TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 09:00
Temperatura9.7 °C
Umiditatea 60%
Presiunea 1005.9
Vânt0.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
07-05-2021
VALUTARON
EUR4.9262
USD4.0800
GBP5.6770
XAU238.7720
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Est1 TV - Maşinăria politică: "Greşeala recunoscută pe jumătate iertată?", 16 Martie 2012. Invitat: Dan Marian, deputat PDL

▶ [TC 03:47]
Dan Marian, deputat PDL: "Nimeni īntr-o ţară democratică cum este Romānia nu poate īncălca decizia suverană a poporului. Nimeni nu poate trece peste un referendum organizat pe teritoriul administrativ a unei localitaţi indiferent că se cheamă prim-ministru, că se cheamă guvern, că se cheamă preşedinte. Nimeni nu poate trece peste voinţa poporului. Ori, dacă... Nici măcar domnul Solomon nu poate să treacă peste voinţa poporului dacă la referendum cetăţenii se pronunţă că sunt de acord cu extragere gazelor de şist! Ca să fim īnţeleşi. Prin urmare, o astfel de īntrebare adresată primului ministru al Romāniei prin care domnia sa să garanteze ceea ce oricum este garantat nu va primi niciodată un răspuns. Cred eu că nu va primi un răspuns pe care īl aşteaptă cei din partidul politic respectiv."

▶ [TC 06:13]
Dan Marian, deputat PDL: "Eu am venit cu această idee, cu această propunere (referendumul, n.r.), cu gāndul de a īnchide repede şi civilizat, īntr-un mod civilizat, un subiect care este de interes deosebit pentru populaţia din Bārlad şi din zona Bārladului."

▶ [TC 15:53]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu a fost nicio īntālnire secretă (cu Chevron, n.r.). La acea īntālnire a mai participat un deputat al judeţului Vaslui, īn speţă domnul deputat Dragoş Iftimie. N-am mai spus nimănui chestiunea asta, nu am fost īntrebat dar o spun pentru prima dată la dvs. īn emisiune."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Dvs. aţi solicitat să fie... aţi făcut o adresa către Chevron?"
Dan Marian, deputat PDL: "Da, da, da. Eu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Şi cum aţi luat legătura cu ei?"
Dan Marian, deputat PDL: "Stimată doamnă, sunt atātea metode de a lua legătura cu..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Nu, vă īntreb, că noi n-am reuşit īncă să dīm de..."
Dan Marian, deputat PDL: "Un deputat are multe posibilităţi şi credeţi-mă că nu mi-a fost foarte greu să..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Aţi vorbit cu cei de la Chevron sau cu cei de la comunicare, care se ocupă?"
Dan Marian, deputat PDL: "Nu, am vorbit cu directorul general al companiei Chevron pe Romānia şi cu un adjunct al domniei sale."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Am īnţeles."
Dan Marian, deputat PDL: "Şi la această īntālnire eu am dorit să participe toţi cei patru parlamentari ai PDL, domnul senator Pintilie şi domnul deputat Cărare fiind prinşi īn alte activităţi īn ziua respectivă, că n-a fost o īntālnire antamată cu mult timp īnainte, cum am sunat cum a şi avut loc īntālnirea şi doar cu domnul deputat Dragoş Iftimie am putut să... să particip, vă poate confirma, cred că nu ar fi aceasta o problemă. Īntālnirea a durat circa o oră, o oră şi jumătate, eu le-am cerut īn mod expres să ne spună dacă ceea ce reclamă societatea civilă şi presa este adevărat şi dacă problemele pe care le ridică aceştia legate de protecţia mediului sunt adevărate. Bineīnţeles că punctul de vedere al companiei Chevron a fost că totul este īn deplină siguranţă şi că nu afectează mediul, dānd exemplu exploatările de peste 65 de ani pe care ei le fac īn SUA. Bun. Nu intrăm īn detalii pentru că... prea mult nu am īnţeles pentru că sunt chestiuni tehnice şi nefiind de meserie īmi este greu să le īnţeleg. Dar, ca principiu, ei au spus că totul este īn regulă. Şi le-am spus că īi asigur, ca principiu, īi asigur ca principiu că PDL şi parlamentarii PDL susţin cu toată puterea şi tăria nevoia judeţului Vaslui de a veni cāt mai mulţi investitori la noi aici acasă, /.../ de a crea cāt mai multe locuri de muncă bine plătite şi i-am invitat de asemenea să īşi spună acest punct de vedere public, să se prezinte īn faţa bārlădenilor prin mijloacele pe care ei şi le-aleg că... fiecare pānă la urmă ştie meseria şi ştie ce are de făcut şi i-am avertizat asupra faptului la momentul respectiv că dacă nu vor reuşi să convingă populaţia, să convingă factorii de decizie locali că ceea ce doresc ei să facă, mijloacele prin care doresc să exploateze nu sunt conforme cu cele mai īnalte standarde privind siguranţa mediului atuncea nu vor putea să exploateze aceste gaze de şist īn judeţul Vaslui. Le-am spus lucrul acesta, de-atunci şi pānă īn prezent eu nu am văzut nicio acţiune acţiune din partea companiei Chevron īn sensul de a explica populaţiei, nu mi se pare totuşi corect acest lucru, probabil tocmai din cauza adversităţii şi a agresivităţii expuse de către domnul deputat Solomon aceştia nu cred că s-au speriat dar oricum cred că īşi iau foarte multe măsuri inclusiv de siguranţă fizică atunci cānd īşi doresc probabil să vină la Bārlad iar dacă nu-şi vor expune niciun punct de vedere atunci cred că lucrurile sunt clare pentru toată lumea! Īnseamnă că au ceva de ascuns şi nu avem altceva de făcut decāt să organizăm acest referendum, cetăţenii să se prezinte la vot şi să spună nu exploatării gazelor de şist."

