiectul iniţial dar, fac o paranteză şi spun [că] tocmai pentru că n-a existat la vremea respectivă o echipă între primar - parlamentari - guvern, şi-mi asum şi eu răspunderea mea la momentul respectiv /.../"

▶ [TC 28:00]
Dan Marian, deputat PDL: "După ce am constatat că nu putem finanţa prin fonduri europene am căutat în buget. În buget, în sfârşit, s-au găsit 5 milioane de lei, în speţă 50 de miliarde de lei vechi - 1 milion şi ceva de EURO. Până s-au făcut actele, până s-au înaintat către Direcţia regională de Drumuri Iaşi suma şi fila de buget, până a fost chemat Umbrărescu sau de la firma lui să semneze actul adiţional, ei, iaca, s-a făcut 30 Octombrie, sau 29 Octombrie şi iată că suntem deja în prag de iarnă /.../"

▶ [TC 29:10]
Dan Marian, deputat PDL: "În legea bugetului de stat pe anul 2012 în bugetul CNADNR se vor regăsi banii pentru şoseaua Republicii."

▶ [TC 57:50]
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Vorbeam în pauza publicitară, dragi telespectatori, şi mi-a spus domnul deputat că de fapt sunt bani pentru Casa de Bătrâni din strada Tinereţii dar de fapt e cineva care nu-i vrea la Bârlad. Cum e, domnule deputat?"
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ Eu am discutat cu doamna ministru Sulfina Barbu la solicitarea domnului primar, referitoare la continuarea investiţiei pentru acest cămin de bătrâni şi m-am informat, doamna ministru are întreaga disponiblitate pentru a sprijini această investiţie, a fost o anumită... problemă, legată de atitudinea domnului deputat Solomon în faţa fostului ministru al muncii, Lăzăroiu, şi-n faţa secretarului de stat de la ministerul muncii, Ivăşchescu, care, cum îl ştim aşa mai impulsiv şi mai arogant a refuzat într-un mod direct ajutorul dat de către ministerul muncii pentru această Casă de Bătrâni..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar de ce ar face acest refuz?"
Dan Marian, deputat PDL: "Din nebunie. Din nebunie..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Este o acuzaţie gravă! Este o acuzaţie domnule deputat. E colegul dvs. din parlament."
Dan Marian, deputat PDL: "Eu vă spun în felul următor. Atunci când încerci să-ţi creezi un avantaj politic speculând nevoia unor bătrâni, a unor pensionari..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar de ce n-ar vrea să aducă banii la Bârlad?"
Dan Marian, deputat PDL: "Păi dumnealui ca să iasă primar al Bârladului ar trebui să-l îngroape întâi pe actualul primar."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar nu şi-a anunţat... Nu şi-a anunţat candidatura la primărie."
Dan Marian, deputat PDL: "Da, nu-i nicio problemă, anunţul oficial s-ar putea să nu vină niciodată dar încearcă să-şi facă loc /.../ Eu pot să vă asigur că doamna ministru Sulfina Barbu are disponibilitatea de a primi în audienţă pe domnul primar Titi Constantinescu şi pe preşedintele CARP Bârlad /.../ să avem o discuţie la sediul ministerului muncii astfel încât această investiţie să fie prinsă în bugetul pe anul viitor şi să poată fi finanţată."
▶ [TC 60:33]
Dan Marian, deputat PDL: "Domnul Adrian Solomon, prin atitudinea pe care o are, mai ales în ultima perioadă, vă spun foarte clar că are două obiective. Primul obiectiv este să îl atace în permanenţă pe domnul primar Titi Constantinescu pentru a-i scădea şansele de-a ieşi primar la un nou mandat urmând ca după aceea să-şi lanseze candidatura domniei sale la funcţia de primar a municipiului Bârlad. /.../ Vreau să vă spun în felul următor, domnul Solomon este un tânăr care nu şi-a fructificat o şansă pe care a avut-o în viaţă. Aceea de a fi deputat în parlamentul României şi de a reprezenta interesele a 70.000 de bârlădeni menţinându-şi o echipă cu domnul primar Titi Constantinescu spre binele bârlădenilor. Domnul Solomon o dată că prin atitudinea sa şi prin aroganţă şi prin critica virulentă adresată guvernanţilor..."
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Dar nu asta trebuie să facă cei din opoziţie, domnule deputat? Să critice puterea? Păi dvs. când eraţi în opoziţie nu criticaţi?"
Dan Marian, deputat PDL: "Critica face parte din jocul democratic.
Doina Secăreanu, redactor-şef Media TV: "Ea poate fi constructivă."
Dan Marian, deputat PDL: "Aroganţa, nesimţirea şi cuvintele adresate într-un mod violent în nici într-un caz nu constituie o critică constructivă la adresa puterii actuale."

