TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  14:00
Temperatura17.3 °C
Umiditatea 62%
Presiunea 973.7 mb
Vânt3.3 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
28-03-2024
VALUTARON
EUR4.9730
USD4.6085
GBP5.8167
XAU327.8351
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Elevii de la Colegiul Naţional "Gh. Roşca Codreanu" au simulat o şedinţă de consiliu local. 31 Ianuarie 2015
134m01s   INDEX VIDEO
Descarcă în format: SD HD 1080i

▶ [TC 00:00]
Prezentarea proiectului

▶ [TC 03:42]
Începerea şedinţei

▶ [TC 04:41]
Interpelarea nr. 1
Partidul ALB: Când se preconizează aprobarea şi începerea lucrărilor de execuţie pentru sala de sport din incinta Colegiului Naţional "Gh. Roşca Codreanu" şi care au fost motivele pentru care nu a fost prins în proiectul de la Şcoala nr. 8 ?

▶ [TC 07:14]
Interpelarea nr. 2
Partidul ALB: Ce părere aveţi despre înfiinţarea unui "consiliu local" format din reprezentanţii Consiliului Elevilor în care să se discute proiectele propuse de ei ? Aţi putea colabora cu ei ?

▶ [TC 09:42]
Interpelarea nr. 3
Partidul GRI: Dat fiind faptul că am primit foarte multe solicitări din partea cetăţenilor municipiului Bârlad pe tema gazelor de şist, grupul politic GRI doreşte să vă întrebe de ce CLM Bârlad nu a emis până în acest moment o hotărâre de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice pe raza municipiului Bârlad.

▶ [TC 14:44]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- Unu, sunt împotriva extragerii gazelor de şist prin metodele actuale, doi, sunt pentru manifestaţii democratice şi în Bârlad dar nu numai în Bârlad: să le facem acolo de unde pleacă autorizaţiile.

▶ [TC 15:18]
Interpelarea nr. 4
Partidul MOV: Reabilitarea clădirilor vechi şi părăsite. Am dori să cunoaştem de ce în municipiul Bârlad mai există clădiri vechi şi abandonate. Am plecat de la ideea că am văzut destule clădiri abandonate şi care dau un aspect urât oraşului.

▶ [TC 24:55]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- Erau două variante a discursului meu faţă de dvs: Unu, să vă păcălesc şi să vă spun minciuni şi lucruri neadevărate ca să vă simţiţi bine şi să daţi din cap "Da, ne place răspunsul !", şi a doua variantă să vă dau nişte răspunsuri reale, adevărate, şi voi să fiţi tentaţi, cum a spus colegul: "Mmm, nu prea sunt mulţumit !". Asta este ! Ştiu că realitatea supără, da'... asta este.

▶ [TC 25:31]
Interpelarea nr. 5
Partidul ROZ: Care este părerea executivului şi care sunt planurile în legătură cu construirea unei săli polivalente în municipiul Bârlad care să deservească populaţia amatoare de evenimente sportive şi culturale.

▶ [TC 25:49]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- În luna Iunie anul trecut (2014, n.r.), în judeţul Vaslui, a poposit primul ministru al României (vorbeşte cu intonaţie apoi face o pauză): domnu'... Ponta. La un anumit nivel s-a făcut o întâlnire cu domnul premier Ponta şi cu ministrul Dezvoltării Dragnea. La acea întâlnire, atunci când mi-a venit rândul, am trecut să vorbesc şi eu. Şi-am să vă relatez câteva spicuiri:
Constantinescu: "Domnule prim-ministru, mă bucur că aţi venit în judeţul Vaslui, îmi pare rău că n-aţi venit sau n-aveţi timp să veniţi la Bârlad dar v-aşteptăm cu braţele deschise /.../. Vă rog foarte mult, nu ţine de Bârlad, faceţi în aşa fel încât şoseaua de centură să înceapă odată, că lumea este nemulţumită şi se dărâmă blocurile pe noi."
Ponta: "Am înţeles."
Constantinescu: "Al doilea lucru, domnule prim-ministru, eu, care am făcut şi fac sport de performanţă chiar la 100 de ani pe care-i am, vreau să vă informez că Bârladul singurul oraş din România cu peste 50.000 de locuitori care nu are o sală de sport polivalentă. Este o rugăminte a cetăţenilor să se facă. Răspunsul lui Ponta a fost: "Băi, Dragnea, ia vezi acolo, că tu eşti cu sportul..."
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- Nu se poate ca în următorii 10 ani să nu se facă sală de sport polivalentă. După părerea mea, lăcomia celor de la Vaslui (a administraţiei, n.r.) este atât de mare încât ascultaţi ce vă spun eu: e posibil să se facă o nouă sală de sport polivalentă la Vaslui şi la Bârlad să nu se facă niciuna !

