TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  15:00
Temperatura21.2 °C
Umiditatea 19%
Presiunea 984.8 mb
Vânt5.8 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
29-03-2024
VALUTARON
EUR4.9695
USD4.6078
GBP5.8126
XAU330.7911
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

"Vizită de lucru", integral

Joi, 10 Iunie, primarul Constantinescu a invitat presa într-un periplu prin şantierele de lucrări de investiţii din oraş. Conţine imagini rare: Constantinescu şi Lefter, la pas prin curtea spitalului.

La sistemul de irigaţii din zona Rulmenţi:
Olga Ungureanu: "Am pus în funcţiune un sistem de irigare care va acoperi necesarul de umiditate pentru spaţiile verzi. Sistemul va funcţiona pe două etape, pe timp de noapte vom iriga prin aspersie, iar pe timp de zi, la florile din scuar, vom folosi sistemul de irigat prin picurare. Pe toată lungimea de 1 km va fi un singur angajat care va efectua lucrările de reglare şi de dirijare a sistemului de irigaţii."

Constantin Constantinescu: "Nu este foarte greu să te apuci să faci spaţii verzi mai multe decât ai avut cu un an în urmă. Problema e, le poţi întreţine, le poţi menţine? La Bârlad chestiunea este clară: putem să facem lucrul ăsta dar nu avem resurse financiare să le întreţinem şi ne-am gândit totuşi cum putem să facem, pentru că lumea vrea spaţii verzi, vrea oxigen, mi se pare normal."

La căminul de bătrâni:
Constantin Constantinescu: "Domn' Vicol, întrebau colegii, venind încoace, în ce secol se va termina."

La străzile balastate din Munteni:
Constantin Constantinescu: "Şi-n Munteni şi-n Podeni, atât cât s-a putut, am balastat. Am oprit, oarecum, motoarele, în sensul că, până nu vedem dacă reuşim să împrumutăm bani să facem canalizarea în Munteni - Podeni, nu putem să luăm nicio măsură radicală.
Problema este în felul următor: oricât am munci să le balastăm, la 2-3 ani odată, să le întreţinem, pentru că pânza freatică e sus, dar mai mult decât atat, şi-am mai spus-o, pentru că diferenţa de nivel este foarte mică, atunci când plouă, sau iarna când se topesc zăpezile, apa stă şi se degradează pe loc! Indiferent ce-ai face. Adică, până când nu se face canalizare, nu putem avea pretenţii nici măcar să le întreţinem pe aceastea, darămite să facem altele noi.
Ce-i interensant: eu nu le-am spus oamenilor să le îngrijească, aţi văzut şi la intrare, oamenii se îngrijesc, adică dacă îl ajuţi ca strada să arate cât de cât bine, atunci fac şi ei treabă."

La Teatrul Victor Ion Popa:
Marcel Anghel: "Numai primarul New York-ului mai umbla cu maşina poliţiei!"

Constantin Constantinescu: "Hai, să vadă catacombele, celebre. Haideţi aicea, că aici e treaba adevărată... adevărul în construcţii. (primeşte o cască de protecţie de culoare galbenă): "În amintirea liberalilor asta..."

Viorel Dumitraşc: "Corpul administrativ a fost cel mai distrus dintre toate corpurile, cu excepţia muzeului, care are o stare tehnică aparte, fiind o clădire veche de aproape 100 de ani."

Constantin Constantinescu (pe scena teatrului): "Uitaţi şi voi în ce stare erau pereţii şi toată lucrarea. Unii stâlpi (de rezistenţă, n.r.), cum e acolo, erau întrerupţi. La un cutremur de gradul 5 pe scara Richter se ducea tot."

Constantin Constantinescu: "Eu am zis asa Viorele: e cea mai amplă lucrare de consolidare din judeţul Vaslui din toate timpurile.
Viorel Dumitraşc: "Ca mărime, da. Ca dificultate... am mai făcut."

Constantin Constantinescu (la fostul secretariat): "Uitaţi, deci grinda asta este pur şi simplu întreruptă. Grinda asta se sprijină pe zidărie."

Constantin Constantinescu: "Ce vreau să vă spun, ca să putem să facem o comparaţie cât de cât, suprafaţa acestei lucrări de reabilitare este cât suprafaţa de altă dată a Vasluiului, cu tot oraşul lor cu toată ţigănia lor, sau, cum este acuma jumătate din Huşi."

Viorel Dumitraşc: "La muzeu grinzile erau din amestecătură: lemn, paie şi cărămidă."

Marcel Anghel (la finalul vizitei, în glumă): "Gata, hai, daţi-ne căştile şi plecaţi acasă c-avem treabă aicea, nu stăm şi ne pozăm... sănătate, numai bine, la revedere. (se îndepărtează) Gata, s-au jucat cât s-au jucat, dar acuma să ne lase, c-avem treabă."

La Casa Roşie:
Constantin Constantinescu: "La fel, trebuie să fac comentariu, că nu ma lasă fierea, vorba domnului Buzatu: n-au aşa ceva, nici la Huşi, nici la Vaslui. Nici în comunele lor de unde sunt majoritatea, de unde-au venit printre lumea asta. Da... (face pauză) Deci asta este o bijuterie arhitectonică pentru Bârlad şi pentru toată zona. Va fi cu siguranţă un punct turistic şi vom face un turism măcar cultural, în Bârlad, că de altceva n-avem parte, de mare, de munte.... (face iar pauză) Bineînţeles că vor avea prioritate excursioniştii din oraşele pe care le voi aminti şi din comunele şi satele alăturate că-s foarte multe, adică de la Vaslui şi de la Huşi, ei vor beneficia de intrare gratuită... (pauză) aici, la "Eminescu"."


1. PLAY Pe santier la Muzeu / Teatru
2. PLAY Pe santier la spital (contine imaginile cu Lefter la minutul 6)
3. PLAY La sistemul de irigatii pentru scuar din zona Rulmenti
4. PLAY La Casa Rosie
5. PLAY La strazile balastate din Munteni si la decolmatarea canalelor deschise
6. PLAY La santierul de la Caminul de Batrani
7. PLAY La grupurile de locuinte unde vor fi mutati locatarii din ghetou
8. PLAY La blocul de pe strada Al. Vlahuta unde vor fi mutati locatarii din ghetou
6.068 vizualizări |32 comentarii59m24s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 13 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1119 secunde.