TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  17:00
Temperatura28.3 °C
Umiditatea 25%
Presiunea 971.1 mb
Vânt2.4 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
16-04-2024
VALUTARON
EUR4.9763
USD4.6818
GBP5.8284
XAU356.8240
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Media TV - Politica şi oamenii ei. Invitat: deputatul Adrian Solomon. 3 Noiembrie 2011

▶ [TC 05:32]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Penultima conferinţă de presă, care a fost prin luna Iunie - Iulie, nu mai ştiu exact când, că toată vara domnul senator a dispărut din peisaj..."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Senatorul nu contează în chestiunea... El este iepuraşul care este trimis la înaintare ca să-şi ia castanele. În momentul în care s-a dovedit o dată în plus că ceea ce numea aşa-zisul parteneriat între guvernul României şi primarul Constantin Constantinescu a decedat! /.../"

▶ [TC 07:26]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Vă spun chiar în judeţul nostru, de la Stâna Costeşti la deal, peste la deal la... nu ştiu cum, Chiţcani, nu ştiu cum se cheamă satul respectiv, în comuna Costeşti, înţeleg, o firmă din judeţ toarnă drum asfaltat în zilele noastre. Chiar ieri i-am văzut lucrând la acel drum. În Vaslui se toarnă asfalt!"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar nu sunteţi specialist!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu sunt specialist, da' m-am calificat la locul de muncă, că doar am fost viceprimar în târgul ăsta, nu eram... băgător de seamă! Spre deosebire de alţii eu am fost viceprimar. Şi-am învăţat de la cei care se pricep tot! Şi am capacitatea să asimilez multe lucruri. Pot să ştiu şi ce înseamnă să torni beton, şi când torni beton şi cum se toarnă, şi ce-i B500 şi ce-i B nu-ştiu-care pistă de avion şi toate lucrurile astea. /.../ Nu m-am erijat niciodată în a fi mai specialist ca alţii dar nu am lăsat nici pe ăia care se cred specialişti să mă prostească în faţă!"

▶ [TC 08:50]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Dacă sunt -3 grade se poate turna asfalt. Strada Tudor Vladimirescu s-a turnat pe ploaie. N-a avut nicio problemă. Şi ţineţi minte cât scandal a făcut Drăgan şi cu Cezara care pozau atunci. Cezara atunci nu era drăguţa ziaristă a domnul primar! Era drăguţa ziaristă a celui care acuma zace la facultate, domnul Drăgan. Şi îl filma pe ăla care turna asfalt acolo pe o burniţă sau pe o... de-asta... ploaie mocănească, spunând că se aruncă banii pe fereastră şi nu ştiu ce. Iar eu care fusesem trimis acolo de către domnul primar ca şi viceprimar spuneam că dacă se strică strada n-o s-o plătim. Iată că au trecut 3 ani de zile, nu s-a stricat strada, strada este plătită, serveşte comunităţii bârlădene, dar până la urmă trebuie să fim cât se poate de conştienţi că în condiţiile astosferice de afară se turna asfalt foarte-foarte bine!"

▶ [TC 11:02]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "La forţa lui Umbrărescu strada Republicii se făcea în două zile! Nu-i trebuia mai mult. Pentru că el venea..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cu ridicat borduri cu tot?"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu se ridică nici borduri, nu se ridică nici capace, ci el venea şi rădea cu freza stratul de asfalt existent şi punea exact cât a ras. Şi la cota căminelor şi la toate lucrurile astea nu se umbla pentru că nu sunt bani! Nici la borduri nici la nimic nu se umblă. Trebuie să spunem oamenilor că nu-i o reabilitare cum se face la Vaslui, mergând de la infrastructură până la ultimul strat de asfalt şi borduri şi toate cele. Nu. Aici este doar o asfaltare, un strat de uzură care se punea şi care nu s-a pus în '99 când s-a pus stratul de binder pe vremea domnului Craus, Dumnezeu să-l ierte. Prin urmare era tot timpul din lume. Dar ei, ceea ce nu spun, nu spun bârlădenilor un singur lucru: nu au avut bani nici în vară când au preluat strada, şi-au mers pe principiul "las' că găsim noi", nici în August când au făcut rectificarea de buget nu au dat banii necesari pentru această investiţie şi-acuma trebuie s-aşteptăm."

▶ [TC 12:32]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu sunt bani că dacă erau îi sorbea Umbrărescu dintr-o privire, făcea slurp!, gata, nu mai sunt banii respectivi, punea şi asfaltul şi pleca! Că ăla nu stă să se joace! Dar banii nu sunt."

