TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora 10:00
Temperatura26.2 °C
Umiditatea 41%
Presiunea 995.8
Vânt1.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
CURS VALUTAR
04-03-2020
VALUTARON
EUR4.8057
USD4.3126
GBP5.5187
XAU227.7276
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
LOCURI DE MUNCĂ
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Asfaltul, bārlădenii şi parlamentarii

Reporter: "Să faceţi odată o precizare, pentru anumite personaje, care dau crezare unora, că de fapt banii cu care dvs. acuma peticiţi străzile nu sunt de la dl Pintilie. Că strada se va face din banii pe care o să-i aducă dl Pintilie de la guvern, īn Septembrie."

Adrian Solomon: Daţi-mi voie mie să raspund la chestiunea asta. Deci haideţi să terminăm odată şi cu lobby-ul ăsta. Dacă s-ar duce Pintilie acuma la madam Udrea să facă şcoala sau spital sau stradă sau nu ştiu ce īn Barlad, ar fi trafic de influenţă. Şi l-am vedea pe dl Pintilie īn aceeaşi postură ca Voicu, Antonie Solomon de la Craiova, şi alţii. Deci eu nu-i recomand dlui Pintilie să facă decāt ceea ce este legal īn ţara asta, adică - să acţioneze prin mijloace parlamentare care īnseamnă interpelare, declaraţii politice, memorii către instituţiile guvernamentale, şi nu să se ducă să influenţeze īn vreun fel, că-l paşte puscăria. Deci limitele mandatului unui parlamentar sunt clare: este reprezentant al poporului īn puterea legislativă şi face legi.

"Eu militez īn continuare atāt pentru Pintilie să-şi bage minţile īn cap, să fie un parlamentar aşa cum scrie īn Constituţia din ţara asta, şi să răcnească cāt poate el īn Parlament, mai tare ca mine dacă poate, să se respecte legile!
Pentru că dacă legile s-ar respecta şi prioritizarea investiţiilor ar fi facută corect şi criteriile de acordare a fondurilor s-ar face după materialele prezentate şi nu după intervenţii ale unuia sau altuia, aceste lucruri s-ar face la Bārlad din oficiu! Pentru că au lucrat nişte oameni la Consiliul Local şi la Primărie pentru a depune aceste proiecte iar nişte oameni la minister le-au analizat şi-au considerat că sunt finanţabile. Şi să se pună pe lista de finanţare şi dacă sunt bani - să se finanţeze. Ăsta este singurul traseu corect şi valabil.
Restul, că zice Pintilie c-aduce el bani europeni?, de unde dracu aduce bani europeni? Pentru că eu mi-aduc aminte īn 2007, cānd s-a depus proiectul pentru reabilitarea DN24, dl Pintilie nici nu era, vindea televizoare! Păi să-mi spună mie acuma după atāţia ani că aduce el şi face şi drege, īnseamnă că ceva īn bibilica lui nu merge. Şi-am zis că nu mă enervez īn Săptămāna Mare dar iată că mă enervez, şi mă enervez cu pasiune tocmai datorită faptului că omul ăsta minte cu neruşinare īn continuare.
Cum poţi să vii şi să spui că faci străzile din Deal 2, că aşa vorbea pe televizor sāmbătă sau duminică cānd a fost, cānd proiectul ăsta a fost piatra de căpătāi a dlui primar īncă din 2004. S-a luptat, a obţinut finanţare pentru proiectare de la Ministerul Dezvoltării.
Vii cu şoseaua de centură! Pai da' cine a pus banner-e prin oraş? Cine a strāns semnături? Cine-a facut ca trenu şi ca avionu? Nu primarul Constantinescu? Era Pintilie ăla care lupta pentru şoseaua de centură? Şi el dacă vine şi zice că face un cadou bārlădenilor, trebuia să zică "uite, băi, ăsta-i proiectul tehnic, l-am făcut". Mai repede de 15 luni. Asta era prima lui grijă. Să-i pună pe-ăia de la minister să-şi facă temele.
Din Februarie 2009, cānd s-au semnat contractele de finanţare cu UE, pānă īn momentul semnării acestui tip de contract trebuiau să treacă maxim 3 luni de zile. Au trecut un an şi-o lună! Dar ce guvern sănătos la cap īntārzie īn halul ăsta niste proceduri de licitaţie, care pot fi şterse īn 3 luni de zile? Iata care sunt meritele dlui Berceanu, că n-are nicio treabă dl Pintilie, el ia de gata ce i se dă."

"Dominique Strauss-Kahn, şeful FMI, a spus destul de clar: dacă nu revenim cu picioarele pe pămānt, īn 20 de ani UE va fi lăsată īn urmă, şi chiar marginalizată, de către o nouă zonă de putere economică, şi anume Asia, care va fi īn bazinul Pacific o mare putere alături de Statele Unite. Şi noi stăm aici şi ne certăm cu Pintilie că pune el asfalt sau nu-l pune. Nu, dom'le, il pune UE, să mai terminăm odată.
Deci pericolul mare este nu că se va face proiectul sau că nu se va face. S-au mai făcut studii de fezabilitate. Avem unul de pe vremea lui Mitrea, avem unul din 2006 de pe vremea tot a lui Berceanu. Şi vom mai avea unul de pe vremea lui Pintilie-Berceanu. Şi, ne īncālzeşte cu ceva? Stau blocurile īn picioare dacă pui studiul de fezabilitate sub roţile camioanelor? Nu. Deci şoseaua de centură e-ntr-un pericol mare să nu se facă, datorita capului mic al oamenilor din Ministerul Transporturilor, şi-a alora care vin şi plătesc articole, să se laude cu ele."

"Eu le-am facut apel, puneţi māna pe legi, citiţi legile din ţara asta, vedeţi care-i mecanismul. Că nu-i totul ca la vāndut televizoare."

Constantin Constantinescu: "Ca să vă răspund concret la īntrebare. Dacă cumva, şi cred că da, firma dlui Pintilie, şi el ca persoană fizică, şi-a plătit taxele şi impozitele locale, atunci e posibil ca el să fi ajutat la plombarea care a īnceput de cāteva zile. Īn rest este o demagogie, este o tāmpenie, probabil că este disperat, să-şi facă campanie, nu ştiu ce se īntāmplă, īn orice caz banii sunt de la bugetul local."

2.617 vizualizări |26 comentarii12m38s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 10 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
Google
 
anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1374 secunde.