TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  15:00
Temperatura21.2 °C
Umiditatea 19%
Presiunea 984.8 mb
Vânt5.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
29-03-2024
VALUTARON
EUR4.9695
USD4.6078
GBP5.8126
XAU330.7911
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Conferinţă de presă PSD: Adrian Solomon, candidatul PSD la Primăria Bârlad. 13 Mai 2016

Adrian Solomon, candidatul PSD la Primăria Bârlad:
▶ [TC 05:56]
- Am avut mari emoţii cu oferta electorală a contracandidaţilor şi în primul rând a principalului partid, PNL.
- De ieri mi-am spulberat orice grijă în chestiunea acestei oferte pentru că este mai mult decât hilară.
- Oferta lor electorală demonstrează că nu este scrisă de cel care candidează sau de echipa sa direct implicată în campanie.
- Oferta lor este rodul activităţii unei agenţii de publicitate care îmbracă în cuvinte meşteşugite anumite formule, adică e un soi de formular tipizat în care apoi se schimbă numele oraşului, zona, cartierul, etc.


▶ [TC 07:27]
- Cea mai mare prostie pe care am găsit-o, zice că "va revigora activitatea Centrului de Afaceri prin crearea în cadrul Centrului de Afaceri a unui incubator de afaceri".
- Un simplu drum până la intersecţia de la FEPA unde este panoul de direcţionare către Centru şi ar fi văzut că scrie acolo "Incubator şi Centru de Afaceri Tutova, Bârlad".
- O simplă retrospectivă în memoria sa de consilier local de 8 ani l-ar fi convins pe candidat că este o greşeală a celor care au inventat chestiunea asta, deoarece chiar el a aprobat în mai multe rânduri tarifele diferenţiate pentru incubare, pentru anii de după incubare şi pentru firmele consacrate.
- Deci în chestiunea Incubatorului de Afaceri au chixat-o pentru că Incubatorul există, a şi incubat vreo 2 firme /.../
- Ca să ştie şi liberalii, la Centru de Afaceri se fac diamante, hârtie igienică, pâine, alte produse de panificaţie, sunt depozite de diverse produse.
- Tot ce înseamnă acolo hală de producţie este ocupat.
- De asemeni, pavilionul central, unde se fac festivităţile, este gândit în proiect ca un spaţiu expoziţional, aceea nu este clădire de birouri.
▶ [TC 11:25]
- Primul stadiu a fost acesta finanţat de UE, cu 6 hale de producţie şi un pavilion expoziţional, în îngrăditură sunt în total 10 hectare, ceea ce înseamnă că în Stadiul II se mai pot face hale de producţie până la 12, sunt prevăzute şi nişte terenuri de tenis /.../ iar în Stadiul III este prevăzut şi un hotel.
- Noi sperăm ca şoseaua de centură, care va trece la vreo 100 de metri de Centru de Afaceri, să fie aducătoare de venituri şi pentru un astfel de hotel şi Stadiul III să se împlinească la un moment dat.
▶ [TC 13:15]
- Doar din calitatea de consilier ar fi putut întreba cineva de la liberali pe cei de la Tehnic-Investiţii ce se spune în studiul de fezabilitate şi în memoriul tehnic şi ar fi aflat adevărul şi ar fi scris lucruri serioase şi fezabile.
- ÃŽnfiinţarea unui nou parc industrial în partea de sud a oraşului, cum propun liberalii, este o utopie pentru că în jurul Centrului de Afaceri - a fost o obligaţie pentru a primi finanţarea - sunt rezervate alte 100 de hectare pentru extinderea acestrui Centru. ÃŽn viitorul luminos. Atunci când îmbogăţirea forţată adusă de liberali se va produce.
- Toată păşunea aia până în apa Bârladului este introdusă în perimetrul administrativ a Bârladului, nu cum bâiguia candidatul pe la radio că nu am atras tot terenul de la Zorleni.

▶ [TC 16:50]
- Chestiunea cu "Bârladul e pe locul 3 pe ţară la taxe şi impozite" este o aberaţie, nu se poate susţine de către niciun om sănătos la cap, sunt cele mai mici taxe şi impozite în Bârlad.
- Singura diferenţă care se simte acum puţin la impozitare este în urma aplicării Codului Fiscal care pune din proprietarea omului 400 de metri la curţi-construcţii, adică se impozitează la fel ca şi terenul de sub casă.

