TOATE >>  

Număratoare parţială, update 00:00 - Dumitru Boroş a câştigat alegerile ! El se află pe primul loc la o distanţă confortabilă, în toate cele 10 secţii numărate până acum, din totalul de 46 din Bârlad. Tot pe Bârlad, PNL este clar pe primul loc şi la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean şi la preşedinte CJ, cu distanţe mai mici sau mai mari faţă de locul 2.
 
VREMEA
Bârlad, ora 04:00
Temperatura9.5 °C
Umiditatea 75%
Presiunea 998.3
Vânt3.1 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Est1 TV - Maşinăria politică: "Greşeala recunoscută pe jumătate iertată?", 16 Martie 2012. Invitat: Dan Marian, deputat PDL

▶ [TC 03:47]
Dan Marian, deputat PDL: "Nimeni într-o ţară democratică cum este România nu poate încălca decizia suverană a poporului. Nimeni nu poate trece peste un referendum organizat pe teritoriul administrativ a unei localitaţi indiferent că se cheamă prim-ministru, că se cheamă guvern, că se cheamă preşedinte. Nimeni nu poate trece peste voinţa poporului. Ori, dacă... Nici măcar domnul Solomon nu poate să treacă peste voinţa poporului dacă la referendum cetăţenii se pronunţă că sunt de acord cu extragere gazelor de şist! Ca să fim înţeleşi. Prin urmare, o astfel de întrebare adresată primului ministru al României prin care domnia sa să garanteze ceea ce oricum este garantat nu va primi niciodată un răspuns. Cred eu că nu va primi un răspuns pe care îl aşteaptă cei din partidul politic respectiv."

▶ [TC 06:13]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu am venit cu această idee, cu această propunere (referendumul, n.r.), cu gândul de a închide repede şi civilizat, într-un mod civilizat, un subiect care este de interes deosebit pentru populaţia din Bârlad şi din zona Bârladului."

▶ [TC 15:53]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu a fost nicio întâlnire secretă (cu Chevron, n.r.). La acea întâlnire a mai participat un deputat al judeţului Vaslui, în speţă domnul deputat Dragoş Iftimie. N-am mai spus nimănui chestiunea asta, nu am fost întrebat dar o spun pentru prima dată la dvs. în emisiune."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Dvs. aţi solicitat să fie... aţi făcut o adresa către Chevron?"
Dan Marian, deputat PDL: "Da, da, da. Eu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi cum aţi luat legătura cu ei?"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimată doamnă, sunt atâtea metode de a lua legătura cu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Nu, vă întreb, că noi n-am reuşit încă să dîm de..."
Dan Marian, deputat PDL: "Un deputat are multe posibilităţi şi credeţi-mă că nu mi-a fost foarte greu să..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Aţi vorbit cu cei de la Chevron sau cu cei de la comunicare, care se ocupă?"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu, am vorbit cu directorul general al companiei Chevron pe România şi cu un adjunct al domniei sale."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Am înţeles."
Dan Marian, deputat PDL: "Şi la această întâlnire eu am dorit să participe toţi cei patru parlamentari ai PDL, domnul senator Pintilie şi domnul deputat Cărare fiind prinşi în alte activităţi în ziua respectivă, că n-a fost o întâlnire antamată cu mult timp înainte, cum am sunat cum a şi avut loc întâlnirea şi doar cu domnul deputat Dragoş Iftimie am putut să... să particip, vă poate confirma, cred că nu ar fi aceasta o problemă. Întâlnirea a durat circa o oră, o oră şi jumătate, eu le-am cerut în mod expres să ne spună dacă ceea ce reclamă societatea civilă şi presa este adevărat şi dacă problemele pe care le ridică aceştia legate de protecţia mediului sunt adevărate. Bineînţeles că punctul de vedere al companiei Chevron a fost că totul este în deplină siguranţă şi că nu afectează mediul, dând exemplu exploatările de peste 65 de ani pe care ei le fac în SUA. Bun. Nu intrăm în detalii pentru că... prea mult nu am înţeles pentru că sunt chestiuni tehnice şi nefiind de meserie îmi este greu să le înţeleg. Dar, ca principiu, ei au spus că totul este în regulă. Şi le-am spus că îi asigur, ca principiu, îi asigur ca principiu că PDL şi parlamentarii PDL susţin cu toată puterea şi tăria nevoia judeţului Vaslui de a veni cât mai mulţi investitori la noi aici acasă, /.../ de a crea cât mai multe locuri de muncă bine plătite şi i-am invitat de asemenea să îşi spună acest punct de vedere public, să se prezinte în faţa bârlădenilor prin mijloacele pe care ei şi le-aleg că... fiecare până la urmă ştie meseria şi ştie ce are de făcut şi i-am avertizat asupra faptului la momentul respectiv că dacă nu vor reuşi să convingă populaţia, să convingă factorii de decizie locali că ceea ce doresc ei să facă, mijloacele prin care doresc să exploateze nu sunt conforme cu cele mai înalte standarde privind siguranţa mediului atuncea nu vor putea să exploateze aceste gaze de şist în judeţul Vaslui. Le-am spus lucrul acesta, de-atunci şi până în prezent eu nu am văzut nicio acţiune acţiune din partea companiei Chevron în sensul de a explica populaţiei, nu mi se pare totuşi corect acest lucru, probabil tocmai din cauza adversităţii şi a agresivităţii expuse de către domnul deputat Solomon aceştia nu cred că s-au speriat dar oricum cred că îşi iau foarte multe măsuri inclusiv de siguranţă fizică atunci când îşi doresc probabil să vină la Bârlad iar dacă nu-şi vor expune niciun punct de vedere atunci cred că lucrurile sunt clare pentru toată lumea! Înseamnă că au ceva de ascuns şi nu avem altceva de făcut decât să organizăm acest referendum, cetăţenii să se prezinte la vot şi să spună nu exploatării gazelor de şist."

