TOATE >>  
 
VREMEA
Bârlad, ora  08:00
Temperatura2.8 °C
Umiditatea 87%
Presiunea 983.9 mb
Vânt3.9 m/s
Sursa: ANM
RADAR INMH
RADAR WINDY
WX CHARTS
RADAR LEMN
CURS VALUTAR
19-04-2024
VALUTARON
EUR4.9764
USD4.6687
GBP5.8125
XAU357.7647
Sursa: BNR
HARTA din SATELIT
HARTA la 1906
BÂRLAD ALTĂDATĂ
COLECŢIA RLV
VOCEA TUTOVEI
CODURILE POŞTALE
EVENIMENTE
CONF. DE PRESĂ
ŞEDINŢE CLB
FAZA ZILEI
TRAILERE
EMISIUNI
BEST OF
SPORT
ARHIVA CONYSAT
COMUNICATE
NAŢIONAL
ARHIVĂ CONCERTE
ANUNŢURI
IMOBILIARE
ANGAJĂRI - OFERTE
ANGAJĂRI - CERERI
TELEFOANE
CALCULATOARE
AUTOMOTO

BÂRLAD ONLINE

Laszlo Borbely, ministrul mediului, în vizită la Grădina Zoo Bârlad, 14 Aprilie 2011

▶ [TC 00:00]
ÃŽn incinta Grădinii Zoo Bârlad

▶ [TC 00:31]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "ÃŽncerc să nu fac o comparaţie între gradina zoologică de-aici cu cea din Târgu Mureş. Peste 2 ani când terminaţi investiţia, atunci!"

▶ [TC 00:44]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mergem la lei, direct acolo, că-i mai interesant."
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "Aţi vorbit cu ei că venim? I-aţi instruit?"
Levente Csaba Sekely, prefect Vaslui: "A vorbit dom' primar!"

▶ [TC 00:57]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "E cea mai mare [grădină zoo] din Moldova, ca suprafaţă şi ca specii, dar n-am putut noi să... fiind în opoziţie, de 8 ani de zile. Că n-au vrut nici ăia de la liberali înainte, şi aicea la fel, o atmosferă mai puţin..."

/.../

▶ [TC 01:30]
Adrian Cărăbăţ, director Zoo Bârlad: "Deci tot ce se vede pe partea stângă aici, spaţiu verde, va fi, conform proiectului, spaţiu destinat mişcării speciilor leu, tigru, jaguar..."

/.../

Adrian Cărăbăţ, director Zoo Bârlad: "Din 1959 e înfinţată Grădina Zoologică, ideea de a extinde spaţiile e prinsă de noi din 2007. (...) Extinderea spaţiilor de mişcare la 5 specii: leu, tigru, jaguar, puma, raton, urs brun, sunt speciile care sunt prinse în proiect."

/.../

Laszlo Borbely, ministrul mediului: "Câte specii de animale aveţi aici?"
Adrian Cărăbăţ, director Zoo Bârlad: "38 de specii de păsări şi animale din fauna exotică şi autohtonă, un terariu şi un pavilion de păsări exotice."
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "Că ştiţi foarte bine problemele... noi am primit sesizare de la UE (...) dacă nu ne mişcăm repede vor trebui închise aceste grădini zoologice."

▶ [TC 05:14]
La conferinţa de presă de la primărie

▶ [TC 05:26]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "ÃŽmi pare bine să fiu aici la Bârlad pentru că este un oraş deosebit vreau să vă spun. Chiar dacă e vreme... nu mi-a spus nimeni pentru astăzi să rezolv şi vremea, că rezolvam cumva cu meteorologii."