▶ [TC 17:59]
- Sunt aici tot felul de bazaconii, că "va reabilita complet reţeaua de distribuţie de apă şi canalizare pe Bd. Epureanu şi Str. V. Pârvan".
- Pe V. Pârvan încă din toamnă s-a înlocuit toată conducta de apă, de la FEPA până la Pavilionul Guguianu, este pe polietilenă, nu mai e pe azbest ca înainte, nu se mai crapă, am scăpat de acele avarii acolo.
- Dacă ar merge acum pe Bd. Epureanu, de la Podu Verde către AJOFM, ar vedea că deja s-a început înlocuirea conductelor de apă, şi apoi de canalizare luna viitoare.

▶ [TC 20:19]
- Scrie aici că "va fi o prioritate finalizarea extinderii de gaz metan în Deal 2 şi alte cartiere".
- Nu poate să vină să-i mintă pe oameni cu neruşinare că le va extinde reţeaua de gaz pentru că din 2004 legea interzice ca primăria să mai extindă reţeaua de gaz.
- Este treaba Eon-ului.

▶ [TC 24:52]
- Văd că vrea să lărgească ieşirea spre Puieşti.
- N-are aer Curelaru când umblă cu mastodontul de 60 de tone, el fiind şoferul mastodontului, nu încape pe 1 Decembrie pe la deal, că la Toma Dăsculaşu nu poate să ia curba şi cred că l-a bătut la cap şi a scris omul aici prostiile astea.
- Păi în primul rând nu circula cu maşini care nu încap pe stradă şi mai mult decât atât nu circula pe Tudor Vladimirescu, că studiul de circulaţie acolo spune că e interzis pentru mai mult de 7.5 tone, sunt semne atât la intrare cât şi la ieşire.
- Prin urmare, domnul Curelaru, consilier judeţean, când cară piatră către primăria Puieşti, să ocolească strada Tudor Vladimirescu pentru că vreo 2 capace canal s-au stricat din cauza lui.
- Ce-ar vrea să facă pe 1 Decembrie ? Doar să dărâme casele, pentru că le-aţi văzut, unele sunt până la trotuar.
- Nu ai cum să lărgeşti acea stradă.
- Dacă ei vor să dărâme casele la oameni să le spună răspicat: "Dom'le, noi vrem să vă dărâmăm casele ca să încapă Curelaru cu camionul".

▶ [TC 27:51]
- Pe un banner scria că "liberalii vor face şosele ocolitoare la fiecare municipiu din judeţ: Vaslui, Bârlad şi Huşi. Pentru acest lucru vor atrage 300 de milioane de EURO din fonduri guvernamentale şi UE".
- ÃŽn pliantul lor apare 100 de milioane de EURO pentru şoseaua ocolitoare de la Bârlad.
- Cu 100 de milioane de EURO ai face toate şoselele ocolitoare din judeţ.
- La Bârlad ultima estimare este de maxim 32 de milioane de EURO, în urma licitaţiei sigur va scădea sub 30 de milioane de EURO, pentru Vaslui mai mult de 19 milioane de EURO nu le trebuie iar pentru Huşi undeva până în 43 de milioane de EURO.
- Adunate fac vreo 95 de milioane de EURO.
- Ce fac cu restul de 200 de milioane de EURO ? S-au gândit să le şi fure din prima, încă din pliantul electoral ?

▶ [TC 30:43]
- Nu mai vorbim că nefăcându-se parcul industrial în sudul oraşului pică şi cel agro-industrial, pentru că cei de la UE dacă au finanţat odată Parc Industrial şi Centru de Afaceri în nord atunci ăla din sud cade.

▶ [TC 32:13]
- Cică "voi moderniza Grădina Publică după modelul parcurilor de recreere", de parcă Grădina Publică acuma e un parc de stresare a cetăţenilor, nu e recreere.
- Cică "va reînfiinţa fanfara de la Bârlad". Păi fanfara e reînfiinţată, se cheamă Bârlădeanca.

▶ [TC 33:44]
- Noi nu vom face ca domnul Găvan sau ca domnul Craus, Dumnezeu să-i ierte, să trimitem oamenii în câmp şi pe urmă să stea vreo 20 de ani să primească din partea primăriei ceea ce trebuie.
- Acele loturi de casă dintre livadă, Deal 2 şi gardul cimitirului, aproape 40 de hectare, vor fi lotizate când vom avea soluţia utilităţilor.