▶ [TC 13:15]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Ultimul termen a fost şi-n August, ultimul termen a fost şi-n Septembrie, ultimul termen a fost şi săptămâna asta!! Aduceţi-vă aminte ce spunea primarul joi în conferinţă! Că sâmbătă vine doamna Boagiu, "îl invit şi pe Solomon să vină!", şi pe urmă de luni ne apucăm de turnat! La bosumflat atât de tare sâmbătă când a venit doamna Boagiu de... probabil îi venea să dea cu florile alea-n cap, că dăduse bani pe ele degeaba. /.../ Huiau televizoarele cum îşi arătau ei firmele, hainele de firmă şi etichetele... într-un gest mârlănesc până la urmă, total, care vine într-o sfidare generală faţă de situaţia românilor şi-a vasluienilor. Erau la Crasna, într-o zonă în care e sărăcia cruntă de pe lume, unde oamenii ăia n-au gard la casă, n-au după ce bea apă, şi Dan Marian cu primarul îşi arătau etichetele la sacou. Dom'le, dar cât de lipsit de bun simţ? Măcar dă-te după un copac să nu te vadă ăia de la presă, te mai şi faci de râs, acuma. Şi bineînţeles că acuma luni n-a mai stat să înceapă asfaltarea, a tăiat-o-n deltă, domnul primar, ca să nu-l mai vadă lumea."

▶ [TC 18:33]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Problema este a noastră, mai putem să suportăm încă un an de zile de promisiuni şi de neînfăpturi în această guvernare jalnică? Că până acuma tot ceea ce au promis, n-au făcut. Dar ceea ce n-au promis au făcut!"

▶ [TC 20:21]
Doina Secăreanu, Media TV:  "Dar domnul primar este membrul partidului dvs., domnule deputat."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Scriptic! Scriptic. Dar faptic mai este membrul nostru?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "S-a înscris la alt partid? Nu."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu s-a înscris că-şi pierde funcţia de primar. Şi e atât de îndrăgostit de funcţia de primar încât nu are astfel de curaj, să facă. Să fie sincer, că eu i-am zis: "Nu există loialitate, domnul primar...". Şi observăm! Mai ales în politică e greu să vorbim despre loialitate. Dom'le da' nici sinceritate?! Măcar faţă de mine! Care-am fost alături de tine de la început până... mai ieri. Nici faţă de mine n-ai putut să fii sincer?! Şi să-mi spui, "Băi, Adrian, gata, nu se mai poate cu ăştia! Nu ne dau bani, nu ne fac, nu ne dreg, am de luat nu ştiu câte pe lucrări făcute de mine legal şi-aşa mai departe şi intru în faliment dacă nu ma duc acolo şi-aşa mai departe", şi puteam să înţelegem! Da' nici faţă de mine nu poţi să fii sincer?! Că poate până la urmă îmi băgam şi eu capul în nisip şi stăteam şi eu vreun an jumate dispărut din viaţa politică. Dar eu nu pot să fiu capabil. Să accept, ca un om, pe care l-am sprijinit cu toată fiinţa noastră, cei din PSD, şi l-am făcut primar, că nu ieşea primar în veci!, să vină şi să ne trădeze ca pe ultimii oameni! Să-şi vândă partidul şi prestigiul partidului care l-a făcut primar pentru interese personale! Şi să ne dea pe mâna cui?! Că dacă ne dădea pe mâna unui mare om politic, dar pe mâna unui infractor politic ca Dan Marian?! Şi pe mâna unui partid de nemernici ca cei de la PDL? Haideţi să fim serioşi!"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Cum l-aţi făcut dvs. primar? L-au făcut bârlădenii!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Doamnă, bârlădenii puteau să-l facă foarte bine în 2000 primar. Bârlădenii au decis în 2000 că nu merită să fie primar. Ce anume îl recomanda în 2004 să iasă independent? De ce n-a stat independent domnul Constantinescu şi să iasă primar? De ce a venit aproape în genunchi să se roage de noi să-l scoatem pe domnul Juverdeanu, care era primar în funcţie, să-l dăm deoparte şi să-l desemnăm pe el ca membru al partidului nostru, candidat la funcţia de primar? Pentru ce n-a ieşit el independent atunci?! /.../ Pentru că ştia că dacă nu venea la PSD nu ieşea în veci primar! El singur, în campania din 2004, nu numai că dădeam şi noi cât puteam, dar numai Drăgan îl făcea scobitori! Îl făcea arşice pe domnul Constantinescu."

▶ [TC 26:25]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Deci s-au blocat politic toate lucrurile, nu?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Da."
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Şi tot politic n-a reuşit să le deblocheze! Şi-atunci..."
Doina Secăreanu, Media TV:  "Şi unde este vina dumnealui?"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Cum adică care este vina dumnealui?"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Păi el a încercat toate variantele!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Nu... n-a încercat toate variantele!"
Doina Secăreanu, Media TV:  "Păi cum?!"
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Toate variantele [adică] să te duci în instanţă. Îi atragi pe toţi ăia de-acolo într-un proces care nu-i spală nici toată apa Prutului de păcate când îi ia judecătorul la întrebări. Procedezi cadru legal asupra celor care guvernează împotriva intereselor cetăţenilor! Nu stai tu şi faci mica înţelegere, că ai tu un interes direct."

▶ [TC 31:57]
Adrian Solomon, deputat PSD:  "Noi n-am avut nicio problemă să mergem în continuare pe domnul Constantinescu. S-a smintit, e treaba lui! Smintit în termenul arhaic, nu cel actual. Adica, plecat de la calea cea dreaptă. Nu-i treaba noastră, e doar opţiunea domniei sale. Şi-aşa cum mi-a spus mie textual: "Este decizia mea şi răspund pentru ea!". Ei, cu decizia dumitale noi n-avem nimic în comun."

4.065 vizualizări |60 comentarii68m25s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1078 secunde.