▶ [TC 27:35]
Dan Marian, deputat PDL: "Politicienii au acest har de a minţi."

▶ [TC 29:27]
Dan Marian, deputat PDL: "Se pare că este caracteristic şi jurnaliştilor să mintă. /.../ Apare un titlu în ziarul central Adevărul "Deputatul Dan Marian este de acord cu extragerea gazelor de şist". /.../ În afară de titlu niciunde nu apare declaraţia mea /.../."

▶ [TC 30:50]
Dan Marian, deputat PDL: "Acest jurnalist dacă a scris că deputatul Dan Marian este de acord cu extragerea gazelor de şist cu siguranţă a fost pus de cineva să scrie aşa ceva. Cu siguranţă a fost plătit foarte bine să scrie o astfel de minciună."

▶ [TC 31:06]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu este normal să pui o astfel de declaraţie ca să nu mai vorbim de faptul că acest titlu deja apare pe site-ul Bârlad Online, este un site în care se centralizează..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Toate informaţiile privitoare la acest subiect."
Dan Marian, deputat PDL: "...referitoare în general la Bârlad, un site pe care eu ştiu că este foarte urmărit şi eu nu sunt de acord ca cetăţenii din municipiul Bârlad să fie dezinformaţi. Eu niciodată nu am afirmat că sunt de acord cu extragerea gazelor de şist. Din contră. Din contră, aş putea spune că sunt împotriva extragerii gazelor de şist dar nu vreau să o luaţi această afirmaţie acum făcută la supărare. Da? Puneţi-o deoparte deocamdată. Nu vreau să influenţez prin opinia mea cetăţenii. Vreau ca cetăţenii să se exprime ei în urma unui referendum."

▶ [TC 32:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Să mă dea şi pe mine în judecată ca să demonstrez în instanţă ce-am vrut să spun prin faptul că ziariştii sunt cumpăraţi. Da. Domnul Dumitru Buzatu este proprietar la o televiziune din Bârlad, domnul Dumitru Buzatu este proprietar la un radio din judeţul Vaslui, domnul Dumitru Buzatu sigur că plăteşte nişte angajaţi. Nişte ziarişti, da? El fiind politician. Şi sigur că acest cetăţean Ionuţ Balaban şi-a permis în toată această dezbatere pe care eu doresc să fie una civilizată, una liniştită, una calmă, s-a... are acest tupeu să introducă o afirmaţie neadevărată într-un ziar central ca să ce? Să decrebilizeze pe Dan Marian pentru că se pare că ideile lui nu au fost bune. Da?"

▶ [TC 35:58]
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ Domnul Adrian Solomon înseamnă că deţine informaţii utile pentru instituţiile abilitate ale statului român şi că le-ascunde. Deci în mod normal domnul Adrian Solomon ar trebui să depună o plângere la DNA, să pună la dispoziţia procurorilor toate informaţiile de care dispune ca aceştia să poată se cerceteze acest caz. Dacă nu face acest lucru înseamnă că este părtaş la o infracţiune. Sau domnul Adrian Solomon minte de-ngheaţă apele. Deci prin urmare daţi-mi voie să cred acest lucru: că domnul Adrian Solomon este un mare mincinos. Dacă este adevărat ceea ce-a spus să se prezinte la DNA şi să facă o plângere penală la adresa domnului primar Titi Constantinescu şi la adresa domnului senator Vasile Pintilie. Dacă nu o face atunci rămâne cu ştampila de mincinos. Pe care eu i-o pun."

▶ [TC 38:22]
Dan Marian, deputat PDL: "Domnul deputat Solomon ca membru marcant al PSD-ului acuză PDL că nu a absorbit fondurile europene în România când el însuşi conduce ilegimit primăria municipiului Bârlad. El însuşi conduce ilegitim primăria municipiului Bârlad. El ar trebui să dea mult mai multe explicaţii de ce nici acum n-au început lucrările, după un an şi jumătate, lucrările în Deal 2. Şi vă mai spun ceva? Nici n-or să înceapă aşa curând..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "De ce?"
Dan Marian, deputat PDL: "Întrebaţi-l pe domnul Solomon..."

▶ [TC 43:05]
Dan Marian, deputat PDL: "Bârladul a ratat foarte multe ocazii de a se moderniza şi a se dezvolta. Foarte multe ocazii. Sper să nu se mai rateze oportunităţile ce vor veni în viitor."

▶ [TC 48:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Cu siguranţă va fi o campanie electorală la nivelul municipiului Bârlad civilizată, o campanie electorală pe care candidatul PDL dar cu siguranţă şi primarul în funcţie domnul Constantin Constantinescu vor putea să-şi exprime ideile, gândurile şi proiectele într-un mod extrem de civilizat şi de pozitiv aşa cum poate de mult timp n-a mai fost în Bârlad. Eu sunt foarte bucuros de alegerea pe care au făcu-to colegii mei de la Bârlad."

1.712 vizualizări |23 comentarii50m36s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 8 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.2726 secunde.