▶ [TC 34:43]
- Mie asta mi-a plăcut, că "vom relansa programul construirii de locuinţe pentru tineri prin ANL".
- Acuma nu m-am prins, candidează la funcţia de prim-ministru sau la funcţia de primar ?
- Că ANL-ul e în subordinea Ministerului Dezvoltării, nu a Primăriei Bârlad.

▶ [TC 37:27]
- Scrie că "va sprijini expertizarea şi consolidarea blocurilor cu bulină".
- Expertizarea blocurilor cu bulină se face, acuma se lucrează la ele.
- Primul e V3, de o săptămână se lurează acolo.

▶ [TC 37:38]
- Spune "Igienizarea subsolurilor în parteneriat cu Asociaţiile de Proprietari"
- Prima hotărâre pe care am dat-o în 2004 când am ajuns la primărie cu domnul Constantinescu a fost să finanţăm jumătate din costurile reparaţiilor la subsol şi aproape toate subsolurile din zona Gării au fost reparate cu contribuţia Consiliului Local.
- Cine vrea poate să uzeze de hotărâre în continuare.

[TC ]
- Zice că "voi coordona şi reorganiza activitatea Poliţiei Locale, luând măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice creşterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului".
- Ca avocat ar fi trebuit să ştie lucrurile astea, Poliţia Comunitară nu se ocupă cu siguranţa cetăţeanului, asta este treaba serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Naţionale.
- Poliţia Locală se ocupă cu paza bunurilor proprietare publică, de la parcuri, mobilier, parcări, etc.

▶ [TC 39:14]
- "Va realiza puţuri de mare adâncime".
- Sunt destule puţuri, nu mai avem loc unde să le facem iar în POS Mediu II sunt cuprinse cele 10 puţuri pentru alimentarea reţei cu apă, pe un şes aici aproape de Bârlad.

▶ [TC 39:40]
- Cu pliantul ăsta ei vor să arate că fac din Bârlad un oraş european, un oraş ideal, dar 80% din lucruri sunt deja făcute.
- Din nefericire pentru domnul candidat şi echipa sa de consilieri, în care o bună parte sunt profesori, nimic din proiectul edilitar-gospodăresc al acestui partid nu vorbeşte despre şcoala bârlădeană, despre şcolile bârlădene.
- ÃŽn afară de faptul că va sprijini copiii olimpici - ei sunt deja sprijiniţi de către Minister să participe la concursuri, sunt ajutaţi şi de către Primărie de fiecare dată când nu ajung banii de la inspectorat.
- Dar să nu spui tu nimic de renovarea unei şcoli ?
- De extinderea bazei materiale la şcoli, săli de sport, terenuri de sport, îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ, lucrurile astea sunt clar ori scăpări ori neştiinţă.
- Au preferat să spună bazaconiile alea cu Aqualand şi cu cornul abundenţei şi cu parcurile industriale dar nu au spus nimic de ceea ce există.

- N-a spus nimic de spital ! Decât că va face ceva pentru consolidare şi dotare ultramodernă a ambulatoriului.
- Bun, lucrurile astea vin din proiectele care vor fi depuse la Agenţia de Nord-Est în această vară.
- Dar tu, aşa, n-ai o viziune ? /.../
▶ [TC 43:15]
- Domnii liberali au o viziune de "lasă-mă să te las" asupra acestui oraş.
- ÃŽn afară de sloganul legionar "Totul pentru Bârlad !", "Totul pentru Huşi !", "Totul pentru Vaslui !", "Totul pentru ţară !" - aceasta era ultima formă a gărzii de fier cu care au participat la alegerile din '37 /.../
- Să preiei tu ca partid liberal sloganul legionarilor, să te mai învârţi prin spaţiul public şi cu Marian Munteanu, să-l pui şef de campanie pe Dan Marian şi pe toţi acoliţii săi să decidă soarta unor oraşe atât de importante... mă face să mă gândesc dacă doamna Monu chiar mai este în activitate.
- Nu le atrage atenţia "Băi, fraţilor, aţi luat-o rău pe arătură" ?
- Că Ionel Brătianu numai la masă cu Dan Marian n-ar fi stat.
- Sau Dinu Brătianu, care a murit în închisorile comuniste, numai la masă cu Pleşu n-ar fi stat.