▶ [TC 27:35]
Dan Marian, deputat PDL: "Politicienii au acest har de a minţi."

▶ [TC 29:27]
Dan Marian, deputat PDL: "Se pare că este caracteristic şi jurnaliştilor să mintă. /.../ Apare un titlu īn ziarul central Adevărul "Deputatul Dan Marian este de acord cu extragerea gazelor de şist". /.../ Īn afară de titlu niciunde nu apare declaraţia mea /.../."

▶ [TC 30:50]
Dan Marian, deputat PDL: "Acest jurnalist dacă a scris că deputatul Dan Marian este de acord cu extragerea gazelor de şist cu siguranţă a fost pus de cineva să scrie aşa ceva. Cu siguranţă a fost plătit foarte bine să scrie o astfel de minciună."

▶ [TC 31:06]
Dan Marian, deputat PDL: "Nu este normal să pui o astfel de declaraţie ca să nu mai vorbim de faptul că acest titlu deja apare pe site-ul Bārlad Online, este un site īn care se centralizează..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "Toate informaţiile privitoare la acest subiect."
Dan Marian, deputat PDL: "...referitoare īn general la Bārlad, un site pe care eu ştiu că este foarte urmărit şi eu nu sunt de acord ca cetăţenii din municipiul Bārlad să fie dezinformaţi. Eu niciodată nu am afirmat că sunt de acord cu extragerea gazelor de şist. Din contră. Din contră, aş putea spune că sunt īmpotriva extragerii gazelor de şist dar nu vreau să o luaţi această afirmaţie acum făcută la supărare. Da? Puneţi-o deoparte deocamdată. Nu vreau să influenţez prin opinia mea cetăţenii. Vreau ca cetăţenii să se exprime ei īn urma unui referendum."

▶ [TC 32:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Să mă dea şi pe mine īn judecată ca să demonstrez īn instanţă ce-am vrut să spun prin faptul că ziariştii sunt cumpăraţi. Da. Domnul Dumitru Buzatu este proprietar la o televiziune din Bārlad, domnul Dumitru Buzatu este proprietar la un radio din judeţul Vaslui, domnul Dumitru Buzatu sigur că plăteşte nişte angajaţi. Nişte ziarişti, da? El fiind politician. Şi sigur că acest cetăţean Ionuţ Balaban şi-a permis īn toată această dezbatere pe care eu doresc să fie una civilizată, una liniştită, una calmă, s-a... are acest tupeu să introducă o afirmaţie neadevărată īntr-un ziar central ca să ce? Să decrebilizeze pe Dan Marian pentru că se pare că ideile lui nu au fost bune. Da?"

▶ [TC 35:58]
Dan Marian, deputat PDL: "/.../ Domnul Adrian Solomon īnseamnă că deţine informaţii utile pentru instituţiile abilitate ale statului romān şi că le-ascunde. Deci īn mod normal domnul Adrian Solomon ar trebui să depună o plāngere la DNA, să pună la dispoziţia procurorilor toate informaţiile de care dispune ca aceştia să poată se cerceteze acest caz. Dacă nu face acest lucru īnseamnă că este părtaş la o infracţiune. Sau domnul Adrian Solomon minte de-ngheaţă apele. Deci prin urmare daţi-mi voie să cred acest lucru: că domnul Adrian Solomon este un mare mincinos. Dacă este adevărat ceea ce-a spus să se prezinte la DNA şi să facă o plāngere penală la adresa domnului primar Titi Constantinescu şi la adresa domnului senator Vasile Pintilie. Dacă nu o face atunci rămāne cu ştampila de mincinos. Pe care eu i-o pun."

▶ [TC 38:22]
Dan Marian, deputat PDL: "Domnul deputat Solomon ca membru marcant al PSD-ului acuză PDL că nu a absorbit fondurile europene īn Romānia cānd el īnsuşi conduce ilegimit primăria municipiului Bārlad. El īnsuşi conduce ilegitim primăria municipiului Bārlad. El ar trebui să dea mult mai multe explicaţii de ce nici acum n-au īnceput lucrările, după un an şi jumătate, lucrările īn Deal 2. Şi vă mai spun ceva? Nici n-or să īnceapă aşa curānd..."
Cristina Rădulescu, Est1 TV:  "De ce?"
Dan Marian, deputat PDL: "Īntrebaţi-l pe domnul Solomon..."

▶ [TC 43:05]
Dan Marian, deputat PDL: "Bārladul a ratat foarte multe ocazii de a se moderniza şi a se dezvolta. Foarte multe ocazii. Sper să nu se mai rateze oportunităţile ce vor veni īn viitor."

▶ [TC 48:42]
Dan Marian, deputat PDL: "Cu siguranţă va fi o campanie electorală la nivelul municipiului Bārlad civilizată, o campanie electorală pe care candidatul PDL dar cu siguranţă şi primarul īn funcţie domnul Constantin Constantinescu vor putea să-şi exprime ideile, gāndurile şi proiectele īntr-un mod extrem de civilizat şi de pozitiv aşa cum poate de mult timp n-a mai fost īn Bārlad. Eu sunt foarte bucuros de alegerea pe care au făcu-to colegii mei de la Bārlad."

1.862 vizualizări |23 comentarii50m36s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 9 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1377 secunde.