▶ [TC 64:34]
Dan Marian, deputat PDL: "Sunt foarte mulţi oameni politici în România care critică guvernul şi puterea actuală într-un limbaj diplomat şi de multe ori cu foarte mult succes."

▶ [TC 65:00]
Dan Marian, deputat PDL: "Pentru bârlădeni s-ar fi pus o cruce mare dacă nu am fi intervenit şi nu am fi făcut acest parteneriat strategic cu primarul Titi Constantinescu care-a venit să înlăture această imagine negativă creată asupra Bârladului şi-asupra bârlădenilor de către domnul Solomon. Prin urmare, aceste proiecte legate de modernizarea municipiului Bârlad care sunt aşteptate de foarte mulţi ani de zile de către bârlădeni şi pe care foarte mulţi oameni politici au spus că le vor rezolva şi-aşa mai departe, astăzi au şansa să fie implementate mai ales că un ministru din guvernul Boc, în speţă doamna Anca Boagiu, şi-a asumat în faţa Biroului Permanent Naţional al PDL, în calitatea domniei sale de vicepreşedinte a partidului, şi-a asumat coordonarea politică şi organizatorică a PDL în judeţul Vaslui. Deci o garanţie suplimentară. Că toate aceste proiecte sunt susţinute de către doamna ministru Anca Boagiu direct în guvernul României."

▶ [TC 75:41]
Dan Marian, deputat PDL: "Îmi stă pe limbă de foarte mult timp să spun un lucru: pentru că cunosc stilul în care lucrează PSD-ul şi cunosc ce spune şi domnul deputat Adrian Solomon, nu vă lăsaţi amăgiţi, oameni buni. /.../ Dacă astăzi vedeţi un parlamentar din opoziţie, în speţă domnul Solomon, care spune "am s-ajung eu la putere, eu Solomon, şi-am să vă dau pensii mărite şi-aşa mai departe" /.../ vă spun eu că minte. Minte de-ngheaţă apele!"

▶ [TC 78:12]
Dan Marian, deputat PDL: "Exemplul Poloniei, Polonia a absorbit toţi banii europeni pentru că a trecut prin 3 reforme administrativ-teritoriale. /.../ Polonia, astăzi, are 13 judeţe. La ei se cheamă altfel, nu ştiu, au o altă denumire. Sunt 13 judeţe la 40 de milioane de locuitori! Regionalizând Polonia au reuşit să-şi creeze structuri care să absoarbă direct banii de la UE. N-au mai trecut prin guvernul Poloniei. Unităţile de management nu s-au mai aflat la nivelul guvernului, ci la nivelul regiunilor respective. Aia în România nu se poate face astăzi. Pentru că naţionalismul local nu ne lasă. Poate nu la Bârlad, dar în general în România. Probabil nu se va face astăzi, se va face mai târziu. Dar de asta Polonia a absorbit 805 din fondurile europene. Aproape toţi banii."

▶ [TC 80:21]
Dan Marian, deputat PDL: "Revenind la subiectul proiectelor pe care ni le-am asumat noi - PDL, eu ca deputat, domnul Pintilie ca senator şi domnul primar, împreună cu domnul primar Constantinescu. Se vor face, doamnă! Se vor face! Şoseaua de centură este într-o fază avansată, suntem în faza în care s-a finalizat proiectul tehnic şi-acuma este la verificare la CNADNR. Cartierul Deal 2! Stimaţi telespectatori, este finanţat prin fonduri europene. Sunt 15 milioane de EURO semnate de către domnul primar Titi Constantinescu cu doamna ministru Elena Udrea pentru modernizarea cartier Deal 2. Sunt 15 milioane de EURO! /.../ Este în curtea primăriei. Funcţionarii din primărie în această perioadă decid ultima fază de licitaţie publică. Eu sunt convins că lucrurile sunt transparente, sunt convins că se decide având legea în mână, şi că nu vor fi contestaţii, sper să nu fie contestaţii, astfel încât în primăvară să se intre în forţă şi cartier Deal 2. Sunt bani. Banii există. Sunt fonduri la UE. /.../"

▶ [TC 100:32]
Dan Marian, deputat PDL: "Pot să vă spun fără să greşesc că am fost, sunt şi rămân un liberal autentic."

3.465 vizualizări |31 comentarii101m49s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1090 secunde.