▶ [TC 45:24]
- Dacă asta este schimbarea pe care ne-o propune PNL noi vom zice "mersi, n-avem nevoie".
- Vom merge în continuare pe ceea ce s-a făcut, şi aveţi pliantele noastre în care veţi vedea că în cei 12 ani din 2004 încoace - pentru că eu nu-mi asum şi mandatul Juverdeanu, să fie clar.
- Cine crede că mandatul Juverdeanu a fost un mandat PSD probabil nu ştie structura Consiliului Local de atunci când PSD-ul era în minoritate /.../
- Era o alianţă de mai multe forţe: Racul, Ştiuca şi Brotacul. Unul sare, unul fuge, unul dă înapoi. Ăsta era Consiliul Local până în 2004. De aia nici nu prea aveau foarte mari realizări.

▶ [TC 46:45]
- Trebuie spus că în cei 12 ani de zile am asfaltat cu covor, nu plombare, 70 de străzi şi alei însumând 32.5 km.

▶ [TC 48:17]
- Avem ştiinţa şi puterea de a duce la bun sfârşit lucrurile, ceea ce ne-a întârziat a fost dorinţa noastră de a face lucrurile temeinic şi cu cap.
- ÃŽntâi canalizarea şi apoi asfaltarea.


▶ [TC 50:50]
- Veţi vedea în broşura noastră că am realizat în ultimii 12 ani 72 de parcări care înseamnă 3.057 de locuri de parcare.
- ÃŽn Bârlad sunt 11.000 de maşini.
- Mai avem nevoie de parcări dar spaţii nu mai avem.
- Cu siguranţă viitorul va fi a parcărilor supraetajate, ori în sus ori în jos.
- O mare parcare de acest gen va putea fi amenajată în faţa gării.
- Sub spaţiul verde de acolo se poate face o parcare pe 1-2 nivele în jos, pentru 1.000 de maşini.

▶ [TC 51:44]
- Am extins reţeaua de apă şi canalizare, în ultimii 12 ani au fost 51 de străzi canalizate şi reabilitatea dpdv a reţelei de apă, în total 37.5 km de canaliazare.
- Am făcut 22 de puţuri de apă noi şi am reabilitat 26 de puţuri.
- Mai sunt în lucru încă 2, unul pe Grahilor la intersţia Lunii cu Soarelui, va începe săptămâna viitoare şi unul pe Vlahuţă, unde poate că proprietarul care a dat 10 metri pătraţi va veni în cele din urmă să semneze la notariat actul de donaţie către Consiliul Local.

▶ [TC 51:13]
- Anul trecut am extins Cimitirul Eternitatea cu încă 15 hectare, dublându-i suprafaţa.
- Acum 1 an nu mai erau locuri în cimitir.
- Dacă vă duceţi în zona nouă o să vedeţi câte locuri au fost deja ocupate.
- Nu e un motiv de mândrie dar alte oraşe caută şi acum locaţii noi pentru cimitir pentru că alea vechi nu mai pot fi extinse fiind înconjurate de case.

▶ [TC 54:22]
- Din 2004 încoace am realizat 45 de locuri noi de joacă.

▶ [TC 59:26]
- ÃŽn 3 săptămâni de acum încolo nicio stradă din Cotu Negru nu va fi fără canalizare.
- Mai e un capăt al străzii Ion Codrescu, de la podul peste Valea Seacă înspre pădure, care are nevoie de o soluţie tehnică diferită, fiind după un dâmb acolo trebuie o staţie de pompare care costă mai mulţi bani şi o vom face la anul.

▶ [TC 62:57]
- Sala de sport de la Colegiul Codreanu se află pe lista de priorităţi a CNI, probabil în toamnă va demara procedura de licitaţie.
- O clădire nouă la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice "Nicola Tonitza", în locaţia fostului sindicat pe Kogălniceanu.

▶ [TC 64:53]
- Amenajarea parcului Eminescu, axa prioritată 5-2, am văzut cum arată noul proiect şi probabil în 2-3 săptămâni va fi depus la Agenţia de Nord-Est.
- Va fi un parc modern, atât cu locuri de joacă pentru copii cât şi cu un amfiteatru pentru şcolile care vor să facă acolo serbări în aer liber, va fi ceva mai modern decât Teatrul de Vară din Grădină.
- Bineînţeles, cu facilităţi, toalete şi toate celelalte chestiuni.

▶ [TC 69:42]
- ÃŽn mare parte acesta este un proiect electoral serios, care ştie unde şi cum să depună proiecte, care ştie care sunt problemele oraşului.

70m17s

 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1107 secunde.