/.../

▶ [TC 05:48]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "Nu întâmplător spun, nu numai pentru că venim din acest muzeu splendid (pavilionul Marcel Guguianu, n.r.) şi cu planetariu unde chiar pe vremea când eram la ministerul dezvoltării am semnat din Phare acel proiect îmi aduc aminte, ci pentru că e loc de mai bine. E loc de mai bine, merită oraşul, merită comunitatea şi, aţi văzut, totdeauna eu obişnuiesc să mă duc acolo direct la ţintă, nu să discutăm din birou. Şi m-am dus direct la Grădina Zoologică nu numai pentru că sunt mare iubitor de animale, am doi câini nărăvaşi Basset Hound, ştiţi cu urechile alea mari, aşa, cu ochii trişti, long vechicle. Da, iubesc animalele şi noi ne mândrim la Târgu Mureş cu o grădină zoologică frumoasă care tot din acest program de la ministerul mediului într-adevăr primeşte o sumă mult mai mare. ÃŽn ceea ce priveşte grădina zoologică de aici evident că nu pot să fiu mulţumit şi m-a durut sufletul când ne-am dus şi am văzut ce condiţii sunt... de fapt o parte mare din animale, mai ales acele animale care ar trebui să aibă un spaţiu mult mai mare, ca leii, ca tigrii, ca altele care nu întâmplător erau foarte nervoase pentru că nu aveau loc unde să se mişte."

/.../

▶ [TC 08:14]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "Eu am propus următoarele şi a fost acceptat şi de domnul primar şi de toată lumea: săptămâna viitoare luni sau marţi vin cei de la primărie şi semnăm în sfârşit convenţia. (...) S-a angajat primăria, pentru că valoarea care o dăm noi e circa 940.000 lei, s-a angajat primăria să dea restul de bani până la circa 1.9 milioane, deci cam jumătate primăria jumătate ministerul. Totodată s-a angajat domnul primar că va lansa cât de curând licitaţia pentru a porni, eu m-am angajat dacă se ajunge în faza în care se pot cheltui banii, anul acest primeşte toţi banii de la minister. Deci nu e niciun fel de problemă ca în luna Mai, în luna Iunie, când constructorul depune factură să primească imediat banii."

/.../

▶ [TC 09:43]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "ÃŽn rest, ceea ce am propus, după părerea mea, această investiţie e o primă etapă. Pentru că noi nu numai că suntem membri ai UE dar există, evident, Asociaţia Grădinilor Zoologice, cu un lobby foarte puternic şi cei care iubesc animalele, şi sunt condiţii destul de stricte în ceea ce priveşte grădinile zoologice din UE."

/.../

▶ [TC 10:39]
Laszlo Borbely, ministrul mediului: "ÃŽn ceea ce priveşte viitorul, a doua etapă trebuie pregătită, şi-am cerut Consiliului Local, Primăriei, şi m-am angajat să vedem cum putem rezolva în continuare o a doua investiţie sau extinderea investiţiei, dar aceasta este etapa a doua. Aici deocamdată aştept de la primărie să vedem cu ce vine, cu ce proiect, deocamdată să ne concentrăm pe prima etapă şi să rezolve problemele cele mai stringente care ţin de această zonă."

/.../

▶ [TC 11:43]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad

▶ [TC 11:48]
Constantin Constantinescu, primar Bârlad: "Mai întâi de toate mulţumim, în numele meu şi al bârlădenilor, pentru că domnul ministru a avut plăcerea să ne facă o vizită şi nouă. Vreau să vă informez pe acestă cale, să vă readuc aminte că (...) 8 ani de zile au trecut de când un ministru ne-a vizitat aici în primăria Bârlad."

/.../

▶ [TC 17:08]
Laszlo Borbely, ministrul mediului

▶ [TC 28:48]
Levente Csaba Sekely, prefect Vaslui

▶ [TC 29:24]
Laszlo Borbely, ministrul mediului, pe plecare

5.884 vizualizări |16 comentarii31m17s

Vezi comentarii
(ultimul adăugat acum 12 ani)
 
PUBLICITATE
INSTITUŢII
INSTITUŢII JUDEŢENE
SPORT
MASS-MEDIA




anunturi | livecam | foto | top
Copyright © 2005 OCF. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.
Logo-ul Bârlad Online este marcă înregistrată a OCF. Toate celelalte mărci sunt proprietatea companiilor deţinătoare. Reproducerea conţinutului din acest site este permisă numai cu acordul Online Content Factory SRL. Pentru orice neclarităţi, informaţii suplimentare, sugestii sau comentarii vă rugăm să ne contactaţi: support at b-o dot ro sau prin SMS la 0724 227.523 (0724 BARLAD). Atenţie ! Acest număr nu are servicii de voce, dacă sunaţi sună în gol. Vă rugăm trimiteţi doar SMS. Tarif normal în funcţie de reţea.

Pagina generata in 0.1110 secunde.