▶ [TC 30:13]
Proiectul nr. 1
Partidul ALB: Amenajare piste pentru biciclişti

▶ [TC 33:16]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- /.../ Păcat de parcul acela pe care ar trebui să-l facem la Complexul şcolar, ar fi minunat. Ştiţi despre ce e vorba, pe dreapta, înainte. Nu ştiu, v-aţi sărutat vreodată acolo ? Nu ? E minunat !

▶ [TC 44:16]
Adevăraţii consilieri, pe margine şi în calitate de Cetăţeni de data aceasta, făceau comentarii pe seama votului:
- Mai e unul împotrivă aici !
Preşedintele de şedinţă:
- Domnilor Cetăţeni, vă rugăm, puteţi să luaţi cuvântul la "Diverse" !

▶ [TC 44:38]
Proiectul nr. 2
Partidul ALBASTRU: Sterilizarea şi adăpostirea câinilor fără stăpân

▶ [TC 46:03]
Consilier:
- Noi suntem de acord cu acest proiect însă nu înţelegem sterilizarea câinilor cu stăpân... Ce-aţi vrut să spuneţi prin acest lucru ?

▶ [TC 48:47]
- Am văzut căţea cu însemn la ureche, că a fost sterilizată, şi totuşi... a făcut pui !

▶ [TC 59:57]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- Trebuiesc luate, din nefericire, măsuri radicale. Eu vă vorbesc ca un om iubitor de animale. Am plecat chiar acuma de acasă în stânga cu două pisici şi în dreapta cu un câine, din casă până-n poartă, deci iubesc animalele, dar situaţia în care suntem este o ruşine pentru România.

▶ [TC 63:45]
Proiectul nr. 3
Partidul GRI: Reabilitarea Pavilionului II "Sanatoriu TBC" din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad

▶ [TC 75:23]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad:
- /.../ peste toate aceste nedreptăţi legislative, că atunci când s-au dat au fost prost făcute şi gândite, că de-asta mă rog la bunul Dumnezeu să ne cărăm mai repede sus, la 2 pe 1, şi să veniţi voi, oameni normali şi realişti, nu trecuţi prin comunism şi tâmpiţi de chestiile astea ! Şi legile prost făcute şi oameni nepotriviţi la locuri... boiereşti şi călduţe în ministere şi-n direcţii !

▶ [TC 80:05]
Proiectul nr. 4
Partidul MOV: Construirea unui teren de tenis acoperit

▶ [TC 93:13]
Proiectul nr. 5
Partidul ROZ: Reabilitarea şi reamenajarea Grădinii Publice Bârlad

▶ [TC 132:16]
Dumitru Boroş, consilier local independent:
- Am o sugestie doar. Dacă ne mai întâlnim o dată într-o asemenea situaţie, plecaţi de la un buget ! Să vedeţi atunci cum e bătălia ! Când ştii câţi bani ai, dacă am porni aşa cu proiectele - toată lumea vine, unul cu un proiect, unul cu un proiect - domn' primar făcea tot ce se putea în Bârladul ăsta. Aşa că la viitoarea întâlnire să aveţi un buget, să spunem de 1 milion, şi ne batem pe buget. Şi pe ăla să-l împărţim.

3.390 vizualizări |SD | 1080i | 134m01s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1110 secunde.